Ett minne blott.

Matteprovet är ett minne blott, och så även mitt betyg. Näerå, så illa gick det väl inte - men min mattekunskaper har nog sett bättre dagar. Jag får helt enkelt hoppas på att mattelärarens givna ord är sanna, och att det jag presterar ändå räcker.

Har haft sådär obegripligt ont i huvudet i eftermiddag, sådär att det svider ner i tårna om man råkar röra på huvudet för fort.. Tog en ipren och gick och lade mig i sängen, vaknade en timme senare då mamma ringde och sa att pappa var här. Då gick vi och åt på Kina, jag, Jonas, Emma, mamma och pappa. Jag åt fyra små rätter med stekt ris (som alltid) och smockade även i mig en bananasplit till efterrätt. Hur som helst gjorde det susen för huvudvärken, (för iprenens förtjänst var det väl ändå inte?!), och jag har nog lite energi för att plugga en aning nu.

Synd att affärsjuridik ska vara så fruktansvärt tråkigt, rättskunskap har ju med personliga rättigheter att göra - affärsjuridiken rör ju bara en massa tråkiga, obegripliga företagsrättigheter. Men det är nog bara att ta tjuren i svansen det.

När det här är över ska jag och mina löparskor
få lite kvalitetstid tillsammans, som jag saknar det.



» Lite hjälp är också hjälp.

♥        J e n n i f e r .

Håll tummarna.

Det blir inte mycket tid och ork över när dagen är slut, jag är så ovan att göra så långa dagar. Det känns som att jag stannar kvar på skolan varenda dag efter vi slutat, oavsett vad klockan är, och sen sitter jag och pluggar för att slippa göra det hemma. Det är extra svårt att få plugget gjort här hemma när Jonas är här, då vill ju inte jag sitta och plugga.

Inför matteprovet imorgon kör jag på taktiken att vila mig i form, pluggade och repeterade den på skolan i nästan fyra timmar idag, så det lilla jag kikat lite hittills ikväll får nog räcka. Håll tummarna imorgon, det kan behövas.

Nu kollar jag på Arga Snickaren, det brukar vara Jonas som vill se det så jag lade ihop böckerna och satte mig i soffan. Så bara försvann han ut, och jag förmodar att han skruvat sönder bilen i molekyler eftersom han sa att han var tvungen att göra klart. Är det möjligt att undgå att jag redan är less på att han har en bil i sin ägo igen?!
Jaja, hoppas han kommer och kramas till fuskbyggarna i alla fall, det brukar han inte vilja missa.

Nejmen, nu kom han!



» Bättre ensam än i dåligt sällskap.

♥        J e n n i f e r .

Dessa prioriteringar.

Det var den tisdagen, härmed 45 dagar kvar tills den vita mössan bekläder mitt huvud. Just nu känns vägen dit som ni vet ganska lång, men bara inte ljuset i tunneln är ett tåg så kommer det ordna sig.

Ikväll unnade vi oss en promenad i solen jag och Jonas, jag har valt att prioritera bort träningen för skolan nu, även om det är väldigt motvilligt. Dock känner jag som så, att träna kan jag förhoppningsvis göra i mer än femtio år till. Ett slutbetyg från gymnasiet får jag däremot bara en gång, så det kommer inte på frågan att sabba det nu. Promenaden var ändå väldigt uppfriskande, så den fyllde sin funktion och jag fick till lite matte efteråt.

Nu ska jag nyduschad krypa ner i sängen, kramas med Jonas och samla energi för den fyrtiofjärde dagen innan den stora dagen. Den stora dagen med stort D.

Dessutom längtar jag till fredag, jättemycket. Det kommer bli en riktigt härlig kväll känner jag på mig!

julafton 2009, till de flestas misstycke brownie.



» Grunden till att män föredrar skönhet framför begåvning är att de är bättre på att använda ögonen än hjärnan.
(Inget gentemot Jonas, det kändes bara allmänt sant och smått roligt.)

♥        J e n n i f e r .

Listan ni vet.

Den där listan ni vet..

; Filosofiuppgiften
; Rättskunskapsprov nr.1
; Organisationsprov
; Matteprov
; Debattera på svenskan
; Göra en jämförande rapport i Organisation och Ledarskap
; Affärsjuridikprov nr.1
; Rättskunskapsprov nr.2
; Skriva färdigt projektrapporten
; Marknadsföringsprov
; Filosofiprov
; Hålla tal på svenskan
; Matteinlämning
; Affärsjuridik - inlämning

Skynda långsamt, en endaste sak lite lagomt i taget. Skynda skynda, lååångsamt.



» Framsteg är endast möjliga via återvändsgator.

♥        J e n n i f e r .

Som hittat.

Då jag inte njuter av det underbara vårvädret så pluggar jag, och eftersom jag njuter av det underbara vårvädret lite för ofta och länge blir det där med plugget lite lidande. Imorgon är det prov i organisation och ledarskap, men det ska nog fixa sig om jag läser det en gång till ikväll. Sen var det matteprov på torsdag ja, jajjemäään. Det är ju som hittat det här. Derivator och tillämpningar och annan grekiska, roligare kvällar får man leta efter.

Sista rycket, sista sista sista. 46 dagar. 46 dagar utan vad som nu än kallas livet, men jag ska hänga i!

Sommar, värme, bad = Frihet, ovisshet, spänning.
Men inte utan dig.

» Att andra tror på mig, betyder ofta mer än att jag själv gör det.
Så tack till just Er, Ni som övertygar mig om att det här går vägen bara jag kämpar lite lite till för det.

♥        J e n n i f e r .


För alltid ihågkommen och älskad.

Farmors begravning var tung, riktigt tung. Även fast jag vet att farmor helst hade sett oss skratta och glädjas åt att träffas är det såklart helt omöjligt att inte gråta, gråta och gråta. Det var så fint i det lilla kapellet, och Lovisa och Alexandra hade gjort så fina böcker, "mina minnen om dig". De hade målat när de satt på bron och kollade på spindlar, när de kastade sten i bäcken och när de plockade bär.

Det sjunker ändå inte riktigt in att farmor Aina skulle vara borta, förmodligen eftersom jag träffat henne så sällan. Det känns som att hon skulle sitta där på bron och fortfarande kolla på spindlar, eller sitta på lillstugans altan bredvid sin vackra änglatrumpet. Och eftersom det känns så, så antar jag att det är det hon alltid kommer att göra. Oavsett var hennes stoft befinner sig, kommer alltid en del av henne vara kvar hos alla oss, i en massa vackra minnen, i blomstrande änglatrumpeter och i rejäla portioner mat. Vi kommer le vid minnet av henne, precis så som hon hade velat ha det.

För alltid en ihågkommen och älskad Aina.

♥        J e n n i f e r .


Den sista vilan.

Kort vecka och helg nu för mig. Imorgon väntar en dag av sorg då vi alla ska önska farmor en god sista vila. Åker mot Vindeln vid sju imorgon bitti, och även om dagen kommer fyllas med mycket ledsenhet blir det roligt att få träffa alla som man så himla sällan träffar.

Konversation mellan mig och min tioåriga kusin på facebook här om dagen:

-Jennifer, ska du komma på begravningen och om du ska det, ska din pojkvän följa med då?
- Ja, jag kommer på begravningen men inte Jonas.
- Varför inte då?
- Han ska stanna hemma och hjälpa till lite för han har inte varit hemma på ett tag nu.
- Happ.. Han är säkert otrogen.
(?!?!?!,  ska hon ens veta vad det betyder)
- Nej men det får vi väl verkligen inte tro.
- Nej, jag bara skojjades. Hihihohohaha

Behöver jag tillägga att Jonas följer med imorgon? ;)

 

» Därför att något gör ont, behöver det inte i sig självt vara ont.


♥        J e n n i f e r .



Jag drunknar.

Jag drunknar, för plugget det bara öööser ner..

Allt vi renskrev på projektrapporten i måndags är borta. Helt borta. Datorn vägrade tydligen att spara det. Även om man tror att jag borde ha gått i taket när jag upptäckte det så tog jag det faktiskt med ro. Jag insåg att det förmodligen ändå inte skulle få det saknade att dyka upp, samlade mig och intalade mig i att jag fick skriva om det när jag kom hem.

Jag har alltså ägnat kvällen åt två timmars projektrapportsskrivande, för att återställa det försvunna sedan i måndags och för att tillägga lite nytt. Sedan läste jag igenom filosofiuppgiften som ska vara inne på fredag, korrigerade lite och bestämde mig för att läsa den ytterligare en gång imorgon innan jag skickar in den. Nu har jag precis pluggat inför provet i Organisation och Ledarskap nästa vecka, och för ikväll har jag alltså kvar att plugga matte inför det provet nästa vecka och sedan läsa ytterligare lite mer Organisation.

Det här med livet, det får jag ordna en annan gång. Jag kan inte backa ur det här, det enda jag kan göra är att blicka framåt, ösa järnet och motiveras av min målmedvetenhet till etthundratrettiarton procent.



» Man kan inte bromsa sig ur en uppförsbacke.

♥        J e n n i f e r .

"Vi flyger lågt"

Helt klart dagens;

Jonas pappa trodde inte riktigt på honom när han sa att han var i Ystad för att kolla på en bil, (av ganska förståeliga skäl om man frågar mig). Därför fick min pappa rycka in för att förklara att det faktiskt var så.

Jonas pappa: - Men det går ju inga flyg från Arlanda söderut.
Min pappa: - Nej, men vi flyger lågt. (Åker bil med andra ord)

Haha, helt klockrent, och ganska typiskt min pappa. Oförargerlig, men ändå så finurlig så det retar sådär lagomt i sinnet.

Okej, NU är det dags att dricka en kopp te, borsta tänderna och krypa ner i sängen för att börja med plugget som jag fortfarande inte riktigt tagit tag i idag. Så det kan gå...

Dags för lite bildspex tror jag visst.



» Om du talar innan du tänker får du reda på vad du verkligen tänker.

♥        J e n n i f e r .

Vissa är galnare.

När jag nästan var hemma idag hörde jag att någon ropade "mooooster". Emma stod på andra sidan vägen.
- Jag har glömt nyckeln hemma idag, så jag kommer inte in.
- Har du väntat länge då?
- Näe.
- Har du ringt till någon då?
- Näe, jag har ingen mobil med mig.
- Nähe, var du påväg hem till mig för att få komma in då?
- Näe.
- Nähe?! Vad hade du tänkt göra då?
- Ja, vänta på mamma!

Sötgrodan min, snacka om att ta världen för vad den är och bara gilla läget. Själv hade man ju gått i taket om nyckeln legat inlåst, skönt att hon inte ärvde den genen. Jag släppte i alla fall in henne, ifall ni trodde att jag lämnade henne kvar där ute.

Jonas och pappa sitter i bilen påväg till Ystad. Ja, du läste rätt. Ystad, den där staden längst ner i grannlandet Skåne. De hade sett en intressant bil åt Jonas där, som de åker ner för att kolla på. Ja, just det. De ska bara kolla på den, om den inte är något att ha har de åkt alla dessa mil i onödan. Som jag sa till pappa, vissa är galna och så finns det de som är galnare.

Till svar fick jag;

» Gammal är äldst.

Nu tror jag att jag ska kila över till systeryster, mamma gjorde kålpudding i helgen som vi fick för att äta tillsammans. Det är en av mina favoriträtter när det gäller husmanskost, mums!


♥        J e n n i f e r .

Dam i stråhatt.

Med risk för att låta mer som en gammal dam med stråhatt i solen så tänker jag avslöja vad jag gjort även fast Lina förmodligen skulle ge mig just den titeln. Jag har kokat rabarberkräm, tänkte att man kan byta ut filen i någon dag. Emma och Tina fick också med sig lite hem, även om inte de uppskattade att  jag förstörde färgen med lite svartvinbärssaft. Tycker det är bra att ha lite saft i, då behöver man inte så himla mycket socker.

För att återgå till damen i stråhatt, jag hängde ut handdukarna jag tvättade i helgen och nu luktar de så makalöst gott! En av de bästa sakerna med våren är att man kan torka tvätten ute på vindan, och nu tänker jag inte hänga in en endaste tvätt förrän i oktober, tidigast!

Hade velat få en kram av hunnie nu ♥



» Ironi är de svagas mod och de starkas feghet.

♥        J e n n i f e r .


Ledsen i ögat.

När man ska laga mat med färska champinjoner, just för den enkla anledningen att man har längtat färska champinjoner. När man går till affären för att köpa nästan enbart färska champinjoner, och när de står med högst upp på kvittot.

Då blir man ledsen i ögat när man inte hittar dem, nån endaste stans här hemma. Jag begriper inte.
Äjwååh' ; Har Rupert gått och blivit svampspöke?

Jaja, burkchampinjoner fick rycka in och jag forstätter med besvikelse i sinnet att inte gräma mig över att jag inte ens fick laga den maten jag ville när jag för en gångs skull faktiskt gav mig själv tid att laga mat - och till och med kött som tar lite lite längre tid.



» Charm är något som andra har och som gör oss missnöjda med oss själva.

♥        J e n n i f e r .

Färdigkapat.

Veden är färdigkapad, phuuust. Händerna värker och fingertopparna är alldeles ömma.
Armarna över huvudet, det är så gott som ett omöjligt fenomen. Trettiofyra SJ-pallar ligger nu dränkta, och jag mår nästan dåligt över vetskapen om att det är mitt jobb att få upp det på pall för slutförvaringen tills vintern.
Verkar inte få någon hjärnskakning i alla fall, fick en rejäl vedkluns mitt i bakhuvudet som kom med ilfart rakt uppifrån rampen. Trä mot trä om man ska skämta till det, för vem som helst hade nog kunnat tuppa av.

Näe, gud vad ont det gör i fingertopparna att klicka på tangenterna, over and out för idag. Bilder har det inte blivit några, men veden springer nog ingenstans, (även om det inte skulle göra nåt), så ni ska få se mängden så småning om. Bäst att se det från en annan synvinkel. Vi räknade ut hur mycket pengar den där vedhögen faktiskt är, och man kan inte säga annat än att det är så så så värt det!

Plugga var det ja. Det var nog lite tur att jag klev upp för att plugga då jag gjorde imorse, för under dagen har det inte blivit särskilt mycket alls. Rättskunskapsprov imorgon, here I come!

Fjolårets omgång, och den ligger i lä om man jämför med i år.



» Belöningen för ett väl uträttat arbete är ett väl uträttat arbete.

♥        J e n n i f e r .


Den som väntar.

Vaknade och tyckte att nu är klockan nio. Jag hade fel fel fel, klockan var tjugo i åtta och jag tänkte att om jag inte kliver upp och pluggar nu kommer jag sitta inne och plugga sen idag när solen är varm och skön och alla andra får vara ute.

Nu har jag precis svept en god kopp kaffe och är så redo man kan bli för en massa plugg klockan åtta en söndagmorgon.

Det blir lite av "den som väntar på nåt gott".
Gör jag det tråkiga nu, har jag det bättre kvar till sist.
Ett ganska bra sätt att organisera dagen enligt mig.

 

» Barn tänker inte på den tid som gått eller den tid som kommer.
De njuter av ögonblicket, vilket få av oss gör.

 

♥        J e n n i f e r .


Riktiga kvinnor.

Travar man ved hela dagarna, då har man inte tid att blogga.

Då tycker du som läser: - Men sååå lång tid kan det ju inte ta.
Då svarar jag som skriver: - Jo, det råkar nämligen röra sig om fyrtio kubik..
Neej, vi tänker faktiskt inte frysa ihjäl nästa istid heller.

Det är faktiskt ganska coolt att mer än fyrtio kubik ved passerar mina små händer. Dels så travar jag först upp en ram nu, runt pallarna där veden ska få torka ungefär fram till midsommar. Sedan travar jag, vedträ för vedträ, upp vartendaste endaste ett på SJ-pallar. Jag vet inte riktigt hur många kilo fyrtio kubik ved innebär, men till och med min usla uppskattningsförmåga säger att det borde vara en par tre kilo..

Så ser min helg ut, och det är härligt när solen skiner. Jag står hellre där och får gratis träning och solbränna än att sitta inne och plugga rättskunskap till provet som är på måndag. Illa att börja ta lätt på skolan nu, men det gör jag inte, jag grejar det där provet jag. Ja, det gör jag! Och sen är det skönt att få hjälpa pappsen, tänk om han skulle behöva göra allt det där själv. Nu sköter jag ryggkrökandet och benböjandet medan Jonas tar hand om lyftandet och släpandet. Så får pappsen rycka in i lyftandet när det behövs, och så stå vid kapen. Teamwork helt enkelt.

Jag har sagt det förut och jag säger det igen;
Riktiga kvinnor travar ved.


» Liten hjälp är också hjälp.

♥        J e n n i f e r .


Klämma till.

Hade tänkt att klämma till med ett par kloka ord såhär på torsdagskvisten, men jag har ansträngt mig för att komma på nåt enstaka klokt påstående till filosofiuppgiften så jag är helt snurrig. Kan det vara rätt att döda är frågan, och dessvärre räcker det inte med vad jag tycker då jag än inte är, (och aldrig kommer bli), någon erkänd, uppskattad och omtalad filosof. Nej, leta fram vad alla smartasses sa för trehundra år sedan ska jag göra, och sen komma på problemen med teorierna de kommit fram till. Jag säger då det..

Råkade dessutom unna mig en promenad på över en timme. Attans pannkaka så det kan gå, men då är det bara att vackert sitta och klura nu istället. Men nu har jag trots allt ändå suttit en timme, så duschen och några jordgubbar är nog det enda som står mellan mig och sängen nu.

Om man bara varit hälften så smart som man ser såg ut...



» Filosofi kallar man en snillrik översättning av det oförklarliga till det obegripliga.

♥        J e n n i f e r .


Jo tjena.

Jag har ätit årets första jordgubbar, hur underbart är inte det?! De var till och med goda, även om de, (såklart inte), slår våra egna jordgubbar.

Imorse hade jag ställt klockan på nio, en liten skön sovmorgon att värma upp med inför helgen. Jo tjena! vaknade runt kvart i sju, och konstaterade klockan sju att det var stört omöjligt att somna om. Kvart över sju var jag därför ute på en springtur, och sen hade jag en fantastiskt lugn och skön morgon. Det är dessutom skönt att få träningen gjord på morgonen, då får jag tid för en promenad eller nåt på kvällen. Har dock inte pluggat så flitigt hittills, men jag tänkte sätta lite fart nu tills Lina Pussan hör av sig.

Åh, jag måste bara ta en jordgubbe till. Sen plugg.

Att snön ersätts av jordgubbar klagar inte jag över.
Sörjer inte ens dagens regn då det bara får snön att
försvinna ännu snabbare! (:


» Det oväntade ingår inte i någon planering.


♥        J e n n i f e r .

En klok dotter.

Har ägnat kvällen åt att börja beta av listan i det föredetta inlägget. Det har gått sisådär, med andra ord kan filosofin fara och flyga medan jag hellre ägnar mig åt rättskunskapen som faktiskt går att förstå. Har snart "renskrivit" kapitlen provet i rättskunskap omfattar, så att jag kan läsa på all fakta i mina egna ord. Det underlättar om man får läsa något som är skrivit på ett sätt som man själv föredrar, om inte annat hoppas jag att tiden jag slösat på det nu kommer igen då det förhoppningsvis ska gå lättare och snabbare att läsa.

Kostade även på mig en välbehövlig promenad med Caroline, även om det sved i samvetet att veta att jag egentligen borde ha suttit här. Men som sagt var den välbehövlig, och varken jag eller plugget gynnas av att jag sitter här och ser stjärnor istället för att ta en paus och gå ut.

Nu har jag suttit och skrivit så länge att jag har ont i ryggen, mitt i allt ska man ju såklart lyckas vara ergonomiskt korrekt också. Därför spar jag den sista renskrivningen till imorgon, och går och duschar och fikar istället.

Om någon skulle ha missat det så älskar jag min pappsen.
Han är en stor förebild med många kloka ord och full av stöd.


» En klok son dotter förstår att hävda att det är hans hennes far som är klok.

♥        J e n n i f e r .

Vårens "att göra".

Nu har jag precis kostat på mig en middagspaus på tjugo minuter, och medan jag dricker en kopp kaffe för att orka med allt som ska göras ikväll tänkte jag skriva en rad eller tre här.

Jag har gjort en "att göra"-lista för våren.

; Filosofiuppgiften
; Rättskunskapsprov nr.1
; Organisationsprov
; Matteprov
; Debattera på svenskan
; Göra en jämförande rapport i Organisation och Ledarskap
; Affärsjuridikprov nr.1
; Marknadsföringsprov
; Rättskunskapsprov nr.2
; Hålla tal på svenskan
; Matteinlämning
; Affärsjuridik - prov eller inlämning - nr.2
; Skriva färdigt projektrapporten med årsredovisning och allt annat vad det innebär.

I listan ska det in ytterligare en filosofiuppgift och förmodligen diverse annat småplåtter.
Ha en trevlig vår gott folk, det ska uppenbarligen inte jag ha!

Dessutom blir det inget av med Tallinresan, bland det enda jag i dagsläget faktiskt kunde se framemot. Vad kan man konstatera annat än att livet suger ibland?! Förmodligen bara att det finns de som har det värre. Ibland vill man dock bara ignorera det, och istället bara egofokusera och rättfärdiga sitt eget gnällande till hundraarton procent.

Nu är kaffet slut och jag har det jag gör, sannerligen.



» Alla vägar löper åt två håll.

♥        J e n n i f e r .

Äntligen besked.

Min älskling har fått jobb och jag är så glad för hans skull.
Det är så skönt att se honom glad och uppspelt, han har väntat på att hitta något att göra så länge.

Dessutom började det bli lite långsamt att se honom gå runt som på en spikmatta, han har väntat helspänd på det där samtalet och beskedet i typ två veckor. Idag trodde jag nästan att han skulle bli galen av att vänta och vänta.

Sen att han ska ända till Kriberg och jobba, det var ju en annan historia. Dock är det något man får leva med, huvudsaken han hittat nåt att göra som han nog ska kunna trivas rätt bra med. Att han dessutom får in en fot bland diverse berggubbar är inte heller helt fel. Pappa är bäst, han fixar allt - så är det bara!

Grattis hunney! :)

 

» Drömmar utmanar själen om vi drömmer för länge.

♥        J e n n i f e r .

När man tror.

När man tror att det är som mest, och att det inte kan bli värre, nog fasen borde man ge sig själv en ordentlig örfil som straff över ens blotta tanken på att något skulle kunna lugna ner sig nu. Jag är inne i spiralen, den som susar iväg på höjden och bredden och bara går åt ett håll - mot studenten. Att det blir mycket i slutet av årskurs tre vet alla, och samtidigt som jag alltid vetat det har jag också alltid vetat att jag inte kommer tycka om det. Alls.

Nu har jag i alla fall unnat mig en springtur ute i solen, det var alldeles för längesen och jag vet att jag mår mycket bättre om jag avsätter lite tid för träningen - särskilt om den sker utomhus.

Nu ska jag plugga sista rycket för ikväll, tror det får bli lite rättskunskap. Snart vet jag allt en nittonåring behöver veta vad gäller att hyra lägenheter, köpa bostadsrätter och köpa eget hus.



» Att vara totalt ärlig mot sig själv är en god övning.

♥        J e n n i f e r .


Ingen fokusering.

Jag och Jonas gick ut i solen och passade på att äta årets första mjukglass. Solen värmde skönt mellan de lite för kyliga vindarna.

Annars har jag inte fått mycket vettigt gjort idag, jag orkar inte fokusera på så mycket. Projektrapporten ska vara klar om mindre än en månad. Rättskunskapsprov på måndag. Matteprov och Organisation och Ledarskapsprov veckan därpå. Filosofiarbete. Däremellan helst en liten tillstymmelse till fritid och liv. Och farmors begravning.

Solen, våren, nånting. Ge mig all energi som finns, det är mycket nu.



» Råd är sällan välkomna, och de som bäst behöver dem tycker alltid sämst om dem.

♥        J e n n i f e r .

Sov gott, jag saknar dig.

Jag är så glad att jag fick en sista pratstund med dig.
Det betyder så mycket att jag fick den möjligheten.
Nu är skönt att veta att du inte plågas mer.

Du frågade varför vi inte gjort mer tid för varandra.
"Varför träffas vi aldrig?"


Nu är det inget som går att ändra på.
Å andra sidan är jag glad att du ställde frågan.
Det gav mig bekräftelse på att du tänkt på mig, på oss.
Det gav mig också en viktig påminnelse;
Att tid inte är något vi får, utan något som vi gör.


Sov gott älskade farmor.

Jag saknar dig.


Check!

Högskoleprovet √  Cheeeeck!

Kan köra traktor.

Idag när jag satt och körde traktor frågade jag Jonas om han inte tyckte att han hade en cool brud som kunde det, och han svarade faktiskt att han tyckte det. Vi har lett om lite vatten nere vi stugan då vägen annars rinner sönder. Dessutom fyllde jag på spolarvätska i mammas bil, och det trodde han nog inte heller att jag kunde. Vi har alltså haft en dag för oss själva här hemma, och passar på att ta bondgårdslivets alla uppgifter, trots att den är tom på djur, på största allvar. Dock tror jag att vi njuter rätt så mycket båda två.

Om jag får säga det själv, så är Stinas Kyckling en fruktansvärt lättsam maträtt. Det är bara att vrida på ugnen, stoppa in förpackningen och vänta på att ugnen ropar "nuuu är det fääärdigt". Eller näh, okej då, man måste hålla koll på tiden själv. Fast man kan låta äggklockan hålla den åt en. Det var makalöst längesen jag åt Stinas Kyckling, och för Jonas är det också en favorit.

Att riset kokar sig själv är ju också toppen, det enda man behöver belasta sig med är att hacka salladen och röra ihop en sås. Såsen ska jag röra ihop nu, sen är det dags att äta.



» En tår är en intellektuell sak.


♥        J e n n i f e r .

Väntar och väntar.

Sitter och väntar. Väntar och väntar. Och funderar. Har varit inne på studera och kikat lite, tror det blev helt galet med meriterna till sommarkurserna. Lite tur att jag ändå inte tänkte läsa någon i så fall. Det är så mycket information som ska tas in, förstås och praktiseras. Kan inte bara någon förklara allt man behöver veta på ett enkelt sätt, så jag slipper läsa, läsa och läsa?! Det vore allt bra skönt.

Väntar på att Jonas och Mona ska komma hem, då åker vi ut på Åstön en sväng. Åker vidare hemåt sen ikväll då min kissemiss är hemma alldeles ensam. Sen hade jag tänkt mig en skön sovmorgon imorgon, men icke. Istället ska jag roa mig med att trampa hö, jajjemän. Sen är det lördag, vilket känns fruktansvärt gruvsamt. Men, det är bara att bita i det sura äpplet och se glad ut det.

Undrar om jag är lite hungrig?! Liiite kanske, bäst att leta fram något.



» Det finns bara en sak som är värre än att folk pratar om en, och det är att de inte pratar om en.

♥        J e n n i f e r .

Mer klokhet än lust.

En mysig kväll i soffan med min honey framför det ena med det tredje tv-programmet. Anna Anka orkade vi med i sisådär tio minuter, sen blev det en arg snickare, en fuskbyggare och nu lite sand i hamnen.

På lördag är det högskoleprov och jag ser inte framemot det. Sitta inne mellan halv nio till halv fem, då det dessutom skulle vara fint väder. Men det känns ändå bra att jag ska få det gjort, det känns som att jag inte skulle komma mig för att göra det någon gång senare i livet.

Men jag antar att jag får vara glad att jag styrs mer av klokhet än av lust - för hur mycket får man egentligen gjort om man ska behöva känna lust hela tiden? Det skulle resultera i många dammtussar under sängen.. Mycket läxor som booorde ha gjorts helst nyss. Väldigt stora diskberg.. En överfull tvättkorg.. Äckliga halvfabrikatsmiddagar.. Många bananskal som man helst skulle vilja glida fram på. Ska jag fortsätta?...

Jag älskar dig.



» Alla lögner rostar.

♥        J e n n i f e r .

Shoppahollics.

Birsta idag igen, vi är äkta shoppahollics vi. Idag blev det lite bra-att-ha saker, och även en del livsmedel som inte går att få tag i hemma. Veeet ni vad jag hittade?! Bläckfiskringar, på lösvikt dessutom! Jag blev alldeles lycklig, och Jonas också då vi båda är väldigt förtjusta i calamares, (friterade bläckfiskringar). Inte för att jag vet hur vi ska få till några sådana, men nu har vi ju råvaror för att kunna försöka i alla fall. Dessutom kostade de 99 kr/kg så det blev typ tjugofem spänn för vad som kan bli en gigantisk måltid.

Själv vill jag helst äta calamares med ris och tsatziki, och jag hoppas på att vi ska testa det i helgen när vi är på tu man hand. Som sagt vet jag inte riktigt hur man gör än, men ni kanske har fått lite inspiration ändå. Och räds inte bara för att det är bläckfisk, när man tillagar den sådär blir det faktiskt god!

» En idé har inte något ansvar för de människor som tror på den.

♥        J e n n i f e r .


Ifrågasätter meningen.

Vardagen rullar på, antar jag.

Idag har jag och Jonas fördrivit lite tid på Birsta, handlade lite smått och gott. Nu kom vi precis hem från biltvätten, den blev riktigt glansig och fin.
Beställer de sista hundra bilderna nu, och de första kom i postlådan idag. Snart har vi alltså sexhundra bilder att sortera och fixa med. Jag ser det själv som ett riktigt fynd att framkalla sexhundra bilder för 174 spänn, alltså porto á sex omgångar.

Jag är ledsen att jag saknar det engagemang jag helst vill ha när jag informerar er om min vardag, men just nu ifrågasätter jag mest meningen med allt om livet tydligen bara ska handla om förluster av personer man tycker om.

Utan dig, då vet jag inte hur det skulle gå. ♥


» Att rätt förstå en sak och samtidigt missuppfatta den, utesluter inte helt varandra.

♥        J e n n i f e r .

För sista gången.

Gårdagen är en dag jag för alltid kommer bära med mig. En sådan dag som aldrig någonsin kommer blekna i minnet. En sådan dag som betyder så mycket, samtidigt som det är det absolut värsta jag någonsin gjort.

Vi åkte till Umeå över dagen för att hälsa på farmor, min älskade lilla farmor. På grund av cancer och annat diverse krångel i magen åkte vi upp för att ta det där fruktansvärda sista farvälet, innan det var för sent.

Egentligen borde jag inte skriva det här, men jag kan inte ventilera det i tårar mer.

Trots allt morfin de pumpat i henne kände hon igen mig samma sekund hon slog upp ögonen, varenda gång. Hon skärpte sig till och med så mycket så hon frågade vad jag skulle göra efter skolan. Hon grämde sig över att jag skulle behöva se henne så sjuk, och tyckte mer synd om mig än sig själv. Jag och pappa satt om vart annat, höll henne i handen. Pratade. Grät. Grät i massor.

Att säga hej då för sista gången till en människa som trots en massa starka mediciner skärper sig till ett glasklart sinne, och vet precis vad det är som händer. Att samtidigt se henne, min älskade farmor, i ögonen. Hon visste, jag visste.

- Jag älskar dig farmor.
Hon grämer sig i det som förmådligen både är smärtor och hjälplöshet.
- Jag älskar dig med, lilla du.


:'( <3

Igår hann jag med en heeel dag utomhus, trots att vädret hade kunnat vara bättre. Men, är det långfredag så är det. Därav inget bloggande igår.

Idag har det också varit mycket utomhus som gällt, och därav inget bloggande idag heller.

Imorgon bär det av mot Umeå, till min älskade, fruktansvärt sjuka farmor =/ ♥
Därmed inget bloggande imorgon heller. Trots detta räknar jag med ert överseende.


» Döden är inte det värsta, utan fruktan för döden.

♥        J e n n i f e r .

Äntligen.

Nu har jag äntligen fått Photoshop.
Kom ihåg att någon bild alltid ska vara den första.
Äh, resultatet behöver inte alltid räknas.
Att det är skoj räcker väl?! (:

» Det kräver mod att skriva om känslor, eftersom det så lätt uppfattas som sentimentalitet.

♥        J e n n i f e r.


Hundra bilder, gratis.

Regnet det bara öser ner. Hoppas verkligen att vädret skärper sig tills imorgon, känner inte riktigt för att sitta inne i stugan hela dagen. Dessutom blir det godare om man grillar korven utomhus, och kom ihåg att det är en korvexpert som uttalar sig.

Jag och Jonas försöker ta vara på Fujidirekts erbjudande om 100 gratis bilder, förutom portot på tjugonio kronor. Dessutom nöjer vi oss inte med en omgång, utan har skrapat ihop sex olika adresser för att om några dagar förhoppningsvis få närmare sexhundra bilder i diverse olika postlådor. Jag älskar att hålla på med fotoalbum, det är mycket roligare att titta på bilder så än att sitta och glo vid datorn. Dock brukar inte tiden vilja finnas till, speciellt inte om man vill skriva och pyssla om varenda foto. Men, en bra början är ju att få dem framkallade. Då kan jag äntligen börja med bland annat mitt och Jonas album som vi köpte för ett bra tag sen ♥

Och regnet det baaara öööser neeeer. Jag som skulle springa idag, men det blir ju så kallt när man blir dyngsur.

» Den som väntar på ett tillfälle förlorar tid.

♥        J e n n i f e r .

RSS 2.0