Ahnäe.

Ahnäe det här har man ju inte tid med så ofta numer. Men för dig som vill veta vad jag gör om dagarna istället för att skriva en massa strunt här så ser det ut ungefär såhär:

Jobb mellan 8.oo och egentligen 16.oo, men det händer aldrig. Oftast blir det till 17.oo, men det är inte sällsynt att det blir ännu längre. Hoppas på en förändring framöver, slutar man 16.oo hinner man ju med en massa på kvällarna! Och sen så lagar jag ju mat och sånt då, kirrar matlådor och grejer. Och så tränar jag, inte gym, det slösar jag ingen tid på när det är finväder. Så nu blir det cykling och löpning. Och sen sover jag. Ah, ungefär det hinner jag med.

Idag blev det en väldigt mysig träningsrunda. Cyklade till ett litet badställe som heter Lillsjön och sprang runt den två varv, sen hoppade jag i och simmade och plaskade för att svalka av mig lite. På vägen hem stannade jag till i en park där jag satte mig för att stretchade lite, och så åt jag honungsmelon med gräset mellan tårna och solen i ansiktet. Sen cyklade jag hem och fortsatte plocka och tvätta. Helt perfekt liten utflykt i det goa vädret!

Imorgon bär det av hemåt, Cabarécupen stundar på lördag. Och för dig som inte vet, Cabarécupen är den tillställning som en gång om året får Ramsjö att vara en by som Gud inte glömde. Då får jag träffa en del godingar, som Isabelle och Elina. Det blir en braaa helg detta!

Nu blev ni rätt ordentligt uppdaterade och jag fortsätter nog att hålla mig rätt frånvarande här över sommaren. Datorn sitter jag så mycket vid på jobbet så det är inte vad jag längtar till när jag kommer hem om kvällarna.


Saknar mitt hjärta, himla längesen vi hade ordentligt med tid för varandra nu ♥

» Att se vad som är rätt och inte agera är feghet.

♥        J e n n i f e r .

Hopp om liv.

Ni får ha överseende med att blogganden är under all kritik, men det känns som att jag jobbar dygnet runt. Igår gick jag hem vid sju och var så rörig i huvudet att jag knappt visste vad jag hette. Jag glömde att jag hade tvättid, skulle hinna baka tills imorgon, hinna packa färdigt och röja undan lite så det inte ser ut som en bombnedslag när jag kommer hem på söndag. Så nej, igår var ingen bra dag. Var helt förstörd när jag kom hem, men som tur var gick det mycket bättre idag. Korvstoppningen igår funkade rätt bra när det fick lägga sig över natten som inte bestod av en god sömn och även om jag fortfarande inte riktigt förstår hur jag ska hinna få kläm på allt innan semestrarna drar igång ordentligt så finns det i alla fall ett litet hopp om liv.

Och ikväll bär det av till Åstön för midsommarfirande, åter i Östersund på söndag så det fortsätter att vara dött här! Ha en underbar midsommar och ät mer sill än vad ni dricker nubbe, annars blir det så krångligt att dansa runt midsommarstången!





Bilder från midsommar förra året, somrigare får man leta efter, eller?

» Ingen har kvävts av att svälja sin stolthet.

♥        J e n n i f e r .

Jag älskar paj!

Jag älskar paj! Så lättsamt, och så blir man av med allt man inte vill ha i kylskåpet. Med den mumsiga pizzasalladen till blir det en toppenmiddag, bara sådär i en handvändning. Idag fyllde jag pajen med tacoköttfärs, gul lök, purjolök, rivna morötter, vitkål och trattkantareller. Stanningen fick bestå av vitlökssåsen sedan tacosen igår, alltså turkisk yoghurt med pressad vitlök. I det rörde jag i tacosås, tacokrydda, grädde, salt och peppar och så hällde jag ut det över fyllningen. Voila!


» Att fråga en kvinna om lov att kyssa henne är bara ett oförskämt sätt att lägga hela ansvaret på henne.

♥        J e n n i f e r .


Att ibland stanna.

Dagarna bara går. Och går och går och går. Det enda jag har hunnit göra idag är att äta frukost, gymma, simma och äta lunch. Och så har jag handlat så jag kan göra kräftstjärtsoppan igen, så god var den. Men det är väl ungefär dit jag har hunnit. Resterande planer för dagen är att koka den där soppan, göra en paj på tacoköttfärsen som är kvar sen igår, göra en pizzasallad eftersom jag är galet sugen på vitkål, rensa lite i köksskåpen och om jag tar riktigt med mod till mig även i garderoben.. Och sen skulle jag vilja baka nåt. Kanske kakorna som Elina babblade om igår. Men då måste jag handla igen, och det kändes ju lite sådär lockande. Men de lät himla goda..


» Att ibland stanna upp ett tag kan vara den enda möjligheten att gå vidare.

♥        J e n n i f e r .

Goodbye.



Allt är Emmas fel.

Idag har jag handlat galet mycket kläder. Jag liksom bara plockade, provade, köade och betalade. I butik efter butik. Och allt är Emmas fel. Hon ville att jag skulle posta lite saker till henne i Lerum som kommit hit med posten, så skulle jag köpa lite grejer på bokhandeln och posta ner med. Så på hennes begäran hamnade jag ju nere på stan liksom.. Pengar gick det, men kul var det. Och nu har jag en del nytt skoj att ta på mig, som i och för sig inte ryms i garderoben förrän jag rensat ordentligt, men ändå. Handlade till och med ett par byxor och tre tröjor på MQ där jag typ aldrig lyckats hitta något förut, allt till halva priset dessutom! Helt awesome!

Och sen ringde Elina Äjwååh' Hjert och sa: -Nu är jag snart i Brunflo.
Jag frågade henne förut i veckan om hon inte skulle komma hit i helgen, men igår sa hon att hon inte skulle hinna med det. Och så bara pang så överraskas hon idag. Det är sånt som värmer hjärtat, possposs till Äjwååh', Maiwååh' älskah daj! ♥

Och nu är jag rätt lagom trött, är nog inte helt van 8-17, måndag-fredag arbetsveckor än. Så jag kanske skulle ta och krypa till kojs? Eller i alla fall lägga mig till rätta under filten i soffan.

Och vet ni? Imorgon kommer Addiieeeee :) ♥


» All början är lätt, när man jämför med slutet.

♥        J e n n i f e r .

Fikautforskning.

Efterlängtade freeeedag. Fast vilken tråkig fredag sen! Jobbet var helt okej, spännande att vara själv en hel eftermiddag men jag tror att det gick rätt bra. De har asgod choklad i automaten har jag upptäckt, och cappucinon är supergod om man häller i lite vanligt bryggkaffe i den! Fast tro nu inte att jag bara utforskade fikautbudet, jag jobbade faktiskt på väldigt mycket med. Tömde loggarna så gott jag kunde för tre företag och jag tror faktiskt att jag inte ställde till det allt för mycket, så det känns bra. Det är några grejer jag måste komma ihåg att säga till de andra på måndag bara, synd att minnet är bra men kort, men det löser sig nog!

Efter jobbet tog jag en sväng på stan och skrev på mer papper med Akademibokhandeln, sen kom jag hem och kastade i mig lite middag för att sedan cykla iväg till gymmet. Den sjukliga träningsverken har lagt sig rätt bra, men det är bra segt att träna en fredag av den enkla anledningen att jag inte har nåt bättre för mig. Första fredagen på ganska länge jag är ensam, och det blir ju inte så mycket fredagsmys ensam. Så jag tröstäter lite chirre, (rätt mycket eftersom jag äter för Emma också), och tycker allmänt synd om mig själv. Det får man göra ibland, även om jag är emot klagande i vanliga fall.


För att du är så snygg!

» Avundet tar aldrig ledigt.

♥        J e n n i f e r .

Better that we break.

Freestylade lite och hittade denna, mycket fin om jag får säga det själv.



I never knew perfection til
I heard you speak, and now it kills me
Just to hear you say the simple things
Now waking up is hard to do
And sleeping is impossible too
Everything is reminding me of you
What can I do?

It's not right, not ok

Say the words that you say
Maybe we're better off this way?
I'm not fine, I'm in pain
It's harder everyday
Maybe we're better off this way?
It's better that we break…


» Att vänta är värre än att veta. Sorg renar hjärtat, ovisshet söndrar själen.


J e n n i f e r .



Flasklallisarna.

Torsdag, check. Jobbet fortsätter pumpa på med information som jag helst av allt ska lära mig snabbt som ögat, huvudet börjar kännas ganska nära bristningsgränsen vad gäller att ta in och komma ihåg ny information. Imorgon när jag dessutom ska sitta själv, verkligen heeeelt ensam, hela eftermiddagen hoppas jag verkligen att jag inte rör ihop det allt för mycket. Fast fredageftermiddag efter en väldigt förvirrande vecka, det känns ju inte som upplagt för att få allt rätt. Men som tur är så löser sig ju allt!

Nu är jag precis hemkommen från gymmet, det är lite jobbigt att behöva stressa för att hinna dit innan de stänger. Nu vet jag inte riktigt vad jag ska hitta  på, men jag väljer mellan två saker. Endera ska jag göra glass, en sorbet på lime och mynta. Eller så ska jag bara slappa sönder i soffan. Hmm, det tål att tänkas på..


De gosiga flasklallisarna hemma hos Andrea, huuaa så gosiga!

» Kruxet med livet är att man inte kan få repriser av de bästa ögonblicken.

♥        J e n n i f e r .

Favorit i repris.

Kör en favorit i repris, godingarna ska snart gräddas och jag kan knappt bärga mig tills jag får smaka. Smör och ost på är helt oslagbart, mums! Och fantastiskt lite ingredienser behöver man också, det enda jag var tvungen att köpa var jästen, helt kanon.



» Frånvaro dämpar en sval passion och förstärker en stark passion på samma sätt som vinden släcker ett ljus men får en eld att flamma upp.

♥        J e n n i f e r .

Off I go.

Dagarna blir rätt långa nu, samtidigt som de är över i ett nafs. Men så länge man har något att göra på jobbet märker man inte att klockan rusar fram och det gillar jag skarpt. Från och med idag har vi sommartid med, vilket innebär att man slutar 16.00 istället för 17.00. För oss på reskontra blev det däremot en och en halv timmes övertid idag, det finns en del att göra om man säger så. Men det är skoj!

På grund av sjuklig träningsverk, (det går så när man är lat och sjuk i över en månad), och på grund av vad klockan är med för den delen, blir det inget gymmande idag. Fattar inte hur de kan ha så kassa tider, stänga 20.00 liksom?! Sjukt dåligt! Men jag satsar på en promenad istället, jag ska ändå förbi ICA och köpa jäst så jag kan baka morotsbröd. Så off I go.



» Få har dött av att kämpa vidare, många av att ge upp.

♥        J e n n i f e r .

Soppkok.

En dag till som bara är över som i en ögonblink. Idag fick jag pyssla med lite av det jag ska göra i sommar på jobbet, det enkla (?) tydligen. Men det var skoj, ge mig ett par tre sex tolv dagar bara så kommer jag nog få kläm på grejerna.

Gymmet slet gött i de galet onda musklerna sedan igår, så det fick bli mindre gymtid och mer simtid. Och sist med inte minst lite relaxtid såklart.

Sa jag att jag gjorde en mycket god kräftsoppa igår? Nej, det gjorde jag inte, men nu är det sagt. Som vanligt är det höften som jobbar med proportionerna, men i kastrullen var det i alla fall smör, mycket purjolök, en riven morot, tomatpuré, en burk kräftstjärtar med dillsmak + lagen, lite grädde, vatten, lite sweetchilisås, en fiskbuljongtärning, cayennepeppar, lite vitlökspulver, dill och så salt och peppar såklart. Höfta på och låt det smaka! Med ett par hårdbrödmackor med ost, (wasa sport + är helt klart det godaste hårdbrödet), blir man riktigt mätt i magen på ett sådär varmt och skönt sätt som bara en soppa kan få till. Ett plus är om det regnar ute, det är bra soppväder när årstiden inte bjuder på kyliga oktoberdagar.


Den galet mumsiga och mättande glassen jag åt på Smultronstället i Söderköping.

» Den som förlåter utan att glömma har inte förlåtit.

♥        J e n n i f e r .

Jiiiises.

Efter första dagen på Deloitte och första passet på gymmet på väldigt länge är jag helt slut i både huvudet och kroppen. Innan man kommit in i allt på jobbet kommer en hel del frågetecken behöva rätas ut, men det ska bli skoj när förståelsen kryper fram. Det känns som att jag hamnat på en väldigt bra avdelning för att koppla ihop jobbet med min teoretiska bakgrund i alla fall.

Och gymmet, jiiises. Jag var så trött när jag gick hem så jag knappt kunde stå. Benen var bara spagetti så det kändes som jag trampade luft hela vägen hem, inte okej. Men nu tänkte jag inte vänta flera veckor innan nästa besök, tror det kan vara en fördel.


Det är nog det där modet man ska köra på!

» Om det är förnuftet som formar människan, så är det känslan som leder henne.

♥        J e n n i f e r .

I'm back - bokstavligen.

Efter att ha varit borta från Östersund i vad som känns som en evighet har jag nu landat hemma i lägenheten efter en helt fantastisk ledighet! Sedan tisdagen den sista maj har jag hunnit uppleva Katrineholm, Smultronstället i Söderköping, Vingåker, Lerum, Göteborg, Liseberg och Marstrand med mina pinglor, och sedan hann jag med lite tid i Eskilstuna och Åkersberga med Andreas också. Jag kom hem till mammsen och pappsen i torsdags och där har jag stekt i solen nu under pingsthelgen. Och för att jag känner mig värd att nämna det, A hela nationalekonomin igenom känns rätt naaaajs!

Eftersom det bara är min kamera som använts så har Emma redan gjort en bra sammanfattning av vår lilla trip, kika in där vettja!











» Att resa är att leva.


♥        J e n n i f e r .

RSS 2.0