Stugvärme.

Efter en fantastisk dag i sol och värme blir det lite kvällskyligt. Då myser vi inne i stugvärmen hos Uffe och Lena som bjudit pappsen och oss på ytterligare en 60-årsmiddag. 







Rosé i skuggan.

Badenbaden står tom i solen för där är det för varmt. I skuggan sitter vi och dricker rosé med frusna jordgubbar. Tänk om det här vädret kan fortsätta hela sommaren 🌺


60 år!

Världens bästa pappa fyller 60 år idag! Stort grattis på din dag!


1 år.

Insåg precis att det idag var precis ett år sedan jag valde att lägga min korta karriär i Linköping bakom mig. Det blev en liten tripp som var väldigt nyttig för att inse vad jag hade här hemma i Hälsingland och Jämtland. Att få möjligheten att börja uppskatta Östersund på riktigt  igen var guld värt och idag har jag ingen plan på att lämna den staden bakom mig. Sen går det aldrig att veta vad framtiden utvisar, men det får framtiden utvisa. 

Torsdag 23 maj 2013: 
Minns inte riktigt varför jag var så ledsen när jag pratade med pappa på lunchen den dagen. Jag tror det var en blandning av att kursen jag bar på egna axlar kändes väldigt tung, att knäet helt gått sönder vilket ställde till det oerhört i en ny stad och att allt jag behövde helt enkelt fanns någon annan stans, hemma. 
Mellan mina snyftningar i telefonen får pappa nog och säger: "Det är inget att fundera på, ska jag komma och hämta dig nu?". 
Sagt och gjort, nån timme senare var jag i full gång med flyttstädet och packning medan Jonas satte sig i bilen i Östersund för att komma och hämta hem mig. Jag minns känslan som om det var igår, det var frihet. En frihet jag fick bara jag valde att få den. Tänk att en sån liten "utflykt" kunde berätta så mycket för mig om mig själv. Precis som då, håller jag fast vid än - att Home is where the Heart is. 

Sköna maj.

Dricker rosé med mammsen medan pappa och Jonas provkör båten. Har svårt att komma ihåg att det bara är maj. Till råga på allt väntar en stor födelsedag imorgon som ska firas i fantastiskt väder. 




Vardagslyx.

Jobbet har lugnat ner sig väldigt mycket, nu har jag återgått till mina vanliga ekonomiarbetsuppgifter vilket känns väldigt skönt och mer bekvämt än projektet jag suttit i de senaste månaderna. För er som inte hängt med i svängarna har jag suttit med och implementerat ett nytt fakturasystem, en väg som varit allt annat än rak. En riktig utmaning men också en väldig erfarenhet både av projektarbete och samarbete mellan olika parter. 

Att jobbet flyter på lite bättre togs till vara på snabbt, vardagslyxade lite med Emma idag och käkade middag nere på stan. Alltid lite mysigt att babbla om allt mellan himmel och jord i några timmar. 😘

Nu är det bara en arbetsdag kvar och sen har jag klarat av första långveckan efter de fyra kortveckorna jag lagt bakom mig. Tjihooo, full fart mot helgen och finvädret!


Weekend i London.

Efter mycket smygande och ljugande var det i onsdags dags att göra slag i saken - fira Emmsens 15-årsdag ordentligt. Själv trodde hon att hon och Tina skulle åka till Stockholm och anade inte det minsta att vi hade andra planer. Första överraskningen blev att jag och Jonas skulle följa med "till Stockholm". Vi åkte från Ljusdal och var livrädda allihopa för att försäga oss det sista vi gjorde. I Tönnebro släppte vi bomben så lillpiga skulle hinna vänja sig lite vid tanken. Hon fick en egenhändigt utskriven flygbiljett i ett kuvert och stod och funderade länge innan det kom en massa: Nej. Nej. Nej. Är det sant? Nej. Nej. Det tog en stund innan det sjönk in och senast idag utbrast hon: Jag är i England! En väldigt nöjd femtonåring tror jag vi har med oss hem. 

Vi har hunnit med mycket shopping, mycket öl och sett några av de vanliga turist-måstena: Madame Tussauds, Big Ben, London Eye, London Tower Bridge, Buckingham Palace där vi prickade in både ett vaktbyte och att någon av kungligheterna själv kom och åkte in till slottet. Då vi alla är väldigt förtjusta i Hard Rock Café blev det givetvis en tripp dit för en rejäl lunch och obligatorisk T-shirtshopping. Nog med text, nu får det bli lite bilder!





















Nu; Eurovision i bilen påväg hem. 


Tack för en härlig resa mina fina! 

RSS 2.0