För bra.

Har varit på gymmet en sväng, kände att jag var värd det efter den tiden jag lagt ner på plugg idag. Det blev dock inte ett så långt pass eftersom badet stänger sex, men jag och Andrea hann med lite crosstrainer och muskelpumpning i alla fall. Det är väl trots allt tanken som räknas?!

Snart är det dags för middag, bara kycklingen i ugnen vill bli färdig. Kanske lite mer plugg fram tills dess, och sen kommer det förbi några favoritbrudar för lite skitsnack. Det är ju inte helt fel någonstans!

Fööööör bra! ♥

» Livet är inte mer invecklat än att man oftast skaffar sig vänner genom vänlighet, fiender genom fientlighet.

♥        J e n n i f e r .


Egoboost.

Det var en väl bemött egoboost att klara den här uppgiften utan en enda miss. Mycket basic saker, men ändå en väldigt heltäckande uppgift som verkligen tog upp lite av varje. Tack för den!

» Ett uns tålamod är värt mer än en massa förstånd.

♥        J e n n i f e r .


Snabblunch.

Har precis haft ett snabbt lunchavbrott på sisådär tjugo minuter, nu är det tillbaka in i dimman som gäller. Eller, nej, sån tur hade jag visst inte, jag menade tillbaka in i böckerna. Jag kan inte längre undgå en viss groende panikkänsla i magen, det är så himla mycket detaljer att komma ihåg, det är ett mystiskt redovisningsspråk att behärska och det är en massa saker som måste läsas in. Önskar att det fanns en bra lärare att fråga, det skulle gå så mycket fortare då.



» Teorier vi tror på kallar vi fakta,fakta vi misstror kallar vi teorier.

♥        J e n n i f e r .

Sova mera.

Haft en riktig sovmorgon som dessutom blev ännu bättre i och med att man kunde sova en timme extra utan att det alls märktes. Nu när jag fått en natt med tio timmars sömn, vilket inte händer alltför ofta då jag snarare inte brukar hinna med att sova mer än sex, sju timmar, känner jag att den här söndagen kanske kan bjuda på lite effektivitet ändå. Tänkte börja med att avverka plugget, sen får vi se vad för mys som händer.



» Mod är rädslan för att verka feg.

♥        J e n n i f e r .

Nytt sytt.

En riktig myslördag tror jag man får kalla den här lördagen, inte blev det nåt plugg gjort i alla fall men när mamma och pappa är här känns det inte så lockande att sätta sig med det. Mamma hade som sagt symaskinen med sig så vi har sytt kuddar till soffan i samma tyg som gardinerna, och en duk till ett bord som nu har fått inta platsen bakom soffan. Sen sydde vi en duk till köksbordet och en till fönsterbrädan också. Efter det blev det en sväng på stan där jag äntligen införskaffade en ny klocka, det har varit lite tomt runt handleden ett tag nu. Trivs jättebra med den, särskilt inatt när jag får ställa tillbaka den en timme! Just det, glöm inte det inatt nu då för nu har jag påmint dig!

Sen blev det i alla fall middag på Viktoria och lite handling på Ica Maxi innan mamma och pappa rullade iväg hemåt igen, så nu är jag och Jonas på två igen. Får dock lite sällskap till filmmyset i soffan snart, mycket trevligt! :) Jag tänkte ge mig på att sticka samtidigt som jag kollar på teven istället för att bara lyssna på den.. Jag har inte riktigt tagit steget att sticka utan ögon än, men ett och annat vädringshål kanske inte gör något?!

Lite kuddar, samma princip som gardinerna as you see.


Det ena köksfönstret med de nya kapporna, det blev riktigt bra om jag får säga det själv!



» En smickrare är en hemlig fiende.

♥        J e n n i f e r .

Finbesök.

Mamma och pappa har anlänt och i och med det blev det full fart här trots fredagskväll. Mamma har klippt tyg för att hjälpa mig sy kuddar och gardiner imorgon, hon anlände med symaskinen i högsta hugg. Pappa har gjort potatisgratängen till middagen och kom med fritösen i högsta hugg, det vankas nämligen fondue, mums!

Jag har pluggat ganska många timmar idag, har skrivit igenom boken så nu har jag en bok i principbaserad redovisning på trettio sidor istället för trehundra och det känns ganska bra. Hann inte med att göra några övningar idag, men jag har ingen panik för än är det många dagar kvar. Nu tänker jag mysa när mamma och pappa är här istället. De skulle ha haft med sig Sambo bara, då hade fredagen varit helt komplett. Jag saknar ju min gosegris, som vanligt.

Mammas ståtliga fina prins ♥


» Att be om ursäkt är att lägga grunden för ännu en förolämpning.

♥        J e n ni f e r .


Guld i mun.

Morgonstund har guld i mun, så varför inte ha klockan på halv sju idag igen?! Är dock rätt trögstartad av någon anledning nu på morgnarna, men både jag och Jonas lyckades i alla fall ta oss ut på morgonpromenad. Nu är det dags för frukost, sen ska jag plugga som ett as hela dagen hade jag tänkt. Sen hur det går, det får vi se.

På mosters begäran, sovrumsfönsret. Ursäktar dålig bildkvalité men jag hann inte med nåt annat än att knäppa med telefonen just  nu.



» Alla tar emot goda råd utom de som bäst behöver dem.

♥        J e n n i f e r .

Sjukt nöjd.

Föreläsningen idag gick relativt bra, över förväntan. I alla fall fram till sista kvarten då jag verkligen stendog. Jag kunde verkligen inte lyssna, all min uppmärksamhet gick åt till att hålla ögonen öppna. Men som sagt, i övrigt förstod jag en hel del och jag har inte gett upp hoppet om att slippa en omtenta i det här annars rätt så röriga ämne.

Och vet ni?! Jag fick B i förra kursen, Organisation och ledarskap! Det är så sjuuukt skönt och jag tycker att det är asbra för att vara första kursen på universitetsnivå. Dessutom bör man ha i åtanke att den där kursen hamnade i ganska lite fokus med tanke på nollningen också, jag tentapluggade ju i typ tre dagar. Vet inte hur mycket de andra mindre uppgifterna bedömts, men för mig spelar det ingen roll för jag är bara sjukt nöjd!

Mitt hjärta är så överlägset bäst, inte nog med att han lagar mina kläder om de går sönder sekunden innan festen, igår putsade han fönster och bytte till höstgardinerna jag inte hunnit få upp i både vardagsrummet och köket.


» Rätar ut frågetecken gör man bäst genom att säga vad man tänker istället för att göra tvärt om.

♥        J e n n i f e r .

Fullt upp.

Fullt upp som vanligt, klev upp vid sju och tog den där burriga morgonpromenaden, kom hem och åt frukost och pluggade lite innan föreläsningen. Satt på föreläsningen mellan 10.oo - 13.oo och åt lunch här hemma med Andrea. Sen blev det badet, simmade i ungefär en halvtimme och sen unnade vi oss några minuter i kanelbastun - love it! Så nu hoppas jag att kycklingen inte vill ta på sig allt för lång tid i ugnen, sen är det bara att smocka i sig lite mat innan jag, Andrea och Emma ska ner på nyinvigningen som Indiska har. De har renoverat butiken så nu är det 20 % på hela sortimentet ikväll. Det ska bli kul att kika lite där i alla fall. Sen är det ju såklart bondemys, och innan det till och med lite halv åtta hos mig mys. Helt perfekt onsdagkväll med andra ord.

Men först lite panikplugg, en rad eller två kan jag ju skriva i alla fall.

Soffhäng hos en av världens mysigaste tjejer väntar! :)


» Somliga blir elaka av blygsamhet; de tror inte att ett slag som kommer från så obetydliga människor som de är, kan träffa hårt.

♥         J e n n i f e r .

Sakta men säkert.

Okej, det går sakta men säkert framåt i boken, men för mig kunde det gärna få gå lite fortare. Efter att jag just fått lite luft när jag varit på skolan fram och tillbaka är det nu dags att fokusera igen, helst för sista gången idag. Jag tänkte att om jag kör kör kör non stop tills jag har gjort det jag tänkte idag, då är jag ledig sen. Jag tror dock inte att principen fungerar, jag har bestämt mig för att inte bara göra utan faktiskt förstå också. Det får helt enkelt gå i sakta mak så jag får ut det jag vill av det.

Det är riktigt härligt väder, men finns inte tiden för att vara ute så finns den inte.



» Skynda långsamt.

♥        J e n n i f e r .

Mer krydda.

Varm rödvinbär och citronsaft med kanel och ingerfära i var helt klart en dunderhit, varför tar man inte för vana att använda en massa kryddor lite mer vardagligt?! Hoppas i alla fall att det gör susen för min hals som inte riktigt verkar vilja göra som jag vill. Och nej, jag är inte sjuk och jag ska inte bli sjuk. Det är bara näsan och halsen som skojas lite.

 

» Vi längtar inte tillbaka till bestämda saker, utan efter de känslor som de utlöser hos oss.

♥        J e n n i f e r .


Dags att börja.

Okej, det blev inte en riktigt lika tidig morgon som planerat, men nu är både promenaden och frukosten avklarad så jag kan börja plugga. Hoppas på att hinna med en del renskrivning och gärna också lite förståelse idag, det här med förståelse börjar ju bli ganska väsentligt med tanke på att det snart bara är en vecka kvar till tentan.

Efter den här tråkiga pluggdagen ser jag framemot ett grispass på gymmet och några längder i bassängen innan jag sätter mig och somnar i kanelbastun på relaxen. Nej, nu har nog den akademiska kvarten passerat, dags att sätta fart.

Jag får ju aldrig träffa älsklingslaura nu för tiden, skruttan min.



» Det är ofömuftigt att alltid vara förnuftig, men det är ingen ursäkt för dumhet.

♥        J e n n i f e r .

Helt grymt.

Afropowerdance är gryyyymt! Synd att det bara är på måndagar, jag skulle lätt kunna gå på det fler gånger i veckan. Men samtidigt är det väl tur att det inte är oftare än så, då skulle jag ju inte lyckas träna något annat. Imorgon blir det nog gym, simning och relax efter en pluggdag på förhoppningsvis åtta timmar. Har ingen föreläsning men tänkte ändå försöka ta mig upp vid halv sju för att hinna ut och gå och äta frukost och sånt så jag kan börja plugga vid klockan åtta.

Saknar min älsklingkissemiss, hur mycket som helst.



» Säkraste sättet att dölja sin begränsning är att inte överskrida den.

J e n n i f e r .

Afropowerdance.

Snart dags för ett pass afropowerdance, det ska bli intressant. Shake som ass, det kan ju behövas med tanke på att de senaste helgerna inte innefattat nåt liknande alls. Tur att relaxen är stängd i alla fall, så man kommer hem i vettig tid och kan fortsätta plugget som det inte blivit så effektivt med hittills. Emma, du är avundsjuk på att vi ska dansa ikväll, jag vet det. Och vadå zumba?! Ofta det är bättre än oss då. Noooot! Skärp dig, kör bara kör. Köp StepIn kortet nu, så slipper du vara mer avundsjuk.

Hupphupp.



» Stress; vi har för mycket att tänka på. Eller för litet att tänka med.

♥        J e n n i f e r .

En vanlig måndag.

Hemkommen efter en föreläsning och lite biblioteksplugg. Jag hoppas jag hinner skriva ikapp tills nästa föreläsning på onsdag, det skulle vara skönt att sätta sig på en föreläsning och verkligen förstå istället för att sitta där och bara kämpa för att inte känna sig som en gigantisk nolla.

Pluggar nu fram tills middagsdags, och sen får jag se hur mycket det blir gjort mellan middag och afrodansen för den ska jag och Andrea på klockan halv sju. Det ska bli kul att prova på det faktiskt, även om jag inte var överdrivet taggad just idag. Hade hellre suttit och pluggat som ett as, så att jag verkligen hinner klart innan onsdag med det jag planerat att göra..

Spännande dag jag haft, njae. Men det är väl rätt typiskt för en måndag antar jag.

Skulle mycket hellre sitta i mitt älskade soffhörn. Men nejdå, inte ens en tanke ditåt.



» Om en sak är värd att göras är den värd att göras för sent.

♥        J e n n i f e r .

Viljan och måsten.

Det gick som sagt rätt bra att plugga så länge jag höll mig till att sitta och verkligen förstå det allra mest grundläggande. När det kändes som bäst tänkte jag göra det som kommer på föreläsningen imorgon och pang så kände jag hur det här är kört igen. Synd att den här helgen inte hade en dag till, för då skulle jag hinna bearbeta mig igenom boken fram tills dit vi kommer vara imorgon. Men jag hoppas jag kommer kunna plugga mycket i veckan, det behövs. Om jag lyckas bearbeta mig fram som jag planerat tror jag att jag kan slippa den allra värsta tentaångesten nästa vecka. Nu ska jag bestämma mig för om jag ska se på teve och sticka eller plugga.. Synd att viljan alltid ska skilja sig från måstet.


Och mina nya höstgardiner bara ligger i sina påsar.. Undrar om jag kommer hinna få upp dem innan jul?!


» Den som kan något gör det. Den som inte kan något undervisar.

♥        J e n n i f e r .

Mat på G.

Maten står i ugnen och lagar sig själv, ugnen är ju ett helt underbart redskap. Det blir den där blandningen av potatis, lök och morötter tillsammans med lax. Såklart alla kryddor jag har i kryddhyllan, eller kanske inte alla, men timjan, salt, peppar och en supergod vitlökskrydda som Mona tipsade om när vi var där förra helgen. Laxen är inknådad med rivet citronskal och citronsaft, sen kryddade jag även den med salt, citronpeppar och den där vitlökskryddan igen. Och sen på med lite grädde och mjölk så det får koka lite istället för att stekas. Blir lite saftigare så. Mums!

 

 

» Att läsa är att tänka med en annans huvud i stället för sitt eget.

♥        J e n n i f e r .


Dåliga tider.

Pluggandet går framåt men jag har konstaterat att jag inte hinner gymma hur bra det än går. Gymmet stänger tydligen 18.oo på söndagar, (I Ljusdal har Pace öppet 6.oo - 00.oo typ alla dagar i veckan?!) och jag har ingen lust att pausa plugget nu när det flyter på rätt bra. Får se om det kanske blir en till promenad istället, vädret är ju för härligt, men det är lite träligt att stampa runt på gatorna själv. Slut på pluggpausen, teet är klart.

 

» Det bästa sättet att hålla sitt ord är att inte ge det.

♥        J e n n i f e r .


Ah så tokigt.

Jag hade ju kommit en bra bit påväg, närmare bestämt typ över 200 meter garn av nystanets 243 meter.

Men kommer man på i efterhand att halsduken är för bred, ja då är det bara att riva upp. Satsar på tjugofem istället för fyrtio maskor nu, då borde den passa bättre till avsett ändamål.


Härliga höst.

Efter att ha avverkat morgonpromenaden, frukost och lite annat pyssel är det dags att ta tag i plugget. Belöningen om jag pluggar på rikigt bra är att jag får ta mig tid att gå och träna ikväll vilket jag redan bestämt att jag ska. Alltså är det bara kvar att plugga riktigt bra.

 

En härlig morgonpromenad då solen stekte mig i ansiktet så jag inte såg ett smack. Det är en sann höstmorgon det!


» Förlora en timme på morgonen och du jagar den hela dagen.


♥        J e n n i f e r .

Det där nötskalet.

Idag har väl inte varit lika pluggeffektiv som jag hade tänkt, men det jag väl pluggat har jag nog fått in. Christelle har varit här och pluggat med mig och då är det klart att det finns en massa annat intressant att prata om. Mitt liv i ett nötskal har gjort sig påmint. Jag bar hem åtta liter blomjord igår från ICA, trots nackspärr, för att plantera min ljung idag. Det jag inte tänkt på är att de kanske fryser fast i plastkrukorna om de står ute på balkongen.. Nu står de i alla fall på upptining i vardagsrummet, jag kan ju hoppas på att kunna plantera dem ikväll. Två av dem hade jag redan tagit ur plastkrukorna så de har jag hängt upp. Det ser lite mer ombonat ut på en gång, synd att man inte ser det så mycket själv innifrån bara.

Emma, bara så du vet så är man en tönt om man inte skaffar gymkort på StepIn. Fatta vad jag och Andrea kommer pumpa musklerna och relaxa sinnet där medan du nöter sönder asfalten i Östersund med dina löparskor och dessutom fryser stjärten av dig när det är -30°C. Tänk på miljön i vinter dessutom, ska det asfalteras om här två gånger om år eller? Nej, StepIn är helt klart det hälsosammaste och miljövänligaste valet - alla kategorier!



» Ödet ger oss släktingar, vänner väljer vi själva.

♥        J e n n i f e r .

Kvällseffektiv.

Har precis skurat golvet i hallen efter dörrgubbarna, så nu är det rent och snyggt igen. Jag och riskudden är bästa vänner fortfarande och jag tror vår vänskap utvecklats till något som liknar en nackspärr på tillbakagång. Imorgon har jag en dag fylld av plugg att se framemot, men det är även en del annar pyssel jag skulle vilja göra, exempelvis koka senap och riva upp den där för breda halsduken för att göra en smalare variant. Jag får helt enkelt hoppas på att tiden räcker till mer än plugg.

Over and out, jag är himla trött så jag siktar mot sängen. Imorgon kommer inga dörrnissar, imorgon ska jag ha soooovmorgon, fast bara till nio kanske, annars blir det för sent för en morgonpromenad innan frukost. Men ändå. Jag ska inte kliva upp halv sju i alla fall.

Imorgon är en annan dag.



» Förräderi – det är en fråga om vem som segrar.

♥        J e n n i f e r .

Klaga sönder.

Nackspärren känns fortfarande sådär gött så fort jag råkar röra mig fortare än en snigel. Riskudden har varit min bästa vän hela dagen och jag har tagit bra många vändor mellan skrivbordet och micron bara för att värma på den. Hoppas verkligen att det inte är långvarigt, det är ju till och med jobbigt att läsa när man stelnar ihop i läget man råkar hålla huvudet i tre sekunder för att läsa en rad. Usch vad jag klagar, men lite synd kan jag få tycka om mig själv.

Middagen är avklarad, att köket ser ut som en kaos tänker jag inte inse. Synd att det är så svårt att vika huvudet bakåt för att kolla lite högre än diskbänkshöjd bara.. Jag skulle behöva gå och handla också, för jag har inget idolgodis. Det går ju inte att sitta i soffan och mysa framför idol utan godis, det är ett faktum.. Det är också ett faktum att det kändes sjukt långt och kallt att gå till ICA.

Nej, nu måste jag avsluta inlägget innan jag klagar sönder hela bloggen.

Ett minne blott!

Det nya exemplaret, 9 veckor senare, utan hål rätt igenom!



» Skandal är skvaller som blivit tråkigt genom moral.

♥        J e n n i f e r .

Nej nej nej.

Nej nej nej! Jag känner hur min nacke smygaktigt blir stelare och stelare. Nackspärr nu, varför då?! Jag har inte suttit i något drag, jag har inte sträckt mig och som jag klär på mig när jag går ut kan jag inte ha blivit kall. Hoppas på att det blir kortvarigt och att iprengel kan lindra så musklerna vaknar till igen. Scarfen borde också götta till det lite, så det blir varmt och mysigt åt nacken. Men så mystiskt bara, och så onödigt!

Det hänger snö i luften och jag fryser ihjäl när jag går ut i vinterjackan från ifjol. Jag som aldrig varit frusen av mig är inte riktigt van att behöva frysa jämt, men tur att jag uppgraderat vinterjackan till årets vinter. Jag kommer se ut som en michelingubbe, men jag kommer vara vaaarm!



» Tankar är i regel ett hinder för en lyckad konversation.


♥        J e n n i f e r .

Kötta på.

Har avverkat ytterligare en morgon då jag fick släpa mig upp ur den varma goa sängen klockan halv sju. Om det inte vore så kallt att kliva upp tror jag det skulle vara mycket enklare, jag förfryser ju! Och om jag vrider upp elementet så blir det för varmt istället. Jag måste nog jobba på finkänslan på termostaten..

Var hos Andrea vid åtta och då gick vi och gymmade, köttade på som fasen på både crosstrainern och spinningcykeln, så nu löste jag problemet med att kunna röra mig normalt imorgon igen. Körde lite styrka också, men de flesta av mina muskelgrupper var inte så sugna på det sen sist. Det är nog bäst att börja lagomt.

Vi har fått en ny dörr, äntligen!! Eller ja, den är ju inte färdiginmonterad, det glipar på alla sidor om den och den har inget handdtag, men det är en ny dörr utan plywoodskivor! Och den har titthål, så nu slipper jag vara livrädd när jag öppnar dörren då jag inte väntat mig besök. Och framförallt, vi kan få in posten i hallen ♥ Lovely!

Nej, nu ska jag passa på att plugga medan dörrgubbarna är och handlar och äter lunch, sen blir det väl fullt hus igen. Kvällen är helt oplanerad och jag vägrar sitta hemma ensam en fredagkväll! Så den som har några spännande planer hör bara av sig, okej?! Bra.

Det börjar bli dags för hårfärgning och jag skulle kunna tänka mig brunt såhär mot vintern, men av erfarenhet vet jag ju att det inte är så populärt hos vissa (läs familjen) att jag färgar det så. Just typiskt.


» Tråkighet är allvar utan innehåll.

♥        J e n n  i f e r .

En bra dag, nja.

Då man är ny på ett gym har man inte riktigt hunnit uppfatta alla öppettider som gäller vilket gjorde att jag klev upp tidigt helt i onödan idag. Jag hade klockan på halv sju för att hinna städa badrummet och äta frukost innan jag skulle promenera bort till Andrea för att sedan simma lite på badet. Tänkte passa på att inte vara hemma eftersom den nya ytterdörren skulle komma idag. Innan vi insåg att vi förmodligen inte fick simma den där tiden hade vi hunnit simma några längder, men det blev inte riktigt som vi planerat i alla fall.

Med en floppig förmiddag var jag i alla fall glad åt att vi äntligen skulle få vår nya ytterdörr idag. Jag börjar bli lite less på att få posten utanför på golvet, och det är inte så tryggt med en ytterdörr som är lagad med plywoodskivor heller för den delen.. Min glädje var dock förgäves, klockan fyra ringer asen och säger "vi han inte med din dörr idag, vi tänkte meddela att vi kommer imorgon klockan sju!". Jag har väntat i nio veckor istället för sex, så varför inte vänta lite till?! Självklart ska de komma en dag när jag inte har någon föreläsning med, bara för att jag hade tänkt sitta hemma i lugn och ro och få en del plugg gjort. Extra trevligt är ju att det tydligen kan ta hela dagen att byta den där jävla dörren.

Om dagen varit bra?! Ohja! Särskilt bra med den trevliga kryddan huvudvärk på toppen. Men förmiddagen med Andrea var mysig. Tur det, annars hade jag nog morrat ännu värre vid det här laget.

Känner mig ungefär lika utslagen nu som då.


» God etikett är konsten att få gästerna att känna sig hemma när du önskar att de vore det.

♥        J e n n i f e r .

Full fart.

Morgonpromenaden är avklarad och fyra tvättmaskiner är upphängda. Två tvättar kvar att hänga och sen blir det plugg. Tänkte under min första pluggpaus knalla iväg till ICA och köpa blomjord så jag i min andra pluggpaus kan plantera min ljung i krukorna som ska hänga ute på balkongen. Vid tjugo i tolv hämtar Andrea upp mig så vi kan åka ut mot Frösön och hämta Emma, sen blir det en snabb lunch för att ta itu med mer plugg. Därefter ska jag dammsuga och dona på, och jag har lovat att ha med mig en banankaka till bondemyset hos Johanna ikväll så jag ska baka också. Sen ska jag laga middag och äta med Emma och Andrea, och här sitter jag och gör inget vettigt alls.. Undrar just hur det här ska gå ihop jag, men det ska nog ordna upp sig.

Love it!



» Vill man så går det.

♥        J e n n i f e r .

Rätt effektiv.

Såg till att eftermiddagen blev rätt effektiv med plugg och pyssel för att sedan unna mig kvalitetstid med Andrea på relaxen på badet. Det var hur skönt som helst och nu är jag mosigare än någonsin. Överväger starkt att äta något för att sedan gå och sova, jag sov askasst natten som var utan anledning så några extra timmar inatt kan behövas.

Just det, snön fullkomligt vräker ner. Men det är borta imorgon för då ska jag och Andrea hämta upp världens bästaste Emma på flygplatsen utan vinterdäck. Äntligen äntligen äntligen är hon vår igen, och frisk dessutom! Emma, jag lovar att du blev sjuk av söderluften, har man varit här uppe en gång tål man ingen annan luft sen förstår du väl?!

Nej, nu är jag hungrig. Inte så jag är grinig, men det blir jag säkert snart om jag inte skyndar mig att få i mig något. "Ledig" dag väntar imorgon, det vill säga tvätt mellan 7.oo - 12.oo, rallybrud till Frösön vid 12.oo, byte av gardiner, städning av badrummet, dammsugning och golvtorkning, träning, (inte bara relaxen), matlagning för middag med Andrea, och kanske Emma?!, och en massa massa plugg. Prioriteringen kommer inte vara den bästa, som vanligt, men jag ska försöka vara klok och vis.

Det var ju varmare i jacuzzin, tack och lov!



» Det finns inga järnvägar till framgång.

♥        J e n n i f e r .

Hela helgen.

Bloggandet befinner sig under all kritik, jag vet jag vet! Jag har bara inte riktigt hunnit, men jag kör en snabb sammanfattning av de senaste dagarna.

§ I torsdags skolkade jag från Östersund, jag och Jonas åkte mot Sundsvall för att slösa pengar på Birsta City och IKEA, för att plocka svamp och för att bara ta det lugnt.

§ I torsdagsnatt fick vi extraljusen på Jonas bil stulna, inte okej..

§ Det medförde ett onödigt dåligt humör genom så gott som hela Birsta och IKEA vistelsen under fredagen.

§ På lördagen var det pangväder så vi åkte ut till Åstön för att hämta en byrå, träffa Jonas mormor och morfar och så plockade vi en hel del trattkantareller.

§ Kompletteringslistan prickades av på IKEA eftersom det dåliga humöret under fredagen gjorde att en del saker skippades då. Mamma och pappa kikade sedan förbi hemma hos Mona och efter det åkte vi tillbaka mot Östersund igen.

På allt detta kan även tilläggas att jag stickat en halsduk, en halsduk som nu ska rivas upp och göras om eftersom den är väldigt väldigt bred. Men jag har inte lessnat än, så det ska nog gå att få till en smalare variant.

Ja just det, igår köpte jag gymkort på StepIn. Jag och Andrea var på Badet igår och simmade lite. Jag är lite krasslig i både näsan och halsen så jag vågar inte sätta mig i några maskiner på gymmet än. Däremot ska vi dit och mysa i relaxen ikväll när vi är klara med alla våra missions. Jag har klarat av en hel del på min lista, men långt ifrån allt. Nu har det i alla fall blivit dags för mat - mammas kålpudding! Love it!

Andrea smakade min Pekingsoppa igår och gillade den, alltid kul när maten man lagar är uppskattad och omtyckt! Jag tänkte att jag skulle påminna er om att prova laga den och därför får ni receptet här. :)



» Jag kan vara stark ensam, men inte utan dig.


♥        J e n n i f e r .

Helgplaner.

Igår blev det inte mycket bloggande, ber om ursäkt för det men jag hade fullt upp med annat. Eller okej, inte fullt upp, men jag råkade köpa garn och började sticka på en halsduk så det var där jag satt när jag hade en ledig stund. Med hjälp av mammas och Signes telefonförklaringar lyckades jag dessutom klura ut hur man stickar avigt, så nu är det bara att sticka på för fullt.

Idag har jag föreläsning mellan klockan ett och fyra, sen åker jag och Jonas till Timrå för att vara hos Mona och shoppa lite på Birsta i helgen. Mona har även lovat mig att vi ska plocka svamp! Eller, jag har bestämt att vi ska göra det och så får hon helt enkelt följa med och visa mig vilka som är ätliga och inte.

Måste bara nämna att jag hämtade ut mina böcker till nästa kurs igår. Det var någon som sa att böckerna till kursen vi läser nu, Principbaserad redovisning, måste se ut som de tråkigaste böckerna i världen. Jag lovar, denne någon har inte sett böckerna till nästa kurs, Den nya ekonomistyrningen. De ser så tråkiga ut så man blir gråtfärdig, inte bra!

Nej, det är en del kvar att fixa inför i eftermiddag, so long så länge!

Det är snövarsel, brrrr.. Var tog sommarklänningarna och solen vägen?



» Våra viktigaste tankar är de som motsäger våra känslor.

♥        J e n n i f e r .

Förvirrande.

Föreläsningar är förvirrande när studenterna kan mer än läraren och det känns jobbigt att veta en sak när man går i i klassrummet och inte veta samma sak när man går ut därifrån eftersom det då blivit så tillrört. Det som också är synd är att jag verkligen gillar ämnet, det skulle ju kunna vara hur intressant som helst.

Solen skiner i alla fall, så jag och Jonas kanske cyklar ut till Lillänge och köper lite målarfärg. Ikväll är det dansmatta med en massa folk på multichallenge som gäller. Patrik ska visa oss hur det går till kan man väl säga. Men först ska jag plugga, för det man gör idag slipper man göra imorgon!

Jag och Emma, dreamteamet, fick vår lön idag, och jag måste då bara säga att det var en ordentlig lön för att stå och tokskratta en hel förmiddag. För det var ju inte direkt besvärande att dricka kaffe och äta godis gratis inne på Clarion Hotel heller. Så det gör vi om fler gånger!

EMMA! Hur sent var det där då?! ;)



» Abstinens är lättare att klara av än måttlighet.

♥        J e n n i f e r .

Alldeles egna.

Jag har köpt min första alldeles egna virknål och mina första alldeles egna stickor. Haha, jag känner mig som en gammal tant, jag vet inte varför jag alltid blir sugen på att sticka och framför allt virka såhär på hösten när det går mot jul. Antar att det är nåt jag har fått för mig, men jag klagar inte, sämre intressen kan man ju ha. Det fanns huuur mycket fina garn som helst, så nu ska jag bara bestämma mig för vad jag ska sticka och/eller virka. Inte lätt inte..

Foto av ett foto på mig som plutteliten.



» Dans är konsten att få undan fötterna så fort att någon inte hinner trampa på dem.

♥        J e n n i f e r .

Måndagsfika.

Förra måndagen var det ju kanelbullens dag och då myste jag och Emma med en kanelbulle och ett glas mjölk. För att hålla den mysiga måndagsfikan vid liv slår vi på stort idag, för av någon anledning har kylskåpet här hemma överfyllts med härligheter. Ikväll består därför fikat av prinsesstårta som Jonas köpte för att fira min tenta, blåbärspaj som jag bakade för att vi fick middagsgäster i lördags, banankaka som jag bakade till idolkvällen i fredags och en äppelkaka med maräng som Jonas mamma hade med sig från Sundsvall. Hur kommer vi någonsin klå denna måndagsfika?!

Jag och Emma är rätt bra på att ha roligt oavsett omständigheter, men när vi äter lite för mycket socker.. Ojoj..

Det där var myyycket sent på kvällen ja.



» Det finns tre sorters vänner här i världen; vänner som älskar dig, vänner som inte bryr sig om dig, och vänner som hatar dig.

♥        J e n n i f e r .

Inte det mest spännande.

Föreläsningen för dagen är avklarad och tre timmars evigt tjatande om moms är inte det mest spännande man kan bli utsatt för vill jag lova. Nog för att det är bra att en lärare är tydlig, men man behöver inte utgå ifrån  att studenterna inte fattar ett skit. Extra tråkigt blir det när det verkligen är basic bokföring, det har jag hållit på med så mycket innan. Det känns superbra att få en repetition i allt, fast det inte var så längesen sist så är det ju inte färskt i huvet direkt. Men jag tror inte att nån av oss i klassrummet har behov av att han säger samma sak åttioelva gånger, vare sig man läst ekonomi innan eller inte.

Resten av dagen ser rätt ledig ut. Jonas började nyss med ett projekt att sortera i nån garderob, vilket innebär att han har hunnit starta upp fyra ytterligare projekt som han sedan irrar emellan. Ni vet, "Ja just det, nu låg den här som skulle fixas sådär... Nejmen, var det hääär den var, ska bara göra det här innan jag gör det där...". Så det blir spännande att se vad som blir klart idag och vad som inte blir det. Jag har i alla fall tänkt leta upp syaffären nere på stan, jag behöver en virknål i rätt storlek vilken är en Boye 4, tror jag?!.

Just det, jag har hämtat ut tentan idag också. Resultatet som kom på mailen stämde, skönt!



» Alla människor är födda jämlika. En hel del har kommit över det.

♥        J e n n i f e r .

Som på rosa moln.

Okej, idag har varit en lite körig dag och eftersom jag som studsat fram som på ett rosa moln har inte datorn fått så mycket uppmärksamhet idag. Vi har varit på stan och fikat, varit på Lillänge en sväng och sen har jag även pluggat lite inför föreläsningen imorgon. Jonas köpte en prinsesstårta för att fira att jag lyckades så bra med min första tenta, så han, jag och Mona fikade det innan Mona åkte tillbaka mot Timrå.

Ja, det var väl min dag det. Nu har vi haft söndagsmys med film och en massa tända ljus. Nu har det blivit dags för att krypa ner i sängen för imorgon är det en ny vecka som väntar och jag behöver förmodligen all energi jag kan få. På en gång jag fick se att tentan gått bra fick jag ett blytungt huvud och förmodligen en liten febertopp. Snacka om att man kan ha spänningar i kroppen som man inte känner av. Men det gick över nästan helt, så imorgon har jag tänkt vara fit for fight. Men då behövs lite sömn.

Kanske vågar ta mig an universitetslivet ändå, utan att vara helt förskräckt?!



» Idealism är förmågan att se människorna som de skulle kunna vara om de inte vore som de är.

♥        J e n n i f e r .

YEEEES!

JAG HAR KLAAAARAT TENTAAAAAAN!

Fy satan i alla gator vad skönt det känns! Hinner inte skriva mer nu, mer glädjeutrop sen!

Såååååå SKÖNT!



» Rättvist beröm är bara en skuld, smicker är en gåva.

♥        J e n n i f e r .

Hemska uppvaknande.

Vaknade och hade en puls på tvåhundratrettio idag, det knarrade i dörröppningen till sovrummet och dörren gled sakta upp. Lagom tills jag höll på att få en hjärtinfarkt säger Jonas, "God morgon älskling". Gud, tur att man inte bor i USA så man får ha vapen som man vill, hade jag haft en pistol i sängbordet hade jag skjutit. Fy satan vad rädd jag blev! När man sover och somnar ensam, och vet att man ska vakna ensam dagen efter, då är det inte lätt att inse att det bara är Jonas som kommit hem lite tidigare än planerat.

Nu har jag och Jonas varit på utflykt med Andrea och hennes gamla klasskompis Emma. Vi turistade lite på Frösön, kollade gräddhyllan och utsikttornet. Hade såklart med picknick, så vi åt gårdagens pizza, banankaka, chokladbollar och fruktsallad medan vi spanade efter Storsjöodjuret. Vi fick till och med syn på det, eller var det kanske en paddlare?!

Nu håller jag på och bakar blåbärspaj, middagsgäster ikväll. Jonas mamma och syster kommer och äter, sen är det hemmafest hos någon jag inte vet vem det är, så jag ska nog försöka hoppa in i duschen snart också. Och dammsuga var det med ja. Heja heja!

Tonight's gonna be a good night!



» Det är inte avgrunden som är avgörande utan nivåskillnaden.

♥        J e n n i f e r .

Kan man ens kalla det jobb?

Okej, idag har jag alltså jobbat lite på förmiddagen, om man nu kan kalla det jobba. Mickey, som jag var i samma grupp som under PM-skrivandet, har ett företag som sysslar med lite teambuildingaktiviteter åt företag som hyr in dem. Det var alltså sådana slags aktiviteter som norskarnas förmiddag skulle fyllas med, och jag och Emma hamnade nere i Badhusparken med en varsin station. Jag hade hand om en station där gruppen skulle ha ett varsitt kort rör och bilda en kedja så att en tennisboll kunde rulla igenom rören i en bana, om ni fattar?! Och Emma hade en station där gruppen hade ögonbindlar och ett grovt rep som de skulle lägga som en kvadrat. Det var sjukt kul, särskilt när någon tände till och började hetsa på norska. Detta språk är så galet mysigt och roligt att lyssna på!

Det gick i alla fall hur bra som helst, och jag tvekar på att man kan kalla det jobb eftersom jag skrattade mig varm, för det var verkligen superkyligt ute! Om jag vågade skulle jag lägga upp en av filmerna från "repleken", det var sjukt kul när de fumlade runt i ögonbindlar! Men med tanke på integritet and so on vågar jag inte riiiktigt, ni får fritt fram att fantisera istället! Hoppas på fler sådana där events, lätt att jag ställer upp. Särskilt när man får världens kungligaste kollega också!


Superduon made it, och vi är redo att ställa upp igen, (särskilt om det är norrmän)!

» Det bästa sättet att behålla en hemlighet är ibland att hålla hemligt att det är en hemlighet.

J e n n i f e r .

Inte kul.

Nej, det är inte kul att beställa böcker för över åttahundra spänn.. Var tog alla gratis böcker och luncher vägen?! För jag har inte planerat att gå och bli vuxen eller så.. Det som gör det hela extra spännande är ju att de underbara böckerna heter Den nya ekonomistyrningen. Ojojoj vilket kalas det låter som det blir.

Imorgon är det fredag, tjingtjing på den i alla fall!



» Om man vet precis vad man ska göra, varför då göra det?

♥        J e n n i f e r .

Superduon.

Efter min långa promenad blev det lite korvstroganoff till middag och när det var överstökat pallrade jag mig ner till Kristina och mådde gott en stund. Te, ballerinakakor och en massa babbel tackar man ju inte nej till bara sådär.

Hoppas det fina vädret håller i sig imorgon, undrar om Emma är lika nyfiken som mig på hur det kommer gå. Vi ska jobba, typ. Som lekledare, typ. Åt femtio norska kommungubbar, typ. Ja, det är precis lika konstigt som det låter. Men det ska bli riktigt spännande, får kanske öva upp engelskan med, elleeer?!

Superduon in action, det kan ju inte bli annat än bra imorgon!


» Handlingen skapar större förmögenheter än klokheten.

♥        J e n n i f e r .

Klarblå.

Lagom tills föreläsningen började idag blev himlen klarblå, det blåser ingenting och solen fullkomligt strålar. Men bokföring är ju nice ändå. Nu ska jag i alla fall ut i solen, det får bli en lååång promenad tror jag, har inte lust att sitta inne när ett sånt här tillfälle ges.. Jag var tillräckligt instängd förra veckan måndag - torsdag då vädret var såhär 24/7 bara för att plugga till den där satans tentan.

Om solen är glad, då är jag glad.



» När det gäller känslor är vi alla analfabeter.

♥        J e n n i f e r .

Mysig kväll.

Det blev inte riktigt lika mycket gjort idag som jag hade tänkt, hoppas dagen imorgon blir lite mer effektiv. Lyckades ändå plugga det jag hade planerat, så det känns skönt. Men det här med städning och så, det blev det inte mycket av med.. Har haft en riktigt bra kväll, bonde söker fru hemma hos Fanny med en massa folk och sen hamnade några hos Fred. Där drack vi te och gjorde pärlarmband och pärlhalsband. En bättre onsdagskväll kan man ju knappast få, ohnej!



» Bry dig inte om vad kritikerna tycker och säger. Ingen har någonsin rest en staty till minnet av en kritiker.

♥        J e n n i f e r .

Någon manad.

Tog en liten sovmorgon idag, men vid åtta var jag ute på en liten morgontur i springskorna. Sjukt vad ont jag får i fotsulorna av dem nu, hoppas jag bara är ovan för jag tänkte inte köpa nya skor förrän till våren! Gelen i sulan får helt enkelt hålla ut lite till och inte gå och stelna ihop.

Nu har jag suttit och pluggat en stund, tog en liten paus nu för att hinna med sådana här viktigheter. Kom på att jag borde ta fram något ur frysen för att kunna laga någon middag, men vad skulle det kunna vara?! Det ligger ju en hel del spännande saker där, så något ska jag nog hitta på.

En promenad ska jag också ta någon gång under tidig eftermiddag, så om någon råkar läsa det här och känner sig manad att göra mig sällskap så har ju du förmodligen mitt telefonnummer.

Tänkte att jag ska lägga upp en av de få bilderna som finns då jag står på ett par skidor och dessutom ser rätt proffsig ut bara för att skrämma Emma lite! ;)



»  Jag önskar alla jag älskar en liten smula galenskap – det skänker hjärtat glädje.

♥        J e n n i f e r .

Pratpratprat.

Efter en heeelkväll med Signe och Andrea då vi pratat så tänderna nästan flugit ut är det nog dags för sängen. Ingen föreläsning imorgon men jag satsar ändå på att ställa klockan för att komma ut på en springtur och för att kunna plugga lite under den tidigare delen av dagen.



» Vänliga röster som talar omvandlas snabbt till det motsatta av svarta öron.

♥        J e n n i f e r .

Lite luft.

Efter en sen lunch och en promenad för att få rensa hjärnan lite efter föreläsningen har det blivit dags för att gå igenom det som föreläsningen innehöll idag. Om en stund blir det stan med Andrea, Signe och såklart även Emma! Elleeer?! Jag tänkte väl det!

Hur som helst, det är kyligt ute så både imorse och nu var det underställ på under jackan. Jag tycker det är mysigt, visst är det härligt med sommar och sol men vad vore det om vi inte fick mysa ner oss i lite varma koftor emellanåt? Jag och Emma ska ju till och med åka skidor tillsammans i vinter, den ni!

Snart är det ju dags för massa snö! Det är mindre än en månad kvar till Östersunds snögaranti!


» En människas värsta svårigheter uppstår när hon får tillfälle att göra som hon vill.

♥        J e n n i f e r .

Effektiv morgon.

Har haft en rätt effektiv morgon, fortsätter dagen såhär kommer jag få mycket gjort. Klev upp vid sju och var ut och sprang en sväng, riktigt tugnt att ta sig upp ur sängen men det är värt det efteråt. Jag blir så pigg när jag tar mig ut i den kyliga luften på morgonen. När jag kom hem blev det en dusch och frukost, och nu har jag precis dammsugit och torkat golv. Det var någon som lekte kladdmaja i fredags, jag hade kletiga fläckar av öl eller något annat trevligt på golvet i hela lägenheten. Men nu är de borta och jag har hunnit med allt tills klockan halv tio.

Börjar skolan vid tio idag, har föreläsning till ett och sen ska jag nog ner på stan en sväng. Vad jag skulle handla har jag såklart glömt, och inte har jag skrivit ner det heller. Jag kommer nog på det, tids nog.



» Matematik är den vetenskap där man inte vet vad man talar om, än mindre om det man säger är sant.

♥        J e n n i f e r .

Den goda grytan.

Okej, nu glömde ju jag knäppa någon bild på den där goda grytan, men prova göra den ändå, okej?! Jag ska försöka uppskatta måtten på det jag använde, men för det mesta använde jag mig av en höft eller två.

En grovt hackad gul lök
En slantad morot
Grytbitar av fläskkött
Några färska champinjoner
Soja
Sötsursås
Vatten
Mjölk

Fräs lök, morötter och champinjoner i lite olja. Pressa ner två vitlöksklyftor. Häll sedan på tre höftar soja, två höftar sötsursås och två höftar vatten så det får koka ihop lite. Stek grytbitarna i en stekpanna och krydda dem med de kryddorna som ser spännande ut. Jag hällde dit lite vitlökspulver, cayennepeppar, salt, vitpeppar och svartpeppar. Lägg sedan ner köttet bland de övriga ingredienserna. Vill man ha grytan lite krämigare kan man hälla på några höftar mjölk och toppreda med mjöl och vatten. Häll på mer soja eller sötsursås om det behövs, smaken är som baken och alla höftar olika. Kanske lite mer salt med. Koka ris. Ät och njut. Superenkelt och hur gott som helst!

Bra mat om man är sugen på lök vilket jag var idag.



» Image – betyder att man tillstår att tuben är viktigare än tandkrämen.

♥        J e n n i f e r .


Kanelbullekväll.

Har ätit världens godaste gryta till middag, jag älskar att laga mat på en höft! Receptet har jag inte tid att ge er nu, men jag lovar att det kommer tids nog. Nu har jag tänkt gå igenom lite från föreläsningen idag, och sen ska jag kika lite inför föreläsningen imorgon. Sen kommer Emma hit, vi ska nämligen fira kanelbullens dag med att äta kanelbullar såklart! Kanelbulle + Mjölk = Mums!

För att prata lite studier, extern redovisning kan nog bli en rätt intressant kurs. Jag vill inte såga läraren som de flesta hört så illa om efter första lektionen. Nog för att han var lite vimsig, men efter idag kan jag inte påstå att jag uppfattar honom som dålig. Vem vet, ju fler lektioner vi har desto mer kommer det ju visa sig, men jag vill som sagt inte såga honom redan efter idag.

Nej, nu lite plugg och sen kvalitetstid, eller kanelbulletid, med Emma. En sån måndagskväll kan man inte klaga på!

Kursböckerna kanske har en intressantare insida än utsida?! Döm inte hunden efter håren!



» Säkraste sättet att dölja sin begränsning är att inte överskrida den.

♥        J e n n i f e r .

Nya tag.

Tillbaka i Östersund efter att ha spenderat lite tid hemma. Imorgon börjar en ny vecka och en ny kurs, och därför är det ett utomordentligt tillfälle till att även ta nya tag. Jonas åker och jobbar imorgon så det kommer bli ensamt, det var väl det enda negativa med den nya veckan hittills. Skönt att han har fortsatt jobb i alla fall, det vågar jag definitivt inte klaga över.

Som sagt, ny vecka och nya tag - imorgon. Nu är det kvällsmys med hjärtat framför teven.



» Ju äldre ett missförhållande är, desto mera värderas det.

♥        J e n n i f e r .

Lite av dagen.

Jag gillar höstpromenader.

Särskilt då jag får gå häromkring, hemmahemma.

Hjärtat då han trivs som bäst.


» Tiderna blir sämre, säger de gamla. Tiderna är som alltid; det är de gamla som blir sämre.


♥        J e n n i f e r .


Hälsingeluft.

Det börjar ta sig nere i stugan, köket börjar likna ett kök och om jag gissar rätt kommer jag inte se Jonas mer imorgon än vad jag gjort idag sen vi kom hem. Men det är bra att han är med och snickrar och pysslar, jag är ju inte den händige i förhållandet så att säga.

Har varit ute på en promenad och andats den underbara hälsingeluften. Det känns skönt att byta ut surjämteluften ur lungorna ett tag. Mörkret har infunnit sig och jag är fortfarande lite frusen sen promenaden så innan mamma åker och jobbar natt ska vi dricka lite glögg. Blev helt galet sugen på det när vi satt och åt middag, och här har vi inga särskilda regler för när man "får" börja tjuvsmaka på lite julsmaker. Vad ska det vara bra för liksom?!



» Det heter sunt förnuft därför att det inte smittar.

♥        J e n n i f e r .

Ovärt.

Ja, jag tycker det är astöntigt att ta bort taggar på facebook. Man ser ut som man gör, och inte kan man göra nåt åt det heller, deal?! Folk tycker det är kul att det finns bilder och att nån orkar lägga upp dem, men när man gör det och har suttit och fixat för att taggarna ska finnas och för att bildtexterna ska göra det hela lite roligare känns det fett ovärt när en massa taggar är borta sen. Orka liksom.

Jag är hemma idag. Verkligen hemma hemma. I vårt röda hus med vita knutar mitt i skogen. Hemma hos min katt. Jag kände att behovet av miljöombyte var ett faktum, så jag och Jonas åkte strax innan tolv. Nu ska jag gå och hänga tvätten, inte för att tvättiden tar slut snart, bara för att tvätten är klar. Jag har nog aldrig varit hemifrån så länge som en månad, och det har gått utomordentligt bra att inte sakna det tills nu. Borta bra, men HEMMA bäst! Jag älskar skogen, grusvägarna, sjöutsikten, tystnaden och mammas hemgjorda mat! Så det så!

Sambo är sjukt svårflirtad idag när det var så längesen jag var hemma, men han har börjat mjukna lite nu i alla fall.



» Bättre ensam än i dåligt sällskap.

♥        J e n n i f e r .

RSS 2.0