Inflyttningsfest och trädgårdsarbete.

Så har även den här helgen nått sitt slut. Igår var vi på inflyttningsfest hos Elina och Rickard, så himla trevligt! Träffade massa härliga människor, åt god mat, drack gott vin och skrattade mest hela kvällen. Lysnatt var det ju också, så vi tände en massa marshaller. 


Idag har vi påtat på hemma i huset, Mona har varit i Östersund i helgen och av henne har jag fått fantastiskt bra hjälp några rabatter. Det som tidigare bara var ogräs och rötter är nu fin porös jord med utsorterade plantor. Tänk vad en spade kan göra skillnad!

Före:



Efter:




Jag hann även plocka krusbär som jag kokade lite marmelad av lagom till eftermiddagsfikat. Den blev väldigt god!

Finbesök och egna bär.

Igår var Emma och Emelie här på besök, Emelie har ju tjuvkikat på huset tidigare men Emma fick se det för första gången. I vanlig ordning köpte vi hem middag från Lilla Siam, hur gott som helst! Det blev en massa prat och det är alltid lika mysigt när vi får ihop lite kvalitetstid. 

Fick en fin inflyttningspresent också, tusen tack godingar! Champagnen dricker vi tillsammans senare i höst!

Ikväll är jag ensam hemma, Jonas är ute och far så det blir premiär för att sova ensam i huset inatt. Spännande att se hur mycket konstiga ljud som kommer uppenbara sig. ;)

Ikväll har jag plockat krusbär, den absoluta lyxen med att bo i hus är att ha egna bär på gården.


Nystekt abbarn.

Igårkväll tog jag och mamma båten ut och metade lite abborre. Det resulterade i världens godaste fika idag, färsk nystekt abborre på knäckebröd toppat med gräslök. Lite surströmming till middag på det och jag kommer nog aldrig ha varit klokare!


Skylt till lådan.

 
När man är vuxen och bor i hus måste man ju skaffa en snygg skylt till postlådan. 
Skyltmax har vi knåpat ihop en egen skylt vilket var mycket smidigt. Vi kunde välja det typsnittet vi ville ha, storlek på skylten, färg och så vidare och så vidare. Toppenbra, gud vad posten ska hitta rätt nu!




Semester och husköp.

Här var det visst semester, men nu är det slut med det. Tillbaka till vardagen. Det har ju hänt en del sedan sist. Fyra veckors semester och ett husköp närmare bestämt. Vi började semestern med att åka runt till alla smultronställen. Först blev det Gäddede med lite fiske och lugn och ro. Sedan mellanlandade vi på Åstön innan vi åkte söderut mot Norrköping där vi träffade Andrea och Micke. Vi lyckades passa in det så bra så vi kunde vara med och fira Bengts 60-årsdag också, fantastiskt roligt! Därefter åkte vi mot Hällefors för att spendera några dagar med Torbjörn och Ingela. Loppisar, kanotpaddling och bokläsning stod på agendan där. Sen åkte vi mot Ramsjö för en mellanlandning innan slutdestinationen blev en ordentligare vistelse på Åstön innan det var dags att flytta. Vi fick tillgång till huset den första augusti och det har varit så lyxigt att hinna pyssla och fixa så mycket här i drygt en vecka. Skulle dock kunna fortsätta med det i några veckor till.. 

Huset ligger i Fillsta, är rött med vita knutar och har en fantastiskt fin utsikt mot Storsjön och stan. Vi har omkring 8km in till stan vilket känns helt perfekt. Välkommen att hälsa på om vägarna går förbi!

Jag har varit fruktansvärt dålig på att knäppa kort under den här semestern, men här kommer ett litet ihopskrap.

Mys i ladan i Hällefors.

Mycket god sushi i Örebro.


Min egenhändigt virkade matta.

Första natten i Fillsta.

Flyttstök.

Åska i stan.

Pannkaka med hallon från vår tomt, så lyxigt! (Säger hon som inte ens gillar pannkaka).


Drinkar med Sofie! (Öl för Nicklas och Jonas gjorde sig inte lika bra på bild). 

Kräftpremiär i orangeriet.


Det blev väldigt mysigt när det mörkret föll på.

Pepparrotscheescake som tillbehör till kräftorna, gjord av pepparrot som växer här på tomten. 


Och en hel del jobb såklart, mamma ordnade till dörrarna på källarvåningen och snickerboa i helgen där det knappt fanns någon blå färg kvar. 

RSS 2.0