Mosters gokrok.

Nu är jag sådär lagom genomsvettig efter ett halvtimmespass på Monas crosstrainer. Puuuh säger jag bara, men nu kommer det gå ner extra mycket godsaker ikväll, det är ju helt perfekt. Det är förresten helt sanslöst vad hungrig man blir om man tränar någorlunda regelbundet. Det är ju knappt så man hinner bli mätt innan det är dags att äta igen. Nu är det i alla fall dags för en dusch och sen ska jag väl försöka packa ihop ALLT (?!) jag handlat för att få med det till Gnarp. Sen blir det nyårsfirande hos moster med familj, och med mammsen, pappsen, systerdotter och Jonas.

Och Jonas fyller ju år idag, mitt på blanka nyårsafton. Grattis till dig vännen! ♥

Nej, over and out, det här har jag definitivt inte tid med. Och så passar jag på att önska er ett riktigt Gott Nytt År!

» Aforismen gör inte den dumme klok, men den gör den kloke klokare.

♥        J e n n i f e r .



Mosters gokrok för 4 år sedan, gud vad tiden går alldeles för fort.

Inget fuskande.

Nej, under dagens 2,5 kilometer skate tilläts inget fuskande. Skate hela vägen, ingen "gå skidor" stil. Tro det eller ej, men jag lever trots allt. Idag blev det en vurpa däremot, men när en skida fastnar i ett spår och den andra väljer att sticka åt andra hållet, då finns det inte så mycket man kan göra. Jonas såg fundersam ut och frågade varför jag inte bara lyfte på en skida och klev ur spåret. Svaret, det har jag inte kommit på än. Men nu är jag i alla fall en vurpa mer erfaren, och faktiskt så var jag rätt duktig annars, det tyckte till och med Jonas. Imorgon tror jag vi bestämde oss för att ha en vilodag, efter de två senaste dagarnas 5 kilometer åkning kan det behövas. Jag kan ju inte slita ut min skidåkarkropp såhär i början på säsongen, det vore fasansfullt dumt.

Nu har vi precis snott ihop en smörgåstårta som ska åka med till Gnarp imorgon, och jag tror vi ska baka en till vanlig tårta nu också. Tårta hit och tårta dit, mums mums. Tur att det snart är ett nytt år, så man kan komma igång med alla de där nyårslöftena och nystarterna. Men nu har ju jag faktiskt klarat av det här årets nyårslöfte, så jag tror inte jag ska ha något särskilt det kommande året. För att vara en sån godisråtta som mig är jag ganska nöjd med att klara 365 dagar utan karamellkungen, chips och läsk. Men för att kort sammanfatta vad jag fick för mödan, så var det LÄTT värt det!

» Tro på den som lovar minst, han kommer att göra dig minst besviken.

♥        J e n n i f e r .

Rosiga kinder.

Ja det kan man verkligen säga. Vi slösade bort lite för mycket av dagen idag på att ligga i sängen och dra oss imorse, men det är sånt som händer. Efter frukosten åkte vi ut till Åstön i det härliga vädret. Tio minusgrader och strålande sol, bättre än så kan det nästan inte bli. Där ute blev vi ett tag, skottade och donade på. 70 cm snö i vissa drivor, det ni.

Väl inne i värmen igen vill Jonas släpa ut mig i skidspåret, medan jag vill få lite känsel i mina tår först. Och det börjar nog bli dags att äta något med, om inte annat brukar det märkas ganska väl när det är dags för mig att äta. Mitt humör sjunker ganska drastiskt när det är dags att fylla på reserverna, så det är nog säkrast att inte ställa mig på ett par skidor innan det är fixat. Igår åkte jag ju trots allt säsongens första 2,5 kilometer, men med tanke på mitt griniga humör de sista 2,4 kilometrarna är det bäst att jag inte åker skidor på fastande mage. Det skulle inte göra saken bättre! ^^

Mycket kläder ska det vara, det är grejer det.

Jag pylsade på mig alla kläder jag hittade, och Jonas slet med all snö.

» Att vara naturlig är en väldigt besvärlig pose.


♥        J e n n i f e r .








Shoppingshopping och skidåkning.

Idag var jag och Jonas på Birsta och handlade en del. En hel del... Puuuh! Jaja, det är så det blir när man råkar hitta tusen saker man vill ha. Träningskläder hit och träningskläder dit, det finns ju inget som är så roligt att handla som det. Men till slut fick jag ge mig, och då hittade jag faktiskt lite vanliga kläder med. Tro det eller ej, men jag hittade till och med ett par snygga jeans för tvåhundra spänn. Det händer aldrig mig, så jag har all anledning att vara riktigt nöjd.

Så fort vi kom hem bar det iväg ut i de tjugo minusgraderna igen - till skidspåret. Hej och hå.. Jag lever i alla fall, och inga ben är brutna. Jag ramlade inte ens en endaste gång! Med andra ord är jag rätt stolt. Mamma hade förmodligen sagt: "Jag kan inte åka skidor, men jag kan koka ärtsoppa". Nu är det ju så, att jag kan varken åka skidor eller koka ärtsoppa. Men såhär är det, att jag är attans bra på en massa andra saker - så det så! ^^ Men det var ju roligt, skidor blir aldrig min grej, men för det kan man ju tycka det är skoj. :) Och när det är tjugo minusgrader glider det ju inte alltför bra, så jag hoppas på bättre före nån annan gång. Men om Jonas får bestämma ska vi på't igen redan imorgon. Time will tell.

Nej, nu är det dags för dusch och middag. Det kommer inte sitta fel någonstans.

» Att tänka tvärs emot det förhärskande är heroiskt. Att göra det i tal är ren galenskap.

♥        J e n n i f e r .

Shoppahollic.

Nu är jag en nöjd ägare av en ny dator! Eller, om jag är nöjd vet jag inte än, den ligger fortfarande på laddning, snart redo för att börja massakeras. Men det är nog säkrast att den får ligga där, annars lyckas jag väl förstöra den. Jag och tekniska saker kommer ju inte överdrivet bra överens för att uttrycka det lindrigt.

Det blev lite mer shopping på mellandagsrean med, lite träningskläder och lite tröjor and so on. Och idag var det ju bara i Hudiksvall, imorgon är det Birsta som gäller. Ojojoj, hoppas att kontot inte motsäger sig, men tyvärr är det nog lite för mycket att hoppas på. Äh, det är bara att dra kortet och hoppas på det bästa.

Ikväll blir det väl lite soffpotatisstil, inga klagomål på det inte. Imorgon ska förmodligen min skidkarriär börja, skate dessutom låter det som. Hej och hå, trevliga människor man omger sig med, som vill se mig död i skidspåret.

» Att erkänna ett misstag är att tillstå att man blivit klokare.

♥        J e n n i f e r .


Lugnet infinner sig.

Ja, det är precis så det känns. Jag känner mig lugn igen. Vi försöker, igen, helhjärtat. Och jag hoppas och vill att känslan ska vara rätt. Men det viktigaste är att jag tror på det, att vi tror på det. Och det gör vi.

Alltså, 2 år och en kris senare. Jonas, tack för att du finns!

» Jag har en enkel filosofi. Fyll det som är tomt. Töm det som är fullt. Och klia dig där det kliar.

♥        J e n n i f e r .


Freaking cold.

Här är man hurtig och vaknar strax efter nio för att sticka ut och springa innan frukosten, och så är det -20°C. Det funkar säkert att springa ändå, men jag föredrar att bara gå ut och gå när det är så kallt, så man kan ha på sig massor med kläder och slippa frysa rumpan av sig.

Nu blir det lite frukost med pappsen, sen den där promenaden. Efter det får vi se vad dagen bjuder på.

» Vi sitter för det mesta mellan två stolar med våra känslor.

♥        J e n n i f e r .

Rörlig som ett kylskåp.

Om jag fortsätter i den här takten med stretchingen kommer förmodligen rörligheten att hamna på kylskåpsnivån. Men det är kivigt att komma ihåg att stretcha, det är så skönt att komma in i värmen efter man varit ute och sprungit så att man glömmer det viktiga runtomkring. Men, nu är jag i alla fall färdigstretchad, och ja, man får lida för att man fuskat innan. Ingen idé att klaga, det är trots allt totalt självförvållat.

Förvirringen kan nog inte bli värre. Jag vill. Men är det rätt? Det känns i alla fall rätt. Jag tror det skulle bli bättre den här gången, nu när jag vet att det går att prata om saker utan att det händer något. Men om det inte är rätt? Ska jag gå igenom det här en gång till då? Det enda jag vet är att jag inte vet någonting, förutom en sak. Som jag mått de senaste två månaderna har jag aldrig någonsin mått, och alltså måste något saknas. Och du är underbar nog att både förstå och vänta på att mitt känslomässiga kaos ska reda ut sig. Vilket det inte verkar göra, inte utan dig.

» Följ ditt hjärtas röst
(Tyvärr har ingen sagt att det ska vara enkelt)

♥        J e n n i f e r . 


And so I was.

Ja, typ. Uuuh.

Min nya kamera är redan trasig. -_- Så nu vet ni det. Och ja, den gick sönder innan festen började så tänk inte ens tanken att jag får skylla mig själv.

Kvällen och natten var väl... Trevlig (!!). Jag ser framemot att tagga Joakims blå kalsonger på facebook. Det var verkligen en fröjd för ögat när han låg i Linas knä för att få smisk. Gilla sanning och konsekvens skarpt! ^^

Och nej, det är inte snällt att springa ifrån någon så fruktansvärt odiskret som vi gjorde, men vad gör man inte?! Puuh.

Vaknade iallafall vid tio idag -KANONPIGG, vad annars?- Har aldrig förstått mig på det här med att sabba en hel dag för att vara bakfull. Nej, det är inte min filosofi. Pizzarester till frukost blev ju dessutom skinkan på grisen, pricken över i:et eller ärtan på grädden, vilket ni vill.

Ja, det var väl igår det. God fortsättning folket!

» Egoism är att leva som man vill leva, det vill säga att kräva av andra att de lever så som man vill.

♥        J e n n i f e r .

Well, then I am a maniac tonight.

Tusen tack för alla fina julklappar! Det är ju bra det här med önskelista, då får man ju lixom det man behöver. Asbra uppfinning det där. (y) Jag fick i alla fall den där digitalkameran, en platt&locktång, pengar, ett spel, en pyjamas, presentkort, en pulsklocka :D, broddar och mycket annat smått och gott. Jag kan ju passa på att låta lite mer nöjd också, och säga att mamma och pappa tyckte att julklappen jag berättade om att gjorde själv var den finaste julklappen de fått på länge. :)

Nu har jag varit ute och avklarat dagens springtur, och när man bor där man bor får man leva med att vägarna inte skottas mer än en gång i måndaden. Det resulterar såklart i väldigt mycket snö på vägen. Och när man bor där man bor får man även leva med att trafiken inte är allt för tät, alltså finns det inte alltid bilspår att springa i. Det i sin tur resulterar i att den vanliga slingan helt plötsligt är sju gånger jobbigare att springa, när man helt plötsligt ska plumsa fram.

Och visst är det väl typiskt att det ska komma en tant och gå längre fram efter halva vägen. Då blir man ju tvungen att öka för att verka hurtig, och för att komma förbi fort. Och vad händer när man ökar redan efter halva vägen? Jo, man har inte så mycket kvar i benen till spurten. Och för den som inte visste det, så är spurten en absolut måste. Och vad händer då, när man är stendöd i benen och dessutom ska spurta i en massa nysnö? (!!) Ja, jag är död.

Åååååh, idag är det FREDAG! Och jag vet fortfarande inte var jag har dig eftersom det är totalt hopplöst att få prata med dig. Alltså skiter jag i dig ikväll. Hela kvällen. Gud vad det ska bli skönt!

» Den som försöker dränka olycklig kärlek i alkohol är en galning.
Well, then I am a maniac tonight.

♥       J e n n i f e r .


Glad Påsk!

Ja, jag tänkte att det kan vara trevligt att vara lite omväxlande mitt ibland alla God Jul önskningar.

Guess what?! Tomten hade bytt paket i strumpan inatt, och jag fick den önskade kameran. Vilken tur att jag varit snäll, så det går att knäppa lite kort under dagen och kvällen. Tack Tomten! (:

Har varit ute och gått en sväng, och nu har vi precis varit och tänt ljus på gravarna. ♥
Nu är det dags för en dusch, och sen är det nog hög tid att börja göra sig iordning för Kalle Anka på julafton, (ja, jag dissar Änna Änka).

Hoppas Ni får en riktigt fin och mysig julafton runtom i vårt vita vinterland!

Midvinternattens köld är hård,
stjärnorna gnistra och glimma.
Alla sova i enslig gård
djupt under midnattstimma.
Månen vandrar sin tysta ban,
snön lyser vit på fur och gran,
snön lyser vit på taken.
Endast tomten är vaken.

Tyst är skogen och nejden all,
livet där ute är fruset,
blott från fjärran av forsens fall
höres helt sakta bruset.
Tomten lyssnar och, halvt i dröm,
tycker sig höra tidens ström,
undrar, varthän den skall fara,
undrar, var källan må vara.

♥       J e n n i f e r .

Leopardfredflintaman med korksnopp.

Har suttit och kikat lite till och från på uppesittarkvällen. Vann hundra spänn, men förutom det och Eriks uppträdande var det ganska långdraget. Men nu när jag vann så går jag ju typ in gratis på fredag, jag har ju lixom tjänat ihop till inträdet. Så det var ju bra, eller nåt.

Åh. fredagfredagfredagfredagfredagfredagfredagfreeeeeeeeeeeeeedag!

Jag och Elina bytte julklappar ikväll med över ett par minuter sådär. Jag fick en cool sak. Eller, jag fick två saker. Men en var mer cool. Jag fick ett slags grytunderlägg, lite special. Men den var praktiskt. Och sen fick jag en typ leopardfredflinaman med korksnopp för att öppna vinflaskor med. Och det är ju bra, med tanke på att jag dricker så mycket vin med mina vänninor. Så... Vem kommer på vinparty på lördag? Den var iallafall cool! ^^

Och NEJ, det är inte julafton än så jag tänker inte göra som alla andra och fuska och säga God Jul nu. Nej, inget fuskande, det är inte fair play.

» Den som väntar på ett tillfälle förlorar tid.

♥        J e n n i f e r .


Ny julstrumpa sökes!

Nej nu blev jag ledsen i ögat. Jag som ville få den där kameran jag önskat mig i strumpan imorgon bitti, annars har jag ju inget att knäppa kort med då tomten kommer. Så tar mamma fram ett paket - en skiva - och säger att det får bli den, för det är den enda julklappen som får plats i strumpan. :( Slutsats: Jag behöver en större julstrumpa! ! Eller så får de göra dagens digitalkameror ännu mindre. Attans alltså.

Jaja, det är inget att göra åt. Jag får väl ta en grisfot och gnaga på som tröst. Jag fick ju god middag idag iallafall, tacos! :) Det måste vara nästan två veckor sen sist, huvvaligen, inte undra på att det satt som en smäck.

Har tjuvsmakad en massa kakor ur julsortimentet med, lika smarrigt som alltid. Usch, jag ser inte framemot att få ordning på det hälsosamma livet igen efter alla de här helgerna i fuskandets anda. Men vad gör en kaka och ett kilo extra om hundra år?!

» Fel är fel, oavsett vem som gör fel eller säger fel.

♥        J e n n i f e r .


Sparkpremiär.

Det blev en sparktur, himlans vad det gled bra! Och den där fantastiska solen fick ju det kritvita landskapet att fullkomligt gnistra. Det är inte många gånger det blir bättre än så. Nu är jag väldigt hungrig, och vad går upp emot en hårdbrödmacka med leverpastej och tomat då?! Jag vet faktiskt inte vad jag skulle göra utan leverpastej och tomat, det är ju makalöst smaskigt.

Strykhögen har jag hunnit få undan idag med. Jag hatar att stryka skjortor, fy attans. Men jag är väldigt skicklig på det om jag får säga det själv, det tar sin tid, men det blir ju slätt och fint.

Sambo den lilla stackarn håller på att frysa sönder fast det bara är -15°C. Nu ligger han på kökssoffan slickad mot elementet, och med tassarna instoppade i elementet. Då kan man ju tänka sig hur han hade det när det var typ -35°C förra helgen. Hualigen, det är inte lätt att vara ett gammalt, slitet kattskrälle i det här hårda vinterklimatet.

» Grunden till att män föredrar skönhet framför begåvning är att de är bättre på att använda ögonen än hjärnan.

♥         J e n n i f e r .

Bara människa.

Idag är det en ny dag med nya tag. En bra dag. Med andra ord ska du inte få en sekund av mina tankar.

Jag började med att ta en uppfriskande springtur i de tio minusgraderna. Det vaknade jag till av kan man säga. Skönt var det, och nu sitter jag med en kopp kaffe och får upp värmen nergosad i pappsens morgonrock. Senare idag ska jag nog ut och åka lite spark, längtar nåt alldeles hemskt efter det. Och med tanke på att löpardojjorna inte fäster alltför bra i bilspåren efter vägen borde ju inte sparken göra det heller.

Jag är bara en människa. Och det är ju mänskligt att fela. Om man felat kan man kanske ångra sig? Göra något åt sitt misstag? För trots allt, så är det väl inte misstagen som räknas, utan hur vi löser dem? Förlåt, antar jag. För att jag hade så fel. Och för att du blev den som fick lida för det.

» Vår avund varar alltid längre än lyckan hos dem som vi avundas, och är den sannaste formen av smicker.

♥        J e n n i f e r .

ääääääh.

Egentligen borde jag väl lära mig, det skulle vara enklast och bäst. Men du vet så väl hur du ska låtsas som ingenting efteråt. Och vem åker på det dåliga samvetet då? Vem blir den som gjort fel? Just det. Jag.
Äsch, du är inte värd tiden. Du är inte värd grubblet. Nej, du är inte värd det. Nej..

Jag längtar till fredag, då ska jag inte tänka på dig en sekund. Inte ens en halv. Det blir välbehövligt rööööööj!

» Det största är inte att aldrig falla, utan att resa sig efter varje fall.

♥      J e n n i f e r .

Färdig.

Mamma och Pappa
Ni finns alltid där för mig.
Ni lyssnar med ett ständigt tålamod och kommer med goda råd.
Ni stöttar mig, Ni tror på mig och Ni hjälper mig att nå mina mål.
Tack, Jag Älskar Er!

Det blev resultatet av lite knepande och knåpande, en liten tavla med vattenfärg och en ihopsnickrad text. Jag är alldeles för dålig på att tala om för mammsen och pappsen att jag uppskattar dem och det de gör, så jag tror att den där lilla tavlan passar ganska bra. Särskilt nu i juletider, som trots allt handlar om att umgås med och ta hand om sina nära och kära.

En tvättmaskin har jag hunnit köra med, så nu är dagens uppgifter så gott som klara. Eller ja, som sagt skulle jag behöva göra en till sats mikroknäck, men än är ju klockan inte så mycket.

» Åsikter är som spikar, lätta att slå i, svårare att dra ur.

♥       J e n n i f e r .

Igenisade ögonfransar och kalla tår.

Idag följde jag med pappa till Ljusdal för att handla lite julklappar till mammsen. Jag kunde inte göra det i Stockholm eftersom hon var med överallt då, men nu är det klart och jag tror nog att jag hittade bra saker.

Det här med att springa när det är -25°C är väl kanske inte så rockigt för lungorna och så, så det fick jag skippa idag. Däremot pylsade jag på mig allt vad garderoben hade att erbjuda för att ta en promenad istället. Det är inte mycket som går upp emot en eldröd solnedgång över ett vitt gnistrande hälsingelandskap. Och om man lägger ihop det med ipodens goa musik, iskalla tår i de alldeles för kalla gympaskorna och totalt igenisade ögonfransar får man en väldigt härlig eftermiddagspromenad.

Väl inne i värmen igen har jag en del saker kvar att pyssla med. Jag ska nog börja med att göra lite mer mikroknäck, den har så gott som tagit slut. Haha, gottegris?! Javisst! Sen ska jag ju faktiskt göra en julklapp också, men mina alldeles egna kreativa händer. Men jag har klurat på den ett tag nu, så hittar  jag bara de rätta sakerna skadet nog gå att få till nåt fyndigt.

» Ensamheten skulle inte vara så illa om man bara hade någon att dela den med.

♥        J e n n i f e r .


Julkonsertsoffret.

Pappsen blev mitt julkonsertsoffer, och tur var väl det. De är så himla duktiga och man får verkligen en riktig julkänsla när man sitter där och lyssnar. Om man inte hittar julkänslorna där ska man nog inte försöka hitta dem nånstans.

Knäcken blev by the way amazing, och jag har precis upptäckt att jag inte borde ha gjort den för guuud i himmelen vad jag smaskar. Det är ju trots allt bara måndag, men vad gör det om hundra år?!

Jag och Lina har kommit överens om att en pizza med beasås skulle lösa alla livets bekymmer at the moment, och att det inte skulle göra nånting nånstans om det kunde vara enkelt ibland. Små barn, små bekymmer. Jag vill vara liten, I guess. Det där med sandkastning var ändå rätt okomplicerat och oskyldigt.

» Det finns människor som till och med saknar modet att vara fega.

♥       J e n n i f e r .


Knäckhissen.

I brist på annat att göra har jag skurat golven nu på eftermiddagen, det är också en sån där syssla som mamma faktiskt kan lejja bort, utan att bli missnöjd med resultatet. Och nu har jag gjort knäck - mikroknäck really is the shiet! Istället för att stå och koka och koka och koka i evinnerliga tider på spisen tog det lixom tio minuter. Snabbt som en plätt! Mikroknäck blir dagens hiss, helt klart.

Nu ska jag nog pyssla med det jag tycker är bland det juligaste av allt julpyssel, apelsiner och nejlikor och röda band. Det är synd att apelsinerna är runda bara, det kan vara lite kivigt att få snörena att sitta som de ska när man har ett par händer för lite att binda det med.

De sjunger in julen i kyrkan ikväll, och jag vill dit. Men jag vill inte åka själv och mamma ska jobba natt så hon hinner inte. Pappa verkade inte alltför sugen, så frågan är om han ska få bli mitt offer ändå, eller om jag ska strunta i det? Men det var ju så bra ifjol.

» Tålamod är konsten att hoppas.

♥       J e n n i f e r .


Springtur i alla väderlekar.

Aaah, solen kikade fram på mig när jag pulsade runt i mina löpardojjor. Loveli! När jag stack hemifrån var himlen stengrå och små snöflingor fyllde luften sådär lagom mycket. Sen efter kanske tio minuter var himlen plötsligt blå, och solen lyste så att det till och med föll en skugga efter mig på den vita marken. Och sen, pang, var det världens snöväder. Gigantiska flingor överallt, det var nästan så att jag satte dem i halsen när jag flåsade på.

Granen är i alla fall klädd och klar, myspys. Nu behöver jag nog stretcha lite, attans vad fort man stelnar ihop när man slutar stretcha i samma veva som man slutar träna. Men så blir det när förkylningar och andra trevligheter ställer till det. 

» Om du talar innan du tänker får du reda på vad du verkligen tänker.

♥        J e n n i f e r .


Tyst? Nej.

Ibland borde jag förmodligen vara tyst, men av någon anledning har jag blivit fruktansvärt bra på att inte vara det. Förut trodde jag att det var bra. Nu visade det sig att det förmodligen var precis vad det inte var. Men varför ska det vara så hopplöst att ta upp saker till en diskussion, det behöver inte resultera i tjaffs om man inte vill det. Men, det är väl så det blir om man försöker konversera med en vägg. Som tur är har jag i alla fall vett att ge mig när det börjar handla om smutskastning istället för diskussion - så länge jag klarar av att svälja känslorna så pass är väl det bra.

Dagen bjuder på mer snö och mer snö. Och så lite till snö. Ska nog ut och springa om en liten stund, då behöver jag inte tänka. Jag hjärta mina löpardojjor. Och sen ska jag och mammsen klä granen med. Det luktar så gott här inne nu när det luktar gran, det är ju som halva julen.

» Om du förstod skulle du inte kunna döma.

♥       J e n n i f e r .

Det ska vara jag.

Att försaka det jag har när jag behöver det som mest.
För att av någon anledning bevisa för mig själv att jag inte behöver någon.
För att inse att det är precis vad jag gör.
För att upptäcka att människor som påstår sig finnas där, inte gör det.
För att förstå att jag lurade mig helt.
För att bergripa, att jag hade så fel.

Det ska vara jag som lyckas med det.


Svettig och härlig.

Åh, det var längesen jag mådde så gott. Svettig, trött, frusen och alldeles blöt i håret av snön. Det var alldeles för längesen jag var ute och sprang. Nu har jag tänkt att inte vara sjuk mer, jag mår alldeles för bra när jag tränar för att vara sjuk och inte kunna göra det.

Nej, nu måste jag nog fixa lite mer nere i tvättstugan, annars får jag förmodligen tvätta hela natten. Sen blir det en varm och go dusch. Och sen kommer ju mosters gopiga och hälsar på idag, och då ska vi pyssla med lite apelsiner och nejlikor. Och hon kanske till och med vill åka pulka med mig, det skulle ju sitta som stjärnan på granen!

» Den som kommer med dåliga argument bekämpar man bäst genom att låta honom prata på.

♥        J e n n i f e r .

Sweet sunday.

Idag är det en söndag som inte följs av en vanlig skolmåndag, och hur härligt är inte det? Med tanke på hur fruktansvärt segt skolan gått ett tag nu måste jag verkligen försöka hitta någon energikälla att fylla på depåerna med det här lovet. Sen får det bara bära eller brista tills det är dags för studenten.

Mamma var så rar och placerade mig på tvätten idag, så jag har ju det jag gör ett tag framöver.. Hon råkar vara lite stressad eftersom hon så typiskt var tvungen att åka på en julkonsert helgen innan jul. Så idag har hon fullt upp med sillinläggning, skinkkok, grava lax och tusen andra saker.. Och eftersom hon inte tillåter någon annans hjälpande hand i köket så får man fylla i där man kan, alltså i tvättstugan.

Jag skulle verkligen vilja, -och behöva för den delen-, sticka ut och springa idag. -10°C och lite lätt snöfall är ju härligt. Frågan är bara om jag klarar det utan att halka och slå ihjäl mig, broddarna ligger ju förhoppningsvis inslagna i någon julklapp. Men det hjälpte ju inte mig så mycket idag, 4 dagar innan jul. Men det ska nog lösa sig, jag får väl halka och slå mig då. På sista tiden har jag varit helt fruktansvärt klantig ändå, tycker jag hittar blåmärken överallt hela tiden.  

» jag krusar dig inte, för jag förlorar inget.

♥        J e n n i f e r .

Det är så jag säger det.

Så säg som det är för den här gången
Krävs det mer innan jag öppnar armarna
Förlorar mig, och känslorna faller fritt på midnattsgatorna
För vem skulle bry sig om våra hjärtan blev förstörda?
Men allt det här vänder sig in i mig
Och du är det finaste jag vet, när allt annat här är falskt och fel
Och jag går bara ner mig, för det är så jag säger det
Du är det finaste jag vet

Håkan Hellström - Det är så jag säger det

Hemma i lugnet.

Ja, nu var helgens äventyr överstökade. Skönt att vara hemma igen, men det är ju lite skoj när det händer något i den grå vardagen med. Klev upp sådär lagom tidigt för att inte slösa bort den dyrbara tiden, och jag klagar inte eftersom det medförde att vi åkte ut till Sickla och julhandlade en massa sakomojer. När vi handlat klart på ICA påminde jag mina söta föräldrar om den där fina fina fina klänningen..

And....   Guess what?! Klänningen är MIN! Haha, det är till att lita på sina blinkande ögon.. ^^ Fast det var ju inte den där klänningen som jag såg igår, den här hängde bredvid och passade ännu mer perfekt. Loveli!

Börjar fundera om det verkligen kan ha hänt nåt.. 3 dygn?!

» Att kunna lyssna är halva framgången.

♥      J e n n i f e r .

Amazing!

Helt sanslöst fantastisk bra julkonsert! Peter Jöback - hetare than ever, ååååh vad bra det var! Cookies & Beans och alla andra som var med gjorde ju inte konserten sämre heller. Det här var precis det som behövdes för att få tankarna på annat håll, tankarna bort från dig. Peter sa så himla mycket fina saker. Verkligen tänkvärda grejer, och det han sa stämde verkligen. Det träffade.... mitt i prick -----› ♥

Och vad roligt det var att få träffa Astrid igen, lilla flickan som blivit huvudet längre än mig och som inte alls är liten längre. Hennes lilla rosa cykel som hon cyklade på när hon var - typ 6? - står fortfarande kvar där hemma. Det var grymt att du ville följa! :)

Jag har fortfarande inte släppt den där klänningen.. Undrar om jag ska börja bearbeta pappa redan nu, dels för att få skjuts ut till Sickla imorgon, och dels för att han gladeligen ska vilja betala denna festblåsa för 800 spänn.. Hmm, jag har ett hårt bearbetningsarbete framför mig..

» Vågar du inte leta efter det du söker hittar du inte dina svar.

♥      
J e n n i f e r .


Redo för middag och globen.

Ombytt och klar, nu är det bara att vänta på mammsen och pappsen. Tro det eller ej, men i vår familj är det faktiskt jag som är kvick och får vänta på the grownups. 
Mamma köpte ett skärp till mig idag som jag skulle få i julklapp, men eftersom hon tyckte att det skulle passa bättre än skärpet jag tänkt använda fick jag tjuvanvända det nya ikväll och slå in det tillbaka i paketet sen. ^^ Hon är snäll hon.

Anledningen till att jag blev tvungen att göra ett till inlägg nu var att jag hittade det klockrenaste visdomsordet ever! Det passade fruktansvärt bra till dagens känsloläge. Och om jag fortsätter att älta sånna här visdomsord blir jag kanske klok på everything till slut. Förmodligen är det helt hopplöst att få någon rätsida på det mest väsentliga, men som sagt - Alla sätt är bra utom de dåliga..

» Att vara olycklig är att inte veta vad man vill och sträva ihjäl sig för att uppnå det.

♥       J e n n i f e r .


Klädbytarsväng.

Ja, lite grann har det väl blivit handlat. Tyvärr har jag fortfarande inte släppt min förälskelse i en fantastiskt het klänning för 800:- på nån affär i Sickla. Den hade suttit som en smäck på juldagen, men men, nu hänger den kvar i affären istället för i min garderob. Attans!

Nu är det dags att byta om, snart dags för middag för att hinna äta innan julshowen börjar. Som sagt hade humöret och lusten kunnat vara bättre, men bara jag får annat att tänka på så löser sig nog det här. Och det kommer bli jättekul att få träffa Astrid, det händer ju inte alltför ofta så att säga..

Nej, såhär blir inga kläder bytta och inget hår fixat.

» All början är lätt, när man jämför den med slutet.

♥      J e n n i f e r .

Skitsaker..

Var man än befinner sig är det för mycket begärt att komma undan va?! 12 satans jävla björntomtar till hade vi kunnat sälja om inte den där beställningen försvunnit. Det är en hel jävla kartong! Åh, dålig start på jullovet.

Och du gör ju inte saken bättre, vad vill du egentligen? Förstår inte vad jag gör för fel.

Hur som helst, Peter Jöback på globen ikväll. Det blir nog bra, men just nu har jag ingen lust med nånting. Suck..

» Ibland när jag säger det jag tänker så märker jag att jag inte alltid tycker så.

     J e n n i f e r .

Heeeeelg!

Nu har jag sett julshowen och ätit jullunch, så nu har jag definitivt jullov. Kan det bli bättre än så? Nej! Nu ska jag snart traska hemåt i alla minusgraderna, och se till att väskan är färdigpackad. Har lovat syrran att hämta gopiga på fritids klockan tre, och sen ska vi väl äta lite innan jag åker mot Stockholm.

Åååh, underbara jullov!
Äntligen!

» Erfarenhet är det namn som människorna ger sina dårskaper och bekymmer.

♥        J e n n i f e r .


Knepigt

Tiden går ju så fruktansvärt fort, det känns ju inte alls som att det ska vara jullov redan. Men jag klagar inte såklart, aboslut definitivt inte!

Nu är det soffan som gäller, klockan har ju blivit halv åtta och det betyder att det är dags för halv åtta hos mig. Så ni kan ju sitta där och titta på ert Greys Anatomy och Desperate Housewifes och allt skit ni kollar på, för nu ska jag se riktig teve! ^^

» Retar du upp dig på småsaker är du kanske inte större än så.

♥       J e n n i f e r .


sååå typiskt

4 lägenheter delar på en tvättmaskin och alla ska vara tvugna att tvätta samma vecka? 0_o
Ibland vill saker inte bara flyta på helt enkelt.. I övrigt har väl inte dagen bjudit på så mycket spännande saker, förutom att jag har jullov nu. Imorgon är det bara jullunch och julshow, och sen på kvällen åker jag till Stockholm, så inga mer lektioner för min del förrän nästa år! Det kan nästan inte bli bättre än så.

Ikväll bjuder syster på middag - igen.. Hon är rar hon, som tar hand om sin lillasyster. Sen har jag lite läsning som ska göras med, så att jag kan lämna så mycket böcker som möjligt i skolan imorgon. Tyvärr måste en del ämnen följa med hem över lovet, men det är väl sånt man får leva med. Nu är ju faktiskt fem sjättedelar av gymnasietiden avklarad, vilket betyder att det bara är att ligga i och kämpa för att orka med det sista rycket.

» Det viktigaste i all kommunikation är att uppfatta det som inte sägs.

           J e n n i f e r .

Orkar inte

Jag skulle ju bli frisk tills idag, det här funkar ju inte. Febern har kommit tillbaka, vad är det för satans crap jag har i kroppen? Jaja, det är väl bara att gilla läget, men det känns riktigt irriterande. Jag som aldrig är sjuk, varför ska jag behöva börja med det nu för? Bläääää! Nej, seriöst orkar jag inte sitta upp längre.

» Pessimisten är kanske den som har rätt i det långa loppet, men optimisten har det roligare på vägen dit.

♥  
       J e n n i f e r .


Svenska hjältar

Ja, man kan ju fråga sig vad man själv fyller för funktion. Helt fantastiskt vilka genomgoa människor det finns, som helt utan anledning har en drivkraft jag själv bara kan drömma om att hitta hos mig själv. Man får en tankeställare, och det är nog behövligt.

Som en lite kladdig parentes kan jag avslöja att jag sliskat glögg på hela mysfilten i soffan. Den är makalöst kladdig och luktar glögg, men vad gör det om hundra år?!

Och Astrid följer med mig, mammsen och pappsen på Peter Jöback på fredag, det blir kanonmysigt! :)

» Håll inte tillbaka dig själv, du är allt du har.

♥       J e n n i f e r .


3 dagar kvar!

Sen är det efterlängtade jullovet här, loveli! På torsdagkväll åker jag ner till Stockholm, sen blir det julkonsert med Peter Jöback på fredagkväll. Det finns förresten en biljett över, som jag inte verkar bli av med fast jag slänger den efter folk. Någon?

Förresten så gick matteprovet inte så dåligt som jag trodde heller, måste ha haft en bra mattelärare under helgen där i Stockholm ;)

Kvällen erbjuder inget mer spännande än soffan och teven, men det klagar jag inte ett smack på. Sen hade jag tänkt att bli frisk med, så jag kan träna imon. Ja, så får det bli, it's a deal.

» Det omöjliga tar bara lite längre tid.

         J e n n i f e r .

well, I guess..

How come you always bring me down if you say you're the one?
How come you've been so hard to find if I'm always on your mind?
You left me yearning for your love
Thought about leaving just to let you know that I am not for granted
Guess I am for granted
I'll never leave you anyway, when the night has turned to day


Guess I am for granted


bland det bästa.

Något av det allra bästa med jultiden är att jag kan ta mig tid till att klinka lite julsånger på orgeln. Det är bland det mysigaste och mest rogivande som finns. Eller ja, det är rogivande om jag lyckas, när jag missar ackord kors och tvärs är det mer frustrerande än rogivande. Men, fast jag spelar så fruktansvärt sällan så är det en hel del som sitter kvar i fingrarna från år till år. Och det är väl tur, annars skulle det ju inte alls vara lika roligt att spela.

En härlig promenad i minusgraderna blev det med, det knastrade under fötterna när jag gick på skaren. Det är inte mycket som är mer vintrigt än det.

» Den som äger tålamod äger allt.

♥      J e n n i f e r .


sooolen :)

Det är för första gången på typ såhääääär länge inte stengrått och tråkigt ute. Det är alldeles frostigt och solen lyser upp den lite för gröna skogen, men det spelar ingen roll att det är minimalt med snö, inte så länge det är blått på himlen och minusgrader.

Idag har jag lovat mamma att städa badrummet, och nu när dagen erbjuder sånt här väder blir det helt klart en promenad med. Hade det inte varit för den satans förkylningen hade jag kunnat springa, men det får bli en annan gång.

» De enklaste frågorna är de svåraste att besvara.

♥         J e n n i f e r .

missing piece

And I hate the phone but I wish you'd call
Thought being alone was better than losing you
And I know it's easy to say, but it's harder to feel this way
And I miss you more than I should
Than I thought I could
I can't get my mind off of you
And the least thing I know
Is what to do



julmarknad :)

Mina tår är lika stela som istappar, och jag får innerligt hoppas att känseln i dem återvänder så småningom. Men förutom det så var den där yttepyttelilla marknaden grym!
Sålde slut på ljusen i alla tre kategorier, så nu är min försäljning doooone! :)
Sen är det ju jätteroligt att få prata med alla här hemma, fast jag är hemma så gott som varje helg är det ju sällan jag träffar och hinner babbla med gamla bekantingar.
6 av 5 toasters till den här dagen!

Nu blir det att försöka få upp värmen i kroppen, sammanställa lite efter dagen, komma igång med bokföringen (!!!) och mysa i julstämningen här hemma.

» Vi bedömer oss själva efter vad vi känner att vi kan göra, medan andra bedömer oss efter vad vi redan gjort.

♥       j e n n i f e r .

men godmorgon

Smaskar i mig lite frukost nu, och taggar för att stå ute i kylan några timmar på Ramsjös yttepyttefnuttiga lilla marknad sen idag. Meeen, vad gör man inte för sitt älskade UF-företag.
Jaja, man ska inte vara bitter. (y)

Och det finns ju inget ont som inte har något gott med sig, jag får ju träffa Elina ♥

» den som lyder alla regler missar allt det roliga.

♥        j e n n i f e r .


heeelg :)

Och som vanligt sitter ju inte det fel nånstans!

Tusen pussar till min mammsen som gjort pepparkaksdeg till jobbet och sparat lite till mig, det ska jag smaska i mig nu tror jag (y)

Och som alla redan vet så är det ju dags för idolfinal ikväll.
ERIK! ERIK! ERIK! ERIK! ERIK! ERIK!
Usch, det blir en dyr kväll för mobilen detta..

Nej, nu måste hängen tvättas, (eller kanske tvätten hängas), innan de är dags för soffan och pepparkaksdegen.

» Det är ingen glädje i att vara sysslolös, det roliga är att ha mycket att göra och strunta i att göra det.

          j e n n i f e r .


|

»     Dina tankar är i regel ditt eget största hinder     «




I get it, not

Som jag brottats med dessa designkoder. Måste erkänna att jag fortfarande inte förstår ett smack, men idag hände det ju iallafall nånting när jag klickade omkring. Hejja mig alltså! (y)

Hade ju verkligen behövt göra andra saker än att nörda runt med det här, men ibland får man helt enkelt bara ta dagen som den kommer. Det är ju faktiskt inte hela världen.

Funderar på att addera soffan med mammas pojkar, det skulle inte vara helt fel.
Jajjemän, så får det bli!




jag måste bara ..

påpeka att det här med designkoderna inte är min grej.
jag ser inte någon logik i systemet överhuvudtaget.

hjälp?! ^^


RSS 2.0