Fin dag i Stekenjokk.

Vilken fantastisk dag vi fick i Stekenjokk igår, nästan så bilderna får tala för sig själva. Jag och Jonas var där med Emma och Måns-Erik och det blev en tur på nästan 12 kilometer. Ett eldprov för mina fötter i de nya kängorna och den nyligen stukade fotleden, men det gick bättre än förväntat. På vägen hem åkte jag och Jonas över Klimpfjäll för att få åka en annan väg. Det resulterade i en total punka och en pyspunka efter en vägarbetssträcka med riktigt grov makadam. Vi pumpade pysdäcket i Hoting, men de sista kilometrarna till Strömsund var det bara gummi mellan fälgen och asfalten. Inte bara en pysis när vi kom fram till Ström med andra ord. Som tur är har pappa kontakter över allt så en snäll själ hjälpte oss att få tag på någon från däckverkstan som kom och öppnade upp för oss. Vi fick dessutom hjälp med två nya däck, ett hade ju faktiskt räckt för att vi skulle ta oss hem. Veckans största ros till de vänliga människorna, riktiga hjältar!












Hello my dear friends.

Jag som trodde vi sa hej då för i år sist vi sågs. Ändå stod ni bara uppradade i skogsbackarna och väntade idag, puss på er!




Testing.

Testar våra nya förvärv, ingen ångrar sig än så länge. 





Dyrt...

Det där besöket blev dyrt..




Läkarbesök.

Tog mig äntligen i kragen och var till läkaren igår med knäet som varit lite trasigt sen april, (eller sen slalomvurpan för typ mer än 10 år sedan). Han drog och vred och konstaterade att det nog rör sig om en främre korsbandsskada. Nu blir det magnetröntgen kombinerat med en vanlig röntgen för att även kunna upptäcka om minisken är trasig eller nåt annat konstigt syns på skelettet. Sen väntar sjukgymnastik för att med hjälp av bakre lårmuskeln kompensera det glappa korsbandet så benet hålls bakåt. Beroende på hur mycket det hjälper, operation av korsbandet eller inte. Skönt att bollen är i rullning, även om det kommer bli en låååång process. 




Klantisch.

Trött tjej med trött hund stannade i jaktkojan idag. Jag lyckades stuka foten helt totalt igår vid lunch, så jädra klantigt. Följde med på eftermiddagsomgången ändå men idag var det ett projekt att bara ta sig ner från våningssängen. Så jag kröp ner igen, käkade lite frukost i sängen, läste lite bok, sov lite, läste lite, sov lite. Mycket skön söndag, förutom foten då. Nu återstår bara utmaningen att kunna somna ikväll med tanke på allt sovande imorse. 




Ute på jakt.

Hoppas älgarna håller sig undan så jag får fika och läsa bok i lugn och ro! 


Fredagsglad.

Snart helg, skönt skönt! 


Minisar.

Har bakat äppelpaj ikväll för att ta med till Sveg i helgen, jag ska ju följa med Jonas och jaga så det får bli efterrätt någon dag. Men det blev några minipajer med, det återstår att se om de blev goda.


Tomatsoppa.

Det var billiga tomater på Ica i förra veckan så det gick ju liksom inte att inte köpa två kilo.. Nu vankas det tomatsoppa, har aldrig gjort det förut. Men om man googlar ett recept, tar bort det man inte tycker låter bra och lägger dit sånt man gillar, då brukar det ju bli rätt bra. 


Det mörknar.

Vad fort det blir mörkare om kvällarna nu. Men ikväll på promenaden dök solen upp med ett helt fantastiskt sken. Den kämpar på så gott den kan trots att det är senare hälften av september. 


Sunday.

Tina och Emmsen har åkt hem och Jonas har kommit tillbaka från jakten. Nu är det bara att vara redo för en ny vecka imorgon igen. Helgen har varit så mysig, inte alls fel att få rå om de där två knäppisarna en hel helg. Emma har dock inte haft det lätt, vissa gånger tror jag att jag och Tina triggar igång varandra på tokigheter som nog inte är så uppskattade i en fjortonårings ögon. Men det är sånt man bara lär sig att leva med, till sist. 



Mysig och fullfartig dag.

Vi lämnade nog lägenheten vid 11 i förmiddags och nu, 21.00, landade vi alla tre i soffan med en stor pust. Shopping shopping shopping, tror vi alla är nöjda med dagens inhandling. God lunch på Törners, barhäng på Dalwhinney (stavning?!) och middag på Sir Winston. Middagen var hur god som helst, helt toppen!







Brunisar.

Har köpt mig ett par nya skor, så nu har jag inlett mission: öva på att ha bruna skor till svarta byxor. 


Donut.

De dagar jag anstränger mig tre minuter mer än vanligt (vanligt = ingenting) med håret får det bli donut. Riktigt smidig grej! Ett litet armband runt den gör ju att håret inte måste vara så fint runt snodden heller, mycket tidssparande!


Lingonsylt.

De 35 liter lingonen Jonas plockade efter jakten i söndags är nu rensade och delvis frysta, delvis kokta. Som tur är ska en del av de frysta bären transporteras vidare till Sundsvall, höll precis på att få lite ordning på kaoset i frysarna (ja, vi har två då vi köpt en extra nu inför hösten), och nu är det fullt igen, av lingon. Ett mycket angenämt i-landsproblem om jag får säga det själv, och god sylt blev det med.
 
 
 

Åttonde september.

Det är den åttonde september och jag har precis badat i sjön. Tvättade till och med håret där bland de gula löven. Vilken höst! 
 
 

Lingon i mängder!

Gud vad med lingon det finns, så himla kul att plocka! Och vad fint det är i skogen när det lyser rött.
 
 
 

Äppleplock.

 
 

Tillräckligt.

Fick frågan "pluggar du fortfarande?" av en granne här hemma i Sund. Utan en sekunds tvekan svarar jag ja. Efter några sekunders eftertanke var det dock nåt som inte stämde och jag får säga "nej men oj, nu svarade jag av gammal vana, jag jobbar ju nu"! Då har man pluggat tillräckligt länge.


Skörd.

Diverse har ikväll blivit skördat för att ligga på torkning. Lavendeln tänkte jag aldrig på att ta reda på ifjol men efter lite googlande så insåg jag att det går att göra massa skoj med torkad lavendel. Basilikan är också kul att kunna torka när jag sått den från frö och rosmarinen är helt fantastiskt fin efter en sommar på balkongen. Höstsysselsättning deluxe!


Phuu.

Snart är värsta veckan i månaden på jobbet över. Kände lite press idag när systemen skulle sluta funka klockan fem och alla avstämningar skulle vara klara innan. Särskilt när man mer känner sig i vägen än hjälpsam då varje steg innebär en ny fråga. Men det har varit en lärorik vecka med högt tempo, det är kul! Nu är det ju snart dags för helg igen och Jonas har åkt iväg på jakt. Tror det får bli en tripp till Ramsjö för min del, så kan jag jaga lite mer lingon för att kunna koka massa glögg till jul. 
 
 

RSS 2.0