Så bra gick det.

Skulle ha sovmorgon idag eftersom jag gjorde helg redan igår. Pappa kommer nu på förmiddagen med alla våra julsaker (äntligen!) och när Jonas slutat jobba vid 11 och fixat de ärenden han har åker vi norrut mot Malå. Som vanligt har det gått alldeles för lång tid sedan vi var där uppe sist, men riktigt roligt att det blir av nu. 


Kvällens.

Sysselsättningen för kvällen; koka hjortronsylt. Återstår att se om den smakar bra. 

Fina röda faran.

Det var nog allt med en liten tår i ögonvrån jag vinkade hejdå till våran röda fina lilla bil. (Ja, det är extremt jobbigt att ha fått dessa sentimentala drag av moster Marie..) Lilla golfen som varit pålitlig i alla lägen och spenderat så många mil efter vägen med oss. Men innan milen dragit iväg till oändligheten var det lika bra att passa på medan vi fortfarande kunde få lite pengar för den. Och vi är väldigt nöjda med vår nya bil båda två, den är både fin och skön att köra.




Hungergames night.

Helt ärligt är jag sisådär sugen på en till film nu, mest på grund av den totala ångesten för världens tröttaste huvud på jobbet imorgon. Men det är det värt, jag har aldrig varit på en nattpremiär förut och med så fint sällskap; Emelie, Emma och två arbetskamrater till dem, är det bara att konstatera att man kan sova någon annan gång. Kul att se första filmen innan den nya med, nu är man ju helt uppfräschad i minnet. Ge mig lite Catching Fire nu!




Inte helt redo.

Idag kände jag mig inte helt redo för måndag. Jag är lite för trött och hade lite för bra kvalitetstid med Elina för att tycka att det var dags för en ny arbetsvecka igen. Däremot tar ju inte helgen hänsyn till det, den bara matar på ändå. Men om den här veckan liknar alla andra veckor är den också slut i en handvändning. Tiden går så fort! Och med tanke på det så börjar jag få lite smått ångest för julklappsinköpen, vi ligger betydligt sämre till iår än vad vi brukar göra. Men det brukar ju reda sig det med.


Har ni sett? Fasters nyaste fina tillskott, lilla Lua. Snart får jag snusa på henne och förhoppningsvis leka och busa lite med hennes stora storebror! Men man kan ju inte räkna med att man duger nu, det kanske är dags för tjejbaciller! ;)

Hälsar på.

Jag fick för mig att åka till Fränsta och hälsa på min fina, nu rätt tjocka, barndomsvän. Jag hoppas det blir mer frekventa besök framöver när lillen kikat ut, men innan dess kändes det som en bra idé att hinna ses också. Sen är det ju fantastiskt smidigt att bo efter samma tågräls, det tar ju nästan ingen tid att åka till Fränsta från Östersund. Ser framemot en mysig kväll med en av de människor här på jorden som förstår mig allra bäst.


Vardagslyx.

Idag firade vi vår årsdag lite spontant i efterhand. Det blev en väldigt god och vardagslyxig middag på Innefickan. Min trerätters skådas i kollaget. Pilgrimsmusslor med ett gott vitt vin till, anka med ett gott rött vin till och slutligen kardemummakokta äppelbitar med vaniljglass smaksatt med kanel. Fantastiskt gott och en mysig kväll med Jonas!


Flanell.

Är det inte världens skönaste material så säg! Mammsen har köpt flanellsängkläder åt mig, juliga och fina. Var bara tvungen att tvätta och bädda i dem. Så gosigt!




Premiär för säsongen.

Så gott med första grillad korv-lunchen för säsongen. Mamma vet hur hon ska ställa sig in hon. Vi gick ner till sjön och eldade och myste, att pappa fick en fin öring gjorde inte saken sämre. Så grillat blir lite av dagens tema, fisken ska vi nämligen mumsa på ikväll. 








Våra sex år.

Idag firar jag och Jonas vårt sjätte år tillsammans. Tänker jag tillbaka på de sex åren känns det helt fantastiskt hur mycket som har hänt sedan vi träffades och fram till idag. Jag är så glad för den tiden vi haft tillsammans och jag ser så mycket framemot att vi ska få fortsätta uppleva fler saker tillsammans. Du kompletterar mig och jag tycker att du gör mig till en bättre människa. Vi har lyckats åstadkomma ett fantastiskt team tillsammans och det är ovärderligt. Vännen, jag älskar dig. 




Vinterskrud.

Längtar efter allt vitt, det får komma hemöver också!




Frestande bilder.

Frestande bilder från pappa idag, kändes sisådär att vara fast på jobbet till fem. Men nu är vi påväg, en rehabhelg på Mon behövs efter den här groteska veckan!






Knäbesked.

Idag ringde läkaren och gav mig svar från magnetröntgen. Min inre minisk är kluven mitt i tu, inte undra på att knäet varit knäppt på sista tiden. Det kunde tydligen hända helt oprovocerat. Det var när knäet låste sig totalt när jag reste mig upp från en bänk i skolan i april som den gick av. Mycket märkligt! Men skönt att veta problemet och skönt att det går att göra något åt det. Nu inväntar jag besked om tid för en artroskopi och då kommer endera det trasiga plockas bort eller så kommer båda bitarna sys ihop. Spännande att se hur knäet blir efteråt! 
Gammal bild på ett inte allt för fungerande knä. Snart ett minne blott!

Myser.

Känner hur tröttheten slår till i strålvärmen från kaminen. Tillfredsställelsen efter en härlig lördag är total.

Årlig tradition!

Underbar kväll med dessa härliga människor. Fantastisk mat och mycket taxfree-shopping. Jag är väldigt glad över att detta blivit en årlig tradition! 



Eckerö.

Snart dags för en stadig brunch innan det bär iväg mot Grisslehamn. Jag gillar verkligen Eckerölinjen, det tar lagom lång tid och vi hinner både handla taxfree och äta en god alacarte. Jag har en del på inköpslistan, kommer nog känna mig lite fattig ikväll. Skulle vilja köpa både parfym, lite smink och lite dryck förstås. Men överst på listan är ändå att försöka hitta en Kinder-chokladjulkalender som jag tvingade mamma att köpa åt mig ifjol, (barn ska aldrig behöva köpa sin egna julkalender). Dock åkte vi en månad senare ifjol, så jag är lite orolig att de inte kommer finnas än. 


Långhelg.

Helt stängt på kontoret idag så en sovmorgon var inplanerad. Det gick ju sisådär. Men det får bli lite morgonteve istället, sen har jag en del att fixa tills Jonas slutar vid lunch. Vi åker med mamma och pappa ner till Uffe och Lena i Alunda idag, så jag har lite packning och sådär att stå i.


RSS 2.0