Social på riktigt.

Har haft en mysig kväll på Volos med härliga människor, som sagt, det var vi värda efter den där tentan. Det är ganska trevligt att prova på det här med att vara social på riktigt. Visst, vicka rumpan på O'learys säger ju också en del, men inte lika mycket som när man faktiskt kan sitta och prata. Mycket god mat var det också, nu är det paltkoma, duschen och sängen som gäller.

För er newbodies som inte vet vilka mina nya vänner är så tar vi väl en genomgång. Från vänster hörn; Therese, Emma, Jennie, Andrea, Jenny, Patrik, Fanny, Kristina och så Jonas såklart. Men honom känner ni nog igen vid det här laget. Både Johanna och Elin kom sen också, men det var efter gruppbilden togs. Supertrevlig kväll i alla fall! :)


» Beundran börjar där begripandet slutar.

♥        J e n n i f e r .

Det är gjort.

Min första tenta är nu avklarad och jag kan inte påstå att den var upplagd på ett bra sätt. Men nu är den över och förbi och jag blir så sjukt tacksam om det kan stå ett satans E på den så att jag kan typ glömma och gå vidare! Okej, det är kanske inte riktigt det som är meningen, men just nu känns det som att det vore skönt.

Ikväll blir det i alla fall middag på Volos med lite blandade människor från klassen, det är vi värda efter den där tentan. I övrigt händer det inte så mycket. Jonas hinner inte mer än hem innan han förvandlar lägenheten till ett bombnedslag, alltid lika trevligt.. Så han har lite att pyssla med nu innan han tar sig utanför dörren. I övrigt är det skönt att ha honom hemma, sov som en klubbad säl när jag fick sova bredvid honom inatt.

Imorgon är det freeeedag, som jag saknat mina partypeoples!



» En chef är en person som har behov av andra.

♥        J e n n i f e r .


Fullständig panik.

Jag har fullständig panik, jag kan knappt äta och jag kommer inte ihåg nånting av det jag läst de senaste dagarna. Exakt just så mår och känner jag mig nu. Jag vet inte varför det blir såhär, men jag får väl helt enkelt lära mig att leva med ett sjukt onödigt lättuppstressat sinne.

Jag vill att klockan ska vara ikväll, jag vill att tentan ska vara överstökad och jag vill så fruktansvärt gärna att det inte står ett F på den. Jag hatar det här, jag kan ju egentligen, panik och stress hjälper mig ingenstans. Klockan två ska jag sätta mig och köra skiten ur den där jävla tentan, den ska få så den tiger, sjuttioelva gånger om. Jävla tenta.

Bok*****.



» Att studera det onormala är det bästa sättet att förstå det normala.

♥        J e n n i f e r .

Sista grisdagen.

Sista dagen med grisigt mycket plugg. Schemat ser ut som så att jag pluggar från nu fram till nio då jag ska hämta hjärtat och Emma på flygplatsen. Sen ska jag sitta på skolan till typ sju, om det inte blir så att det känns som att jag skulle plugga bättre hemma. Det blir väl paus för lunch nångång däremellan, och även för middag efter sju om jag har tur. Sen är det plugg som gäller även ikväll, och imorgon ska jag gå på nålar tills klockan två då jag ska försöka att få den där tentan ur världen.



» En ledare uppstår först när det redan finns ett följe.

♥       J e n n i f e r .

Avbrott.

Alla dagar är inte bra dagar och idag var tydligen en sån där obra dag. Och för att tala luddigt klarspråk, det är tur att jag oftast kan behärska mina bloggutbrott med tanke på diverse saker. Men %¤#&%/=# vad jag _________ ibland. Ja, så är det.

Tusen tack bästa Patrik för en toppenkväll i alla fall! Självklart även tack till övriga gänget, Fred, Andrea, Emma och Johanna! Lite avbrott i tentaplugget och från de övriga frustrationerna behövdes. Verkligen.

Sjukt söt bild på en sjukt go Emma.
(Jag sa ju att den var för bra för att hamna som en i mängden bland andra festbilder;)



» Egoism är att leva som man vill leva, det vill säga att kräva av andra att de lever så som man vill.

J e n n i f e r .

Andas.

Andas.
Andas.
Andas.

Rensar hjärnan med film och mys tillsammans med den effektivaste studiecirkeln ikväll. Förutom vissa bortfall är det såklart partylinan. Jag borde verkligen inte, för jag vet att jag kommer känna mig så fruktansvärt dålig om jag inte fixar tentan, men någonstans vill jag ändå tro att mina lugna vänner har rätt. Jag kanske inte skulle lära mig så mycket efter elva timmar i skolan om jag sitter helt själv och bara nöter och nöter. Diskussion är helt klart den effektivaste formen av inlärning för min del.

Sa jag att jag är sjukt irriterad på vår överambitiösa lärare? Nej, tur, det är nog säkrast att inte göra det. Men ja, det höjde ju inte det redan halvtaskiga humöret om man säger.

Andas.

Andas.

Försökte beskriva vår stuga, paradiset, för studiecirkeln idag. De var visst sugna på en helg där. Här har ni utsikten, take it or leave it.



» Uppriktiga känslor ger alltid upphov till dålig poesi.

♥        J e n n i f e r .

Heldag i bibblan.

Dags för en heldag i bibblan igen, hoppas på en effektiv dag så att paniken kan lägga sig. Jag tror nämligen att panik varken gynnar mig i förmågan att komma ihåg något eller i förmågan att formulera mig.



» Intuition är förnuft som har haft bråttom.

♥        J e n n i f e r .

Trött och sliten.

Efter plugg på skolan mellan 8.00 - 19.00 och plugg hemma mellan 19.30 - 23.00 har jag inte så mycket att tillföra. Jag är trött, jag ska duscha och jag gör allt för att försöka känna mig lugn. Som tur är har jag mina studievänner som inverkar lugnande på mig, och jag kommer verkligen behöva dem om det går åt skogen på torsdag. That's it, med tanke på att jag inte sov något natten som var på grund av pluggrubbel ska jag försöka ta mig i säng omgående.

Andrea och Patrik - både partylinan och studiecirkeln liksom.



» Det finns inga omfester, men det finns omtentor.
(Visst var det väl så? ;)

♥        J e n n i f e r .

Partylördagen.

Sådär kan en partylördag i Östersund se ut.




Inte lika kul.

Jag vet inte, det här kaske är upptakten på den panik jag själv funderat på var den varit, men min tenta på torsdag är så jävla screwd. Jag skulle uppskatta om min självdisciplin och min motivation kunde dyka upp snart, helst för längesen. Men man kan väl inte få allt, inte när man festat sig genom en hel kurs. Det har varit sjukt kul, men det är inte riktigt lika kul just nu. Jag har tre dagar och tre nätter på mig, men det fixar sig.

Mina pluggpratkompisar för dagen.
Fast vi fick ju lite vettigt gjort också.


» Det finns ingen stor begåvning utan en smula galenskap.


♥        J e n n i f e r .

Partynollorna

Partynollorna, fast utan bästa Emma, men rätt snygga ändå.


SMS till Patrik när vi tyckte att han skulle dyka upp:
Tempo tempooooo!

Svar från Patrik:
Sminket på, är starkt förfinad.
Påväg med fart, en bra kväll att bli vinad.
Dansgolven är fyllda, kvällen är vår.
Ikväll är det all-in, med eller utan brutna tår.
På bussen, snart på partyhaket.
Jag vill höra OH-AH och se händerna mot taket.
No fear, puttah snart där.

Bara kör.

Faan, jag är sååå lättövertalad. Men det är ju så kul att dansa, det kan jag väl inte rå för? Men som sagt, SÅ lättövertalad. SÅÅ LÄTTÖVERTALAD.

Men here we go igen. Dessutom spelar de waka waka på radion, det bara luktar O'learys och grymma kvällar om den låten. Det kan jag ju inte heller rå för, att de spelar peppmusik på radion precis när jag ska fatta det mogna beslutet att stanna hemma.

Men satan vad jag är lättövertalad.. Men så är det. Kör, ba KÖR!



» Dårar lär ingenting av visa män, visa män lär mycket av dårar.

J e n n i f e r .

Relativt levande.

Ungefär nu börjar jag väl känna mig relativt levande efter gårdagens party. Hann plugga i nästan en timme innan Kristina frågade om det var dags för den planerade fikan som jag totalt hade glömt bort. Så vi gick ner på stan och köpte hem fika, satt och surrade en massa och tog en liten promenad för att få komma ut i det fina vädret. Femtio minuters plugg alltså, heja heja. Men det var riktigt mysigt, så vem offrar inte plugget liksom?!

Ikväll är det ju fullt ös för vissa igen, men jag vette fasen.. Jag är ju så lättövertalad, det är ett litet problem i dagsläget. Men filmkväll med Andrea och Signe är inte heller helt fel. Dessutom finns det kanske fler som är sugna på det istället för O'learys?!

Kanske man skulle ge sig på att plugga en kvart eller två igen då, kanske kanske.

Med en kameraladdare till hands blir det ju lite enklare med nya bilder till bloggen.



» Förr var jag lyckligt omedveten, nu är jag olyckligt medveten.

♥        J e n n i f e r .

Härliga människor.

Igår var en sjukt bra kväll. Helt klart en av de roligaste utekvällarna hittills! Jag förstår inte, hur kan alla människor vara så bra? Hur kan man hitta så många som det bara säger klickklickklick med på typ tre veckor? Åh, jag är så glad att jag valde Östersund, och jag är så glad att alla dessa fina människor finns här! Jag har fått tag i min kameraladdare och det finns kanske inget bättre än att gå igenom bilderna från en fest dagen efter. Jag måste säga att Emma är min idol när det gäller kortknäppning, inga händer för ansiktet utan all in - all the time.

Emma och Patrik, kör bara kör!

My sweet The Sign och Jessica, all in!

Robin nedsjunken i någon fundering. Emma, Johan och Jessica - Colgatereklamen nästa?!

Andrea och Jag, lite happyface och så.

Söta Jessica, fadder Kaiser, fadderfadder AntonAnton och en lätt bersvärad Andrea.



» En gnutta osaklighet kan göra att man sparar tonvis med förklaringar.

♥        J e n n i f e r .

Nyss vs. Nu.

Nyss.

Nu.

Jag tror jag börjar bli redo, redo för freeeedag!


I feel it.

Uppe med tuppen, eller nåt sånt. Har tvättat två maskiner, har de sista två inne nu. Vid tio kommer mamma och pappa så då blir det lite fika, sen efter det nån gång blir det Lillänge med Emma. Efter det blir det plugg och sen är det freeeedagkväll! Wiihoo, Emma är taggad ikväll, I feel it!

And guess what?! Mamma och pappa har med sin min kameraladdare! Ikväll går ingen säker, satan vad jag ska ta igen de förlorade kameraknäppningsveckorna som varit.

Jag vill vara i Grekland hos dig, för jag gillar inte fyra grader och regn.


» Att förlåta alla är en lika stor synd som att inte förlåta någon.


♥        J e n n i f e r .

Kletiga elljusspår.

Vi gillar ju att skita ner oss och trötta ut oss tillsammans. Det var lite för längesen nu bara. Byxbenen är ungefär lika tjusiga som skorna, men så går det när man springer i underbart kletiga elljusspår. I like it i alla fall, I like it a lot.


Två av tre.

Bläcket i pennan tog slut.. Bläcket i  min favoritpenna. Just typiskt. Jag har i alla fall svarat på två gamla tentor under dagen, så nu har jag bara en tredje kvar. Funderar på att ta tjuren vid hornen och komma ut på den där första springturen som alltid är så fruktansvärt plågsam. Det är bara det att jag inte blir peppad av att veta att det är uppför uppför uppför som gäller hela tiden i början. Men det vore onekligen skönt att rensa huvudet efter de här timmarna.

Satans bläckpenna.

Jag tänker äta min älsklingmat till middag i alla fall. Korvstroganoff. Det är jag värd. Ja, det är jag. Signe kommer och kikar på idol med mig ikväll! Kanske någon fler som vill göra det med?! I så fall är det bara att dyka upp.

Satans bläckpenna.



» Framsteg; när det idag inte finns några svar på de frågor man inte hade ställt igår.

♥        J e n n i f e r .

Relativt redo.

Somnade runt halv tre efter en toppenkväll på O'learys, det är väl fredag hela veckan?! Nu är det tentaplugg som gäller tills på torsdag nästa vecka. (Fatta DEN fredagen!!) Klev upp vid halv nio och tog en morgonpromenad idag, missade morgonsolen precis men jag kalrade mig i alla fall undan regnet. Efter lite frisk luft och en ordentlig frukost känner jag mig relativt redo för att försöka organisera upp det här med tentaplugget. Det är inte plugga som är det jobbiga, det är hur jag ska göra det för att göra det på det bästa sättet som är lite lurigt.



» Frihet blir för allt fler den fria rätten att diktera vilket system som oliktänkande skall tystas med.

♥        J e n n i f e r .

Relativt redo.

Somnade runt halv tre efter en toppenkväll på O'learys, det är väl fredag hela veckan?! Nu är det tentaplugg som gäller tills på torsdag nästa vecka. (Fatta DEN fredagen!!) Klev upp vid halv nio och tog en morgonpromenad, missade morgonsolen precis men jag klarade mig i alla fall undan regnet. Efter lite frisk luft och en ordentlig frukost känner jag mig nu relativt redo för att försöka organisera upp det här med tentaplugget. Det är inte plugga som är det jobbiga, det är hur jag ska göra det för att göra det på det bästa sättet som är lite lurigt.



» Frihet blir för allt fler den fria rätten att diktera vilket system som oliktänkande skall tystas med.

♥        J e n n i f e r .

Halvhjärtat.

Jag blir tvungen att kalla min plugginsats för denna eftermiddag halvhjärtad, men nu tänker jag hoppa in i duschen och göra mig klar för en middag på stan med lite trevliga vänner. Det blir en sån där mysig lillördagskväll på O'learys, det klingar inte fel i mina öron alls. Och det gör det inte i Emmas öron heller, även om hon vill få det att låta så! ;)

Dammsugaren ska få sin motion nu, ett varv eller två runt i hallen. Sen är det duschen och lite roligare kläder som är uppdragen att utföra. Start: Nu.

Jag behöver mina hyllor i köket så mina älskade kokböcker kan få komma till sin rätt snart. Men jag har tummen mitt i handen och min man är på semester. Det är alltså bara att vackert vänta.



» Det ligger risker i hänsynslösa förändringar, men större risker i blind konservatism.

♥        J e n n i f e r .

It's over.

Opponerigen är över! It's over. Gud så skönt, men vad nyttigt det är att få andras synvinkel på det man själv stirrat sig blind på. Som tur är behöver vi dock inte sätta oss och fixa till det som anmärktes. Det känns jätteskönt för nu vill jag bara fokusera på tentaplugget.

Mysig lunch på PAUSE med några av tjejerna, nu återstår det bara att se om det blir någon O'learysmiddag ikväll eller om jag ska sitta hemma och kura i den mysiga soffan. Innan dess hoppas jag i alla fall på att jag lyckats plugga lite och helst ska dammsugaren ha fått sin motion med. Regnet det bara öser ner, så min motion får ligga på hatthyllan en dag till tror jag.

Hoppas hjärtat har det bra på Korfu också, jag är ganska övertygad om att det är bättre väder där är här i alla fall. Men jag saknar dig, supermycket! Tur att det finns mycket goa vänner kvar här, annars hade det varit riktigt ensamt och tråkigt.

It's oooooover! (y)


» En författare är en som kan göra en gåta av ett svar.


♥        J e n n i f e r .


Tji fick jag.

Tji fick jag när jag trodde att jag skulle få någon middag i vettig tid. (Vettig middagstid för mig är innan klockan sex). Istället för att laga mat fick jag duktigt sätta mig ner och skriva om vårt opponeringspapper som vi tänkt använda som fusklapp, till ett papper som vi kan överlämna till gruppen vi opponerar på. Vi hade kanske inte formulerat oss på bästa sätt på fusklappen om man säger så.

Jaja, nu har jag i alla fall fått både middag och lite kaffe. Funderar på att skita i plugget för resten av kvällen och istället jäsa ner mig i soffan framför halv åtta hos mig och idol. Det låter onekligen lockande, om än inte så vettigt. Hur som helst ska jag börja med att diska, den kanske hinner springa iväg någonstans annars..

Gäddede till helgen skulle vara mysigt, men det är ju roligt att umgås med alla nyfunna vänner här i Östersund också. Vad göra?! Det är frågan.



» Planerar du inget för att inte missa något så missar du allt.

♥        J e n n i f e r .

Mycket klurigt.

Har suttit med opponeringen idag och det är verkligen klurigt. Man vet hur svårt de flesta tyckt att det varit att skriva det här PM:et, samtidigt som de kämpat för att få det att bli så bra som möjligt. Så ska man sitta och kritisera, (och själv bli kritiserad såklart), inför typ trettio personer. Det är dessutom svårt att veta var gränser går mellan att ge konstruktiv kritik och att vara för elak. Konstruktiv kritik i rätt mängd tror jag alla kommer vara tacksamma över imorgon, det är ju saker man kommer kunna tänka på till framtida PM och så. Men om det blir lite för mycket så man utan att ens mena det trycker ner någon i skosulorna då?! Svårt, mycket mycket svårt. Lagom är bäst i lagomlandet, I guess.

Nu ska jag göra lite middag och kom i och med det på dagens fundering; Varför är det galet mycket godare att röra ihop köttfärssås och makaroner än att äta köttfärsås med makaroner vid sidan av? Makaronelåda eller vad man nu ska kalla det när man inte ens har den i ugnen, det är ju hur gott som helst. Det är vad min middag ska bestå av, mumsfilibabba!

Har lämnat älskling på flygplatsen. Hoppas han och de andra får en härlig vecka på Korfu och att han tar hem lite solbränna till höstbleka mig.



» Om du vill ha ett klokt svar måste du också fråga klokt.

♥        J e n n i f e r .

En rolig detalj.

Hemma efter ytterligare en heldag i skolan, PM.et är väl färdigt nu I guess, nu är det bara opponeringen kvar. Ikväll är det myskväll som gäller för imorgon åker hjärtat utomlands i en vecka. Ja, han åker utan mig och det är lika sant som det är sagt. Men så går det när han har en farmor som fyllt sjuttio att fira, vi får åka tillsammans nästa gång helt enkelt.

Jag glömde att berätta en rolig detalj angående mitt bakande igår.. Jag stod där och läste på receptet, "kavla ut till en fyrkant". Nemas problemas - för den som har en kavel!! Jag fattar inte, hur kunde jag bo i Ljusdal i tre år utan att ens sakna en kavel?! Det är ju tur att man är lite kreativ ibland, jag fyllde en halvliters lokaflaska med vatten och kavlade på. Det fungerade hur bra som helst, brödet blev ju asgott! Hoppas ni kunde skratta lite gott åt det såhär på den lite halvsega måndagskvällen, och hoppas ni provar baka brödet. Det blev lite dålig kvalité på den receptbilden, ber om ursäkt för det.

Mina skor behöver motion, jag behöver bara lite inspiration och motivation.


» Charm är något som andra har och som gör oss missnöjda med oss själva.


♥        J e n n i f e r .


Inte involverad, men.

Jag tänkte inte låta involverad när det kommer till politik, men jag skulle önska att människor kunde bortse från sin egen livssituation och tänka på andra som inte har det lika bra när de röstar. Nu är det som det är och jag är glad för att det i alla fall inte blev en majoritetsregering. Sen vill jag inte hävda att SD.s inträde i riksdagen glädjer mig, men det jag däremot hävdar är att jag tycker det är lite skrämmande att vårt demokratiska land tänker utesluta ungefär 300 000 människors åsikter.

Ja, det är väl ungefär det jag har att säga om gårdagskvällen. Hoppas jag själv och mina nära och kära håller oss friska i fyra år till nu bara.



» Demokrati är det samhällssystem där du säger vad du tycker och gör som du blir tillsagd.

♥        J e n n i f e r .

Höstmiddag.


Gör man den där pekingsoppan blir det huuur mycket mat som helst. Jag har ätit middag plus att jag ska frysa fem matlådor av den. Dessutom värmer den gott i höstrusket, och med brödet till var det helt sanslöst gott. Jag hittade brödreceptet på den här bloggen, och hon hittade det i Leilas senaste bok one more slice.

 

» Där makten har rätt, har rätten ingen makt.

♥        J e n n i f e r .


The Sign.

Hade en tokmysig kväll med the Sign igår, och för er som inte är interner så är the Sign såklart Signe. Det som är lite läskigt med henne, det är att vi har tre små pluttefnuttställen gemensamt. Gäddede, Malå och Vännäs. Hur lyckas man med det liksom?! Om jag ska förklara för någon var Gäddede ligger brukar jag i vanliga fall få vara glad om de fattar på ett ungefär när man säger "det ligger i norra Jämtland" i kombination med "vid norska gränsen". Och Malå, det brukar jag inte ens försöka förklara..

 

Solig morgonpromenad.
Älska hösten, luften är så himla härlig.


» En liten smula lärdom är en fara. Drick djupt ur källan eller låt den vara.

♥         J e n n i f e r .

Svårt att misslyckas.

Det var bannemig fredag igår igen. Veckan har gått galet fort, och igår var det ekonommiddag som stod på schemat. Kom hem från skolan vid fyra och då var det bara att använda tiden så effektivt som möjligt. Var hos Kristina strax efter fem och sen gick vi tillsammans vidare till ABC-lokalen för lite middag och trevligheter. Hamnade på O'learys senare såklart, och den här gången kunde man faktiskt röra sig där inne, i vanliga fall brukar man få panik för att de trycker in så mycket folk.

Det var i alla fall en riktigt lyckad kväll, men det är väl svårt att misslyckas när det är sjukt härliga människor som är med och gör kvällarna. Dessutom är ju donkens hamburgare alltid lika goda där runt tvåsnåret på natten, inget undantag den här gången heller.

Dags att plugga lite, hur jag nu ska lägga upp det för att använda dagen någorlunda effektivt. Det är i alla fall tråkigt att vara ensam när det är lördag, på veckorna är det en sak men under helgerna är det mycket mysigare med sällskap.



» Varför skulle jag växa upp? Det här är mycket roligare!

♥        J e n n i f e r .

Långa dagar.

Har tillbringat hela dagen på skolan, 8.oo - 18.oo typ. Det blir långa dagar, men PM.et tar sig. Efter lite handledningstid känns det som att vi är rätt klarsynta över vad vi måste tänka på, så steget från nu till att bli klar är ingen tusenmilafärd.

Jonas hade förberett middagen tills jag kom hem och idag var jag inte på dåligt humör när jag kom hem heller. Spagetti och köttfärssås åt vi, riktigt mumsigt.

Nej, satsa en timme till på plugg och unna sig ytterligare en idolkväll i soffan hade jag tänkt. I mina öron låter det inte fel på ett enda ställe. Sista kvällen med Jonas med, imorgon åker han till Sveg och tillbringar tid med älgarna björnarna i skogen för resten av helgen.

Satsar på en gammal klassiker idag.



» Alla människor är födda jämlika. En hel del har kommit över det.

♥        J e n n i f e r .

Mat gör susen.

Lite mat kan göra hur mycket susen som helst, så fort jag åt den där sena middagen blev humöret lite bättre på en gång. Stackars Jonas, först är jag borta hela dagen och när jag väl kommer hem är jag endera superstressad eller galet less. Efter middagen blev jag ju som sagt lite gladare igen, och nu har vi haft en mysig kväll i soffan framför idol. Det blev alltså inget mer plugg, men det kan ju ha att göra med mailet jag fick av läraren. Hon lugnade mitt stressade sinne en aning i alla fall, tack och lov för det!

Nu tänkte jag gå och lägga mig, klockan står ytterligare en morgon på 06.oo och imorgon står seminarium nr. 2 på schemat. Har dock ingen riktig aning om vad vi ska göra på det där seminariet, men det brukar lösa sig det med.

Mitt uppe i allt fick jag lite fjällvandringssug i benen.



» Mod är rädslan för att verka feg.

♥        J e n n i f e r .

Bättre humör.

Ja, jag har varit på bättre humör. Jag har panik över vårt PM och jag ifrågasätter hur man kan ha så mycket att tänka på när det är den första kursen man läser på universitetet. Borde inte en lärare i organisation och ledarskap kunna organisera det här bättre?!

Kom hem från skolan strax innan sju så nu ska jag äta middag. Sen är det väl bara att fortsätta plugga det som tillhör det individuella pluggandet. Hate it. När idol börjar tänker jag dö i soffan. Ja, det tänker jag.

Underbara, mänskliga, begripliga, överkomliga, personliga gymnasietid.



» Mer arbete betyder större framsteg. Men framsteg innebär emellertid också mer arbete.

♥        J e n n i f e r .

För mycket enighet.

Jag kan väl bara konstatera att jag inte är sådär superförtjust i engelska, vetenskapliga artiklar, men har man gett sig in i leken... Det är nog bara att bita i det sura äpplet helt enkelt, har jag tur så kommer jag ur det här levande om fyra år och om jag får ha roligt på vägen dit ska det nog till och med kunna gå rätt fort.

Dagen har inte bestått av så mycket annat än att gå igenom en artikel tills vi ska träffas i gruppen imorgon. Jag tog en paus för att se på idol och nu har jag renskrivit dagens föreläsningsanteckningar. Bara läsa lite i tentaboken nu, sen är det sovdags. Ah just det, jag har röstat idag också!

Dagens kuriosa; Jag gillar inte pannkakor så värst mycket, men idag var jag sjuuukt sugen på detta fenomen till bukfylla. Så Jonas lagade pannkakor åt oss och så fick jag min egenkokade hallonsylt till det! Ibland är enkelheten bättre än allt!

Sommaren känns redan så långt borta.



» För mycket enighet tar död på ett samtal.

♥        J e n n i f e r .

Säg omelett.

Omeletten blev supergod, men vi har ju ett litet problem i och med att jag tog alla ingredienser på en höft. Men om ni har tur så kanske ni höftar mängen lika bra som jag gjorde.

Jag knäckte fem ägg och vispade ihop det med lite mjöl och mjölk. Jag kryddade med lite salt, peppar, chilikrydda, oregano och timjan. Sen hällde jag ner allt i en stekpanna och klickade i lite mjukost med smak av soltorkade tomater och basilika här och var. Sen pressade jag en halv lime över, kryddade lite till och lät det stå tills den var genomstekt. Sa jag att det blev gott?!

 

» Litteratur är en dålig krycka men en utmärkt promenadkäpp.

♥        J e n n i f e r .


Många järn i elden.

Just nu är det många järn i elden, det är väl för tur att man föddes till det rätta könet vissa gånger. Jag håller på och tvättar i alla fall, jag hatar att samla på mig tvättberg så jag tyckte det började närma sig en kritisk punkt nu. En IKEA-kasse med tvätt, sen är gränsen nådd. Dessutom hade jag total brist på matinspiration, och eftersom jag av någon anledning har dille på ägg för tillfället fick det bli en omelett med allt möjligt i. Om den blir god, vilket jag tror att den blir, ska jag försöka komma ihåg hur jag gjorde och berätta för er.

Och sen pluggar jag, såklart. Det tar tid att skriva rent från föreläsningarna, men det är värt det. Så fort jag kommer till meningar jag inte skrivit utan bara hört minns jag knappt att jag har hört dem, och när jag har skrivit under föreläsningen känner jag igen så gott som varenda sak. Hade tänkt läsa lite ikväll, och från och med halv åtta skulle jag vilja vara ledig. Skulle inte tro att det kommer gå, men man kan ju hoppas. Tycker nästan att jag börjar bli värd en kväll i soffan med tanke på att jag bott här ett par dagar nu..



» Den som drömmer på dagen vet mycket som undgår den som bara drömmer på natten.

♥        J e n n i f e r .

Tiden räcker inte till.

Idag hade jag som sagt finfrämmande hemifrån. Vi var ut och åt middag tillsammans och visst märker man av att det är rätt ensamt här när man har haft sällskap några timmar. Men det är liksom inte så mycket man kan tänka på, det finns ju inget man kan göra åt det i alla fall. Jonas kommer ju snart hem också, och då är ensamheten som bortblåst för en stund igen.

Har tokpluggat en stund nu ikväll och ändå räcker aldrig tiden till för att jag ska hinna plugga så mycket som jag borde. Idag har jag i alla fall hunnit renskriva föreläsningsanteckningarna sedan i fredags, skrivit de två diskussionsfrågorna vi ska ha med på föreläsningen imorgon, skrivit lite teori på vårt grupp-PM och skrivit de två sidorna om en arbetslivserfarenhet kopplad till en av våra läroböcker. Hade hoppats på att hinna läsa lite ikväll med, men kvällen är ju inte slut än heller. Det kanske får bli en dusch och en kopp te rätt omgående, så jag kan krypa ner i sängen och läsa lite. Det vore ju betydligt vettigare än att sätta sig i den underbart skönt soffan och slötitta på teve i alla fall.

Imorgon ringer klockan 06.oo och det är en ny vecka som kräver nya tag. Med ett lite lugnare schema kan jag kanske till och med få till en relativt normal vardag framöver, jag kanske kommer hinna med sådana där primära saker som att laga mat.

Mitt hjärta.



» När två personer i ett företag alltid tycker lika är den ena onödig.

♥        J e n n i f e r .

Fyra i rad.

Efter att man tillbringat varenda kväll på krogen de senaste fyra dagarna känner jag mig ganska mör. Jag kan nu meddela att nollningen är över och jag har haft så sjukt kul under den här nollningsperioden. Precis som jag tänkte från början har jag verkligen försökt vara med på så mycket som möjligt och under tiden har jag blivit lärt känna människor som jag inte visste fanns för två veckor sedan.

Å andra sidan ska det bli skönt att få mer tid till själva pluggandet, jag har pushat undan mitt samvete ganska ordentligt under den här tiden. Idag ska jag försöka hinna plugga en del, men mitt på dagen kommer mamma, pappa, Tina och Emma. Så alltför mycket plugg blir det väl inte idag heller, men sen!

Nej, nu har jag inte tid med det här. Avslutningsvis tackar jag mina underbart roliga, nyfunna vänner för en riktigt bra kväll! (När man till och med kom in på Olearys då gränsen var 23!! Vakten sa att han började känna igen både Jennie och mig;)

Mosters gopiga.



» I en invecklad situation hjälper det förmodligen inte att låtsas som att den inte är invecklad.

♥        J e n n i f e r .

Brudarna för kvällen.

Passar på att uppdatera er lite om min händelserika vardag medan jag väntar på Jennie och Signe, de tappra brudarna som gör min fredagkväll mindre ensam. Tänk att jag hade planer på att sitta hemma och plugga ensam en fredagkväll. Som tur var satte Jennie stopp för det, hon var tydligen rädd för att jag skulle bli deprimerad. Så nu är jag alltså fixad och klar för ytterligare en kväll på stan. Och vet ni vad?! Jag ska inte upp klockan sex imorgon bitti! Satan så skönt det ska bli att slippa den där klockan. Imorgon är det däremot flottrace, men eftersom vi inte ska samlas förrän klockan tolv blir det ju en helt acceptabel sovmorgon. Sen på kvällen är det introsittning, hata dresscoden, men man får väl göra vad man kan. Kul blir det, garanterat!

Nu tycker jag att mina brudar för kvällen kan dyka upp, det börjar bli lite tråkigt, för att inte tala om torrt i halsen.. ;)



» Hälsa är summan av alla de sjukdomar man inte har.

♥        J e n n i f e r .

Konstateranden.

Har idag varit med om mitt första universitetsseminarium. Det var ju inte alltför seriöst, så det var skönt. Många roliga idéer också, kul att höra hur himla olika folk tänker och fantiserar. Igår var det ju lite fest, såklart, och jag var i säng vid tvåtiden. Klockan ringde klockan sex eftersom jag hade seminariet klockan åtta, men jag tycker ändå att jag är piggare än vad jag förtjänar. Sen har vi suttit och spånat lite PM-idéer och jag tror att det kan bli ett bra resultat av den uppgiften i slutändan, om det flyter på bra för oss. För den som inte vet det är det torsdag idag, och alla vet att det betyder sopptorsdag på Oscars. Det är alltså fest ikväll igen, och imorgon är det föreläsning klockan åtta. Kör, bara kör!

Tänkte konstatera två saker för dagen också.
Konstaterande nummer ett: Shit vilken tur att man har haft gratis sms under den här nollningen. Jag brukar sms.a 100 sms i månaden, och nu har jag sms.at typ 600 sms på inte ens två veckor ^^

Konstaterande nummer två: Guuud vad mycket jag har att plugga, varför sitter jag här?!



» Ångern är ett andra felsteg.

♥        J e n n i f e r .

Vara förekommande.

Idag har jag pluggat i stort sett hela dagen, suttit ute på balkongen och till och med fått lite solbränna i urringningen på tröjan. Inte tänkte jag på att solen ger färg även i September. Hann inte riktigt med att plugga så mycket som jag hade tänkt, men å andra sidan ska man väl få ut något av det man läser också. Skönt att vara någorlunda ikapp föreläsningarna i alla fall, det var liksom det som var målet.

Nu har jag precis kokat rabarberkräm, så nu har jag frukost för resten av veckan. Hade tänkt kolla på idol med, men i varje paus kom jag på att jag kunde passa på att göra det, och det, och så det.. Så det blev inte så mycket idoltittande i alla fall, men en kopp te fick jag i alla fall i mig i soffan.

Nej, jag tror faktiskt att jag ska gå och lägga mig, det känns som att det blir en lång dag imorgon då föreläsningen ligger klockan 8.oo - 10.oo, då det är brännboll och utgång på kvällen och då jag har ett seminarium på torsdag klockan 8.oo - 10.oo.

Fredag hela veckan, eller vad var det vi sa?!



» Det är bättre att förekomma än att förekommas.

♥        J e n n i f e r .

En annan dag.

Idag är en annan dag, morgonpromenaden är avklarad, nu är det dags för lite frukost och sen ska jag sätta mig och räta ut en del frågetecken till hur man klarar sin första kurs på universitetet. Solen gassar lika härligt som igår, får se om jag orkar vänta tills den kommer runt till min balkong eller om jag hamnar ute i någon park innan dess. Det finns då parker att välja bland här i alla fall, det är ett som är säkert.


» Dagens insikt kan vara dotter till gårdagens misstag.


♥        J e n n i f e r .


Hyperventilation.

Jag är hungrig, jag behöver duscha, jag hatar affärsidéer och jag vill inte att det ska bli torsdag. Ja, det är väl det spontana jag kan säga just nu. Jag trodde jag hade hållit på med sånt här i två år redan, men helt plötsligt gör man inte på samma vis längre. Det mest frustrerande är att man inte har en aning om vad som förväntas av en, man har ingen aning om det man skrivit är ett A eller ett F och man har heller ingen aning om hur man ska komma underfund med om det man skrivit är ett A eller ett F. Det är första kursen och jag försöker ta det med en nypa salt, men det ligger i min natur att inte bara rycka på axlarna och tro att det löser sig -tyvärr-.

Gud, jag måste fullkomligt tråka ut er med mina ångestattacker över mitt nya studieliv, hoppas ni har överseende med det tills saker har fallit på plats och jag har slutat hyperventilera. Imorgon är en ny dag och jag har inga föreläsningar. Har därför tänkt att plugga järnet och försöka strukturera upp kursen på något vis.

Till råga på allt saknar mammsen sin prins, min goa lurviga kisselimiss.



» Ingen annan kan representera ditt samvete.

♥        J e n n i f e r .

Ensam igen.

Tar en liten paus i mitt pluggande och ja Pussan, jag kollar på säsongsstarten av halv åtta hos mig. Jag vet att du hade velat varit här och sett den med mig, men man kan inte få allt vet du.

Började dagen med en föreläsning om studieteknik och den gav väl inte sådär jättemycket, men det känns skönt att ha varit på den och fått lite tips i alla fall. Sen blev det dags för organisatiosföreläsningen och det börjar väl klarna en aning, kanske inte innehållet, men upplägget.

Jonas har åkt för att vara borta på jobb i en vecka, så nu är jag ensam och övergiven. Det känns himla tråkigt måste jag säga, men det finns inte så mycket man kan göra åt det. Jag kommer få lite mer tid till att plugga nu när jag är ensam i alla fall, så allt ont har väl något gott med sig.

Sedan Jonas åkte har jag suttit ute på balkongen i solnedgången och renskrivit mina föreläsningsanteckningar, det är hur härligt som helst att kunna sitta ute! Vi åt middagen där ute med, så jag vill än en gång höja min balkong till skyarna, love it!


» Frihet blir för allt fler den fria rätten att diktera vilket system som oliktänkande skall tystas med.

♥        J e n n i f e r .

Filmkväll.

Har precis varit och sett Planet 51 på Campusbiografen, den var himla rolig, i alla fall enligt min mening då jag inte ens är så förtjust i animerade filmer. Kvällen fortsätter nu hemma i soffan med Jonas, han har äntligen övertalat mig att se Avatar så nu ska vi få den filmen överstökad med. Det kanske hörs hur stort mitt filmintresse är, men som många redan vet så är jag helt på om nån ska se Lejonkungen 3. Nämnde jag att jag kan den filmen så gott som utan och innan?

Appropå film, vi såg SALT igår. Helt värdelös om ni frågar mig, inte ens sevärd. Så nu vet ni det med. Bamparibaaam, nu börjar visst filmen.

För lite mer än två månader sen kände jag mig så himla stor. Studenten liksom, wooow. Nu känner jag mig hur liten som helst igen, omgiven av 80-talister hela dagarna i en akademisk värld där jag funderar över vilket svenskt vokabulär jag missat att lära mig. Jag antar, eller jag vet, att det löser sig. Men kan det inte bara skynda sig lite?!


» Den som tänker långt går långt.


♥         J e n n i f e r .

 


Dagens utflykt.

Efter att jag nu sovit bort en halv film i soffan börjar jag piggna till. Tänkte därför passa på att visa mitt och Jonas utflyktsmål för mittpådagen-fikat. Det är Sunne kyrkoruin och kastal, ett mycket intressant ställe som låg bara sådär mitt ute i ingenstans. En lyckad miniutflykt, i alla fall om man har lite intresse för historia, ruiner och sånt.

 

» Äventyr är resultaten av dålig planering.

♥        J e n n i f e r .

Efterlängtad vila.

Idag är det lördag vilket innebär vila! Jag ska umgås med Jonas hela dagen och jag ska tillbringa hur mycket tid i soffan som helst. Eftersom det är så fint väder blir det nog en liten utflykt senare idag, men jag måste nog försöka plugga lite först. Tro det eller ej, men att börja plugga på universitet medför en hel del läsning, inte bara party.

Kvällen igår var i alla fall galet rolig, mycket härliga människor är med och gör våra kvällar och nätter. Hade nästan kunnar skippa den obligatoriska duschen jag alltid tar när jag kommer hem från krogen, jag var liksom rätt duschad ändå. Men så blir det väl när det blir rastlöst i benen redan vid elva, tre timmar på dansgolvet är ingen dålig motion.

Det får nog bli en over&out, men jag lovar att mitt bloggande ska återupptas när mitt liv antar sin normala skepnad igen.



» Det som verkligen smickrar en människa är att du anser henne värd smicker.

♥        J e n n i f e r .

Fullt ös, medvetslös.

På moster Maries begäran, jag lever, även om det är knappt! Sjukt mycket info, panikartade känslor på föreläsningarna och galet med festande. Ja, det är väl ungefär så det ser ut. Klockan går och man märker att det var lunchtid för alldeles för längesen och innan man vet ordet av är det partydax igen. Boken som ligger här på över fyrahundra sidor är det väl kanske bäst att börja kika i, i alla fall med tanke på att det är boken till tentan som vi ska göra efter att vi skrivit en egen affärsidé, läst en annan bok och gjort ett grupparbete där alltihop på något vis ska organiseras som två seminarium och en PM-redovisning. Som ni förstår, jag vet knappt om jag har huvudet upp eller ner, det enda jag vet är att jag kommer omge mig med sjukt härliga människor de här åren och det om något är i alla fall skönt!

Tog lite ledigt från Studenternas Dag idag, det hade inget med poängsamlande till klassen att göra och jag tyckte inte jag behövde tävla om en minilaptop till mig själv, däremot kan jag behöva sätta mig med lite planering och strukturering över hur mitt liv ska fungera rent praktiskt de närmaste fyra-fem veckorna. När tänker rutinen dyka upp?! Snabbare än snarast hoppas jag, annars blir det tufft!


» Vill man så går det. (det är väl så?)

♥        J e n n i f e r .


RSS 2.0