Vilken kantarelldag.

En helt enastående dag bland enris och fjäll. Äntligen fick vi uppleva det folk pratar om, att backarna är gula av kantareller. En fantastisk natur gör inte saken sämre, Jämtland är bra!
 
 
 
 
 
 

Redo.

För helg!


Lakritsmaränger.

Äggvitor till övers = maränger i ugnen. Vi smakade lakritsmaränger för ett tag sedan och det var faktiskt ganska spännande, så sådana fick det bli. De är på torkning i ugnen nu, återstår att se om de går att äta.

 


Rolig färg.

Det är en så rolig färg på ett lejongap jag fick av mamma i år, jag trodde den var vit men när den blommade ut helt har den som små rosaröda prickar. Måste spara frön av den till nästa år!


Bästa kryddan.

Dags att torka lite av årets kryddskörd. Rosmarin måste för övrigt vara en av de absolut bästa kryddorna, det vattnas i munnen bara jag känner lukten.


Förändring.

Det svarta vi klätt lägenheten i under tre års tid är jag såklart helt less på nu. Uppljusandet går sakta men säkert, idag stod sänggaveln på tur för att få lite nytt tyg.


Sensommar i Jämtland.

Grillmiddag ute, bokstavligt. Åreskutan syns i horisonten. Jämtland från sin bästa sommarsida, så fint. 
 
 
 
 

Bär bara bär.

Idag blev jordgubbslandet klart nere i stugan, ska bli spännande att se hur det tar sig nästa sommar. Det blev även en del bär plockat idag, 10 liter lingon och 10 liter blåbär. Hur mycket lingon som helst fanns det, och riktigt fina bär dessutom! Vilket bär-år!


Home.

Hemma i helgen igen, igår var det surströmmingsskiva som inte gick att motstå. Sen hade vi ett stort behov av att tömma frysen (den extra vi skaffat för att ha mer plats) då den var full i bär redan. Jordgubbar till mamma, hjortron och hallon, två fulla kylbagar. Lite synd att vi inte räknat ihop hur mycket hallon vi plockat i år, men det är en hel del. Så lyxigt att få fylla frysen med såna gottigheter inför vintern.


Först.

Först på jobbet idag, jag lyckades övermanna larmet, pheeew! Det har varit en stor ångest och hittills har jag lyckats slippa. Men vad gör man inte för att få gå hem tidigt på dagen en fredag, älskar flex!
 
 

Helt vanligt.

En helt vanlig postdag hos oss eftersom man är sambo med han som får Kina att gå runt.


Mår gott.

Mår gott i Gnarp, bara mamma som saknas! <3


Tlöööött.

Det börjar kännas att jag varit vaken sedan 04.20 nu. Har varit nära att nicka till några gånger under dagen, inte för att det är tråkigt men hur kan man egentligen hålla sig pigg när man sitter och lyssnar en hel dag?

Bland det knepigaste jag varit med om skedde (eller snarare skedde inte) efter den gemensamma middagen på kontoret idag. Inget kaffe serverades efter middagen. Jag var inte ens sugen på kaffe men något säger mig att kaffe på maten liksom bara ska höra till. Men men, allt är ju rätt knasigt här i Stockholm. Nu är det sovdags, får dock se hur bra det går med sovandet när man delar rum med en främmande människa från ett annat kontor. Förhoppningsvis bra med tanke på att det inte kommer gå att hålla sig vaken imorgon annars..

(Bilden representerar att jag är och förblir en lantis som aldrig kommer känna sig helt hemma i kavaj).


Kurs i Stockholm.

Två dagar i Stockholm väntar, ingen mjukstart här inte. Men det känns så bra att provanställningen ska dra igång nu, det känns roligt och är precis det jag vill! Upp upp och iväg!


Jämtland jämt och ständigt.

En vecka har gått på Mon och jag är inte ens i närheten av nöjd. Det enda som har fattats de sista dagarna är Jonas som är hemma och jobbar och sliter. Vi har plockat mycket svamp, både blandsvamp och gula kantareller. Vi har fått fina fiskar och plockat bär. Vi har badat tunna och åkt runt och kikat på loppisar. Vi har haft semester helt enkelt! Hejdå stugan för denna gång, vi ses snart igen! 

 

 

Kräftskiva.

Jag har aldrig förstått mig på uttrycket foodporn, men en sak vet jag, skulle jag förstå mig på det skulle det gälla kräftor. Fy satan i himmelen vad gott det är.


Kvällsfika på Mon.

Nu mår man, samlade på Mon för några underbara semesterdagar. Jonas har också tagit sig lite ledigt så han får en långhelg i alla fall, blir mysigt att fiska lite och bara ha det gott. Senmiddagen/kvällsfikat vi ställde iordning tills mamma och pappa kom var det inget fel på heller!


RSS 2.0