Practical jokes.

Hahaha, jag älskar de practical jokes som härjat på jobbet i veckan. Kommer aldrig våga sluta jobba på Deloitte tror jag ;)




Lite mycket.

Lite mycket på jobbet den här veckan, som vanligt när det drar ihop sig till månadsskifte. Det har dessutom blivit dags att ta över ansvaret helt från den kollega som jag kommit istället för som slutar imorgon. Lite mycket att tänka på in i det sista!

Jag fortsätter även att längta efter jul, vi har ju en gran på balkongen som väntar på att tiden ska vara inne för lite belysning. Och för tillfället även på lite minusgrader så den kan stå i krukan. 


Magnetröntgen.

Lite nervös för det där röret, men jag hoppas det kan hjälpa mig vidare med knäet! Lite spännande också! Men jag gillar inte sjukhus, även fast ärendet inte är allvarligt. Det är bara en ren principsak att det alltid är enklast att hålla sig härifrån..


Fikasöndag.

Så trött efter den långa fredagen fortfarande. Tackar Gud i himlen för att den extra timmen kom just inatt, den gick oavkortat till en extra sovmorgonstimme. Efter en lång och seg morgon med frukost framför teven så blev det en sväng på stan med Emelie. Lunch på Pause för min favvomacka med parmaskinka och chèvre, sen kikade vi i lite av affärerna som var öppna och så blev det lite kaffe och en macaron på Wedan. Jag hade aldrig smakat en sån där liten kaka förut, men den var väl helt okej. Inte det godaste jag ätit, men det är ju ett fint hantverk bakom dem som jag själv garanterat aldrig skulle få till. Fy så pilligt!


Mysig lördagkväll.

Så mysig kväll jag och Jessica hade igår, mycket prat och mat och som pricken över i:et premiär för glögg och pepparkakor. Fick en så himla fin höstbukett med, den pryder köksbordet så fint nu. 


Helg och middagsgäst.

Det bästa med kombinationen av att vara hemma en helg och att få bjuda en vän på middag är att det finns så gott om tid till att komponera och förbereda en god middag. Nu har jag precis gjort klart förrätten, en enkel rullad av serranoskinka fylld med honungsmelon, salladsost och ärtskott. Gud vad jag skulle vilja ha tid att stå och laga helgmiddagar oftare, det är så roligt att komponera en meny och sen försöka pilla ihop det som man tänkt sig.


Göra själv.

Har inte affären det man vill ha får man göra själv. Jag och Jessica ska dricka glögg och äta pepparkakor ikväll och den enda köpesglöggen jag gillar riktigt mycket är Saturnus. På Coop hade de bara Blossa vilken jag inte alls gillar, och på Ica hittade jag ingen glögg alls. Lösningen: koka lingonglögg. Det börjar lukta riktigt gott i lägenheten nu, och julmusiken är på, det är faktiskt mindre än två månader kvar nu! 


Moms 1.

Jag antar det är nu det är dags att pimpla kaffe för att hänga med i eftermiddag. Dock är det tydligen höstpub här på kontoret ikväll, så med tanke på att vi inte har någon brådska då flyget går 21:30 kanske det får bli lite häng där. Fredagskvällen kanske artar sig till sist trots allt!


Ensam.

Rätt ensam ute nu den här tiden på morgonen. Vaknade så klart av att det stormade vid halv tre i natt och har sedan dess grubblat på om flyget ens kommer gå. Trött tjej ikväll I guess!


Bonde.

Man kanske skulle skola om sig till bonde.. Kurs i Stockholm väntar imorgon och det är väl ett enda stök. Prova kläder, putsa skorna, hänga fram kavajen. Kliva upp i tid så man hinner göra nåt mer åt frillan än en knut mitt oppepå. Sen är det väl dags att sova eftersom flygtaxin hämtar mig 06:05 imorgon. Och all ansträngning bara för att konstatera att man ändå både känner sig och ser ut som kusinen från landet bland alla andra. Jag säger då det, tur man inte är så märkvärdig och bryr sig så himla dant. 


Upplärning till nästa generation.

Jag tror det är rätt ömsesidigt, både jag och mamma vill se till att jag kan laga den mat hon lagar. I helgen har det varit upplärning på pölsa, enkelt egentligen men kanske lite klurigt om man aldrig varit med och sett hur det går till. Vilka proportioner som behövs får man lista ut själv eftersom mammas råd är att ta ingredienser tills det ser bra ut... Jaha?! 








Godmorgon Sund.









Hemmamys.

Är hemma i Ramsjö över helgen, månljust och kallt, bastun är på uppvärmning. Som det ska vara!




Det snöar.

Årets första snöfall, nu blir det till att lyssna på mer julmusik! 


Så skönt.

Glädjen som uppstår när man får veta att man fått beviljad ledighet 27 och 30 december. Helt underbar julledighet att se framemot, 2,5 vecka på att ta ledigt 2 dagar, det är ingen dålig utdelning. Att dessutom bli påmind om att vi har ledigt 1 november när jag själv antagit att det garanterat är en vanlig arbetsdag, då blir man inte heller ledsen. 


Mer rensning.

Vi har ju tagit tag i lite rensning här hemma. Min kaosgarderob är ett minne blott och ikväll är det papperskaos i sovrummet. Jag är ju lite tuktad av min kära mor, släng aldrig ett papper! Att de spar allt för att de har ett jordbruk har jag aldrig riktigt tänkt på. Jag har också noggrant sparat varenda liten kurslitteraturfaktura. Nu ska allt onödigt bort, så man har en chans att hitta de papper som faktiskt är viktiga när det behövs. Men det känns lite trist att göra sånt här en ledig kväll hemma, rätt likt det jag gör på dagarna bara det att jag inte får en krona för det nu. 




Yeeees.

Skönt att ha en moster som är lite snäppet värre än mig själv, det gör sådana här oförsvarbara saker lite mer försvarbara.. Plus att jag alltid kan skylla på att det ligger i släkten ;)


Rensning.

Fy vad med saker det samlas i garderoben, jag blir helt matt. I ett antal veckors tid har det verkligen bara varit kaos där inne, jag har knappt skiljt på var jag lägger byxor och tröjor. Så idag gjorde jag slag i saken och rensade bort både sommarsaker och sånt jag aldrig använder. Glömde tyvärr en före-bild, men efter-bilden är ändå mycket trevligare. Har delat upp lite av sakerna och börjat använda byrån nu med, kul att kunna sortera utan att all plats tar slut på en gång!




Lång morgon.

Söndag, perfekta dagen för en lång morgon och lyxig frukost framför teven. Egenpressad juice på apelsin och satsumas, smootie på egenplockade hallon och blåbär, barndomsmackor med marmelad och ost, ägg och te. En rätt produktiv dag väntar, så den här uppladdningen behövs. 


Fin present.

Har haft en lördag som gått i väldigt lagomt lördagstempo. Det blev en promenad med Emelie mitt på dagen i det fina vädret. Ikväll har jag haft Joanna här på middag och det var så roligt att prata ikapp lite igen. Det blir allt för långt mellan gångerna. Hon skämmer bort mig med så fina gåbort-presenter när hon kommer hit på middag. Ikväll fick jag en superfin ljuslykta från SagaForm. Lite film i bakgrunden till allt tjatter gjorde kvällen fulländad. Tusen tack för en trevlig kväll och en jättefin present! 


AW och idolmys.

Har haft lite aw på jobbet och fick därmed en väldigt trevligt inledning på helgen. Nu fortsätter helgfirandet med idolmys med tjejerna, inte så fel! Måste inflika att det kändes lite mysko att gå till skrivbordet på jobbet vid åtta en fredagskväll när allt är helt mörkt och dött och hämta sina saker. 





Nytt i sovrummet.

Senaste IKEA-inköpet. Ut med skrivbordet och in med byrån, förvaringen kommer vara guld värd och det känns skönt att ljusa upp sovrummet från allt det svarta. Nu är det sängborden som behöver åtgärdas, jag har en idé om sockerlådor på högkant, men det är ju hopplöst att hitta här i krokarna.




Så mycket fint.

Igår när vi var i Birsta var vi in på Iittala, jag har presentkort där och tänkte jag kunde göra av med dem. Det hela slutade dock med att jag lagom missnöjd gick ut från affären för att allt var så fint, jag kunde bara inte bestämma mig. Så nu råkar det här lilla kollaget bara dyka upp på bloggen sådär lagom långt innan jul för att inte vara allt för uppenbart, men tillräckligt nära jul för att jag ska kunna hoppas på det bästa ;)




Höstkantareller.

Då kan jag även bocka av årets påfyllning av trattisar, gud så mycket det fanns och så himla stora!





Blä för folk.

Ett arv som kommit till mig i rakt nedstigande led: fy satan vad jag inte tycker om mycket folk. Med andra ord är Ikea och Birsta ingen höjdare, definitivt inte en lördag med dåligt väder, usch. Men vi fick med oss lite kalsonger och en byrå hem i alla fall. Nu är jag mest nöjd över att vara tillbaka i lugnet på Åstön. Middag på lammstek väntar, klagar inte! 



Såååå god!




Sånt som piggar upp.

När man får ett sånt här mms på fredagseftermiddagen, då piggnar man till! 




Tlööööött.




Pankisar och sånt.

Hej och hå vilken effektiv kväll, Jonas har en riktig monsterövertid på jobbet idag, han är där fortfarande. Däremot funderar jag på om han inte borde börja jobba över lite oftare för det visade sig att jag får en hel del gjort hemma då. Jag jobbade till halv sex och väl hemma blev det först och främst middag. Sedan har jag gjort en kålsallad, bakat bröd på filmjölk som snart gick ur datum och stekt pannkakor för att kunna göra crêpes sen i veckan. Tanken slog mig att det kan vara typ första gången jag steker pannkaka, definitivt första gången jag gjort smeten själv och stekt upp allt själv, (var tvungen att fråga Jonas om hur man gör smet). Jag kan faktiskt laga mat, men jag gillar inte pannkaka och när vi väl gör crêpes har vi en deal att Jonas gör pannkaka och jag gör stuvning. Får jag säga det själv såhär i efterhand visade jag mig vara en naturbegåvning på att steka dem, knappt en dålig första pankis! Avslutningsvis har jag vikt ner tvätten sedan igår och nu dricker jag en kopp te och förbereder mig för sängen. Återstår att se om Jonas hinner hem innan det är dags att börja jobba imorgon igen, stackarn. 





RSS 2.0