Livskamrat.

Det är ju tur att man har en livskamrat som ser till att man får vara lite ledig såhär i påsktider. Han har blivit väldigt bestämt på gammeldagarna min fina prins, och inget undantag var det idag. Det var bara att vackert strunta i plugget och gosa med honom istället, och vem skulle kunna neka det? Inte jag!


» Det här är inte slutet, det är inte heller början på slutet, men det är troligen slutet på början.

♥        J e n n i f e r .


JAAA!

JAAAAAAAAAA!!!!

Phuuust, nu kan jag andas ut. Det här var en riktig pärs, men shit vad Louise är värd det!

WIIIIIIE!

Sataaan.

Saataaan.. Mästerkock verkar inte gå min väg ikväll, Louise bara måste vinna. Jennie är inte värd det, inte någonstans. Dessutom kan det vara bra om man kan samarbeta i ett kök, det går inte om man själv tycker att man är den enda som duger till allt som ska göras. Så nu hoppas vi innerligt på att Jennie inte vet vad en fruktkaka är, och att hon floppar sig totalt i någon annan utmaning...


Bild

» Har man inte solen, får man göra en.

♥        J e n n i f e r .

Mysdag med lillpiga.

Har haft en toppenmysig dag med mosters lillpiga, som för övrigt snart har växt om mig, men ändå. När hon kom hem från skolan gick vi ut på Ljusdal en sväng och kikade lite. Det finns omöjligt någon som är svårare när det kommer till kläder än Emmsen, men hon hittade två fina T-shirtar och en kortärmad jeansskjorta som man kan knyta i midjan innan det var klart. Jag tror att den där knytjeansblusen blev favoriten på en gång, så det var kul att få ge henne den som en liten påskpresent.

Nu vankas det prinsesstårta hos morbror, det blir ju inte bättre än såhär.


» Det allra första steget mot framgång, villken sysselsättning det än gäller, är att börja intressera sig för den.

♥        J e n n i f e r .

Moahaha.

Imorgon åker jag ner till Ljusdal och myser lite med min gokrok, hoppas vi hinner gå en sväng på köpingen innan Tina kommer hem då vi ska äta middag tillsammans innan Emmsen ska iväg och rida. Annars ska det bara fixas inför helgen imorgon, och på kvällen när pappsen kommit hem åker vi till morbror och äter tårta för att fira hans födelsedag lite i förskott. Det finns inget att klaga på med andra ord.

Ett litet I-landsproblem bara.. Jag ooorkar verkligen inte höra ordet cryptosporidium en gång till. Men hoppas alla skrattar lika gott åt Skelefteå som de skrattade åt oss. Jag gör det i alla fall, för precis så kul var det att ha den där äckelkusen i magen. Moahahaha! Nejdå, det gör jag inte alls, jag tycker bara synd om dem om de ska behöva ha sjukt ont i magen, koka vattnet och hålla på och trilskas. Dock är det ju fin bantning inför sommaren, så det var ju rätt bra timing ändå. Men jag är verkligen less på just det där ordet. Verkligen less.


» Killar är som blandfärs, hälften nöt och hälften gris.

♥        J e n n i f e r .

Svårmanipulerat.

Ojoj vad det är fullt upp när man är hemma, inte hinner man göra det man borde i alla fall. Idag har jag gjort pizzasnittar tills på långfredagen som verkar bli väldigt ensam i år. Tur att vi får besök av Andrea och Emma med pojkvänner och Andreas föräldrar. Det kommer bli hur mysigt som helst! Mamma har gjort en massa fläskpannkaka också, och så har hon lagt in sill och bakat hembröd. Så ska det torkas älgkött imorgonnatt och så är påskägget smockfullt. Det bästa av allt är dock att grisfötterna står och tinar på bänken, saltlaken ska över dem och när det dragit lite ska jag smaska för fullt! Muuums! (Oroa er inte flickor, det kommer jag inte kunna lura i er eftersom det är lite svårt att manipulera utseendet. Och för er som inte hänger med så lurade jag alltså i Emma rökt renhjärta förra veckan, men hon tyckte det var gott även efter hon fick veta vad det var).



Ingen is till långfredagen i år, weeeird. Och snöborgen är mer en snöring, men lita på att jag rent symboliskt ska sitta i ringen. Bara för att det är så det ska vara. Och grilla korv kan man ju som tur är göra bredvid sjön också. Phew!

» En sak som aldrig sätts på spel förlorar sitt värde.

♥        J e n n i f e r .

Gammal och glömsk.

Efter en ipren och två koppar kaffe tog jag mig igenom föreläsningen som tedde sig rätt logisk idag. Efter det packade vi in det sista i bilen och nu sitter jag hemma och kikar på teve med mammsen. Sambo var jätteglad att se mig när jag kom hem och satt på mig som en tejp tills efter middagen, då försvann jag ut en stund och han gick upp på övervåningen. Där har han somnat och gammal som han är så har han förmodligen glömt att jag är hemma, så om han skulle vakna kommer han inte ihåg att han kan komma ner och kelas. Just typiskt, men vi ska nog hinna gosa lite mer innan det är dags att åka tillbaka till Östersund på söndag.


» Den som uppfattar framtiden som motvind går åt fel håll.

♥        J e n n i f e r .

Mammas barn.

Huvudvärk idag igen, och det börjar kännas långsökt att skylla på vårens ljus, det har ju trots allt varit rätt ljust ett bra tag nu. Hoppas det är några dagar hemma med Sambo som behövs för att det ska gå över. När föreläsningn är slut vid klockan tre idag åker jag hem med Jonas som fortsätter ner till Dannemora för jobb. Vi har varit och handlat sjukt mycket godis för att fylla påskäggen och de sista tvättmaskinerna går på högvarv nu för att vi ska hinna få med oss lite kläder hem. Så går det när Jonas drömmer att han bokar tvättid en lördag istället för att han gör det på riktigt, men det verkar ju gå ihop ändå.

Jag längtar så efter mammas baaaarn ♥


» Blyga människor är sina egna fiender.

♥        J e n n i f e r .


En sån händig en.

Kronisk huvudvärk, undrar om det är nåt man ska börja lida av. Nu fick det bli en ipren i alla fall, gillar inte att ta det för intet, men nu började huvudet bli lite väl segt.

Idag blev det först och främst en springtur och Jonas följde med på cykel. Jag tror bestämt att mina nya skor börjar bli insprungna nu, så skönt! Efter det blev det en sväng till Jysk för att shoppa lite vaxdukstyg som jag ska sy en lite lattjig grej av, och så fick vi köpa visningsexemplaret av ett jättefint krukset på Jula fast de inte säljer visningsexen egentligen. Vi fick det bara för att det ändå inte skulle komma fler förrän i slutet av juli. De kommer passa så bra ute på balkongen som börjar bli riktigt tjusig nu. Jonas har lagt trall och målat, så har vi ställt dit en ny fuskrottingmöbel som verkligen passar toppenbra. Nu håller han på och snickrar ihop en stege som jag beställt för att kunna ha blomkrukor på. Jag har allt en riktig tur jag, som hittat en sån händig en. Han är bara för bra. Och bilder på allt kommer såklart när det är klart.


» Ingen bidrar så mycket till underhållningen på en bjudning som den som inte är närvarande.

♥        J e n n i f e r .

Jobbjobb.

Jobb mellan 10.oo - 16.oo idag. Det var lagom mycket folk och jag har fått lära mig ett par nya saker. Nu börjar jag dessutom känna mig ganska hemma med söksystem och de flesta hyllorna så det känns fantastiskt skönt. Skulle bara behöva läsa igenom några av de där hyllmetrarna också, så att man kan tipsa kunder om bra böcker och böcker som kan vara substitut till sådana som är tillfälligt slut. Nu inför påsk köpte jag med mig Åsa Larssons Solstorm, Sophie Kinsellas andra shopahollicbok, En shoppahollic i New York, och Josefine Sundströms Vinteräpplen som tydligen har fått massa bra kritik.

Just nu kämpar jag vidare med En shoppahollics bekännelser och jag gillar den inte överdrivet bra, men jag vill fortsätta att ge den en chans. Och som det verkar är hennes andra böcker som inte handlar om shoppahollicar mycket roligare, så om inte annat ser jag framemot att läsa Flickan från tjugotalet bland andra.

Och ikväll röstar vi såklar på TEAM ANDREAS!




» Beundran är en mycket kortlivad passion som omedelbart svalnar vid närmare bekantskap med föremålet.

♥        J e n n i f e r .

Åse.

Nu har jag betat av de tre böckerna Jenny S, Matilde och Åse som jag köpte förra helgen. Åse läste jag ut igår och jag skulle kunna fortsätta läsa om de här karaktärerna hur länge som helst. Nu börjar jag dock få lite ångest eftersom det här verkar vara den sista boken Denise Rudberg skrivit i den här genren. Hur som helst har jag älskat de här böckerna, det har verkligen aldrig hänt att jag plöjt tre böcker på mindre än en vecka förut, så det talar för sig själv.


» Det finns en väg mellan öga och hjärta som inte går via förnuftet.

♥        J e n n i f e r .

Glasspremiär.

Gårdagen klagas det inte på.

 

Årets första mjukglass avklarades nere vid Storsjön i en gassande sol med bästa brudarna.


Jag, Emma och Jonas åt en asgod sushimiddag med mys framför den å andra sidan helt bedrövligt tråkiga hockeymatchen.


» Att planera är att flytta framtiden till nutiden så att man kan göra något åt den.


♥        J e n n i f e r .


Lite kul.


Jag hade hoppats på att hitta klippet från i fredags när de hade körsång, den texten var verkligen något extra. Men kvinnan i den vita t-shirten här är ju lite rolig att titta på hon också.

» Den enda anledningen till att vissa människor går vilse i tankarna är att det är ett okänt territorium.

♥        J e n n i f e r .

Matilde.

Det går som på räls det här med bokläsandet. Matilde lästes ut igår och jag blev inte besviken på den heller. Börjar dock få klart för mig vilka mina favoritkaraktärer är genom böckerna, jag blev till och med uppriktigt glad när det kom fram i den här boken att en mycket omnämnd kvinna i boken Väninnan skulle få barn, haha.


» Det är ingen konst att vara lycklig när allt är bra.


♥        J e n n i f e r .

Jenny S.

Igår köpte jag alltså tre pocketar till av Denise  Rudberg och jag läste ut Jenny S innan jag somnade inatt. Det var en riktig sträckläsarbok och jag tyckte den var precis lika bra som Väninnan, Storlek 37 och o.s.a. Nu har jag börjat med Matilde och den verkar också lovande.

» Vänlighet är ett språk som de döva kan höra och de blinda se.

♥        J e n n i f e r .


Key Lime Pie.

Jag blandade i mer kanel än vad som står angivet i receptet, och jag krossade även med några pepparkakor. Den här pajen gör sig allra godast med färska jordgubbar på sommaren, men upptinade hallon fungerade som ett utmärkt substitut. Det här receptet är det som finns på burken till den kondenserade mjölken.


Ingen ärlig chans.

Vilken lugn och skön lördag. Jag började med att ta fram cykeln och premiärcykla till Storsjöbadet. Kände att kroppen, och framför allt knäna, var lite trötta sen veckans träning så idag blev det enbart simning, en och en halv kilometer. Därefter var jag hemma på nolltid igen, snacka om att cykeln kommer spara sjukt mycket tid åt mig om jag använder den istället för går de där tjugo minuterna. Åt lunch och spatserade sen ner på stan för att köpa tre till pocketar av Denise Rudberg. Har kanske inte riktigt gett En shoppahollics bekännelser en ärlig chans, men jag tror den får vänta lite tills jag läst färdigt de andra. Nu är det Jenny S jag plöjer och jag har kommit en god bit på väg redan, just love it!

Det blev tacopaj med diverse ingredienser till middag och nu är jag proppmätt. Då återstår den stora frågan, sätta sig i soffan och mysa under en filt med boken eller gå ut på en liten promenix.. Det senare känns behövligt, men ack så burrigt. Jag får nog fundera lite till.

Och förresten, till efterrätt igår gjorde jag en key lime pie. Det receptet kommer någon dag framöver, huuur god som helst!


» Ett fel icke erkänt är därmed dubbelt erkänt.

♥        J e n n i f e r .

Song for Rachel Corrie.

Han säger en del med sina texter. Den låten jag gillar bäst med honom, promised land, hittar jag inte någon bra version av. Den här tycker jag också väldigt bra om, han funderar uppenbarligen en del, den där David Rovics. Sen tycker jag han sjunger fantastiskt bra.


En smula sent.

Det har snöat inatt igen, så det som så fint smälte bort igår gjorde ingen skillnad för nu är det vitt igen. Morgonpromenaden blev därför lite vintrig och trist, men förhoppningsvis blir det bart och vårigt lika fort igen.

Idag finns det en del missions att ta tag i, träna och relaxa, handla inför ikväll, göra en efterrätt och helst hinna plugga lite. Det sistnämnda är det dock ingen panik med, så det kanske får hamna lite i skymundan. Jag vill ju hinna läsa boken jag påbörjat också, testar Sophie Kinsellas - En shoppahollics bekännelser nu eftersom alla säger att den ska vara så rolig.



» Bättre en smula sent än en smula dåligt.


♥        J e n n i f e r .

My heart is refusing me.

Gillade inte alls den här låten när jag kollade på melodifestivalen men nu när jag hört den på radion några gånger har den växt. Helt plötsligt har den blivit jättebra, och det är lite partyfeeling över den.


o.s.a.

Hah, undrar när jag läste två böcker på en vecka sist. Har helt förälskat mig i Denise Rudberg och hennes sätt att skriva. Historierna fångar mig som sagt eftersom det är lagom mycket att engagera sig i. Nu har jag alltså avverkat Väninnan, Storlek 37 och o.s.a. Dessa kommer förmodligen bli tätt följda av fler böcker från henne.


» Att börja med en inledning är bra, för då vet folk i alla fall att man har börjat.

♥        J e n n i f e r .


Katjiiiing.

Katjiiiiing, iiiih! Det går braaaa nu! Makrobetyget sitter som en smäck och jag kommer vara lycklig över det hela dagen, tralalalala!

Men för att komma ner på jorden en smula igen kan jag upplysa er om att det snöar. Jättemycket. Springturen var inte alls särskilt trevlig och när jag kom hem hade jag lika gärna kunnat duscha med jackan på, den hade inte kunnat bli så mycket blötare ändå. Skorna ska vi inte tala om.

Skippar att åka till Gäddede idag i alla fall, får träffa Svinto på söndag när de passerar istället. Det skulle bara bli ruskväder där uppe om man ska tro på väderleksrapporterna, (vilket man oftast inte ska, men ändå), och eftersom jag inte var här hemma förra helgen heller så kände jag för tjejmys och så. Jag tror det blir awesome!


Lillprinsen som är en stooor kille nu, han ska jag snusa på när de kommer hem från Gäddede, det fick mamma så lov att lova. Han och jag är ju liksom fjällvandringskompisar, även om jag inte skulle varken vilja eller behöva bära honom nu när han är en ståtlig grabb.

» De flesta människor sätter upp villkor för sin lycka, men lycka kan vi bara uppleva om vi inte sätter upp några villkor alls.

♥        J e n n i f e r .

Myslunch.

Måste bara tacka Denise för en fantastiskt mysig lunch som sträckte sig över så gott som hela eftermiddagen. Gud vad man kan blabbra på när käkarna kommer igång, jag tror bestämt att det är där det blir träningsverk imorgon. Mättade i alla fall magen med hennes himla goda kräftsoppa och konstaterar att hon inte lagat mat åt mig för sista gången ;)

Ikväll blev det promenad och mästerkock med Andrea, och imorgon kanske vi hamnar i Mora fram och tillbaka en sväng över dagen. Man vet aldrig vad som väntar, och det är väl för underbart det med.


Krya på dig Emmisflemmis, det är ju tooomt utan dig i soffans vänstra del.


» Prestation är att göra saker och ting rätt. Effektivitet är att göra rätt saker och ting.


♥        J e n n i f e r .

Vilket paradis.

Utsikt från stugan i Gäddede, gud vilket paradis det är sådana där magiska dagar. Hörnet av ett gult hus är dock bortphotoshoppat eftersom bilden ska bli fondvägg, tror det kommer bli hur fint som helst. Eller ja, såklart det kommer bli, det var ju min idé..


» Ambition är vägen till framgång. Ihärdighet är det som tar dig hela vägen fram.

♥        J e n n i f e r .


Favoritkombinationen.

Haha, bjuder på länken till min absoluta favoritkombination med, Rix Morgonzoo och Varning för barn. Två minuter in börjar Felix busringa till Olas mamma, sen blir det Rogers mammas tur. "Dina kläder skulle passa i en hög på mitt golv"

http://www.rixfm.com/webbradio/frameset.php?type=audio

Hittar ingen direktlänk, så sök på Felix när webbradion kommer upp, och sen är det ljudklippet från 23/3-2011.

Ställd.

Inte ett av de roligaste klippen, men det är fortfarande grymt kul att se hur ställda folk blir. Varning för barn är helt klart ett av de absolut bästa programmen som visas nu.


Hur höftandet gick till.

Okej, frågan kom på Facebook, hur höftade jag trattkantarellsoppan? Som sagt, ibland är det enklaste gott nog. Jag fräste trattkantareller och lök, klickade dit lite smör och hällde över mjöl. Rörde lite. Värmde upp lite vatten och smälte ner en kalvbuljongtärning som sedan hälldes över svampen och löken. I med lite vispgrädde. Salt och vitpeppar. Lite mer salt. Klart! Och ja, ungefär en till en par höftar av allting. Mycket svamp ska det vara! När man kollar recept så står det ofta "1,5 dl torkade trattkantareller".. Det går det ju inte att få ihop en soppa av, jag gjorde säkert två portioner soppa på 5 dl torkad svamp. Minst. Är det en svampsoppa så ska det ju vara svamp i.


» Det som ditt hjärta inte känner för, bryr sig ditt öga inte om att se.

♥        J e n n i f e r .

Morotsbröd.

Det här hann jag med att göra i förmiddags innan det var dags för föreläsning. Jag hade nämligen bestämt att jag skulle äta trattkantarellsoppa till middag och då vill man ju ha nybakat och såklart hembakat bröd. Trattkantarellsoppan blev gudomligt god men jag höftade mest med de vanliga ingredienserna, ibland är det enklaste mer än bäst. Brödet blev en succé, det kommer jag definitivt baka fler gånger. Så enkelt och så saftigt och gott. Jag gjorde dock tio stycken bullar istället för två längder, tiden sprang liksom iväg och jag hade inte riktigt tid att grädda brödet i 30 minuter. Prova det, jag tror inte du blir besviken!


Väninnan & Storlek 37

Boken jag läste när jag var hemma i helgen. Precis i min smak, kärleksgnabb och vänner som alltid finns där vs de som inte gör det. Fart och fläkt och en helt annan miljö än de flesta vanliga svenssons lever i. Inget man behöver engagera sig i, det är bara skönt att lägga sinnet i ett annat rum en stund. Me like a lot!
Väninnan är Denise Rudberg debutroman, och jag råkade ju kasta om ordningen lite.

 

Storlek 37 läste jag nämligen innan Väninnan, och det är Denise Rudbergs andra roman. Det gjorde absolut ingenting att jag råkade ta dem i omvänd ordning, även fast vissa huvudkaraktärer nämns i dem båda. Den här boken var också helt i min smak, noll engagemang krävs och så får man försvinna in i en liten bubbla med andra människorns gnabb ett tag.

» Bekymmer är som små barn, ju mer man pysslar om dem desto bättre trivs de.

♥        J e n n i f e r .


Gosig powernap.

Klev upp vid sju och startade två tvättmaskiner, sen blev det gymmet och när jag kom hem var jag så hungrig så jag hade kunnat svimma på fläcken. Sen var det dags för plugg och jag skulle hålla till i soffan för att Jonas skulle kunna fixa med skrivbordet. Jag läste lite och ögonlocken blev tyngre och tyngre. Jag råkade visst ta en liten powernap, men jag hann läsa det jag hade tänkt innan lunch i alla fall. Och powernaps är riktigt gosiga under en filt i soffan, trust meee.


Dagens middag, det ska bli riktigt gott. Och observera att i alla fall jag tycker att det är alldeles för mycket med 3 msk sambaloelek, jag använder typ 1, max!

» Artighet är som en luftkudde. Det finns ingenting i den men den mildrar livets stötar.

♥        J e n n i f e r .

Myslördag.

Hittills idag har jag hunnit ha världens längsta gosmorgon med Sambo, han gav sig aldrig imorse så till slut fick jag faktiskt tvinga honom att kliva ner från min mage och låta mig kliva upp. Sen blev det frukost till melodikrysset, såklart mannagrynsgröt med hjortronsylt. Det är liksom ett slags måste att äta det och lösa melodikrysset om man är hemma en lördag. Sen blev det 15 kilometer löpning till Ramsjö och tillbaka, och lagom tills jag kom hem skulle det grillas korv till lunch. Efter två korvar och en varm dusch känner jag mig som en pigg människa igen, och ännu bättre blir det när Emmsen är på besök.



» Det som kommer från hjärtat går till hjärtat.

♥        J e n n i f e r .

 


Hemma hemma.

Tillbringar helgen hemma hemma, riktigt mysigt. Kom på att jag visst inte varit hem något sen jul och det börjar ju bli ett tag sen. Sambo följer mig som en svans och sitter i knät på mig var jag än befinner mig och hur knöligt han än måste ligga. Mitt fina hjärtegull, han är för go.

Har varit på kyrkogården och tänt ljus idag, det är två år sedan mormor dog och så är det morfars födelsedag också. Tiden går verkligen galet fort, det känns verkligen inte som det hunnit gå två år sedan mormor lämnade oss.

» Motgång är en del av livet. Den kan inte kontrolleras. Vad vi kan kontrollera är hur vi reagerar på den.


♥         J e n n i f e r .

 


RSS 2.0