Tradition.

Lika viktigt som Kalle på jul!


Gott Nytt År.

Ett riktigt Gott Nytt År önskar jag Er alla! Katrineholm hälsar så gott och jag hoppas ni får en fantastisk kväll! Se till att äta ett grönt äpple efter tolvslaget också så ni får ha hälsan i behåll under 2013! Puss på er!


Sydligare breddgrader.

Idag har det blivit dags att flyga till sydligare breddgrader, fast det blir inte riktigt så varmt som det låter. Jag flyger från Sundsvall till Arlanda och där hämtar Andrea och Andreas upp mig så åker vi hem till dem i Katrineholm. Nyårsmenyn är planerad, vinet är handlat och klänningen är nerpackad. Jag känner på mig att starten på 2013 kommer bli helt ypperligt grym. Nu ska jag ha en riktigt slö söndag och läsa lite i en god bok innan det är dags att åka.

Jonas har ju andra planer för nyår vilket innebär att vi inte kommer ha firat varken jul, nyår eller hans födelsedag tillsammans. Lite dålig utdelning på firande tillsammans när tre tillfällen försvinner inom loppet av en vecka, men vad gör det om hundra år? Skönt att kunna ha separata planer också, man behöver ju faktiskt inte sitta ihop! :)


Dagens skapelse.

Dagens skapelse, smörgåstårta med gravad lax och räkor. Snart kommer det lite gäster så då är det fikadags för att fira Jonas lite i förskott. Det är ju inte alltid jättepraktiskt att fylla år på nyårsafton!


Argo.

Hemkommen efter en dag med full fart! Åkte ut till Åstön i förmiddags och röjde undan en hel del snö från hustaken. Det blev såklart den obligatoriska våffelfikan där ute, finns ingenstans där våfflor är så gott som på Åstön på vintern. Sen bar det av hemåt för att göra sig i ordning för middag på Stekhuset och bio. Maten var himla god och filmen var bra, vi såg Argo. Kanske lite seg där på mitten men väldigt spännande på slutet. Alltid intressant när filmer baseras på verkliga händelser med! Nu när vi kom tillbaka hem förberedde vi lite smörgåstårta till födelsedagsfikat för Jonas imorgon så om inte alltför länge är det nog dags att checka ut för idag. Hoppas ni haft en bra fredag ute i stugorna!


Funderingar i ledigheten.

De lediga dagarna jag haft nu under jul och som fortsätter till efter nyår är helt guld värda. Det känns underbart att vårt slit med uppsatsen lönade sig så ledighet blev möjligt nu. Under lediga dagar hinner man ju dock fundera lite på vart livet ska bära av här näst. Linköping i vår till att börja med, men sen då? Ett fjärde år studier? Söka jobb? Var det rätt att tacka nej till att ens komma på en intervju i Östersund där andra klasskamrater fått jobb ens innan en examen?

Jag tror ändå jag kommit fram till att jobb inte är något som lockar mig just nu. Det känns mest rätt att göra klart studierna först och kanske då inte bara en kandidatexamen utan även ett fjärde år. Jobba har jag en känsla av att jag kommer hinna göra ändå, och innan jag fastnar i en stad med ett fast jobb som blir svårt att slita sig ifrån känns det väldigt bra att ha siktet inställt på nya platser med nya möjligheter! Det återstår bara att se vad som händer efter sommaren, kanske hamnar man i Östersund ändå efter ett par kurser i Linköping. Det härliga är att ingen styr mig utom jag själv, så det enda som är säkert är att time will tell hur det blir. Spännande!


Hit och dit.

Lite åkande blir det ju såhär i juletid även om jag klarat mig väldigt bra om man jämför med Jonas! Tur han gillar att köra bil! Igår var det julfirande i Sveg som stod på schemat och nu är vi påväg tillbaka hem till Ramsjö för att få med oss dubbla och trippla julklappar till Sundsvall så de kan bytas i Birsta! På vår resa över skogen mellan Sveg och Ramsjö har vi en fantastisk omgivning att titta på. Jag har en känsla av att E14 mot Sundsvall sen inte erbjuder detsamma.


Au revoir.

Den bästa julklappen någonsin skulle jag nog vilja påstå, en resa till Paris med min släkt som numer är tjock tack vare att mina pepparkaksgrissinisar gick hem. Så i april bär det av till Frankrike. Jag, Jonas, mamma, pappa, Tina, Emma, Marie, Olle och Simone åker och jag ser verkligen jättemycket fram emot det! Och såklart många andra fina och behövliga julklappar med, jag tackar och bockar för allt fint!

Ikväll blir det lite bastu med pappa och Jonas och när mamma kommer hem blir det nog Så mycket bättre julspecial. Mysigt att Jonas är här nu så jag får fira lite jul med honom med! :)

Hoppas ni hade en fin julafton igår och att de röda dagarna fortsätter lugnt och skönt!


En ny när och kär.

Under julen har jag och förmodligen många med mig en förmåga att tänka lite extra på nära och kära som inte längre finns med oss och som vi saknar. Saknad blir väldigt påtaglig just nu när julen är en högtid för samvaro och värme.

I juletid ägnar man ju även mycket tid, tankar och glädje till de nära och kära som finns med oss. Det här året fick jag en ny liten när och kär och han är utan tvekan det bästa som hänt under hela 2012. Det sötaste som kryper omkring på denna jord värmer fasters hjärta så fort det behövs tack vare att Frida är helt fantastiskt duktig på att lägga upp bilder på honom, (tack och lov).

Jag vill önska Er alla en riktigt fin och God Jul, ta hand om varandra och njut av god mat och dryck!

Och en särskilt första God Jul till Storgrabben i Malå, hoppas tomten kommer med en massa skoj till dig Levi!


Tradition.

Precis som traditionen varit nu i några år är det uppesittarkväll som gäller ikväll. Laxmackan som också hör traditionen till är färdig att förtäras. I andra bingon vinner jag gärna den där Hurtigruttresan, det vore ju för trevligt! Känner mig även lite deppig över att julkalendern är slut imorgon, det blir alltid så himla tomt när den är slut.

Hoppas ni har en härlig uppesittarkväll allihopa!


En husmors pill.

Enligt mamma blir smaken bäst på Janssons frestelse om man benar ansjovisen själv istället för att köpa färdiga filéer. Lika bra att lära sig pilla med det då, och min hög blev inte så mycket mindre än mammas, (nöjd)!


Bortskämd.

Älskar att bli bortskämd, även om klockan bara är åtta! Nu hör jag hur pappa som kom med fikat snarkar så sött i rummet bredvid igen, varför ärvde inte jag attkunnasomnaom-genen? Åhja, sambo och jag får ju en del kvalitetstid sådana här morgnar.


Dopp i grytan eller blöta.

Riktig svensk traditionell husmanskost, vad går upp emot det? Lite konstigt, men hur smarrigt som helst. Doppat tunnbröd i skinkspad med en klick smör, julkorv och äppelmos. Nu kan julen komma.


Passionsfruktstryffel.

Passionsfruktstryffel à la Ernst! Enkla och goda. Koka upp 1 dl grädde, 2 tsk honung och innehållet från 2-3 passionsfrukter. Sila och häll blandningen över 100 gram hackad mörk choklad och rör tills det blivit en slät smet. Ställ i kylen tills det stelnat så det går att rulla till bollar, ungefär 3 timmar. Rulla bollarna i kakao, sen är det klart! Jag valde att pudra över lite florsocker för att de inte skulle bli så bruna!


Oops..

Ojsan, bara råkade äta lite kinalunch idag igen.. Sånt som händer! ;)


Hör julen till.

Ytterligare en bit föll på plats inför jul idag när vi gjorde lite apelsiner och mandariner med nejlikor. Riktigt julig doft och fint att ha ståendes på vedspisen. Har äntligen lyckats övertala mamma att ta fram grisfötterna med. Nu ska de bara tina så kan vi slå över saltlaken sen så är de färdiga för att ätas upp! :D


Pepparkaksgrissini.

I eftermiddag blev det lite pepparkaksbak av den degen som var kvar. Det går dock icke att förneka att pepparkakor alltid är godast ogräddade, hur man än vrider och vänder på det. Testade i alla fall att göra grissiniformade peppisar, tanken är att göra en dipp på ädelost och lite crème fraîche till jul. Återstår att se om det går hem hos tjocka släkten. Eller ja, det återstår att se om släkten blir tjock.
Riktigt smidigt att göra sådana där grissinis i alla fall, inga armar som går av och inga hjärtan som blir knöliga när man försöker lägga över dem på plåten! (Jonas eller en mammas tålamod krävs alltså inte, skööööönt!)


Bästa lunchen.

Idag fick det bli en sväng till Ljusdal för den sista julhandlingen. När vi valde mellan att åka idag eller på fredag när alla löner och pensioner kommit och julafton är ett stenkast bort var valet rätt enkelt. Inte alltför rörigt idag, det var skönt! Fick såklart med mamma och Jonas på lunch på Kina också. Helt seriöst, tänk vilken tur att världens bästa kinarestaurang med en dödligt god sushibuffé finns i lilla Ljusdal. Evigt tacksam för det! Roligt att personalen känner igen oss varje gång vi kommer också, då har man lyckats.

Ikväll stod inlagd sill och gravad lax på schemat vilket är gjort, räknar ner dagarna tills mamma ger med sig och låter mig göra klart grisfötterna! Muuuums!


Mys.

Anlänt till Lofsdalen, så glad att den här stugan finns till låns för det är verkligen mysigt här! Nu nalkas middag och sen en mysig kväll med eld i kaminen!


Vinter <3

Vackert i Sveg idag, -21 och klar härlig luft. Jag har svårt att ogilla vintern med denna utsikt.


Rättelse.

Bra påläst man är ibland, det var Jämtlands gymnasieskolas luciakonsert vi var på och inget annat. Men är det något jag inte får kläm på i Östersund så är det vilka olika skolor som finns, det är inte det lättaste! Konserten var i alla fall väldigt bra men jag blev lite för trött mot slutet. Lite saftigt program när det var längre än två timmar. Men väldigt duktiga elever som sagt, mycket skoj! Det började med konsert med lite blandade låtar och sen sista perioden blev det luciatåg av det hela. Skoj med ett sånt upplägg!


Premiär.

Snart dags för luciakonsert med Palmkrantzskolan i Stora Kyrkan. Vi som trodde vi var ute i god tid en timme innan, men tji fick vi. Knökat med folk på alla platser med någorlunda sikt, men vi lyckades i alla fall klämma oss in på en rad så vi ser någorlunda. Roligt att komma in här och få se kyrkan i alla fall, har aldrig varit här inne förut!


Antagen.

Vad nu då? Det blir kanske Linköping i vår ändå. Möjligheten finna ju nu i alla fall, bara att välja! Spännande!!!


Energi.

Även fast vi sitter och pluggar hela dagarna och det aldrig hinns med att vara ute i solen och de härliga minusgraderna ger solstrålarna mig energi ändå. Härlig dag!


I funktion.

Appen har inte riktigt velat fungera de senaste dagarna men nu verkar den fit for fight igen. Igår fick det bli bli lite plugg och på eftermiddagskvisten spexade vi till dagen med att boka biljetter till Robbie Williams i sommar! Elina, Andrea och jag ska åka och jag känner på mig att det kommer bli sjukt kul och att vi kommer bjudas på en riktigt bra konsert!

Bjuder på en bild från julmarknaden, det veteranfordon jag tyckte var snyggast pimpat!


Det blir bara bra i goda vänners lag.

Mysig dag och kväll i goda vänners lag, mer än så går ju inte att begära! Jag och Andrea var på Jamtli julmarknad på dagen och ikväll fick det bli middag på Eastern dit goaste Sara hängde med! Därefter blev det mys framför Så mycket bättre med massa babbel. En alldeles förträfflig lördag med andra ord, och sovmorgon på det imorgon = bäst!

På't igen.

Snart är ytterligare en vecka till ända. Det är julmarknad på Jamtli i helgen, jag och Andrea ska dit och äta älgburgare till lunch mellan uppsatsskrivandet! Hoppas på mysigt väder också, ifjol var det så himla kallt och blåsigt. Till veckan ska vi på lucia i Stora kyrkan också, ser fram emot det riktigt mycket! Och så har jag bokat flyg för att fira nyår i Katrineholm, det kommer bli sjukt roligt! Vad många små saker det fanns att se fram emot :) Nej nu är lunchen slut, på't igen bara!


Oinspirerad dag.

Lite dålig timing att ha världens mest oinspirerade dag när vi bestämt oss för att sitta extra länge. Känner mig som en bomullstuss i hela huvudet på grund av förkylningen med, ingen bra kombination. Dessutom vill jag ju fortsätta läsa den där boken. Hårt liv man lever. Eller okej då. Kanske inte. Men man kan ju få tro det ibland!

Piggar upp mig med världens charmigaste bild på fasters gounge, tur att Frida är så bra på att visa upp den lilla krabaten på instagram och bloggen så jag har nåt att smälta hjärtat på!


Ojoj.

Ojoj vilka snuskisläsare jag har, här skjuter statistiken i höjden när man bloggar om tantsnuskboken! ;) Jag har inte kommit så långt än så länge, men fram till kapitel sex tycker jag den är väldigt bra. Hoppas på mer läsning ikväll!


Tantsnuskboken.

Kryper upp i soffhörnet med en kopp te och femtio nyanser av honom. Får se vad tantsnuskboken alla pratar om har att erbjuda. Jag har dessutom glömt att öppna chokladkalendrarna idag, nomnomnom!


Lurretime.

Lunchen är snart slut, ska bara avnjuta en liten koppelikopp kaffe först. Jag och Andrea var precis och köpte lussekatter på Ica med, vi fick faktiskt inget adventsfika i helgen så tänkte ta igen det idag! Annars händer det väl inget särskilt, uppsatsen går framåt och vädret behöver jag ju knappast uppdatera om då 95% av hela Facebook tror att de är de enda meteorologerna i hela världen. Hoppas ni har en fin måndag där ute och att ni följer julkalendern!


Bästa dagen.

Sovmorgon, mysig flanellskjorta, mysfrukost, ett avsnitt av julkalendern som var så bra och tre kalendrar att öppna varav två med choklad. Bra start på en förstadecemberlördag :)


RSS 2.0