Sommarjobb i all ära.

Sommarjobb i all ära, men nog har jag det jag gör ändå om man säger så. Av någon underlig anledning är det aldrig nån trängsel på vébacken heller. Det kanske beror på att det finns för lite riktiga kvinnor, då det som ni redan vet är min bestämda uppfattning att riktiga kvinnor travar ved. Tre sådana dära SJ-pallar blev det i alla fall idag, mellan åskskurarna som cirkulerat. Satsar på åtminstonde två till imorgon innan jag åker till Gnarp, så är ju inte allt kvar sen även om det känns som den där véhögen aldrig ever någonsin alls krymper.

Undrar hur många vedträn som passerar genom mina händer innan allt det där ligger där det ska. Och undrar hur mycket alla dessa trän sammanlagt väger. Och undar hur många gånger jag bockar mig för att ta upp dem, med tanke på att jag tar två trän i taget.. Ja, undra sa flundra om gädda är en fisk...



» Belöningen för ett väl uträttat arbete är ett väl uträttat arbete.

♥        J e n n i f e r .

Dunder och brak.

När man ser blixtarna fast man har ögonen stängda och rullgardinen nere, då åskar det ganska bra. Imorse vaknade jag av att ett världskrig dånade utanför fönstret, och dundret kom så gott som innan blixtarna syntes. Jag trodde det skulle rensa ur luften ordentligt, men det är näst intill kvavt ändå. Det enda som hände var att blixten slog ner någonstans och snodde strömmen av oss. Men det gick bra att koka frukostäggen på vår gasolbrännare med, här sitter det inte fast inte.

Glömde jag att säga att jag fortfarande är sjukt lycklig över att ha hittat en lägenhet i Östersund?!



» Om man nu får välja mellan ett förnuftsäktenskap och ett kärleksäktenskap – så tycker jag att man ska välja ett förnuftigt kärleksäktenskap!

♥        J e n n i f e r .

Såhär är det.

Såhär är det, att när solen steker hela dagen blir det dåligt med tid framför datorn. Det gäller ju att prioritera om man säger så. Emmsen har varit här och vi har solat, badat, hoppat studsmatta, spelat kubb och badminton hela dagen i solgasset. Efter en sommarmiddag med matjesill och gräddfil med gräslök blev det en fisketur, så nu ska vi steka lite färsk småabborre och småöring för att lägga på mackan till kvällsfikat. Det är inte så synd om mig alltså, om man säger så..

Förutom att jag saknar hjärtat då, som tydligen har somnat ifrån kvällssamtalet. Jag älskar dig!

Ledsen för tråkiga inlägg utan bilder, men jag sitter vid pappsens dator då den är igång istället för att starta upp min egen där internet ändå inte vill starta. Det duger ju som en liten bortförklaring i alla fall.

» Det säkraste sättet att säga emot sin fru är att göra det i tystnad.

♥        J e n n i f e r .

Vad är det för konst?!

J A A A A A A A A A A A A A A  A !   !   !

Vad är det för konst när man har en farbror Stig som spelat i Svänzons med ä och z?! Om några dagar kommer hyreskontraktet i postlådan, och då har jag en lägenhet i Östersund! En tvåa på 65 kvm, med balkong! Fast man ska inte ropa hej förrän man är över bäcken, men hej hej hej hej hej hej hej hej!

Åh, så så såååååååå skönt! Inget mer grubbel över detta annars gigantiska problem.

Och så får jag ju flytta ihop med mitt hjärta med! ♥


» En muntlig överenskommelse är inte värd papperet den är skriven på.

♥        J e n n i f e r.



Annorlunda midsommar.

Vissa gör vad ingen annan gör, så ni som suttit i solskenet på altanen, druckit skumpa och ätit jordgubbar under årets midsommar kan kyssa er där bak! Jag, Jonas, Anneli, Stefan, mamma och pappa har nämligen varit iväg på en kortare fjälltur. Jag tycker det är kul med nya uppslag till gamla utslitna traditioner som kräver nytänkande, och det här blev verkligen en minnesvärd midsommar!

Svinto, min prins som jag fått vara leasingmamma åt hela helgen!
Han var en rackare på att klä midsommarstången han.

 

Påväg uppåt mot vyerna, alla kan inte kasta snöboll på midsommarafton.
(Skulle tro att det lider brist på folk som skulle uppskatta det med.)

 


Hunnie bar som en tjur och klampade på som en älg,
tack vare honom kunde vi dricka både öl och cider i denna underbara miljö!

Sol, skumpa och jordgubbar, vem behöver det?!
Inte vi i alla fall, vi firade med det här!


Förebygg bihåleinflammation.

Min lördag har hittills erbjudit melodikrysset och en liten promenad med hundarna. Självklart också en massa bröllopssnack då det är totalt omöjligt att undvika. Hur många gånger kan man ha hört Ockelbo idag?! Typ fyrahundratjugotre.

Nu blir det en tripp till affären, och efter det ska jag ta itu med min garderob. Jag har vräkt ut allt därinifrån ut på golvet i rummet, och det ser ut som en mindre version av Tjernobyl. Jag fattar inte hur jag inte kan ha några kläder när de fyller ut hela mitt rum. Och jag förstår inte heller hur det har och ska kunna få plats inne i garderoben. Men så blir det väl när man flyttar från en lägenhet och hem igen.

Mitt virus eller vad det nu är har totalt bestämt sig för att min smak och lukt inte ska komma tillbaka. Snacka om att världen är tråkig utan någon smakeffekt i munnen! Jag hoppas verkligen att det ger sig snart, en vecka utan smak räcker..

Förebygg bihåleinflammation om du känner att det börjar tätna igen i gångarna ; Koka upp en ganska stor kastrull med vatten och häll sedan i mycket timjan. Ta sedan ett ångbad med en handduk över huvudet, och sitt så länge som möjligt.

» Grunden till att män föredrar skönhet framför begåvning är att de är bättre på att använda ögonen än hjärnan.

♥        J e n n i f e r .

Hoppas, hoppas!

Så länge det finns liv finns det hopp, men inte fan är det enkelt.
Men ingen har sagt att det ska vara det heller.


Hoppas, hoppas, hoppas, hoppas, hoppas, hoppas, hoppas, hoppas, hoppas, hoppas, hoppas, hoppas, hoppas, hoppas, hoppas, hoppas, hoppas, hoppas!


» De som har mycket att hoppas på och ingenting att förlora är alltid farliga.

♥        J e n n i f e r .

Jag vill inte.

Jag tror inte jag är redo för det här att bli gammal, eller är det bara en normal ångest över att allt ansvar lämnas över till mig själv mer och mer för varje dag som går?! Mamma och pappa ska inte göra allt åt mig längre, även om jag tycker att de borde veta allt åt mig (!). Hur ska jag veta hur jag gör för att söka studielån eller hur man anmäler sig hit och dit?! Jag, jag som precis lärt mig att torka mig själv på toan.. Okej då, så illa är det inte, men ni förstår kanske den där känslan jag försöker peka på?..

Ikväll har jag i alla fall fått till ett bank-id, och om jag får säga det själv är det också ganska vuxet. Eftersom man måste ha ett sånt för att kunna ansöka om studielån vilket man måste ansöka om i tid om man ska plugga, för senaste ansökningsdag är då och därför....

Och som om inte det vore nog, jag måste ansöka på något vis för att ha rätt till bostadsgarantin, men var man ska ansöka säger de ingenting om. Men man ska göra även det innan då och då för annars har man inte rätt till den där satans garantin..

Jag frågar än en gång vem som har tid att vara arbetslös som nykläckt vuxen, jag har i alla fall mer än ett heltidsjobb då jag ska försöka lyckas tänka på allt som sådana dära fullärda människor som kallas vuxna tydligen vet. Och varför, varför finns ingen handbok, eller åtminstonde checklista?! Det vore allt en affärsidé det..

Ni förstår var jag vill komma med den bilden...



» Det enda man kan göra med goda råd är att lämna dem vidare. Själv har man aldrig någon nytta av dem.

♥        J e n n i f e r .

Vadå arbetslös.

Dagarna går trögt när man är sjuk så man inte riktigt kan fördriva dem med någonting, ändå är det en vecka sedan jag tog studenten imorgon.. Den Einstein som kommer på ett klokt svar på var tiden tar vägen ska få en maskros av mig!

Funderar på vad det här med arbetslös är, själv har jag ett heltidsjobb med att hitta boende i Östersund. Lova att ni har mig i åtanke om ni hör den som sa det till någon som hörde att han skulle..... och därför vill hyra ut sin lägenhet.

Kanske man skulle ta itu med lite mer garderobsrensning igen, det blev som inget av med det igår. Egentligen skulle jag helst dra en filt över mig i soffan framför en film i famnen på Jonas, men man får väl inte alltid som man vill antar jag.





» En klok man skapar fler tillfällen än han finner.

♥        J e n n i f e r .

Under all kritik.

Bloggandet ligger under all kritik, men det gör folktandvården också! Jag skulle dit imorse istället för 24 juni då vi är ute och fjällvandrar, så kvart i åtta tryckte de in en tid för mig. Jag är fortfarande sjuk och vaknar om nätterna av en massa hosta och sånt, så det sista jag egentligen behövde var att ställa klockan för att vara där kvart i åtta, men vad gör man liksom. Det är bara det att när jag kom dit hade de haft ett strömavbrott, som tydligen var gigantiskt då det drabbat både Ljusdal, Järvsö och Hennan. Men i och med det fick de i alla fall inte igång datorerna igen, och utan datorer har man tydligen inga händer på folktandvården heller. Det var bara att vända hem igen det, efter en massa massa massa väntan, medelmåttigt glad. Men jag fick i alla fall en gratis tandborste... TACK!

Jaja, nog om det.. Lägenheten blev vi i alla fall klara med snabbt som ögat, både mamma och jag var lika förvånade när allt blev färdigstädat på måndagkväll, så vi till och med hann lämna tillbaka nycklarna. Febrig och hängig som jag var trodde jag inte att jag skulle palla, men en kaffekopp på golvet emellan varven hjälpte upp orken tillräckligt.

Ja, det var det.. Idag har jag börjat röja bland en massa gamla skolsaker med förhoppningen att hitta nåt jag kan kasta, som vanligt utan framgång. Inte vet jag hur vi får lösa det, men jag tänker inte kasta nåt. Hur nostalgiskt är det inte att hitta "AV: Jennifer -99" Nej, jag slänger det inte. Inte, inte, inte! Men det behöver ändå röjas och sorteras lite, man kan ju har mer ordning och mindre ordning på sakerna om man säger så. Just nu är det definitivt ingen ordning, hatar all röra som alltid kommer i och med att man ska skaffa ordning.

Lite kuriosa kan jag också bjuda på, jag har varit utan smak i fem dagar och det börjar bli fruktansvärt tråkigt. Ibland kommer den tilbaka och jag tror alltid att den kommer för att stanna, men tji får jag varje gång. Hoppas det ger sig snart, jag är alldeles för bortskämd med att vara frisk för att orka tjaffsa runt och vara sjuk såhär länge.

Och även om bloggandet ligger under all kritik, så måste jag själv få påpeka att bilduppladdningen på facebook istället förtjänar all ros det kan få! Det gäller att prioritera, kan man ju kanske skylla på..

Studentbalen 2o1o.

» Kvinnans intuition är baserad på att mannen är så lätt att genomskåda.

♥        J e n n i f e r .

Runt runt.

Studentveckan har varit galen, och helgen likaså. Allt har gått runt runt och nu är jag galet sjuk. Lägenheten är tom och nu ska vi till Ljusdal och städa ur den, vilket vi förmodligen ska fortsätta med även imorgon. Jag hoppas jag överlever, för snacka om att studentveckan totalt tagit knäcken på mig.

Då jag har tid och ork ska ni få studentveckan som en berättelse, och även bilder därifrån då alla bilder från alla dagar numer finns på min dator. Men som sagt finns det en del missions kvar att göra innan jag har tid, och energin behövs till det då kroppen inte vill annat än sova.

» Hopp, planer och illusioner är livets föryngringselement.

♥        J e n n i f e r .


Som man förtjänar.

Jag drar väl den gamla ramsan som de flesta brukar köra, idag mår man som man förtjänar. Tur att jag förtjänar att må kanon, går man hem vid halv ett och nästan till och med är nykter, då förtjänar man att må bra. Vet inte riktigt vad som hände, men av någon anledning tog min sprite slut fast jag själv inte drack av den, och sött sliskigt svartvinbärsvin dricker jag inte outspätt. Sen gick det bara utför, och till slut behövdes inte ens förnuftet tas till fånga för att jag skulle vilja gå hem. Men det var trevligt i alla fall, och det är ju bra. Tråkigt att det är så några kameror i farten bara, själv kände jag mig som en paparazzi som inte gjorde annat än tog kort på alla andra.

At the moment sitter jag i Timrå, Jonas ska hit och göra nåt som jag inte får veta. Kan det ha nåt med studentmiddagen på lördag att göra?! Förmodligen. Det är i alla fall mycket hemligheter i luften, tufft för en sån som mig som är nyfiknare än allt.

Ledsen för balbilderna, det kommer tids nog.


» Om du misstror en människa – anställ henne inte. Om du anställer en människa, misstro henne inte.

♥        J e n n i f e r .

Hårt liv man lever.

Det är ett hårt liv vi studenter lever, och att så många klarar studentveckans bravader levande över målsnöret på självaste studenten är för mig rätt fantastiskt. Men om man är lika förnuftig som Pussan och åker hem klockan tolv så går det ju bra, tack för att du inspirerar mig till att vara så klok Lina! ;)

Ikväll är det förfest med klassen, typ de flesta i alla fall, och sen bär det av mot Stadt för beachparty. It's gonna be awesome, om man orkar med det här att göra sig i ordning någon gång. Jonas ska hjälpa mig med håret (?!) så snälla, säg att det ser bra ut ikväll. (y)

Ja, en update så pass att ni ser att jag lever. Jag jobbar på balbilderna, men som student är man en busy woman.

Klassisarna, på grillfest hos Jens. Grym grym grym kväll! :)



» Hövlighet: Den mest acceptabla formen för hyckleri.

♥        J e n n i f e r .

Studentbal 2010

Studentbalen var grym. Alla var så otroligt fina och stämningen var på topp hela kvällen. Verkligen en kväll värd att minnas, och helt klart värt allt planerande och fixande. Många var med och gjorde kvällen till det den blev, tack för det!

Fler bilder då allt är överfört till datorn.

» En människas värsta svårigheter uppstår när hon får tillfälle att göra som hon vill.

♥        J e n n i f e r .


Pontiac GTO

Ojoj sicken snygging pappsen ska skjutsa oss i till balen imorgon. Mamma ska tydligen också åka med, vems bal var det nu igen sa vi?! Mest fundersam på vem som ska sköta fotograferingen, men jag menar, bal går man ju på varannan helg och åker finbil likaså, så det där med bilder är ju inte så viktigt.. Nej nu ska vi inte vara sånna, men jag tycker jag har en liiiten liten poäng ändå.

Klänningen har jag provat för sista gången, för att se hur det blev då mamma pressade sömmarna och så. Jag har fortfarande inte växt ur den, så händer det inte något över natten ska den nog duga imorgon med.

Nej, det här har jag inte tid med. Hjärtat kommer snart hem och innan dess ska jag ha duschat och helst också röjt undan på rummet då någon förmodligen ska sova där på lördag efter studentmiddagen nästa vecka. Då man ska vara borta hela veckan innan middagen måste man ju planera en bit i förväg. Inte går det att se bara dit näsan räcker här inte..

Galet vad jag längtar efter frisyren och lockarna imorgon, men det är väl ungefär det jag längtar efter med.



» Det bästa sättet att hålla sitt ord är att inte ge det.

♥        J e n n i f e r .




Varierad träning.

Fick ihop ett lite varierat träningspass idag för en gångs skull. Jobbar på att komma över tvångstanken att man inte får gå när man är ute och springer, då jag tycker det känns som ett misslyckande. För att släppa detta syndrom fick det därför bli ett pass med lite fartlekar idag, varvat med benstyrka och lite mage&rygg. Utfall i uppförsbacke är döden för låren ifall ni missat det. Efter träningen och duschen sitter jag nu med en gigantiskt fleecetröja och fryser som en lort, det måste vara för att det blåser så mycket för det är faktiskt typ 17°C ute.

Snart åker jag och pappsen till Ljusdal en sväng, förhoppningsvis har de fått hem det golvet som saknades till loftet i stugan så vi kan lägga klart det, och så ska vi kolla på vilken jänkare jag och Jonas ska åka till balen imorgon. Balklänningen hänger också här, färdiginsydd, färdiguppsydd, färdigpressad och helt enkelt redo att användas. Hoppas jag ser framemot det mer imorgon än vad jag gör nu. Men om man får på sig klänningen, smyckena, skorna och framför allt frisyren så tror jag att det kommer kännas så härligt och värt all planering.

Bild på klänningen kommer inte upp förrän det blir några bilder från balen, för annars försvinner ju den oerhörda spänningen. Och för dig som inte vet, inrullningen börjar klockan 17.00 på hotell Järvsöbaden imorgon. Be there! (:



» I går kväll smidde jag tusen planer – i morse gjorde jag som vanligt.

♥        J e n n i f e r .

Bostad i Östersund.

Appropå allting, om någon vet av någon chans till boende i Östersund, någon som vill / vet någon som vill hyra ut i andra hand, någon som vill sälja / vet någon som vill sälja en bostadsrätt och så vidare, and so on.. I need it, annars blir det tält i höst.

Nej men på riktigt, vet ni av något eller någon kan ni ju ha mig i åtanke. Kontakter är det största hoppet för boende söder om Lappland idag, tyvärr.



» Vår avund varar alltid längre än lyckan hos dem som vi avundas.

♥        J e n n i f e r .

Tid till ovettighet.

Det känns coolt att kunna unna sig lite tid i photoshop utan att
få dåligt samvete då man vet att man egentligen skulle ha gjort nåt vettigt.
Sen fattar jag inte ett smack, men det var ju en annan sak.

 

» Gott omdöme kommer av erfarenhet, och erfarenheten – den kommer av dåligt omdöme.

♥        J e n n i f e r .


Havrekexrecept.


Det blev lite havrekexbak i förmiddags, även om jag var lite misströstande när jag stod där med dubblad mjölsats och en ändå alldeles ohanterbar deg. Det var då nära att degen hamnade i soporna, men jag samlade mig och bestämde mig för att det inte kunde bli värre än äckliga kex. Så jag puffsade på det mjölet just min deg behövde, och ack så goda de blev ändå. Misstänker fortfarande att Jonas skrivit av receptet fel, men ni vet ju i alla fall att ni kan öka mängden mjöl utan att degen går sönder om ni får för er att prova dessa härligheter. De är perfekta till fikat, och med smör och ost är de bara för goda.

Havrekex


1 kg havregryn
1 liter mjölk

Detta får svälla över natten.

4 hg smält margarin
3 hg strösocker
3 hg vetemjöl
1 påse hjortronsalt

Tillsätt alla ingredienser i de svällda havregrynen, kavla ut till små tunna, runda kex och grädda på plåt i 250°C.

Tid står inte på receptet, och jag tog ingen tid heller. Jag skulle föreslå, på en höft och beroende på tjocklek mellan 5 - 10 minuter per plåt. Det syns när de är klara, men kom dock ihåg att dessa kex inet blir som hårda mariekex, de är mjuka i konsistensen och ska inte gräddas så himla länge.

Havrekex.

Tur att man är smidig, så att säga.

At the moment försöker jag tina upp ett paket frusen mjölk i mikron för att lägga havregryn i blöt över natten. Om mjölken vill tina någon gång ska jag nämligen baka havrekex imorgon. Kanske kan jag till och med dela med mig av receptet, om Mona inte misstycker.

 

And, jag är fortfarande schpagetthi i benen. Det blir nog ingen springtur imorgon, utan promenader istället.

 

» Den som väntar på ett tillfälle förlorar tid.

♥        J e n n i f e r .


Kroppen med i galoppen.

Man inser hur dåligt tränad man är när man ger sig iväg på en tur som inte var något problem förra hösten, och inser att det är en riktig utmaning att orka hela vägen nu. Usch, nog får jag allt ångra att jag offrade träningen för allt pluggande, men jag tror nog att det känns värt det när jag får mitt slutbetyg i kuvertet. Dessutom tar det inte så lång tid att hitta tillbaka till lite kondition heller, det är bara så fruktansvärt tungt att komma över de första gångerna innan kroppen är med i galoppen och vill samarbeta. At the moment känns benen som schpagetthi, så det måste nog till lite cykling för lårmusklernas skull med. Intervallträning skulle inte heller vara fel, synd att det är så makalöst tråkigt att göra det ensam bara. Jag fattar inte hur man blir taggad och peppad när man kör intervaller själv, det är ju bara att ge upp när man är trött då.

Sen funderade jag på den här nylanserade träningsformen, Movnat (Move naturaly). Om jag skulle springa "off road" bland mossa och stockar i skogen här skulle jag förmodligen behöva hjälm. Dessutom skulle jag nog vara halt och lytt var och varannan dag. Dock skulle det bara skoj att prova, (men inte ensam i dessa björnskogar), då konditionen blivit bättre så man faktiskt orkar tänka något under rundan med.



» Lögnen undanhåller inte sanningen, den gör den bara ännu mer obekväm.

♥        J e n n i f e r .

Skapt för att gå på hälarna.

Än så länge njuter jag av mitt tjuvstartade sommarlov, även om jag har lite svårt för att slappna av sådär på en gång. Man är så van en massa måsten och krav, så det är inte så konstigt att kroppen inte på en gång bara totalt kan slappna av. Dessutom är det lite saker kvar innan det riktiga sommarlovet, och även om det inte är plugg tycker jag en veckas festande känns fullt nog så jobbigt.. Dessutom gruvar jag mig nåt enormt för balen på lördag, ser ni någon snubbla är det förmodligen jag. Jag är skapt för att gå på hälarna, inte på klackar..

Frukosten är precis avklarad, och innan den blev det en härlig morgonpromenad i skogen. Med den här starten är jag helt klart redo för en dag av hårt slappande. Fast så mycket ska jag inte slappa ändå. Nu åker jag ner till stugan och målar lite, och klockan två ska jag sätta av med löparskorna mot byn för att möta upp mamma när hon slutat jobba. Sen när vi kommer hem igen får vi se vad som händer, kanske lite mer målning eller en till promenad kanske?! Det visar sig nog i alla fall.

Nog för att det inte är någon sommarvärme..
Men det är inte -30°C heller..



» Egoism är ensamhet.

♥        J e n n i f e r .

Inte illa pinkat.

Strålande sol även idag, men jag och mamma offrade några timmar för lite uppdrag i Ljusdal. Nu har jag lämnat guld och tagit mått för en hälsingering, äntligen säger jag bara, de är så fina.. Sen var jag till Johanna och kikade på håret och hur hon tänkt med baluppsättningen, det kommer bli hur fint som helst. Sen handlade vi lite förnödenheter till studentmiddagen, som fläskytterfilé, lufttorkad skinka och tapenade. Vi köpte även lite mer färg av den mörkaste grå, specialbrutna nyansen för att kunna måla färdigt med den i stugan. Ja, det var väl ungefär det vi hann med, och enligt mig är inte det illa pinkat.

Med tanke på min otacksamma bonnbränna från igår fick jag pyssla med lite solkrämer och tanning oil idag för att sedan slänga mig ut i gasset. Hög solskyddsfaktor där jag fick färg igår och olja på de lite mindre färgade ställena. Sen blev det blomvattning och x antal timmar på huvudet i jordgubbslandet. Tänk om det kunde växa jordgubbar i ett jordgubbsland, istället för maskrosor, smörblommor, brännässlor och kvickrot.

Har även hunnit med en liten springtur, känner äntligen att tiden finns för att komma igång igen. Imorgon tror jag nästan det får bli en cykeltur, om det inte blåser för mycket vill säga. Kan man inte cykla när det blåser? Jodå, det är bara det att det blir så fruktansvärt jobbigt hur man än vänder och vrider på rundorna som finns, då man i regel får total motvind längs med sjön hur man än cyklar. Så nu vet ni det, typ.

Nej, nu kommer mammsen hem snart och jag har lovat att göra i ordning fika så vi kan åka ner till sjön och fika lite när hon kommer hem. Det enda som saknas är mitt hjärta, han hade gärna fått vara här för mig. ♥

Jag saknar dig!



» Även tystnaden talar.

♥        J e n n i f e r .

RSS 2.0