Fin helg.

Vi bjöds på en mycket fin midsommarhelg i Gäddede och som vanligt går ledigheten fortare än man önskar. Nu är det en ny vecka i fokus och jag har äntligen pysslat färdigt balkongen med de plantor som saknades. Ser framemot när de börjar blomstra lite senare i sommar.


Stor midsommar.

Vi blir ju rätt många på midsommar i år och jag tänkte att det är lika bra att baka mer kryddbröd så det verkligen räcker! (Om man inte får mjöl överallt när man bakar så bakar man fel). Så nu har jag städat och fejat, bakat brödet, börjat packa och planerat midsommaroutfit. Lite städ och packning kvar, sen så börjar det ju nästan närma sig att få åka till Mon. Bara en arbetsdag kvar! 
 
 

Första dagen.

Första arbetsdagen för i sommar är avklarad och det känns helt okej. Även om jag inte var helt nöjd på "ledighet" så tror jag veckorna med jobb kommer bli riktigt bra, med Anna som lärare kan det ju inte bli dåligt! :) 
Nu är det middag på en solig balkong som gäller, om jag sagt det förut så säger jag det ändå igen, jagälskaratthabalkong! Ska påta med lite blommor ikväll också, myyys!
 
 

Vilken kväll.

Känner mig så tillfreds man kan känna sig, först en trerätters gomiddag med getost och lamm och limepaj, sen en rejäl bastu med Anneli och Stefan vilket även resulterade i 4 dopp i sjön! Så härligt, ikväll somnar jag garanterat gott!


Födelsedagsfirande.

Lilla Simone blir hela ått.. eller fjorton var det ju, imorgon! Så ikväll blev det firande i Gnarp med fantastiskt god mat och en av de finare tårtor jag ätit! Äventyr i ån avslutade vi med, sommarkväll i Gnarp helt enkelt!


Förberedelser.

Fix inför midsommar, lika bra att börja så att allt hinns med!


Sommarfix.

Gravarna är fina och årets liljekonvaljbukett är plockad med mamma, det är sommar!


Bäckfiske.

Det blev en liten tur till mitt favvobäckmetarställe ikväll. Man får alltid minst två bäcköringar där så man blir aldrig lottlös! Ikväll blev det dock sex fina bäcköringar och därmed var kvällsfikat som hittat! Sååå mumsigt, och stället håller jag såklart hemligt!


Långhelg.

Långhelg i Gäddede med familj och fina grannar och mycket jobb för karlarna som reste en friggebod på två dagar! Årsveden hann också bli klar och stugan är städad och redo för midsommar. Lite fiske hann vi med också och efter att jag värmt upp vattnet med sisådär 100 kast fick pappa en riktigt fin öring på sitt andra kast! En helg lika bra som alla helger i Gäddede med andra ord!


Ljust.

Det är ljust åt ögonen! <3


In paradise.

Skippar examensfirandet (som ändå var obefintligt utan formellt firande, utan klassfirande och med tentaskrivande?!) och har nu anlänt till Gäddede. Spegelblank sjö, varmt och dagsljust. Loveli!


Fler examenstagare.

Det är ju inte bara jag som snart tar en examen här hemma, Jonas har faktiskt hunnit före mig och är klar med sin elektrikerutbildning. Så stolt över honom, fina betyg och det verkar som det är ett yrke han kommer gilla! Så igår kom Emma och Måns-Erik förbi med fina blommor till Jonas som lyser upp i gråvädret, studentiga och fina! (:


Sista rycket.

Sista rycket med sista tentan jag kommer skriva för att kunna ta en examen. Dessutom är det ett roligt ämne, handelsrätt. Jag gillar juridik, det är intressant (så länge man slipper lagrummen som skrevs för typ hundra år sedan). Kämpa kämpa!


Basilikabebisar.

Det blev ju lite sent med odlingen i år eftersom jag bestämt att inte ha någon alls med tanke på stundande flytt och sådär. Men nu blev det ju inte så och bättre sent än aldrig, så jag satte mina basilikafrön och titta vilka bebisar som tittat fram! Jag bär dem fram och tillbaka mellan solfönster och ut på balkongen, så har jag plastfolie över dem för lite växthuseffekt också. Heja heja!
 
 

Balkonginvigning.

Invigde både sommaren och balkongen för säsongen på bästa sätt igår! Tacos som det ska vara på fredagar, sällskap av Emelie och Emma och några mousserande flaskor. Vi satt ute på balkongen tills klockan nog var ett på natten och då var det fortfarande ljust och inte särskilt kyligt. Vilken sommarkväll! 
 
 
 

RSS 2.0