soliditet.se

När ens skoldagar upptas av att bli bästa vän med internetsidor som soliditet.se, ekonomiverket.com och aktiekunskap.nu, då funderar man på om man egentligen vet vad man har valt att pyssla med. Jag skulle bara dela med mig av denna lilla måndagsfundering, puss på er.

Fint och så.


Paradiset.

Idag är jag pigg, wihooo. Måste ha varit nåt jag käkat, undrar bara vad.. Tur är i alla fall det, för snart vankas det cognacsflamberad älgfilé med grönpeppar och rosépeppar. Pepparen känns lite extra god då pappa mortlat den med en hammare i en träkåsa som min farmors far gjorde 1959, det tycker jag känns lite exotiskt.

Efter en del tappra försök med att ladda upp bilder från dagen via den här bloggappen har jag gett upp, det får ni se senare. Jag och Jonas tog oss i alla fall upp på toppen av skoterleden i det fina vädret idag, trots att det var okört på leden. Det blev en tippning och lite grävande på köpet, men nu är det uppkört och fint. Ikväll vankas det bad i tunnan till en stjärnklar himmel, om någon missat det så kan jag säga att den här stället är mitt paradis.


Dålig timing.

Joråmenesåatteh, magsjuka är ju kul. Fy fan. Dock kan det nog inte va helt äkta magsjuka, det är mer illamående än att jag kräks kors och tvärs, men nog så jobbigt är det. För övrigt så suger det att få i sig typ tre köttbitar när de andra kan äta hur mycket fondue som helst.. Vindruvor is my friends. Extra bra timing då vi åkte till Gäddede idag med, life sucks sometimes.


Så gott som medvetslös.

Uäääh, mår som en uppkräkt hårboll för tillfället.. Det blev alldeles för lång tid mellan lunch och middag då gympasset verkligen dödade mig, mer löpning än på länge knäckte mig totalt. På vägen hem trodde jag att jag skulle ramla ihop så jag ringde Jonas så han skulle höra att jag inte tuppade av, men jag orkade inte hålla handen vid örat så det gick inte heller. Jag gick mot röd gubbe utan att tänka på att det inte var ett vanligt övergångsställe, tog dubbelt så lång tid på mig att komma upp för backen och glömde värma middagen. Nu har jag i alla fall fyllt på kroppen med den kalla maten så jag hoppas jag kvicknar till snart, huuua.


Hallonsaft.

Hahaha, som vanligt gör Rix MorronZoo mina morgnar såväl på jobbet som hemma. Då Eva Röse gästade dem nyss så klädde Ola ut sig till smurf då hon samlar på smurfar, och han förvrängde även rösten med någon slags röstmaskin. Mina kollegor måste tro att jag är helt knäpp när jag sitter och fnissar för mig själv med hörlurar. Det som tog priset var i alla fall när han rev av: Saft saft hallonsaaaft, bättre saft har ingen haft!! Då höll det på att brista totalt!!

Puss & Kraaam


Tragiskt.

Mammor och minimodeller, vilket tragiskt program.. Tur att det finns folk till allt så man själv kan slippa sånt där. Och det är ganska fruktansvärt att barn inte får vara barn, blääääh.


Skotertur.

Idag var det en liten skotertur på schemat, den blev lite längre än planerat då vi ställde in siktet mot ett vindskydd på fjället för korvgrillning men upptäckte att vindskyddet nu mer var en hög på marken. Frusna och hungriga vände vi tillbaka till en grillkåta där någon precis hade varit och eldat, så där fick vi oss lite grillad korv, utan bröd, men med räksallad. Det gäller ju att packa det viktigaste så att säga, brödet får vi grilla här hemma nu i efterhand kanske. Nu vankas det lite ost och schecks, (som Emma tror att det heter), för att kirra vårt matschema och slippa ta med all mat hem, sen blir det tacoooos ikväll, göööött!

Puss och kraaam


Loveliiii.

Åh vilken fantastisk dag det har varit, verkligen perfekta backar utan is och skönt väder. Fast det varit -10 så har det ändå inte känts kallt, och det var jättelite folk så vi behövde aldrig köa i liften! Hann ju träffa Owe och Karin med, Emmas mamma och pappa. Vi käkade lunch med dem när de kom och vilade fötterna lite. Ikväll blir det käk på Trapper, the place to be här i Lofsdalen typ. Nu sprakar det gött i kaminen och Emma tvingar oss att se på handboll, det är typ det sämsta hittills med den här dagen, men men, lite kan man väl stå ut med.

Puss och kraaam


Rätt fint och så.

En promenad i en sån här miljö klagar man inte på.


RPM.

Död åt spinningpasset idag, RPM cykel hette passet och jag höll på att gå under. Efter tio minuter var känslan i kroppen: Aaaaaaldrig mer!!! Efter femton minuter var känslan: Jag trodde inte att jag skulle dö såhär. Det var tre instruktörer idag eftersom passet är helt nytt, och de var så himla bra allihopa, kan lätt tänka mig att ha det där som onsdagspass! Såhär i efterhand alltså, för nu sitter jag ju trots allt här levande. Nu börjar jag bli sjukt hungrig eftersom kasselerpajen har bestämt sig för att a l d r i g bli färdig, och inte blir ju det bättre av att mästerkock börjar snart så man får se en massa mat.. Ge mig maaaat!! Snällaaaa!


Gomiddag.

Kycklingburgare, inte helt fel såhär på en vanlig sketen tisdag, nomnomnom.


Lunchtime.

Tentan närmar sig och för varje papper vi tar oss igenom känns det bara klurigare och knepigare. Nu är det i alla fall lite lunch så energin toppar, sen blir det några köttiga timmar med Svea Rikes Lag igen, niiice.


Zumbaaa.

Väntar på att klockan ska gå så jag kan gå och möta upp Emma, klockan sju är det nämligen Zumbaaatime! Addie ska också med såklart, men hon bor ju redan där nere på stan so too speak. Sjukt taggad är jag, det ska bli riktigt skoj! Men se, nu har ju några till minuter trillat iväg, dags att gå!

Puss&Kraam


Måndagslyx.

Är ganska så nyligen hemkommen efter en härlig kväll på stan. Var med reskontrateamet, alltså min avdelning på Deloitte, och åt middag på Sir Winston. Jättegod mat och supertrevligt sällskap, en helt perfekt måndagskväll helt enkelt. Imorgon väntar mer tentaplugg och nu blir det lite filmmys innan det är dags att få sig några timmars sömn.

Puss & Kram


Fina söndag.

Igår var vädret helt fantastiskt, runt -7°C, klarblå himmel och strålande sol. Det tog jag och Jonas till vara på och åkte för att premiärtesta vår nya slalomutrustning i Gustavsbergsbacken, backen på Frösön alltså. De hade premiär för den nya nerfarten på baksidan i lördags så vi passade på att testa den med. Utrustningen funkade som den skulle och vi blev härligt vindbitna i ansiktet av det kyliga vinddraget samtidigt som vi fick njuta av den fina utsikten över Östersund.
'
» Den som fyller sitt huvud med andras ord hittar ingenstans att göra av sina egna.
♥        J e n n i f e r .

Total lycka.

Total lycka är vad som uppstår när Hellner knäcker äckelnorthug totalt, fy fan vad han var värd det där!


Hard work work.

Yes, jobbar på bokhandeln idag, kände att det var dags att rycka in när jag varit tvungen att neka några gånger nu. Skoj att träffa lite folk och underhålla kassakunskapen och sådär! Nu är det lunch!

Puss och kram, vi ses på stan!


Väsentligt.

Sjukt mycket väsentliga lagar det finns.
BB 12 kap. "Huru svin må i ollonskog släppas".

Det ni, det är bra grejer att veta det.

Infria ett löfte.

De två sista föreläsningarna för kursen var igår och de var tämligen uttråkande, det är sådana gånger man uppskattar wordfeud och liknande påhitt. Idag är det dags för en dag i skolan på egen hand, och sen ska jag och Addiepaddie infria ett litet nyårslöfte, spännande!



Kämpa på i Norge min pärla!


» Försök och misslyckas, men misslyckas inte att försöka.

♥        J e n n i f e r .

 

 

 


Mini-Nyår.

Idag hade vi typ trehundra uppdrag innan vi kunde åka hem till Sund en sväng igen, men sent om sider kom vi iväg och nu har vi firat lite nyår här med mamma, pappa, Lennart, Tina och Emma eftersom mamma jobbade natt igår. Imorgon bär det av mot Östersund igen, och det ska bli så fantastiskt skönt även fast det varit underbart att vara hemma och ha ledigt. Själva ledigheten är det väl inget egentligt fel på, men jag vill ha tillbaka vår vardag med våra rutiner och mina saker som inte ligger i väskor och påsar. Så vill jag träffa mina pärlor med, så det så!

 

pusss&kraaam

RSS 2.0