Inför 2015.

Såhär inför ett nytt fräscht år har jag ett par saker att säga för att lätta mitt hjärta. Det går att se på det som ett slags förtydligande, eller bara som en påminnelse.

Jag och Jonas är två vuxna människor.
Det förtydligandet är faktiskt inte mer komplicerat än så, men det verkar vara ack så svårt för vissa att komma ihåg. 

I och med att vi är vuxna människor sköter vi gladeligen oss själva. 
Vi låter även andra vuxna människor sköta sig själva. 
Det innebär att vi varken ifrågasätter eller lägger oss i andras tankar, val eller beslut. Vi brukar hålla med och glädja oss åt vad andra bestämmer sig för att hitta på. Vi dömer ingen och vi är alltid trevliga.

Med det som bakgrund har jag därför nu fått totalt nog av att behöva stå till svars och bli ifrågasatt för allt ifrån vad vi köper för julklappar till vad vi har för överenskommelser med våra grannar. Vi ska inte behöva försvara allt vi gör. Vi förtjänar inte det.

Vi kan själva, vi gör själva, vi vet själva.

Vi tar gärna hjälp av andra när det behövs, precis lika gärna som vi hjälper andra så fort det någonsin skulle behövas. 

Enligt oss har alla rätt att ta sina egna beslut utan att bli ifrågasatt. Den dagen vi gör något extremt dumt är vem som helst välkommen att ifrågasätta oss, men dessförinnan vill jag be om att jag och Jonas får ansvara för oss själva, utan tillrättavisanden. Vi klarar oss bra! 

Och uppfostrade blev vi av våra föräldrar, hör av er till dem om det är så att de gjorde ett dåligt jobb, även om jag tror det är svårt att göra någon slags reklamation.

Tack för ordet, nu tror jag 2015 kommer bli fantastiskt!

Vilken fin jul.

Det blev en väldigt fin julafton med familjen. God julmat, utomordentligt fina julklappar, norrsken, eld i kaminen och hutlösa minusgrader. Det blir nog inte juligare än så. 






Älska julledigt.

Är hemma hos mamma och pappa och njuter av långledighet. Vi donar med mat, klurar på julklappsrim, tittar på film och bara är. Snart är skinkan färdig och jag har precis gjort en omgång wienernougat. Att snön singlar tätt utanför fönstret gör inte saken sämre, jul när det är som bäst!



Nu är det jul.

Nu är det jul här i vårt hus, julen den kommer hopp tralalala!

Gud vad mysigt att få göra jul hemma i sitt eget hus. Pappa och Jonas har hittat en helt fantastiskt fin gran och nu är den klädd för att vi ska hinna njuta av den i veckan innan vi åker på vår julturné. Jul i Sund är ju himla mysigt, men jag måste tillstå att en jul i Fillsta någon gång i framtiden nog inte skulle vara så pjåkigt. 😊

Mycket ska man vara med om.

Det är ju tur att det går bra om det ändå ska gå på tok. Idag är vi glada för att Jonas har fem fingrar kvar på sin vänstra hand. Det gick lite illa med en cirkelsåg igår, han sågade sig in till skelettet på lillfingret. Efter sex timmar på akuten var en sena och såret ihopsytt och gipset på plats. Idag är vi lite mosiga efter den sega kvällen men har en mycket mysig helg i Malå att se fram emot! 💕




Julbestyr.

Senapskok står på schemat ikväll, nu är vi snart redo för skinkgriljering och skinkmackor. Jag älskar julen!


RSS 2.0