Examen.

Måste ju säga att det känns ganska konstigt att det var min tur att bli uppropad till Anna för att få en present och en kram, minns när jag satt där första året och tänkte: "Tääänk när det är min tur att få en examenspresent". Swooosh sa det och nu är det nästan sant, rätt känsla infinner sig ju inte riktigt med tanke på uppsatskrångel och sista tentan nästa vecka, men ändock! Det är ju det enda examensfikat jag kommer ha haft för min kanditatexamen i företagsekonomi och nu är det gjort! Hej vuxenlivet?!


Överraskar.

Östersund är en stad som alltid överraskar. Efter middagen igår rörde vi oss ner mot badhusparken för att njuta av det underbara vädret. Väl där nere ville vi ha glass så då gick vi mot torget för att köpa det varpå vi upptäcker att hela torget är fyllt av gamla bilar. Har ingen aning om vad det var men det fanns mycket fina gamla bilar att titta på. Trots att det är en så liten stad blir jag imponerad av hur mycket som är i görningen hela tiden!


Sannolikheten?!


Morgonpromenad.

Dagsljus morgonpromenad, älskar ljuset! Och skönt att vara lite back on track med Emelie! ;)


Date.

Jonas bjöd ut mig på en date idag, så mysigt! Passade på att inviga bästa käket i stan, det vill säga Eastern. Känns verkligen att man är hemma nu när man varit där igen! Och efter det blev det bio, Fast and Furious 6. Ja, det var Jonas som valde bio, men det tyckte jag han kunde få när han är så snäll och bjuder ut mig på date! ;) Den var faktiskt väldigt bra också, så jag är glad att vi såg den!


Old school.

Feels good!


Det bästa som finns.

Finns det nåt bättre att göra i köket än kanelbullar?! Nästan inte, det är inget som får köket att dofta så gott i alla fall. Bullbak är en ganska trevlig kvällssysselsättning med, plus att man får väääärldens godaste kvällsfika!

 


Fin hemmahemmahelg.

Stannade till hemma i Ramsjö över helgen, hemma hemma som jag brukar kalla det. Det blev en mysig långpromenad med Elina på lördagen, så mysigt att gå på ställen där man gått så många promenader förut. Hann även hjälpa till med lite vedtravning och vi sjösatte även min lilla pärla. Riktigt somrigt väder har vi haft också, frukost ute i bikini är det inte så ofta man får till, särskilt inte i maj!


Hemma för att stanna.

Klockan är snart elva och det är i princip dagsljust ute. Det här är så rätt för mig just nu, jag känner mig hemma!


Checkar ut.

När jag väl bestämmer mig, då går det fort. Jag checkar ut från Linköping och återvänder hem och det känns fantastiskt bra! Såhär glad och lycklig har jag inte känt mig på länge och därför känns det verkligen att det är rätt beslut. Fick klart idag att jag klarade första kursen här nere och med tanke på det känner jag mig ändå rätt nöjd med min tid här nere. Våren har varit fantastisk och jag har hunnit se mig omkring litegrann. Däremot trivs hjärtat inte här nere och det är inget jag lyckats göra något åt. Eftersom jag har världens mest fantastiska pojkvän är han påväg ner nu. Så om en och en halv timme får jag krama om honom och imorgon åker vi tillsammans norrut för att stanna där tills vi bestämmer att vi vill någon annan stans. Det känns helt fantastiskt och just nu känner jag mig som världens lyckligaste. Jag ringde till pappa vid lunch idag och grät ganska många skvättar, varpå han säger "det är inget att fundera på, ska jag komma och hämta dig nu?". Den fantastiska backup jag har av min nära och kära är helt underbar och jag förstår inte vad jag har gjort för att förtjäna det. Jag älskar er gränslöst och jag hoppas att jag får chans att återgälda er någon gång! All kärlek till er <3


Snurrigt.

Det har aldrig snurrat så mycket funderingar i mitt huvud och det har aldrig varit så många om och men att ta hänsyn till. "Vad vill jag?" är en svårare fråga än man kanske kan tro men någonstans känner jag att det kanske är dags att börja göra val utifrån hur man känner istället för utifrån vad som är smartast. Jag minns inte sist jag valde något för att jag verkligen ville det, istället har jag försökt vara förutseende inför framtiden och handlat efter det som borde vara bäst. Det bästa nu känner jag skulle vara att må riktigt bra, och därav blir tankarna lite svåra att hantera när jag aldrig haft den vinkeln i mina beslut innan. Knepigt, det är mycket att tänka på nu!


GUUUULD.

Så jävla roligt! Så jävla roligt! Har inget mer att tillägga!


Inte tomt överallt.

Som jag skrev innan blev det tomt efter mamma och pappa. Allt har dock inte hunnit blivit tomt än, kylen är proppad och idag blev det en riktigt smarrig middag av en massa småplock.


Tomt.

Det blev tomt efter mamma och pappa, det har varit så mysigt att ha dem här nere och vi fick en så fantastisk helg. Hade mer än gärna hoppat in i bilen jag också men plikten kallar ju några veckor till här nere. Jag har svårt för när det blir "så nära men ändå så långt ifrån". När jag står vid bilen som ikväll parkerar hemma i fina Sund och verkligen vill hoppa in, och inget fysiskt heller håller mig tillbaka. Så vet man att man ändå är tvungen att stanna kvar, för att... Ja för vadå egentligen? Räknar ner dagarna och har aldrig längtat efter sommaren så mycket som nu.


Hockey på NYL.

Riktigt bra hockeyeftermiddag med väldigt bra mat på New York Legends. Härlig stämning än så länge med, huvudsaken det ser lika bra ut om ytterligare 20 minuter!


Dålig start - Bättre slut.

Pustar ut efter en härlig dag. Känner mig dessutom rätt trött efter dagens korta men tidiga och intensiva skolpass. Ni vet när man utsätts för att redovisa någon uppgift inför resterande klassen när man inte genomfört en enda av uppgifterna för att man inte förstått dem.. Inte så roligt att starta morgonen med den paniken, kände mig ganska liten där en stund men jag överlevde ju det med. Och efter den starten blev ju dagen lite bättre än vad man ens kunnat hoppas på! God natt go vänner!


Vilken kväll.

Tusen tack mamma och pappa för att ni är här och gör min helg. Fantastisk kväll i ett sommarhärligt Linköping. Underbar middag med så himla god mat på Gula Huset. Min förrätt bestod av grillad scampi på spett, pappa åt hummersoppa och mamma åt skagenrulle. Till varmrätt åt jag och pappa cognacsflamberad oxfilé med potatisgratäng och mamma åt planka i vanlig ordning! Till efterrätt blev det kaffe och glass med maräng. Detta på en uteservering bland massa andra sommarglada människor som njuter av denna kväll utomhus i stan. Det är sådant här man måste minnas de stunder som är lite mer grå.


När man känner ett behov av att pausa livet.

Efter lite skola på morgonen blev det en promenad i ett helt fantastiskt väder längs Göta Kanal. Vi hade med oss picknick för att äta lunch och vilken lunch det blev. Grillad kyckling, jordgubbar, vattenmelon, vindruvor, italienskt brytbröd, ostar och lufttorkad skinka. Sämre har man haft det och det känns så himla roligt att få visa det här för både mamma och pappa. Mysigt att ha lite kvalitetstid med dem också, det händer alltför sällan!

Ikväll väntar en middag nere på stan, får se vad vi hittar för bra restaurang. Som det ser ut nu lutar det åt NYL, både pappa och jag tyckte det var ett vinnande koncept sist. Hoppas ni har en bra fredagskväll i det helt underbara sommarvädret!


Jag brukar inte svära..

Men fy fan i helvete vilken jävla match.. Och vad skulle Sverige göra utan Enroth?! Och Petterson, vilken straff!! Det här är det värsta jag varit med om sen sist jag var med om nåt värst.. Varva ner och sova var det nu då, undrar hur det ska gå..


Besök påväg.

Mammsen och Pappsen är påväg ner för att tjuvkika lite på våren här nere och mamma vill ju också se hur jag bor såklart när pappa redan varit här och spanat in det. De kommer ganska sent så jag känner mig lite glad över att jag ska vara i skolan klockan 10 istället för 8 imorgon! Ska bli roligt att visa runt dem lite här nere, naturen är ju ganska annorlunda och såhär års kan man ju verkligen dra nytta av det. Ser framemot det! :)


Nu grönskar det.

Våren sysselsätter sig till hundra procent här nere nu, grönska och blomsterprakt syns överallt!


Nytt försök.

Efter mitt första oerhört smärtsamma besök hos naprapaten blev ändå knäet bättre. Därav kändes det värt att gå dit ytterligare en gång så idag låg jag under den där helvetesmaskinen igen. Tack och lov gjorde det inte lika ont den här gången. Fick lite tejp och grejer på knäet med, det gör tydligen så jag automatiskt har knäet rakare. Hoppas det här ger med sig snart, det har gått en månad så jag tycker jag börjar kunna det här ganska bra nu.


Roligare.

Det finns roligare sammanhang att flyga i än att behöva säga hejdå till Jonas och Östersund. Precis som jag trodde var det ganska jobbigt att vara hemma bara en liten stund i väntan på att åka till flygplatsen. Men det blir nog bättre bara jag kommer ner till Linkan och fyller huvudet med plugg. Får dessutom besök i helgen och sen är det bara en liten stund kvar innan det är dags att åka norrut igen. Att halva maj snart har gått säger ju en del om hur fort tiden går!


Det här suger.

Det värsta med att åka till Gäddede är att man alltid måste åka hem också. Jag hinner aldrig vara där uppe så länge att jag är nöjd och det håller nog alla i sällskapet med om. Det har varit en fantastiskt fin helg i alla fall. Våren ställdes tillbaka ett slag så jag hann göra det jag inte hann med hemma i Ramsjö medan jag var i Linköping, kratta löv, elda ris och plocka tussilagos. Jag känner mig tacksam över att nästa resa norrut också bär av till Gäddede men före det väntar lite skolplikt i Linkan. Flyger till Arlanda i eftermiddag och tar mig vidare med tåg därifrån, känns alltid lika knäppt att vakna och somna på så olika ställen samma dag.


Det är ett avlångt land vi lever i.

Gäddede behöver ingen sol och inga vitsippor, här är det underbart att vara i alla fall! Och snö, det är ju för härligt! ;)


Linköping till lunch och Ramsjö till middag.

Efter en del funderande fram och tillbaka i huruvida det skulle bli en flygarhelg i Gäddede eller inte bestämde jag mig igår. Vi startade från Linköping strax efter elva och efter lite uträttade ärenden rullade vi från Norrköping vid halv ett. Vi körde på rätt bra och efter ett stopp i Ljusdal hos morgondagens födelsedagsbarn så var vi ändå hemma vid halv sju. Glad överraskning att inse att det faktiskt inte är så långt, inte när man skippar de sista två timmarna till Östersund i alla fall. Efter grillad älgbiff och en kaffe nere vid sjön i solen är nu bastun på uppvärmning och jag suger åt mig allt jag kan av det som är både den simplaste och lyxigaste typen av livskvalitet på samma gång. Borta bra men hemma bäst, det är en typ av grundlag jag inte kommer ifrån det.


Finsöndag.

Efter några studietimmar på morgonkvisten fick det bli en liten tripp till min favoritplats hittills här nere, Göta Kanal. Vi tog en liten promenad längs kanalen och stannade till en stund vid en sluss för att njuta av solen.


Vårkänslor.

Lite sol, frisbee och vitsippeplockning innan en tacomiddag var inte helt fel. Våren är ju en för underbar årstid alltså. Så glad att Jonas är här nere med, home is where the heart is! :)


Min tur.

Äntligen är det min tur att få grillpremiära, bättre sent än aldrig! Riktigt bra väder skadar ju inte heller humöret!


RSS 2.0