Utgång.

Utgång på en måndag, mitt i första skolveckan?! Ajjemäään! Plaza var det ja, hoppas jag hittar dit.. Särskilt med tanke på att vi ska ses där om en halvtimme?!..

Kloka ord får ni komma på själv idag, jag hinner inte riktigt med det!

♥        J e n n i f e r .


Vår soffhörna.

Ja, såhär ser det ut där jag och Jonas kommer sitta och titta på teve om kvällarna framöver. Min kameraladdare har däremot fått för sig att stanna hemma i Sund en stund till, så ni får ha överseende med dassiga iPhonebilder tills jag får tag i den.


» Jag glömmer det aldrig, jag slutar bara visa det.

♥        J e n n i f e r .


Pizzasallad.

Är snart redo för en kylig kväll utomhus, måste bara koka ihop lite middag. Jag tror det får bli korvstroganoff idag, och jag har gjort en supergod pizzasallad att äta till. Dessutom är den hur enkel som helst att göra! Koka ihop 2 dl matolja, ½ dl vitvinsvinäger, 1 msk ättiksprit, 3 msk vatten, 1 msk socker och salt och peppar efter smak. Häll lagen het över den strimlade kålen och pressa i 2 vitlöksklyftor. Slantade morötter är också gott att blanda i. Låt kylas i kylskåpet, sen är den mumsig att äta!

» Popularitet är ära, växlad i småmynt.

♥        J e n n i f e r .

Morgonstund.

Jag har varit ute på en morgonpromenad, tvättat två maskiner, duschat, gjort frukost och småplockat lite, och klockan bara halv elva. Ingen dålig start på den här dagen med andra ord, hoppas den fortsätter i samma stil. Lite pirr i magen inför kvällen, 18.oo ska jag befinna mig på skolan och sen får jag se vad som händer där. Det blir säkert kul i alla fall.


» Handlingen skapar större förmögenheter än klokheten.


♥        J e n n i f e r .


Sista kraftansträningen.

Efter en sista kraftansträngning har nu alla kläder kommit i ordning i garderoberna. Förra lasset vi tog hit blev liksom bara inslängt i garderoberna för att komma bort från golvet, så nu tog jag mig i kragen och började om från början med hela alltet. Sakerna ut på golvet, för att sakta men säkert organiseras upp på sina rätta hyllor. Fint blev det även om det inte skulle sitta fel med någon slags byrå för träningskläder och sånt.

Något som måste ordnas snarast är någon form av hylla i köket, jag har ju massor med receptböcker som jag vill ställa fram. Jag tycker faktiskt väldigt mycket om just receptböcker, och man kan liksom aldrig få för många olika sorter. Dessutom tycker jag att det är en ganska bra sak att "synda" med, bra mycket bättre än att snusa/röka för att ta ett exempel.

Snart dags att putsa upp glasögonen.
På tisdag är det nämligen kursstart vilken jag anmälde mig till idag.
Organisation och ledarskap, here I come!


» Att vara bortvald är inte det sämsta, men bortförklaringarna är det däremot.

♥        J e n n i f e r .


Så småning om.

Även här i lägenheten händer det saker. Jag, mamma och pappa kom hit igår efter att jag varit till frissan och tandläkaren i Ljusdal. Vi har fått upp lite gardiner och diverse annat fix och nu är det bara en del finslipning kvar. Det hann bli lite mörkt ute så några bra bilder blev det inte här inne ikväll, bjuder dock på en liten bild från en del av köket.

 


» Egendom är ingen förvärvad rättighet, egendom är genomförd makt. Pengar är bara bräckjärnet.

♥        J e n n i f e r .


Uppsala och kvalitétstid.

I tisdags åkte jag och Isabelle ner till pappa i Österbybruk för att sedan tillbringa onsdagen i Uppsala med Marcus. Jag och Isabelle fick dessutom två bra dagar med riktig kvalitétstid tillsammans, helt klart bästa initiativet på länge att verkligen göra det man pratar om! :) Under onsdagen som vi träffade Marcus gick vi lite på stan, kollade på film, åt gott, bowlade och myste. Awesome days helt enkelt!


» Om en sak är värd att göras är den värd att göras för sent.

♥        J e n n i f e r .


Höstbruk och så.

Mitt internet låg nere hela dagen igår, och det var väl sak samma för jag hade inte haft tid att sitta här ändå. Jag och mamma pysslade med lite höstbruk hela dagen.

Vi tog upp löken.

Även rödbetorna fick komma upp, och jag plockade persilja för att torka.

Om man känner av att man har en urinvägsinfektion på gång är det suveränt
bra att koka persilja, sila av den och sen dricka det.
Jag lovar, det är effektivare än tranbärsjuice.
Jag lovar även att det är sju gånger äckligare än tranbärsjuice.

Två av mina racerväxande blommor fick sig en behövlig krukuppgradering.
Jag tyckte synd om palmen då jag tog upp den ur den lilla krukan, gud vad
rötterna hade knövlat ihop sig.

Sen hann vi med att plocka lite svamp med Anneli också.
Det blev en hel kastrull med färsk svamp, såklart mycket
mindre när de kokats av. Men det blev i alla fall fyra påsar
till i frysen.

 

Ja, det var igår det. Ikväll bär det av mot Uppsala med bästa Isabelle. Ska passa på att träffa Marcus som också åker tåget med oss ner ikväll, innan vi blir upptagna med skolor och andra åtaganden. Vi bor med pappa och åker med honom hem på torsdag, så som ni förstår blir nog bloggen åsidosatt igen.


» Vi har mindre behov av mod till uppfostran än av uppfostran till mod.

♥        J e n n i f e r .

Snabblektion, tema svamp.

Ja, vad säger man. Svampigare än sådär blir det inte och vi hade en del rensning att pyssla med kan man säga.. Hela korgen är fylld med taggsvamp, några kantareller som var sådär små så man inte ens såg dem på backen, man fick gräva fram dem under mossan. Hittade även någon enstaka fårticka och tegelsopp. Vi har ätit svamp så gott som varenda dag i Gäddede nu och det är sällan man hittar så mycket svamp att åtta personer kan äta sig nöjda + att tre hushåll får med sig x antal påsar var hem till frysen. Får man inte svamp mellan tårna av helgen förtäring vet då inte jag, men gott var det! Anneli har slitit med mig så fort vi varit ute och letat svamp, jag är nämligen under upplärning.


Jag bjuder er därför på en liten svamplektion här och nu;
En svamp som ser sådär lite lagomt giftig ut, kanske en vit fot och vita skivor under. Om du bryter av den foten och den liksom knäpper av är det en kremla eller riska. Om den trådar sig vill vi inte ha den! Om foten knäppte när du bröt den bryter du en bit av hatten. Kommer det vätska vill vi inte ha den, för då är det en riska! (Anneli är osäker på dem och lär därför inte ut dem. Nästa steg är att lära sig mandelriskan, men dit har vi inte kommit än). Kommer det ingen vätska vill vi kanske ha den, för då är det en kremla. Då måste man provsmaka, är den elak på tungan vill vi inte ha den för då är det en giftig kremla. Är den inte elak på tungan lägger man den i korgen och förväller den när man kommer hem!


» Man kan gera ne, men man ska aaaaldrig gera ne.

♥        J e n n i f e r .

Minifjällvandring.

Ni vet vad jag har pysslat med och jag varnade för dålig uppdatering, men nu är jag back on track. Fyra underbara dagar i Gäddede har avverkats då vi har minifjällvandrat, plockat en massa svamp, badat tunna, ätit kräftor och en massa annat och bara mått gott. Bilderna kommer upp eftersom, det finns så mycket att visa så det går knappt att sortera och välja ut!

Fick vi ingen fisk sa pappsen att han skulle bestiga det där fjället, Storfjället.
Vi fick ingen fisk, så det var bara att knata iväg.

Den orangea pricken där var alltså det egentliga målet för dagen,
men det var himla tur att vi gick upp på toppen. Det var en hur fin
utsikt som helst, vi hittade mycket hjorton och fick se en örn lära
upp sina tre ungar att flyga. Solen gassade och mer perfekt kunde det inte bli!

Då Jonas helt gett upp hoppet om att hitta några hjortron då vi gått upp
för nästan hela fjället låg de bara där som en matta. Det var bär överallt
så till och med jag tyckte det var kul att plocka. Det blev 7-8 liter ungefär,
så nu kan jag koka hjortronsylt med.

 

» Vi längtar inte tillbaka till bestämda saker, utan efter de känslor som de utlöser hos oss.


♥        J e n n i f e r .


Ingen ursäkt.

Ursäktar inte mitt dåliga bloggande, och den som inte vet vad jag är upptagen med hela dagarna får i bakläxa att läsa bloggen oftare! ;) Jag och Jonas flyttar för fullt, så inatt blir det andra natten i den nya lägenheten här i Östersund. Till och med soffan kom upp till översta våningen, och den dagen det kommer ut en bild på den kommer ni förstå vad jag menar..

Igår var det fullt ös hela dagen. Bära, bära och bära, packa upp, bära mera och packa upp ännu mer. Det var en hel del disk eftersom alla Jonas husgeråd är nya så det har tagit sin lilla tid. Idag har vi invigit tvättstugan och lakanet torkade jag ute på MIN BALKONG! Åh, jag är så lycklig för detta lilla paradis till uteplats! Och stor är den, så nästa år ska det stå en snygg svart korgmöbel och en massa blommor där!

Idag har vi även målat en del, varför vänta bara för att hyresvärden inte är anträffbar?! Inte för att det var så mycket vi målade, lite som var nött vid balkongdörren och inuti en garderob som var supersliten i hallen. Nu ser den vit och fräsch ut. Ja men dåså, nu vet ni att jag lever och att man vågar komma förbi skolgatan utan att behöva bära en massa. Det som händer om ni kikar förbi nu är bara att ni får en kopp kaffe eller så! :)

Ahjuste, imorgon eller på torsdag bär det av till Gäddede över helgen, så varning för fortsatt extremt pinsamt dåligt bloggande!



» Trägen vinner.

♥        J e n n i f e r .

Sent syltkok.

Ja, sånt där kan man också hålla på med när klockan är över tio en
söndagkväll, samtidigt som man tvättar och packar för flytt.
Men vill man ha hallonsylt så vill man!
Receptet finns i rutiga kokboken, och tyvärr hann mamma hälla i sockret..
Precis som jag trodde, alldeles för mycket som i de flesta recept..

 

» Blygsamheten är konsten att se ödmjuk ut när man berättar för folk hur duktig man är.

♥        J e n n i f e r .

Packapackapacka.

Packapackapackapacka! Shiiit vad jag inte har en aning om vad det är jag måste få med mig imorgon. Jag måste liksom packa för en vecka, måndag - onsdag i Östersund, onsdag - söndag i Gäddede och måndag i Östersund. Då behöver man en del saker så att säga. Det blir en lååång dag imorgon, men det kommer bli suveränt skoj att göra ordning i den där lägenheten. Förutom bärandet så ser jag framemot morgondagen, hoppas bara det är ordentligt städat så man inte måste börja med något sådant.

Det är ju alltid lite skoj med nya saker till nya ställen, så jag har gått och förälskat mig i lite gardiner i jotex höstkatalog. Vill ha, vill ha, vill ha!



» Falskheten har ofta vackra kläder.

♥        J e n n i f e r .

Svartvinbärssylt.

Jag hittade det här receptet på internet för att ha något att gå efter, men jag kan inte påstå att jag följde det till punkt och pricka. Jag kokade sylten på lite drygt 1 liter svarta vinbär, och till det använde jag ungefär 3 dl vatten. jag började med 2 dl socker, men hällde i ½ dl socker till för att den blev lite väl syrlig. Suverän sylt till filtallriken på morgonen eftersom svarta vinbär har så himla mycket smak!


Morgonpromenad.

Nog för att jag är livrädd för exempelvis björnar när jag går på dessa
mysiga skogsvägar, men det är liksom sånt man bara får tänka undan.
Det finns ju trots allt inget så mysigt som promenader i skogen.


» Den mest trovärdiga delen av en tidning är annonsdelen.

♥        J e n n i f e r .

Skrubba händer.

Jaa, jag har tvättat händerna. Jag har skrubbat dem med nagelborsten.
Bättre än såhär blir det inte, och för den som undrar så hatar jag att rensa blåbär.. Visst, det är himla goda bär, men när varje pigg ska bort och det sitter en pigg på nästan varje bär i en tiolitershink.. Nej, det är inte så roligt så neh..


Och nu upptäckte jag visst en till sak... Hmmm..



» Om du misstror en människa, anställ henne inte. Om du anställer en människa, misstro henne inte.

♥        J e n n i f e r .



Fullproppat.

Phuuust! Idag hämtade vi lite grejs i Tallåsen och nu har vi stuvat släpvagnen.. Snacka om pyssel, tur att pappsen vet vad han gör. Att lasta på släpvagnen gick ändå rätt smidigt, allt fick inte plats med det blir en till vända senare. Dessutom ska flaket på bilen fyllas, så då går det in lite mer småkolijoks. Frågan är bara hur det ska gå på måndag när allt ska upp på översta våningen i Östersund.. Pappa med skröppliga knän, mamma med skraltig rygg och ingen Jonas. Men, allt brukar lösa sig. Kom bara ihåg vart vi befinner oss på måndag om du råkar vara i närheten och inte har vidare värst mycket att göra.


» Applåder är en sporre för stora själar, målet för små.

♥        J e n n i f e r .

Den kreativa sidan.

Ibland hittar jag min kreativa sida och därför köpte jag i år en kalender där jag kunde designa framsidan själv. Gjorde likadant ifjol, men då fixade jag aldrig den där framsidan.. Därför lärde jag mig av fjolårets misstag och gjorde slag i saken med en gång. Funderar på att även klä in baksidan med bilder, men det var inte så lätt att hitta bilder jag kunde klippa sönder.

Mosters piga fick såklart vara med på ett hörn, och Sambo måste ju
få följa med till Östersund på någon vis. Jonas tyckte jag var ganska självskriven på framsidan,
och då undrar man varför pappa och jag är med tillsammans på fjällvandringsbilden.
Pappa är enastående på att pusha på mig när det går tugnt och trögt,
och den där fjällvandringen var en riktig pina för honom med de ej opererade artrosknäna.
Bilden får helt enkelt symbolisera vilja, tjurighet och jävlaranamma.

 

» Visioner utan aktivitet är dagdrömmar, aktivitet utan visioner är tidsfördriv, visioner i aktivitet kan förändra världen.

♥        J e n n i f e r .


Hallonsaft.

Jag och mamma plockade alltså hallon idag, och när vi la ihop det med hallonen jag och Emmsen plockade igår, (lägg märke till att jag tänker lära henne allt jag kan) räckte det ihop för att göra en sats av den här hallonsaft. Anledningen till att vi inte kokar hallonsaften är att det blir mycket mer om man gör på det här viset. Ingen av oss här är så förtjust i att plocka hallon egentligen, det tar ju sån tid! Det mamma brukar göra, det är att minska sockret. Det gör hon i nästan alla sina saftrecept, och det kan ändå vara lite väl sött ibland. Till en enkelsats av hallonsaften brukar hon ta ungefär 5 kg istället för 6 kg socker, men smaken är ju som baken så orginalreceptet har ni här.

 

 

» Gamla människor borde inte äta hälsokost. De behöver alla konserveringsmedel de kan få.

♥        J e n n i f e r .


De sista.

Idag fick jag hjälp av pappa och Emma att trava de sista vedpallarna, så nu är det slut på vedtravning på pall. Pappa har letat i varenda gömma och nu går det inte att få ihop till fler pallar. Däremot finns det massor med ved kvar, men en del ska ju faktiskt in i vedboden. En riktigt kass torksommar har det varit i alla fall, veden är inte fuktig - den är blöt.

Jag och mamma har plockat hallon med, så nu ska vi göra hallonsaft. Receptet kommer i nästa inlägg!

Som tur är så är det där en gammal bild.
Hade det varit sådär mycket ved kvar hade jag haft det lite körigt.

» Kunskap är makt, framför allt kunskap om andra människor.

♥        J e n n i f e r .


För puttinuttigt.

Jag läser i en del bloggar att människor tycker det känns töntigt att skriva om sina pojk/flickvänner för att det blir för puttinuttigt. Jag får inte riktigt ihop den ekvationen då jag tycker det är jättefint att läsa om andras kärlek. Visst, det behöver inte vara i varteviga inlägg hela tiden, men jag tror aldrig jag har läst en blogg som varit så extrem heller. Dessutom bloggar de allra flesta direkt ur sin vardag, och då undrar jag: Borde inte en respektive vara en av de viktigaste delarna i vardagen?! Ja, jag antar att det var min torsdagsfundering.

Och för er som nu inte vill läsa att jag tycker om Jonas kan ju sluta läsa den här meningen här, för han är i alla fall någon jag mer än gärna nämner i bloggen. Jag älskar honom, och det är ju inte precis någon hemlighet.

Måndag! Måndag! Måndag! Måndag!

 

» Det finns ingen värre tråkmåns än en klyftig tråkmåns.

♥        J e n n i f e r .


 


Måndag, ja tack.

Imorgon är det fredag.
Sen är det lördag.
Sen är det söndag.

Sen är det MÅNDAG och vi får tillgång till lägenheten i Östersund! Det ska bli så skönt att få börja flytta in, även om jag inte ser framemot att bära alla saker då vi dessutom bor högst upp i huset.. Så om du har vägarna förbi Östersund under måndagen är det bara att kika förbi på Skolgatan så ska vi nog kunna sätta dig i jobb. Du vet väl förresten att man får snygg stjärt av att gå mycket i trappor?!

Sen är det TISDAG och då kommer hjärtat hem igen, min braiga man som är vaken hela nätterna på jobbet numer så jag knappt får prata med honom i telefonen.


» Det finns de som klagar för mindre, fast det alltid finns de som har det värre.

♥        J e n n i f e r .

Rårörd rödvinbärssaft.

Det är ju dags att börja lära sig, så idag har vi plockat vinbär och satt saft som ska få dra. Den är himla god, så om ni har röda vinbär i trädgården borde ni prova den här varianten!

 


Sett underifrån.



» En journalist är någon som inte begriper någonting men skriver begripligt om vad som helst.

♥        J e n n i f e r .

No I'm not breaking.

The struggles I'm facing, the chances I'm taking
Sometimes might knock me down but, no I'm not breaking

I may not know it, but these are the moments
that I'm gonna remember most
Just gotta keep going, and I, I gotta be strong,
just keep pushing on,
Cause...

There's always gonna be another mountain
I'm always gonna wanna make it move
Always gonna be an up-hill battle
Sometimes I'm gonna have to lose
Ain't about how fast I get there
Ain't about what's
waiting on the other side
It's the climb




Inte sämre än så.

Emma ville spela badminton såhär på kvällskvisten, och sämre moster än så är man ju inte. Det var bara att tjoffla på sig ett par foppa och lira lite det. Efter mycket om och men slog vi rekordet Emma hade med sin morfar, och vi provade även med en del varianter som i VM-sammanhang helt klart hade inneburit stilpoäng även om de vanliga poängen inte lagt sig på hög.. Det blev som en riktig motionsrunda för mig med, då vissa kanske har lite problem med den här koordinationen. Springa höger + sikta vänster + pricka bollen  = Miss, eventuellt sneträff.

» Erinringen är den jordiska kampen med tiden.

♥        J e n n i f e r .


Awesome dag.

Har haft en awesome dag i Ljusdal med Lina Pussan. Vi tog en promenad runt kyrksjön, åt lunch på Kina, gick runt på köpingen och myste på. Jag köpte en badrumsvåg med bakelser på, helt seriöst den schnyggaste badrumsvågen jag någonsin sett! Att den dessutom var på halva priset gjorde ingenting, så det stod liksom mitt namn tvärs över den. Hjärtat, jag vill inte ha den randiga badrumsvågen från Clas Ohlson längre. Den kan slänga sig i väggen för sina fyrahundra spänn.

SVT intervjuade ju oss idag med, så kl. 19:20 ska jag kolla på Gävledalas lokala nyheter för att se om det är där vi dyker upp och om det ens är ikväll. Om man ska vara tevekändis måste man ju få se det själv med..

Erkänn att det är den schnyggaste badrumsvågen ni sett!

 

» När någon avvisar beröm vill han få beröm två gånger.

♥        J e n n i f e r .


Tiden bara gick.

Och allt det som vi sa, av det finns inget kvar, och tiden bara gick
Jag skulle funnits där, jag borde stannat kvar, men tiden bara gick
Jag ber dig om förlåt, men tiden bara gick.
Jag skulle funnits där, men tiden bara gick.

Det har gått en tid. En lång tid.
Minnet är klart. För klart.
Viljan är stark. För stark.
Förnuftet är klokt. För klokt.
Men det viktigaste av allt.
Du är inte värd det.

För du skulle funnits där.
Du borde stannat kvar.
Du ber inte om förlåt.
För du är alldeles för feg.
Och du låter tiden bara gå.

Blanketter och så.

Adressändring skulle man också tänka på ja, och nu är det fixat. Eller ja, blanketten ska ju skrivas på och så, men alltför hopplöst verkade det ju inte vara. Det enda viktiga jag har kvar att komma ihåg är att studieförsäkra till CSN, och det kan jag göra tidigast 23 augusti. Har det dock som påminnelse på telefonen, inga utrymmen för misstag i onödan här inte.

Ikväll sitter jag här hemma i min ensamhet, mamma ska iväg och jobba natt och jag funderar på lite film eller så. Sambo verkar vara sådär tejpaktigt myssjuk, så det ska nog inte bli något problem med kramsällskap heller.


Mammas kurrekissemiss, aldrig kommer det finnas någon som honom.


» Stor stad – stor ensamhet.

♥        J e n n i f e r .


Självaste meningen.

Just precis nu skulle jag vilja skriva något som jag definitivt inte borde skriva. Nackdelen med bloggande är ju att vem som vill läser den, och i vanliga fall är ju det såklart ingen nackdel utan självaste meningen med allt. Eftersom jag inte riktigt är så drastisk så jag radar upp en massa irritation här får jag nog gå och skriva det i min riktiga dagbok istället. Men grrrr så irriterad man kan bli ibland.


Bjuder på en lite äldre bild, Halloween 2009.


» Människornas avund visar hur olyckliga de känner sig, deras ständiga uppmärksamhet på andras göranden och låtanden visar hur tråkigt de har.

♥        J e n n i f e r .

Sitter där jag sitter.

Sitter at the moment på tågstationen i Ånge och fördriver tiden vid datorn. Mamma har jobbat natt och vaknade ganska nyss, men på en timme eller så borde hon nog kunna vara här för att hämta mig. Det är inte så lätt att knata runt i Ånge med all packning heller, så jag sitter där jag sitter so to speak.

Hjärtat har åkt vidare norröver, och nu börjar han jobba skiftet som går 18.oo - 06.oo. Hoppas det kommer gå bra med dygnsomställningen, men det tror jag.

Jahaaaa.. Vad har det gått nu, typ två minuter?! Gooosh.


För att vi är som vi är när vi inte blev som vi skulle.
För att vi är snyggast.
För att jag saknar dig och vill träffa dig nyss.
pusssss.


» Folk uppfattar vallöften som löften. Det är ett problem för oss.

♥        J e n n i f e r .

 


Eldvakten.

Nu är det strax över 27°C inne och jag tar min eldvakt på största allvar för att slippa det där med krullade gardiner.. Caroline af Ugglas står och gormar på teven för tillfället vilket förstör lite av den här annars mysiga kvällen. Dessutom sjunger hon en av de värsta låtarna jag vet, "du är min man". Det kan alltså inte bli sämre, men jag antar att man helt enkelt inte kan få allt. Jag är i alla fall pangmätt efter en riktigt god middag med grillat älgkött med klyftpotatis och sallad. Självklart åt jag upp Monas pesto, men så går det liksom bara när burken står så lämpligt framför mig.

Har precis avslutat disken och hittade en rolig bild på mig och Jonas från Åboresan förra året här på datorn.


Jag tror bestämt att det där måste ha varit en jobbig resa...


» Män får lära sig att be om ursäkt för sina svagheter, kvinnor för sin styrka.

♥        J e n n i f e r .

 


Inga knop i onödan.

Regnet det bara ööööser ner, och jag gör inte en enda knop utomhus i onödan. För tillfället fick jag lite tråkigt, så jag kikade igenom lite bilder här på Monas dator. Råkade hitta mappen från min student, och därför bjuder jag på en riktigt schnygg bild.

Annars har jag eldvakt här inne, nu är det 26,5°C, riktigt varmt och gott. Som ni förstår behöver vi inte elda för värmen, men det är så himla fuktigt så gardinerna krullar sig om man inte eldar ut lite fukt. Eller ja, något ditåt i alla fall. Skriver av lite recept gör jag med, det har tillkommit lite nya papper sen jag länsade Monas receptförråd förra sommaren. Så ser min dag ut, inte alls lika blöt och kall som dagen verkar vara för de som valt att fördriva tiden utomhus.


» Visst gör det ont när knoppar brister, varför skulle annars våren tveka?

♥        J e n n i f e r .

 


Semestern, dag 7

Då regnet stod som spön i backen den sjunde dagen åkte vi båt in till stan för att gå på historiska museet. Det var intressant att gå runt och läsa, men det är så himla mycket information så egentligen får man inte med sig någonting vilket är jättesynd! Hur som helst så var alla ambitiösa från början, men efter en stund blev flickorna i sällskapet hungriga vilket innebar att föremålen i rummen kom i gungning när vi svishade förbi. En kombination av hunger och spöregn gjorde att humöret inte var det bästa, och när vi väl hittade någonstans vi kunde äta som passade alla smaker steg humöret igen, i takt med tuggorna. Själv slutar jag aldrig att förvånas över mitt totalt okontrollerbara humör när jag är hungrig. Jag kan bara inte rå på det!

På kvällen åkte vi båt ut till Getfoten där vi åt en riktigt god middag, och det blev till och med en himla god dessert. Då vi släppt av lite av lasten hemma åkte jag, Jonas, Olle och Fredrik ut på den lite snabbare turen i ribbåten. Med 140 hästar i motorn gick det ganska bra, och Lidingö liksom bara susade förbi. Jag hann under den här turen med kanske den mest mystiska upplevelsen, jag krockade med en fiskmås! Den hann inte riktigt flyga undan när vi kom i båten, så den smockade till mig rakt över bröstet. Nu mer förstår jag varför man ska ha flytväst på sig, jag har aldrig haft någon praktisk användning av en sån förut. Vid det här tillfället tror jag att den stötdämpade ganska rejält, för det kändes bra nog ändå.


Krucifix och sånt fanns det en del av.


Jonas hittade sin blivande frisyr. Måste spara ut håret lite bara.


Simone hittade också höstens hetaste frilla, och jag tycker hon klär
riktigt bra i den.


Dag nummer åtta på semestern är inte så mycket att orda om, vi åt frukost i Nacka och satte oss i bilen för att åka hem. Det var riktigt skönt att komma hem efter denna händelserika vecka, och det blir sannerligen en vecka att minnas.
Tusen tack för allt till Marie, Olle och Simone som stod ut med mig och Jonas. Utan er hade det inte blivit så mycket upplevelser som det blev den här sommaren.






En handvändning.

När man åker till Åstön i någonting som liknar en handvändning så hinner man inte riktigt med att förvarna om dåligt bloggande. Det som finns kvar att berätta om semestern får jag skriva om när jag sitter vid min egen dator och alla bilder. 

Dgen har bjudit på en liten cykeltur utöver, och ikväll är det surströmmingsskiva som står på schemat. Inte helt fel för en sån som mig, som gillar den ruttna fisken vill säga.


» Kärlek utan barn är bättre än barn utan kärlek.

♥        J e n n i f e r .

 


Tur tur tur.

J A A A A A A A A A A A A A A A A A A A A A ! ! !

Jag och hjärtat får lägenheten tidigare än vi nånsin hade kunnat hoppas på. Guuud så skönt! Ledigvecka har han också, så om vi har tur kommer vi kunna få undan grovjobbet i alla fall. Helt underbart skönt! Så om tolv ynka dagar är lägenheten vår! :)

» Den som äger tålamod äger allt.

♥        J e n n i f e r .


Semestern, dag 6

Segling stod på schemat för dagen, och nästan utan vind gav vi oss ändå tappert iväg. Varmt i luften och solsken från och till. Alla segelbåtar vi mötte använde motorn, och vi konstaterade att segelbåt i Stockholm har man även om man inte kan segla bara för att man ska åt statusen det innebär att ha segelbåt. Konstigt fenomen det där, men det är väl så i staden där man ska vara bäst och alltid ha allt.


Hjärtat trivdes bra som seglare.


Segelbåten som vi SEGLADE med.


Det finns inte så många bilder jag kan dela med mig av från den här dagen.
En viss fru Kallin skulle stämma mig dyrt om hon råkade dyka upp på en bild,
och jag hoppas hon har överseende med att jag inte kan beskära bilden ovan
så liten att inte hennes fot kommer med.
Vill heller inte lägga upp bilder på övriga sällskapet då vissa faktiskt inte alls
tycker om att finnas med på bilder på internet.


Havrerutor.

Men mums! Bläddrade i mammas receptbok, vilket jag gör ganska ofta. Kom på att det var en hel del recept jag inte ens visste vad det var, eftersom man ofta bakar samma saker om och om igen istället för att prova på något nytt. Jag valde att prova baka ett recept som mamma fått av Elin Lundkvist för säkert hundra år sedan. Havrerutor var namnet och nedan ser ni receptet. Ååh, såå goda!

» Okunskap ligger inte lika långt från sanningen som fördomar.

♥        J e n n i f e r .



Semestern, dag 5

Vi började dagen med att kika in till alla mystiska djur på Tropikariet på Kolmården, och nej, jag kan inte på något vis välja ut ett lämpligt antal bilder. Se, och njut.


Det kan bli konstiga avkommor där har jag en känsla av.


Den där grodan är typ __________ så stor, och om jag minns rätt
var det den som kunde döda typ 1000 människor med bara nåt
gram av sitt gift. Inget att kela med alltså.


Fler kelsugna djur.


Kamouflerad en aning kanske.


Bra bild för att vara genom en glasruta, men sen var det nog den
enda ormen som det var lite rörelse på med.


Söting till firre som jag klappade. Man fick klappa dem, oroa er inte.


Den där rockan klappade jag med, den var jättekelig.


Den där lillfisken klappade jag inte, och jag tror inte det är något jag ångrar.

Sådär ja, en del av godbitarna från Tropikariet. Och nu råkar det ju vara så att det här bara var kanske två timmar av hela dagen. Efter Tropikariet blev det avresa mot Nacka, och väl framme där åkte vi lite båt. Simone, Leon och Jonas åkte ring, och Jonas fick sig en omgång vattenskidor med. Bjuder på en bild härifrån, då det kommer fler båtbilder från dag 6 på semester.


Mitt hjärta.

Sköna morgon.

Började dagen med en morgonpromenad, det är en perfekt tid att kliva upp då mamma väcker mig efter hon jobbat natt. Dagen blir lång, man är inte snortrött när man vaknar, man hinner gå ut en sväng innan frukosten och man känner sig pigg i både kropp och själ.

I övrigt är dagen ganska regntrist, det är jämngrått ute och jag funderar över om jag ska våga mig ut i hallonsnåren utan att riskera att spolas bort av flodvågorna som släpps från himlen med jämna mellanrum.

Har haft några mysiga dagar med Astrid sen jag kom hem från semesterveckan, det har blivit mycket filmmys men även ett dopp i sjön och sådär. Vi var ut med min lilla roddbåt, så hon fick prova på att ro. Myspys har det varit i alla fall, och jag tror inte det dröjer så länge till nästa gång.


Badade i Stockholms skärgård, galet kallt var det.
Dessutom tog den satans stegen slut på segelbåten,
så det var allt eller inget när man väl skulle ner.


» Att fiska är den enda filosofi man blir mätt av.


♥        J e n n i f e r .


Semestern, dag 4

Det ryms nästan bara bilder från den här dagen och ändå finns såklart inte plats för allt vi fick se. Jag hade aldrig varit på Kolmården tidigare, och höjdpunkten blev nog delfinshowen. Enligt Marie och Olle som sett en annan show 2006 av Pernilla Skifs var Markoolios regi jättedålig. Enligt dem hade Pernillas show varit fantastisk, så det var lite synd att vi inte fick se den. Men jag är mest glad att jag fick se vad delfiner är kapabla att lära sig.


Dagen började i Safariparken. Spännande att vara så nära djuren,
synd att de som hade rutorna nere och hela tiden stannade bilarna
inte kunde få ett finger eller två bortbitet inne hos lejonen.


Har du någonsin försökt fotografera en HEL giraff genom en bilruta på
cirka två meters avstånd? Lite knepigt var det allt.


Lejonen var hungriga och hängde vid sin foderlucka, men en lite utstött
misse vandrade omkring på savannen. Eller ja, i granskogen.


Tigrarna, väldigt mäktiga djur i mina ögon.


Pusselipuss kanske det ser ut som, men skenet bedrar.
De försökte sno hö ur varandras munnar, riktiga luringar.


Och dagens vackraste, mest fascinerande och intelligentaste djur.
Svårt att få bilder i en så mörk lokal med så mystiskt sken,
men deras skönhet går inte att missa ändå.

 

Dagen på Kolmården var alltså mycket intensiv, kameran gick på högvarv och det gjorde benen med. Kvällen blev lugn med bad på hotellet och mycket god middagsbuffé. En god natts sömn behövdes efter dagen som varit, och dagen som komma skulle erbjöd besök på Tropikariet och vidare färd mot Nacka. Fortsättning följer...

Semestern, dag 3

Då vi sovit på Scandic hotell i Borlänge mellan dag 2 och 3 passade vi på att shoppa på Kupolen innan vi lämnade Borlänge. Hittade lite ditten och datten, linnen med stora färgglada blommor och otroligt nog en svart kofta. Efter shoppingen bar det av mot Norrköping, så större delen av dagen tillbringades i bilen. Väl framme i Norrköping tog vi in på hotellet där vi badade i poolen, badade lite bastu och åt en brakbuffé till middag. Jag och Jonas imponerade på övriga sällskapet då vi åt. Och åt. Och åt. Och åt. Marie kunde inte begripa hur vi gjorde riktigt, men gott var det.

Lite bildbrist från dag 3 alltså, då det mest var en "åka bil och ta det lite lugnt" dag. Morgondagen skulle däremot bjuda på desto fler bilder och upplevelser, bland annat...


Underbara, underbara djur!



Semestern, dag 2

Dag nummer två var det alltså dags för Leksand sommarland. Vädret var inte riktigt med oss, solen ville inte kika fram på hela dagen men regnet slapp vi i alla fall. Ganska ljumma vindar var det med, men jag antar att ingen vind är ljummen när man har badat och är blöt.


Simone inviger dagen på Leksand Sommarland med att köra gokart.
Jag tror det blev en favorit.


Även de stora barnen fick åka gokart till Jonas förtjusning.


Och jag var inte heller sen med att roa mig, man måste ju passa på.


En liten bergochdalbana hittade vi också.


Tävling mellan Simone och Jonas på äventyrsstigen.


Jag kan inte beskriva hur synd det var att han klarade sig över
det där torr.. ;)

Det där var alltså Leksand Sommarland, eller rättare sagt väldigt små godbitar av det. Alla bilder från vattenrutchkanorna och annat har Marie och Olle på sin kamera.

Som ni förstår, så kommer en fortsättning från resterande dagar inom kort...




RSS 2.0