Långfärdsskridskor.

Idag var det premiär på långfärdsskridskor, första gången någonsin för min del. Som en Bambi på hal is kände jag mig, men efter ett tag fick jag ändå till det någorlunda. Jag var till och med så stabil så Jonas fick be mig om en fejkvurpa för att ta en bild.


» Jag vet inte om jag tror på kärlek vid första ögonkastet, men det sparar tid.


♥        J e n n i f e r .


Precis så är det.


För mig får han sjunga in the club fyrtioåtta gånger till om han vill. Numret är så bra, och han är så sjukt snygg, så jag faller pladask tillsammans med alla fjortonråringar. Precis så är det, och precis så får det va.

Bortglömt tips.

En ny härlig vecka som kommer att resultera i att även mars månad är ett minne blott. Det är med en galen hastighet vintern övergår i vår i år. Idag är det kursstart för internationell ekonomi och hela den här kursen kommer bestå av två föreläsningar i veckan. Förutom de två föreläsningarna den här veckan ska jag hjälpa en klasskompis med ett företagsevent på onsdag, och sen har jag sältutbildning del två på Akademibokhandeln på torsdag. Helt okej, helt okej.

Och så kom jag på att jag glömt att uppdatera er om en sak. Tipset om att det ska funka att lägga skivad potatis på jorden i en blomma med blomflugor - funkar inte! För mig hjälpte det inte i alla fall, så det är bara att köpa flugdödarmedel och hälla och spraya på.


» Verkligheten beter sig så osannolikt att det är föga sannolikt att det sannolika har inträffat.

♥        J e n n i f e r .


Lagomsöndagar.

Gud vilken lagom dag det här har varit. Och lagomsönadgar gillar jag väldigt mycket. En promenad, lite läsning för nöjes skull istället för pluggets skull, lite plock och småfix, lite mer soffhäng och nu har jag precis gjort klart min sushi. Jag skulle äta korvstroganoff egentligen men så babblade de så mycket om sushi i boken och då blev jag toksugen på det. Tur att man är flexibel. Jag läser i alla fall Storlek 37 av Denise Rudberg och den är helt okej. Man behöver engagera sig sådär lagom mycket när man läser, och så är det skönt att kliva in i någon annans knepiga liv ibland. Passar mig perfekt.


» Att ange ett skäl för något är att så tvivel om det.

♥         J e n n i f e r .


Grym inflyttningsfest.

Bilderna får tala för sig själva idag, jag tror det går bra att förstå att det var en grym kväll. Idag är man ju lite segare än vanligt, men det får man nog leva med. Det var ju helt klart värt det, alla dagar i veckan.

Grym fredag och soft lördag, än så länge.

Grym kväll igår, tusen tack till Denise och till alla andra som gjorde kvällen bra! Emma och Andrea sov ju här hos mig, hur gosigt som helst. Jag har kramats med Emma hela natten och Andrea babblade på i sömnen till och från, supermysigt. När vi väl tog oss upp ur sängen var det tänkt att vi skulle äta våfflor till frukost, men det gick inget vidare eftersom sladden till våffeljärnet var spårlöst försvunnen. (Läs att Jonas har tagit den och kapat och grejat med den för att ha den till nåt i bilen eftersom han inte visste vad den var till!).

Vi tog hur som helst fram annat joks till frukost och la oss i soffan med ett varsitt täcke och tittade på Trassel, två gånger. Jag älskar den filmen, den är så mysig. Upp ur soffan tog vi oss väl runt två och nu har det blivit dags för att ladda om. Ikväll är det ju inflyttningsfest och eventuell utgång som gäller, inte helt fel det inte. Och om jag glömde att säga det så gillar jag helger mellan tentor och  ny kurs, man är sååå ledig.





» Det är ingen framtid i att använda nuet till att ångra det förlutna.

♥        J e n n i f e r .

Ikväll bara kör vi.

Har klarat av tentan, vilken kändes gå helt okej, så nu väntar en heeelt ledig helg. Det tackas det inte nej till. Ikväll blir det tentafest och födelsedagsfest för söta Denise, det känns som det kommer bli en braa kväll. Om jag inte somnar vill säga, det får nog bli varannan kaffe.

Nej, jag måste kila iväg och handla frukost. Inatt sover flickorna här med mig, så när vi vaknar i morgon ska vi ligga kvar i sängen och titta på Trassel. Åh, det kommer bli sååå gosigt. Om inte Andrea hinner sparka sönder oss inatt vill säga, hon är rätt odräglig när hon sover ibland ryktas det.

-"Vilket är det vanligaste skämtet här på stallbacken, att det ryktas om nånting?"
-"ehm.."
-"Fattade du galoppen?"

Haha, älska varning för barn. Missar nog det ikväll, men man kan ju se på plaaay. Tumme upp på det.


Ikväll bara kör vi.

» Ens bästa framgång kommer efter ens största motgång.

♥        J e n n i f e r .

It continues.

And the tentaplugg continues.. Bara en kopp kaffe först. Det gick inte riktigt som planerat med pluggandet idag, det kändes mycket bättre i tisdags, hur nu det går ihop. Men ett godkänt ska nog inte vara några problem, och nåt annat bryr jag mig faktiskt inte om. Man ska ju hinna med ett liv på sidan om också, det betyder mer än bokstäver på ett papper. Men fram till halv åtta tänkte jag ändå försöka konstatera att jag faktiskt kan det jag tänkt att jag ska kunna, då kommer jag kunna sova lugnt inatt.

Nääh, det har faktiskt inte hänt nåt annat idag. Satt i skolan mellan 9 och halv 5 och då hinner man ju inte så mycket annat. Tog en springtur innan plugget satte igång, och lagade middag när jag kom hem. Det var väl dagen det.


Haha, midsommar ifjol.. Somrigt som inget annat.

» Att vara stark är inte tillräckligt, man måste vara tillräckligt stark.

♥       J e n n i f e r .

Min lurvboll.

Hemma igen efter några timmars jobb, så nu blir det middag och sen tentaplugg igen. Satsar på att känna mig nöjd vid halv åtta, såklart, för då är det ju teve fram tills nio, det är ju onsdag och då får man se mästerkooock! Gillar verkligen det programmet. Det tillsammans med halv åtta och varning för barn är min veckotevetablå. Och körslaget nu då förstås, så länge Järvsö är med. Och det kommer ju bli ända till finalomgången när de vinner..


Jag saknar min lurvboll så galet mycket, jag har inte fått hår i munnen av honom sen jag var hemma vid jul.

» Uthålighet är en av de tuffaste diciplinerna, men det är den som håller ut som får den slutgiltiga vinsten.

♥          J e n n i f e r .

Hur skulle jag överleva utan?

Alltså, jag säger bara det.. Rix Morgonzoo, hur skulle jag överleva utan det? Och idag när de kombinerar sig själva med mitt nya favoritprogram på teve - varning för barn - då blir det ju bara inte bättre. Idag ringde en liten kille till Ola och Rogers mammor. Så sjukt roligt, det gjorde hela min dag!

"Dina kläder skulle passa i en hög på mitt golv"

Nu väntar lite plugg innan det är dags för några timmars jobb, och sen ska jag hem och fortsätta plugga. Fullt upp idag kan man säga.



» Blygsamhet är en prydnad, men man kommer längre utan den.

♥        J e n n i f e r .

Min smak är enkel.

Har suttit på skolan från 9.00 idag, så nu kom jag precis hem. Det har flutit på bra och jag känner mig inte alls orolig inför tentan, det jag inte fattat än har jag ju dessutom två dagar på mig att greppa. Imorgon blir det jobb mellan klockan 12.00 - 16.30 med, det ska bli skönt att byta ut pluggandet lite faktiskt.

Dagens väder stavas aprilväder. Ena sekunden snöstorm, andra sekunden klarblå himmel och strålande sol. Just nu är det snöstorm och det ser inte mysigt ut.

Ikväll blir det halvåttahosmigmys med tjejerna, om Andreas regering låter henne gå hemifrån när de har tvättid. Jag tycker dock inte att det borde finnas några hinder eftersom hon är statsminister. Sen vill ju Emma och Andrea se Desperate Housewives med, (suuuck), och jag dissade dem stenhårt först.. Men sen.. så mutade Emma mig med kladdkaka. Så kan det gå, och inte ska man ju vara långtjurig inte. Det tjänar man inget på.




Jag saknar de där skruttisarna, jag får ju aldrig träffa dem längre.
Puss på er, för jag vet allt att ni kikar in här ibland.

» Min smak är enkel. Jag nöjer mig alltid med det bästa.

♥        J e n n i f e r .

Muuums.


Bilden

Just det, jag är alldeles besatt av apelsiner. Igår köpte vi ett nät med blodapelsiner när vi handlade, och tre stycken har jag tryckt i mig (hittills) idag. Så idag när vi handlade igen köpte jag ett till nät med vanliga apelsiner. Då sa Jonas, "köpte inte vi apelsiner igår?"
Då sa jag, "jo, men oroa dig inte, de kommer att gå åt..".
Så kan det gå, vad har man för fel när man inte kan sluta att fantisera om en saftig apelsin då tro? Jaja, strunt samma, nånstans läste jag att det enda sättet att motstå en frestelse är att falla för den, så det är lika bra att smaska på.

♥        J e n n i f e r .

Helgen, plugget och våren.

Helgen har alltså spenderats i Timrå där vi hann få oss en del sol och där jag hann läsa ut hundraåringen. För att ge en kort åsikt tyckte jag att den började bättre än den slutade, men det är fortfarande en väldigt rolig bok som helt klart har förtjänat sin plats på topplistan.

Idag inleddes tentaplugget och det känns helt okej. Det känns inte som det finns så mycket att grubbla på, det visar sig ju på fredag hur det känns som att det går. Dock är det utan tvekan mycket svårare med makroekonomi än mikroekonomi, men icke hopplöst. Icke icke hopplöst.

Imorse när jag var ut och sprang innan sista föreläsningen spöregnade det, och det var konstigt nog härligt. Det kan ha att göra med att regn i stället för snö är ett vårtecken i sig, och så luktade det så himla mycket vår. Fortsätter att springa i de vanliga skorna, mestadels på asfalt, så härligt att slippa broddarna! Och de nya skorna har jag också fått hem, en tusenlapp billigare än normalt! Tjiiing på den.


Långfärdsskridskorna har också kommit hem, och Jonas fixade en bindning åt mig idag. Så nästa gång han kommer hem ska vi allt ut och glida, jag har ju aldrig provat det förut så det blir superkul!

» De som sämst utnyttjar sin tid är de första att klaga över dess kortvarighet.

♥        J e n n i f e r .

De viktigaste människorna i världen.

Snacka om heldag! Startade från Östersund strax efter åtta och började härja runt på Birsta nån gång efter tio. Vi har handlat, och handlat. Och handlat.. Träffade Elina när hon var klar med plugget i stan, så då strosade vi runt lite till. Då handlade jag lite till. Sen lämnade Elina mig och då strosade jag ytteerligare en stund. När fötterna värkte sådär lagomt gött gav jag och Jonas upp och installerade oss på Stekhuset för lite god mat. Nu är vi hemma i Timrå och har precis kikat på halv åtta hos mig på play, dagen är helt fullbordad med andra ord.

Och just det, jag och mitt körkort firar två år tillsammans idag, så nu kan jag köra fort. Hurra hurra!


» De säger att kärleken är gränslös, men gränserna är ju det intressanta.

♥        J e n n i f e r .

Vill handlaaa.

Mästerkocken är avklarad och i skrivande stund arbetar sig tandborsten runt i munnen, (fast det gör den ju inte eftersom jag skriver, men det är ju i alla fall tänkt att den ska göra det). Det blir lite läsning om hundraåringen innan jag sedan tänkt försöka somna någorlunda tidigt. Imorgon tar vi oss förhoppningsvis iväg mot Sundsvall rätt tidigt men med tanke på att Jonas varit ner till Arlanda och vänt idag så får vi se hur pigg han är imorgon bitti. Till att börja med ska han ju komma hem nån gång inatt.

Jag är sjukt sugen på att gå runt och handla på Birsta nu, hoppas att vi hinner med det imorgon, och kanske hinner man få sig en poss av Äjwååh' med.. Ja, man vet aldrig..


Jag saknar dig Äjwååh'

» Uthållighet är koncentrerat tålamod.

♥        J e n n i f e r .

Det är så . .

Har varit ute på en riktigt lång promenad med Andrea. Vi började på isen och svängde sedan av för att gå på Frösön tillbaka hem. Varje gång vi är ute och ser oss om konstaterar vi att vi inte kan annat än att älska den här staden. Allt är bara så . . bra. Vi promenerade nog närmare en mil och Andreas söta fräknar kikade fram av solen. Kort och gott, en sämre eftermiddag hade vi kunnat haft.


» En del människor är snällare än kloka.

♥        J e n n i f e r .

Vi kan vi.

Solen strålar idag igen och när jag var ut och gick var det runt sex minusgrader. Vet inte riktigt vad som hänt med vädret men klagar gör man ju inte i alla fall.

Idag väntar en föreläsning mellan klockan 10.oo - 12.oo, sen får jag se vad dagen erbjuder. Jag ska i alla fall ut och springa men det är väl ungefär det enda som är bestämt. Förutom att jag ska se på teve klockan åtta ikväll då, mästerkocken missar jag inte.

Det får bli lite bilder från syjuntan vi hade här förra helgen. Jag och Jonas införskaffade lite vårigt tyg nere på stan för att sy lite nya kuddfodral till prydnadskuddarna i soffan. Vi kan vi.



 

» Alla stora tankar kommer från hjärtat.

♥        J e n n i f e r .

Fredagsshoppingen.


Klänning inköpt förra fredagen, tycker allt att den är rätt så söt.

» Det enda problemet med att motstå en frestelse är att chansen kanske inte kommer igen.

♥        J e n n i f e r .



Så underbart skönt.

Då huvudet började värka efter en del plugg idag hade jag absolut ingen ork till att ta mig iväg och träna. Gymmet kändes som ett måste samtidigt som det inte alls lockade eftersom solen gassar som aldrig förr. Inte visste jag om jag vågade springa heller med tanke på fotknölen som inte varit med mig den senaste tiden.
Hur som helst, en springtur blev det och tur var väl det. Foten gjorde inte ont, ingenting gjorde ont. Det var en sån där perfekt springtur då man inte blir för varm och inte för kall, inte blir alldeles blöt av svett, och inte trött i benen. Dessutom stekte solen i ansiktet och 80% av turen spenderades på torr och fin asfalt vilket innebar att jag sprang utan broddar. Så underbart fantastiskt skönt!



» Ett fel icke erkänt är därmed dubbelt erkänt.

♥        J e n n i f e r .

Så tråkigt.

Buhuuu. Jag hade så gärna lagt dessa ettusenfyrahundrasextiotvå kronorna på något annat. Meen, man får väl inte alltid som man vill.


Var tar tiden vägen?

En sak är säker, var tiden tar vägen här i Östersund har jag ingen aning om. Förra veckan hann jag med att avverka del ett av tre på säljutbildningen Akademibokhandeln kör för sina anställda, det var en väldigt intressant dag måste jag säga. Sen har jag även hunnit med att orda sommarjobbet klart så nu blir det Deloitte för min del hela sommaren. Så ja, jag skulle nog vilja påstå att det verkar vilja fortsätta gå bra.

I fredags hade Jonas med sig finsällskap från Uppsala så vi har haft Marcus på besök i helgen. Hur trevligt som helst med melodifestivalenmys, krovgrillning och diverse annat. Inte en helg att klaga på.

Idag råkade jag däremot upptäcka att boken jag ska beställa till de två sista momenten i Nationalekonomin kostar femtonhundra spänn.. Emma konstaterade att det var dags att ringa till mormor och morfar och jag kunde ju bara konstatera att jag inte riktigt har samma möjlighet.. Men, det är väl bara att beställa och se glad ut det.. Undrar om personalrabatt på Akademibokhandeln gäller för bokusbeställd kurslitteratur? (Hoppas!)

Annars har dagen bjudit på ett helt underbart vårväder med strålande sol. Jag och Andrea tog därför en promenad nere på isen och det känns nu att solen mörbultat den vinterbleka huden i ansiktet lite. Riktigt härlig känsla!


Under förra veckan hann jag, Andrea och Emma dessutom med att plöja igenom de där tre filmerna, så nu kan vi nog säga att vi är igång med att bocka av vår "filmersomJennifermåstese-lista". Och ja, jag tyckte de var helt okej. Däremot såg jag Facebookfilmen igår med Jonas, helt värdelös om jag får säga det själv.. Och det får jag ju. Tur!

» Allt vi gör, gör vi av fri vilja - vår egen eller andras.

♥        J e n n i f e r .

Överansträngt.

Mikrotentaresultatet kom idag, det hade ju kunnat gått sämre så att säga, fy satan vad skönt! Ja, så nu vet ni det.

 

Däremot gick det asdåligt att träna, inte kul alls. Kunde inte springa eftersom jag förmodligen överansträngt både högra vristen och benhinnorna. Crosstrainern som substitut känns helt meningslös när jag känner hur mycket mer bandet ger, så då blev jag lite putt. Styrka kände jag inte alls för att köra men så fick det ju bli i alla fall, så då blev jag typ dubbelputt. Men men, nu har jag fått i mig middag i alla fall = lite mindre putt. Halv åtta hos mig mys med tjejorna väntar, och sen ska vi ta tag i att börja bocka av listan med filmer vi sagt att vi (jag) måste se. Så ikväll börjar vi med Twilight som de är helt förstörda över att jag inte har sett. Det blir suuupermys!

 


» Receptet på eftertänksamhet är enkelt: man ska inte hetsa upp sig över saker som inte kan förändras.

♥        J e n n i f e r .


I otakt.

Vasaloppssöndagen har hittills spenderats i soffan med blåbärssoppa, precis som det ska vara med andra ord. Femmilen vet jag inte riktigt om jag orkar kolla på, den där norskjäveln gör mig bara förbannad, ingen nämnd och ingen glömd. Mamma och pappa är ju på besök och de står ut med att titta. Det är dock en del mindre fina ord som morrar ur mamma med jämna mellanrum när den dryga skiten, som inte är nämnd och inte är glömd men som för all del börjar på N och slutar på orthug spelar lika fult som vanligt.

Sjukt oproduktiv dag i alla fall, det är helt i otakt och jag hatar dagar som är i otakt. Det finns tusen saker som kan göras men eftersom det går i otakt så passar ingenting in någon gång. Nu ska vi snart äta, men jag är inte hungrig. Jag vill ut och gå eller springa, men nu hinner vi inte det innan maten. And so ooon. Drygt om jag får säga det själv. Tur att det finns de som har det värre, lite tröst liksom.

I fredags blev det ju i alla fall inte riktigt som planerat vilket kanske var tur. Jag struntade i att vara opepp och bara körde istället, och med Emma blir ju inte det annat än bra. Sjukt kul hade vi så jag är glad att jag peppade till.


Jag ogillar trötta dagar och jag saknar mig ludna pälsboll där hemma.

» Vanligt sunt förnuft är inte särskilt vanligt.

♥        J e n n i f e r .

Allt för Emma, så att säga.

Fredagen har hittills spenderats på skolan och på gymmet, festliiigt. Men nu när helgen trots allt står i antågande kan det ju behöva livas upp med något som är mindre vardagligt. Det blir tacos till middag och ikväll verkar det bli utgång. Jag råkar vara kompis med en rätt utgångssugen Emma, och vad gör man inte för att visa att man gillar sina vänner. Så det blir nog till att dra på sig nån gammal trasa och ge sig ut på äventyr. Däremot tror jag bestämt att det blir nyktert jag tar mig an kvällen och natten, men det borde ju funka det med. Kommer bli lite argare än vanligt på allt folk som knuffas bara, och det pallar man väl ett par timmar. Allt för Emma, så att säga.



» Ambitioner är ett märkligt behov av att söka makt och förlora frihet.

♥        J e n n i f e r .

Lite fullt upp i livet.

Det är lite fullt upp i livet just nu, därav uteblivet bloggande. Även fast jag sitter i skolan bara två timmar om dagen har jag lyckats fylla de resterande av dygnets timmar med provjobb, möten och en massa träning den sista tiden. Jag har skrivit papper med Akademibokhandeln nu och det var verkligen jätteskoj de timmarna jag provjobbade där. Ingen är lyckligare än jag över att ha fått in en fot nånstans, och så enkelt det gick!

Den här makrokursen är ju lite som det är för den som önskar läsa om lite skolupdate. Mikron var enklare precis som jag listade ut från början att den skulle vara, men det här är ändå intressant på nåt vis. Jag är inte orolig för tentan i alla fall. Faktum är att jag väldigt sällan är särskilt orolig för nånting alls längre. Att flytta till Östersund verkar ha inneburit en del sinnesfrid för min del, något jag inte tackar nej till. Bättre än såhär har jag nämligen inte mått på länge...

Vilket förmodligen träningen också ska ha mycket cred för. Och appropå det ska jag faktiskt byta om nu, när Emma lunchat färdigt är det dags för ett pass igen, får se vad jag kombinerar ihop för pass idag. Igår körde jag milen igen, tredje gången på bandet, och det kändes bra. Däremot blir det nog inte så mycket löpning idag, får satsa på mer styrka tror jag. Benen är lite stumma så att säga.

Kycklingpaj blir det till middag, för dig som saknar inspiration.



» Charm är ett sätt att få ett ja utan att ställa en klar fråga.

♥        J e n n i f e r .

RSS 2.0