Vi och sjuåringarna.

Haha, Jonas vet vad jag gillar. Imorse sa han att en överraskning väntade ikväll. Nu ska vi se biopremiären av Frost, tillsammans med alla barn mellan 5 och 10 år i hela Jämtland tror jag. Såg ett klipp ur den här filmen på Kalle Anka på julafton och den sekvensen var så sjukt rolig. Hoppas att det kommer vara så genom hela. Det är härligt att inte vara äldre än man gör sig!


Alla sätt är bra.

Ett liten ihopplockat sjukgymnastikhörn, allt som krävs för att rehaba knäet. Sjukgymnasten tyckte det såg bra ut när jag var där i fredags, han bedömde att jag har 100% rörlighet igen. Nu jobbar jag för att få upp styrkan och balansen. Hoppas på att uppnå 100% även där!


Frostfritt.

Den här lördagen har innehållit lite diverse, först och främst blev det ordning både i frysen och i lägenheten. Frysen frostades av, så nu är den fräsch igen och det ska förhoppningsvis gå att hitta nåt där i nu när man ser någonting annat än bara is. Lägenheten fick mest en liten plockpiff, en behövlig sådan. Sen fick vi fikagäster också, kusin Isak och hans tjej Judith tillbringar helgen här i stan och kom förbi på lite kaffe. Det hör ju inte till vanligheterna att träffa dem så det var väldigt trevligt. Ikväll har mitt största mission varit att inte somna i soffan som jag gjorde igår vilket faktiskt har gått rätt bra. 

Längtar till Gäddede!

Pilgrimspremiär.

Första gången jag lagar pilgrimsmusslor, det blev gott och var kul att prova på att laga. Det kanske är så att jag utbildade mig fel trots allt, matlagning som yrke hade kanske kunnat bli min grej. 


Det går i ett.

Och snart har halva den här veckan också gått, allt bara går i ett och i ett. 

En långhelg hemma kändes lite lyxigt. Vi pimplade både på lördag och söndag. Söndagens tur resulterade i småabborre från viken nere vid stugan som stektes medan de var så färska att de kroknade i pannan. Precis som det ska vara med andra ord.




Bastu med snörull.

Basta hett för att sedan rulla sig i nynedfallen pudersnö. Så skönt, särskilt nu i efterhand! 




Pass på.

Bästa sushilunchen får man i Ljusdal, så är det bara. Var bara tvungen att passa på och käka där när man väl är hemma en vardag, chansen kommer ju inte så ofta. Tina gjorde oss sällskap och vi var runt lite på köpingen. Nu är vi tillbaka i Sund och jag tror nog att jag ska spendera lite kvalitetstid med Pansarhjärtat. Trevlig helg på er!


Långhelgen är räddad.

Det här med långhelg var ju ganska bekvämt så vi kör en till när vi ändå är igång. Jonas har övertid som kommer betalas ut och jag hade det överkomligt på jobbet jag också, alltså var det bäst att passa på att ta ut lite tid. Jonas var sugen på att basta så vi styr mot Sund. Planerar att påbörja nästa bok av denna helt fantastiske norska deckarförfattaren också. Det kan nog inte bli nåt annat än en skön helg. 

Premiärtur.

Träffade Emelie och Emma för en söndagslunch på stan idag. Som vanligt babbel om ditten och datten, mycket mysigt! När jag och Emelie promenerade hemåt kom Emelie på den briljanta idén att hon ville prova sin nya längsskidutrustning och att jag skulle följa med. Sagt och gjort, hem för att svida om till skidstass anpassat för femton minusgrader. Planen var att slippa åka vid Arctura där det är så mycket annat folk, men det verkade vara enda stället med ljus och spår. Så Jonas fick vara vår täckmantel som skidlärare och vi åkte två varv, hela 6 km! Emelie är en ren naturbegåvning medan jag fortfarande är sjukt skraj i minsta lilla utförsbacke. Mitt mål för den här vintern får nog bli att ta mig runt ett varv där uppe utan att behöva någon bromshjälp av Jonas i utförsbackarna som avslutas med kurvor. (Personligen tycker jag att alla utförsbackar skulle avslutas med en liten uppförslutning så farten avtar automatiskt..)


Söndagstakt.

Lugn och skön morgon! Har diskat och plockat undan lite sedan gårdagens tacos med Micke och Emelie. Nu väntar frukost framför teven i sin stillhet, så skönt! 


Vild middag.

En fredagsmiddag i skogens tecken. Toast med smörstekta kantareller till förrätt och älgskavspita med blåbär- och lingonaioli till varmrätt. Tur att en kollega inspirerade mig till den här middagen, så gott! Lite ovant med en fredagskväll hemma ensamma, men det är väldigt skönt.


Bauta.

Inviger en av julklapparna som vi fick av mamma och pappa. En bautakastrull på 14 liter som jag nu tänker koka lingonsylt i bara för att den är stor, och ny. Nu kan jag ju dessutom koka dubbelt så mycket än jag brukar, perfekt! 


Stanna nu.

Hemmavid igen, har hunnit få undan lite jul vilket känns fräscht. Snön faller tät också, kan det få stanna lite vitt på träden nu kanske? 




Date och hembesök.

Efter en liten överraskningsdate på fredagkväll med middag och bio bestämde vi oss för att styra hem mot Sund igår. Vi hade en keyboard att leverera från farbror Stig till Emmsen och julklappar att hämta så det passade bra. Som vanligt mys i stugan, bastu och god mat, (första grillningen för året idag: det är rätta takter!) Fick dessutom årets första grillade korv till lunch, gud så bortskämd jag blir. Jag och pappa har dessutom stapplat en promenad på blankisen med våra halta och lytta knän, tack och lov utan missöden. Det är skönt med långhelg!







Turnén är slut.

Pustar ut hemma efter en saftig jul- och nyårsturné. Det har varit helt fantastiskt: god mat, fina presenter och vi har hunnit träffa så gott som alla känns det som. Jonas har dessutom hunnit bli tjugofem vilket vi firade i Timrå igår med både familj och vänner. Nu väntar två dagars jobb innan det är lite långhelg igen. Gott Nytt År på er!


RSS 2.0