Hungerspelen.

Läste ut boken En dag förut idag, jag blev helt överrumplad över slutet, det blev inte alls som jag hade bestämt att det skulle bli! Rekommenderar verkligen den boken, även om den var lite långseg på sina ställen var den väldigt fin och underhållande. Nu har jag inlett nästa bok, dags att ta tag i Hungerspelen. Jag har tänkt läsa den triologin innan jag ser filmen, skulle vara roligt att göra det där med bok och film i rätt ordning någon gång. Jag är dock inte så ambitiös så jag orkar läsa den på engelska, men det gör nog inget om hundra år.


En dag.

Gillar den här boken väldigt mycket, det har tagit sin tid att läsa den då jag läst den i perioder men det har inte berott på att den inte är bra utan att jag inte haft tid. Snart är den utläst i alla fall! Väldigt bra är den, kanske inget för dig som helst läser deckare, däremot något för dig som gillar lite ungdomlighet, vuxenångest, missnöje över sin livssituation, problematisk vänskap och värme! Tips! :)


Muuums.

Kräftor och räkor till middag, vilken liten lillördag! Muuuums!


Kaffe.

Nu kaffe, sen pluggish en stund i eftermiddag innan det är dags för lite ledig kväll igen! Ska äta kräftor ikväll, hur gött blir inte det då?! Och Emma vill att jag ska blogga om henne, så gör la de då. (Skrev la för att hon är göteborgare, fattar du Emma? Höhöhö)


Frisk luft.

Finns det något som går upp emot den friska luften som hösten för med sig? Var ut och gick en sväng nu på kvällskvisten och ville inte gå in igen, så härligt att dra ner så kall och klar luft långt ner i lungorna!


Höstbalkongen.

Blommorna har blivit bortrivna från balkongen och då blir hösten alltid så definitiv. Nu har i alla fall lite ljung, rönn och gran fått gjort sitt så det ser lite ombonat ut när man kikar ut från vardagsrummet.


Vad väntar?

Väntar en lika vacker kväll ikväll som den vi erbjöds igår? Hoppas!


Första dagen.

Finns det nåt värre än första dagen av ett tentaplugg? Allting känns nytt, man kan ingenting av sig själv och ser det uppradade materialet framför sig och vet att det där är vad jag borde lära mig. Inget rockigt över den känslan, inget alls! Lunch på favvostället med Jonas idag i alla fall, så fick jag ju komma ut i solen lite också, inte helt fel!


Höstmys.

Man får grilla korv till middag när det är en helt fantastisk höstkväll som erbjuds. Solen värmer mer än den gjort på hela sommaren och vindstilla är det också. Älskar sådana här tillfällen, då känner jag att jag lever!


Ny dag, nya tag.

Jag har inte riktigt kommit på vad som ska fylla den här dagen, det är svårt när alla möjligheter finns. Dagarna blir även väldigt långa när man vaknar tidigt, jag vaknade nämligen med ett ryck av ljud från lägenheten vid halv åtta. Jag är fortfarande helt paranoid sen den gången jag fick ringa polisen då nån försökte ta sig in, så jag var klarvaken med en puls på 190 på en halv sekund. Sen var det svårt att somna om kan jag säga. Jag blir helt tokig på mig själv, jag som aldrig haft några problem med att vara ensam eller sova själv. Jag har alltid känt mig trygg, och nu ska det hålla på såhär utan att jag vet vad jag kan göra åt det?! Värdelöst! Det som lät var för övrigt att nån kastade in reklam genom brevinkastet, och vem går och delar ut reklam halv åtta en söndagsmorgon?!


Inte bra.

Bagge, nu gjorde du mig besviken.. Inte okej! Välj inte så knepiga dåliga låtar för guds skull. Nu får jag hoppas att Putte impar på mig.


Jisses.

Fullt ös sen imorse, minst sagt! Vaknade vid åtta och insåg att det inte var någon idé att gruva sig längre, två smockfulla stora ikeakassar, en liten överfull ikeakasse och en annan proppad påse skulle tvättas. Hade massa nya kläder från Prag som skulle tvättas första gången med, och med färgiga nya plagg blir det ju typ ett eller två plagg i en maskin. Jag är övertygad om att jag aldrig tvättat så många maskiner på en och samma dag någonsin, det måste ha blivit typ 20 stycken! Men nu är allt torrt, vikt och undanstoppat, tack och lov. Utöver denna prestation har det blivit tre putsade fönster, gardinbyte i sovrummet och garderobsrensning, ut med sommaren och in med hösten. Puuh!

Fick mysigt sällskap av Emelie igår, middag och massa babbel går alltid hem! Ikväll roar jag mig själv, njuter lite av det här med att vara själv. Samtidigt konstaterar jag att jag verkligen är glad över att jag inte är själv jämt, främst tack vare att jag har Jonas här hemma såklart. Så du är välkommen hem imorgon, jag behöver inte vara själv längre än så för jag saknar dig faktiskt lite, (men bara lite).

Det som är mest ovant är ju det här med att äta en helgmiddag själv, men jag snålar inte bara för att jag äter ensam inte! Lördagen till ära blev det min favvoförrätt numer, nybakad baguette med chèvre, honung och rosmarin. Till varmrätt gjorde jag stuggrannen i Gäddede-Lenas trattkantarellsoppa, den är helt fantastiskt god! Till det ett nybakt bröd fyllt med basilika och vitlökssmör. Jovars, jag är mätt!

Snart dags för körslaget, impa på mig ikväll Bagge, snälla!!


Kanske konstig?

Är man lite konstigt om man ser framemot att vara ensam en helg?! Hoppas inte det, för det är precis vad jag gör idag! Känns helt sjukt, minns inte när jag var ensam en helg sist. Hinner säkert tröttna innan helgen är slut med, men just nu känns det grymt skönt! 🐣


More pics.

Har landat i vardagen och skola efter helgen i Prag. Verkligen en fascinerande stad med sin vackra arkitektur. Även god mat och god öl, jag hoppas verkligen på ett återseende!


Pics.

Astronomiska klockan, St Vitus katedral som den visst heter och utsikt över staden.


Vackra Prag.

Tiden har gått alldeles för fort här, vill inte alls åka hem imorgon! Inte nöjd för fem öre. Katedralen nedan som jag lämpligtvis glömt namnet på för ögonblicket kan vara bland den coolaste byggnad jag sett.


Prag.

Snart dags, äntligen! Ser framemot att lämna ett regnigt och blåsigt Sverige. :)


Avresa destination Arlanda.

Med sömndrucket huvud är vi nu på Frösön, flyget lyfter mot Arlanda kvart över sju och sen vidare mot Prag senare i förmiddag! Har sett framemot denna weekend länge, min första stadsresa dessutom, spännande! Och grattis i efterskott Mona, det är ju tack vare dig det blir av! :)


Done.

Lite förändring är aldrig fel, färg till hösten gillar jag.


Let the change begin.

Längden får såklart vara kvar förutom det slitna, men resten ändrar vi på! 😊💇


Simsalabim!

Förvandling på gång idag klockan två, lika spännande som vanligt! Först blir det dock lite plugg och föreläsning, men sen så.


Grönsaksjuice.

Råsaftcentrifugen fick arbeta lite ikväll så nu är det mys i soffan med Andrea! Juice på morötter, äpple och mandarin med lite lime, dipp med morötter och gurka och premiären av X-factor för att se vad det är för påhitt. Hoppas ni har en fin söndagskväll!


Kontraster.

Helgen i Gäddede är över och än en gång har tiden gått alldeles för fort. Ville verkligen inte åka hem idag men det finns inget val när plikten kallar. Helgerna de här veckorna kommer ha bjudit på lite kontraster med. Lysekil förra helgen med räkor och Smögenbesök, Gäddede denna helg med kantareller och höstfärger och Prag nästa helg med allt vad det nu kommer innebära. Ser väldigt mycket framemot det, och du är välkommen att tipsa om sevärdheter i Prag om du har någon erfarenhet därifrån! :)


Guld är gott.

Utdelningen är helt klart mer än godkänd, vilken helg! Smälter fortfarande statistikresultatet och hittade massa gula kantareller på vår svamptur idag. Nu har vi ätit en macka med smörstekta kantisar och till grillmiddagen blir det en blandsvampstuvning. Efter det blåbärspaj på dagens blåbärsskörd, inte så tokigt alls!


Kantisar.

Svampjakten fortsätter idag, det vi hittade igår var fortfarande för smått men det är ju skoj ändå! Det märks verkligen att sommaren varit alldeles för kall här och att det inte regnat tillräckligt mycket, lite synd när det fanns förutsättningar för ett riktigt bra svampår!


Totalt i chock.

Efter en tacomiddag i Gäddede med mamma, pappa och Andrea tänkte jag en sista gång kika bland tentaresultaten ifall statistiken skulle ha kommit. Och som från ingenting står den där. Överst. Alltså inte under "ej avslutade kurser" längre. Är den klar?! Och så lite till höger, där står det ett A. Ett A? Från två raka F till ett A?!! Allt går in i mitt huvud samtidigt som jag slår händerna för ansiktet och utbrister "Nej med guuuuud". Alla tittar på mig och säger med förskräckelse, "vadåååå?!" varpå jag brister ut i gråt och knappt får fram: "Jag har klarat statistiken!!! Och jag har fått ett A!"

Helt sjukt känns det, jävla plågokurs, där fick du!

Det där har tyngt mig så länge så länge och nu är det över för alltid. Däremot förstår jag det inte än, jag vågar nog nästan inte tro på det. Och där fick den där satans läraren, som inte velat svara på frågor och verkligen inte hjälpt till.


Lämnar regnet.

Är nu på rull från ett regnigt Lysekil och konstaterar vilken fantastisk tur vi haft med vädret i helgen. Idag är vädret perfekt för att åka bil, det blir aldrig lika tråkigt att åka hem när det regnar som när solen skiner. Just nu sitter vi på färjan, sen har jag lite ångest över de timmarna som är kvar innan vi är hemma men det ska nog gå bra det med.


Räkfrossa.

Avslutade långhelgen här på västkusten med en räkfrossa på Harrys. Att vi inte har blivit räkor vid det här laget är nog ganska konstigt. Nu väntar en sista mysig kväll i stugan, sen imorgon är det dags att rulla de tio timmarna hem innan skolan börjar på måndag. Tackar västkusten för en underbar långhelg och håller tummarna för att "på återseende" blir verklighet.


Första soldagen.

På hela sommaren har soltimmarna lyst med sin frånvaro, men nu, första september, då njuter vi! Dagen spenderas på en klipphäll vid havet i solen, havsbrisen luktar salt och vi är lediga. En lördag att minnas nu under den kommande mörka och kalla hösten.


RSS 2.0