I vanliga fall.

Efter en halvtimme sömn är jag inte alls piggare.
Jag kan inte ens sova på eftermiddagarna i vanliga fall.
Jag skyller allt på parasiten.


» Ord, liksom glasögon, gör allting suddigare som de inte gör klarare.


♥        J e n n i f e r .


Uuh.

Uuh. Jag har ont i huvudet, igen. Kanske får ta och blunda en stund innan jag tar tag i eftermiddagsplugget. Och middag?! Sen är det så onödigt att irritera upp sig för nåt så töntigt, men jag tycker jag donar och fixar tillräckligt. Men som sagt, jag är nog bara trött. Uh. Uh. Uuh.



» Enighet ger styrka men för det mesta också blindhet.

♥        J e n n i f e r .

Se där.

Instuderingsfrågorna är avklarade, det tog sin tid men nu har jag en hel del teori i botten. Jag har dessutom hunnit byta till julgardiner i köket, hade ju bestämt att jag inte skulle ha några julgardiner där men konstaterade att det var ett måste för att få julkänsla här hemma. Jag har dessutom strukit lite dukar och bytt ut och grejjat, och klockan är bara halv ett. Nu väntar föreläsning i två timmar, sen återstår att se hur effektiv eftermiddagen blir. Parasiterna i magen är ingen misstanke längre, utan ett faktum, så träningen kanske är att ta sig vatten över huvudet.


Solen skiner idag, hinner inte riktigt med promenader då den är framme.

» Ensamheten skulle inte vara så illa om man bara hade någon att dela den med.


♥        J e n n i f e r .

Knipa ihop.

Imorse försov jag mig inte, vaknade till och med lite före klockan. Dock tar det lite tid att göra allt när kroppen är lite hängig, så först nu har jag avverkat både morgonpromenad, dusch, frukost, disk och lite annat plock. Hela duschmomentet i sig är en stor förskräckelse, det är inte lätt att komma ihåg att knipa ihop munnen.

Dags för lite plugg, sen föreläsning mellan 13.oo - 15.oo och sen lite mer plugg. Träningen kanske vaskas idag, vet inte om gymmet ger så mycket när jag inte är helt alert, men kanske har det gått över tills ikväll. Time will tell.



» Egendom är ingen förvärvad rättighet, egendom är genomförd makt. Pengar är bara bräckjärnet.

♥        J e n n i f e r .

Dålig dag, check!

Lyckades försova mig i tre timmar, check!
Missade därmed morgonpromenaden, check!
Misstänker parasiter i magen, check!
Hatar att koka vatten till allt, check!
Plugget går kasst, check!

Jennifer har en dååålig dag idag, check!



» Vi sitter för det mesta mellan två stolar med våra känslor.

♥        J e n n i f e r .

Svart på vitt.

Ja, tro det eller ej men instuderingsfrågorna är snart avklarade. Det har tagit sin tid och med tanke på mängden svar så kan jag nog inte räkna med att kunna bearbeta svaren en gång till, men jag hoppas att delar av det jag skrivit har gått genom ögonen och ut i fingrarna och fastnat nånstans på vägen, inte bara som svart på vitt.

Det blir ingen tidig avfärd mot Östersund, äter middag och duschar också så hemma först för att underlätta så mycket som möjligt. Det enda vi måste hinna är att handla, men det kan inte vara något problem när de har öppet till tio ikväll.



» En lögn är ingen lögn förrän sanningen kommer fram.

♥       J e n n i f e r .

Kan ha det sämre.

Ingen verkar ju ha missat att det är första advent, första ljuset tändes till frukosten som bestod av mammas risgrynsgröt och hennes hembakade tekakor. Det är nog bara att konstatera att man kan ha det sämre, och inte längtar jag tillbaka till Östersund med tanke på de jobbiga parasiterna heller.

Nu blir det lite plugg ett tag, Jonas hade planerat att vi skulle åka hem tidigt men när pappa började hinta om att det kanske skulle bli lite golvläggning i hallen i stugan försvann genast Jonas intresse för att hinna hem till julskyltningen.. Undrar vad det kan bero på?! Men jag klagar inte, som sagt så lockar inte vattenkokandet mig.

Men såklart så saknar jag mina fina flickor, det har varit en tuff helg utan er.
Adventsfika ikväll väl?! :)



» Det som verkligen smickrar en människa är att du anser henne värd smicker.

♥        J e n n i f e r .

Julbord.

Har ätit ett supergott julbord på campingen i Ramsjö, jag försökte vara bottenlös så nu kan jag rulla fram. Tror inte jag behöver äta igen på en vecka. Knäck hade de också, just typiskt. Nu mår tandtrollen prima, och knäck rinner det ur öronen på mig. Men det är sånt man får leva med, är man på julbord så är man.

Blev just lite deprimerad när jag kollade på nyheterna.. "Hur länge Östersundsborna blir tvungna att koka sitt drickvatten vet man inte".. Usch vad jobbigt, skönt att man lyckades åka hem rätt helg i alla fall. Fast med tanke på att inkubationstiden är en vecka kan jag ju lika gärna ha den där parasiten i mig.. Fast det har jag såklart inte, nej nej, jag är frisk!

Jag vill ha soliga vinterdagar, jag är trött på promenader i molnskenet nu.



» En fläck syns bäst på det finaste tyget.

♥        J e n n i f e r .

Årets första pulkåkning.


 



Allt går, bara man vill. Tur att man är vigare än ett kylskåp så att säga.



» Ju lyckligare man är, desto mindre lägger man märke till sin lycka.

♥        J e n n i f e r .

Massa mys.

Hade klockan på nio imorse för att kliva upp och plugga, men vem kommer inte och kraffsar på dörren då han helt själv, trots sitt gamla glömska sinne, kommer ihåg att mamma är hemma?! När hjärtegullet ville krypa upp i sängen och morgonmysa kunde jag helt enkelt inte kliva upp, så vi låg där och gosade massor!

Mammas gokrok ♥

» Ålderdomen är den hårdaste av alla domar.

♥        J e n n i f e r .

Myslunch.

Efter jag varit och fixat lite slingor i håret var det lunch på Kina som gällde, och då följde pussan med! Det var jättemysigt att träffa Lina igen, jag saknar ju henne när jag är där uppe i Östersund. Sjukt mätt blev jag av den där lunchen i alla fall, kunde rulla därifrån och jag är mätt fortfarande. Dessutom gillar jag och pussan att göra det vi är bäst på, det vill säga äta sushi tillsammans. Och just det, jag blev ju nyckelkund hos Swedbank också, pussan har ju praktik där och då blev jag sån där nyckelkund bara för att hennes handledare ska gilla henne lite extra mycket. Vad gör man inte liksom..

pusssss.


» Att lyssna väl är nästan att svara.

♥        J e n n i f e r .

Före-Under-Efter.

Före - den fruktansvärda utväxten!

Under - den fruktansvärda utväxten bearbetas.

Som sagt, ä n t l i g e n !

» Hälften av de misstag vi begår orsakas av att vi känner när vi borde tänka och tänker när vi borde känna.

♥        J e n n i f e r .


Det tar sig.

Sitter hemma i köket där en saltlake till julskinkan sjuder på spisen. Försöker få ihop lite mer instuderingsfrågor och tro mig, det tar sig. Satt hela vägen hem i bilen idag också, så nu är det sannerligen inte allt kvar - skönt! Imorgon är det Ljusdal som gäller, ska klippa och färga håret vid nio, sen är det diverse ärenden på schemat innan det bär av hemöver igen. Med tanke på att det är helg imorgon känns det lite mer motiverande att sitta och plugga lite extra ikväll, då kanske jag kan unna mig lite ledigt med gott samvete i helgen så inte Sambo känner sig helt bortglömd när jag är  hemma.

Wiiie, imorgon försvinner den fruktansvärda utväxten - ä n t l i g e n !



» Framsteg vill säga att inget svar finns i dag på de frågor man inte hade ställt i går.

♥        J e n n i f e r .

Nåt så nördigt.

Lyckades ta mig ut på en morgonpromenad idag också, även om det var ganska lockande att ligga kvar i den varma sängen. Nu har jag fått i mig frukost och klätt på mig dubbla koftor, (jag är inte van att frysa såhär mycket, förstår inte vad som hänt..) så nu är jag redo för lite plugg. Äter nog lunch i stan innan vi åker hemöver och jag tror jag ska satsa på nåt så nördigt som att plugga i bilen. Det är ju trots allt två timmar och när man sitter fast i bilen kan man ju bara inte komma på att man ska springa iväg och göra nåt annat. Jag tror faktiskt metoden kan funka..



» Längtan efter framtiden innebär en önskan att undfly nuet.

♥        J e n n i f e r .

Genomkörd.

Dagarna går ju om man säger.. Promenad och plugg är vad jag hinner innan lunch, sen föreläsning som idag var mellan 12 - 15, och sen StepIn. Fick ihop ett riktigt bra pass idag, känner att kroppen är helt genomkörd. Får se om jag tar mig iväg imorgon bitti med eftersom det inte blir nån träning resten av helgen sen, men med min morgondisciplin nu för tiden är det nog inget jag kan räkna med. Kan inte annat än jämföra med i Ljusdal, då jag och Isabelle möttes på Pace 06.10 på morgonarna ibland, pigga och glada om än inte alltid så träningssugna.

Nu blir det snart middag, sen lite adventsfix. Jag vill inte komma hem hit på söndag när det är första advent och inte ha det pyntat, så det får bli ikväll istället så det är juligt och mysigt när vi kommer hem igen.


Och vem får mammsen snusa på imorgon då?! Myyyys!

» Blygsamheten förbjuder vad lagen tillåter.

♥        J e n n i f e r .

Otillräckligt.

Jag tror det börjar bli dags för att offra lite tid åt en sovmorgon, en ordentlig sovmorgon då klockan inte väcker mig. Jag är så galet seg på morgnarna nu, det går bara inte att sluta snooza. Hoppas jag återhämtar mig lite i helgen, annars blir det en tuff vecka nästa vecka. Men dit är det ju långt, innan dess väntar en massa annat. Det som väntar för stunden är i alla fall lite plugg innan föreläsningen som är 12.oo - 15.oo. Efter det skulle jag behöva ner på stan, men ska jag hinna träna får jag nog strunta i det. Denna tid som aldrig räcker, och folk bekymrar sig för att oljan ska ta slut?!..

Och skidorna skulle det ju också vara trevligt att ta premiärturen på..



» Konferenser är absolut nödvändiga om du inte vill ha någonting gjort.

♥        J e n n i f e r .

Spontantitt.

Åh, Andrea kom förbi på en spontantitt och tog en kopp te. Det innebär att hon räddade mig från en massa tråkigt plugg som jag förvisso får ta itu med nu istället, men det var skönt att prata av sig lite. Det började ju trots allt bli lite abstinens när vi inte hunnit ses sen i fredags.. (Hur ska det gå över jul och nyår?!)

Som sagt, instruderingsfrågor - duschen - sängen.

Det ska snart bli så kallt så jag får plocka fram min nya vinterjacka, det ska bli så mysigt att ha den att krypa ner i. Då slipper jag det kalla skalet ovan som jag klarade mig med hela förra vintern utan att frysa.. Undrar hur det gick till, tar mig knappt till skolan nu (max 2 minuters gång jämfört med Ljusdals 20 minuter) innan jag stelnat.


Återigen ett nutidens ordspråk.
» Det finns inga dumma frågor, bara dumma människor.

♥        J e n n i f e r .

Utan att ljuga.

Dagens föreläsning började med att läraren pratade en del om budgetprocesser and so on. Han drog några exempel, som vanligt, och när han frågade, "hänger alla med", som vanligt, så hände nåt som inte var lika vanligt.. Jag nickade - UTAN ATT LJUGA! Jag blev så lycklig av att ha hängt med i resonemanget att jag gärna hade ställt mig upp och högt sagt att jag fattade. Dessutom hade jag gärna hoppat lite på ett ben eller så.

Nu har jag varit på gymmet en sväng, kände att det kunde behövas. Så nu blir det hemgjorda köttbullar, potatis och brunsås till middag och sen är det back to work en stund till. Tänkte kötta på med lite fler instuderingsfrågor, nångång måste det ju få ett slut..

Jag hade fått ett mail av systeryster häromdagen, hon tyckte jag kunde behöva lite nya tillskott bland ordspråken jag klickar ut i mina inlägg. Hon och jag är ju rätt så olika när det gäller en del saker, eller ja, ganska många saker. Därför var det så roligt när jag såg det här ordspråket i mailet, det är liksom.. Tina.. För hon har oftast ingen aning om nåt. (Ta inte illa upp nu, du vet ju vad jag menar. pusspåre)

Hade jag haft en bild på mig och Tina hade ni fått se den, men jag och Emmsen är mycket snyggare så det gjorde inte så mycket. (Och förresten är jag död i helgen när jag ska hem om Tina skulle ha sett sig själv här..)



» Det man inte vet, har man ingen aning om.


♥        J e n n i f e r .

Det går bra nu.

Det går bra idag. Ja, ni hörde rätt faktiskt. Jag har redan svarat på instuderingsfrågor till ett och ett halvt kapitel. Hoppas verkligen att föreläsningen mellan ett och fyra ger mig något nu, annars kommer jag irritera mig på att jag gick dit istället för att sitta hemma och fortsätta nöta på. Det som står i boken består inte till 100 % grekiska längre heller. Nu är det ungefär 94 % grekiska bara, alltid nåt!

Dags för lunch, tar ledigt i en timme så huvudet är med på föreläsningen sen. Skulle vilja ta mig iväg på gymmet direkt efter föreläsningen, eller på en promenad åtminstonde. Time will tell hur det känns, som sagt är det skönt att nöta frågor när det rullar på relativt bra.

(y)

» Jag behöver inte inledas i frestelse. Jag kan gå själv.

♥        J e n n i f e r .

Just the way.

Pang, och där gick boken igen för dagen. Jag antar att jag kan säga: En hel dags plugg, Check! Har hunnit en hel del idag, det är bara att hoppas på att något fastnar också..


When I see your face
There's not a thing that I would change
Cause you're amazing
Just the way you are
And when you smile,
The whole world stops and stares for awhile
Cause you're amazing
Just the way you are

Bruno Mars - Just the way you are

♥        J e n n i f e r .

Några kvar.

Hupp hupp, middagen är avklarad för kvällen och det finns några timmar kvar att mala på med instuderingsfrågor. Att jag skippade gymmet för att plugga tränger jag så gott det går bort, jag får bara inte göra så men vill samtidigt passa på att nöta på med frågor en dag då det faktiskt känns relativt effektivt. Dessutom är det föreläsning i tre timmar både imorgon och på onsdag, så det blir ju ingen mer heldag förrän på torsdag. Sen återstår det att se hur mycket heldag torsdagen blir med tanke på att vi kanske åker hem redan då.

Fasar lite för helgen, hur ska jag få nåt effektivt pluggat då mosters lillskrutt Emmsen kommer tvinga mig att åka pulka minst en hel dag, (läs: Jag kommer tvinga Emmsen att åka pulka med mig en hel dag), och Sambo kommer vara mystillgänglig hela tiden?! Det återstår att se, det blir förmodligen svårare än alla uppgifter i boken..

Nej, dags att återgå till arbetet, fyrtiofyra sidor är skrivna och det väntas förmodligen dubbelt upp innan det är färdigt.



» Okunskap ligger inte lika långt från sanningen som fördomar.

♥        J e n n i f e r .

Bilder på klagomålet.

Vill bara ge er min vardag i bilder, så ni åtminstonde vet vad det är jag klagar om hela tiden.

 

Närmare bestämt 38 sidor med svar på instuderingsfrågor, på de kapitlen jag hunnit hittills vilket alltså inte ens är på halva boken.

 

Kursboken, puss på den.

 

» Etikett är att gapa med stängd mun.

♥        J e n n i f e r .

Den felande länken.

Dagen rullar på som vilken vanlig dag som helst, nu har jag fått lunchen överstökad och instuderingsfrågorna hopar sig än en gång. Jag tror egentligen att jag gillar det här ämnet, jag gillar ju kontroll och i och med att kunna typ kalkylering och styrning får man ju kontroll över saker, i ekonomiska sammanhang. Men, jag tror jag har hittat den felande länken. Jag vill förstå, men lyckas inte, och då blir jag frustrerad. Jag tycker ju kursen är rätt okej, men när alla sidor i boken tornar upp sig och man läser det ena efter det tredje som bara blir mer och mer grekiska, då är det inte lätt att säga till sig själv att det nog är det här man vill pyssla med. Det kanske bara är så att femveckorskurser inte är nåt för mig?! Det kanske är bättre med tioveckorskurser, så man hinner fatta i alla fall nånting innan det är dags att jaga nästa förståelsemoment? Jag får hoppas att det är som folk säger, den första terminen är en gallringsperiod för att se vilka som verkligen vill och vilka som inte pallar och hoppar av. Trust me, jag pallar. Jag skulle nog aldrig klara av att se mig "besegrad" och bara frivilligt ge upp. Nej, det är en sport jag inte klarar av.

Ju mer julen närmar sig, desto mer baksugen blir jag. När tiden ska infinna sig vet jag inte, men det löser sig nog.



» Du övertygar ingen genom att tysta hans invändningar.

♥        J e n n i f e r .

Men äsch.

Morgonpromenad och frukost, check check. En hel dags plugg, ocheck. Lika bra att få det överstökat. Hoppas verkligen på att jag tar mig iväg till gymmet idag också, det får bli belöningen för om jag lyckas plugga på bra. Man kan ju överväga att skaffa ett roligare liv, men äsch, det rullar ju på rätt bra.

Bara för att tänka tillbaka på något trevligt för en stund.



» Frihet är inte värd att ha om den inte omfattar friheten att fela.

♥        J e n n i f e r .

Sakta mak.

Gud vad sakta instuderingsfrågorna makar sig framåt idag, men det kanske kan bero på en allmän söndagsseghet, att det har varit spännande stafett på teven och att jag precis ringde och grattade världens bästa blells på hennes födelsedag. Jaja, som sagt är det ingen idé att gråta över spilld mjölk, den här söndagen har ju lite tid kvar att erbjuda än trots allt.

Blellis som alltså fyller år idag, och som vi precis konstaterade, den där tiden↑ var ganska bra.



» Ingen annan kan representera ditt samvete.

♥        J e n n i f e r .

Lite längre.

Unnade mig en lite längre sovmorgon när det ändå är söndag, klockan plingade vid halv nio då det var dags för promenad. Var dessutom sjukhuschaufför vid halv två inatt, så jag tyckte jag var värd lite extra sömn såhär på morgonkvisten. I och med detta ligger jag nu lite efter i min pluggplanering för dagen, så nu har det blivit dags att sätta sig med det. Såg att isen var nyspolad när vi var ut och gick, så förhoppningsvis hinner vi åka lite skridskor ikväll och har vi tur så är isen fortfarande fin då.

Jag vill ha snöbollskrig.



» Om en sak är värd att göras är den värd att göras för sent.

♥        J e n n i f e r .

Ispremiär.

I egenskap av isprinsessa har jag haft min permiär på isen för denna vinter. Jonas upplyste mig om att vi har en skridskobana typ runt knuten, så det var bara att traska iväg och testa efter middagen det. Det var kul i alla fall, men eftersom jag är rätt knagglig på skridskor fast jag är en isprinsessa och inte hade någon hjälm så fick det gå i den takt det gick. Och ja, jag tycker det är jättetöntigt att inte ha hjälm för att man är "ful" i det, det finns ingen som inte behöver använda det. Så min nästa investering blir helt enkelt en hjälm.

» Tiderna blir sämre, säger de gamla. Tiderna är som alltid, det är de gamla som blir sämre.

♥        J e n n i f e r .

 


Den är total.

En aningens sen lunch är avklarad, den fick ta ungefär tio minuter idag. Har även bestämt mig för att dissa gymmet eftersom tidsbristen är total, kul liv man kan ha. Hoppas på lite skidor eller skridskor eller i alla fall en promenad ikväll. Nån gång måste man ge sig trots att instuderingsfrågorna hopar sig i tusental..



» En vis man kan samla större rikedomar än en mäktig man.

♥        J e n n i f e r .

Klamrar mig fast.

Dags att ta tag i dagen, det är massa plugg som ska göras idag och som vanligt kunde jag inte vara mindre motiverad. Istället vill jag till exempel börja sticka min halsduk, sitta i soffan och kolla på skidor, ut och åka skidor själv, gå och träna och relaxa lite, ta en promenad, baka nåt spännande, gå på stan och kika efter lite julklappar och bara driva omkring. Men sån tur har man ju inte, enough daydreaming - ekonomistyrning here I come.

Klamrar mig fast i vad som kan vara helt rätt, eller helt fel.



» Livet är fullt av besvikelser och jag tror att konsten att vara lycklig är att förkläda dem till illusioner.

♥        J e n n i f e r .

Och varför?

Jag ljuger inte om jag säger att jag verkligen övervägen en powernap.. Slog nog rekord den här gången, ögonen ramlade ihop efter två rader. Hur kan nåt vara så tråkigt? Och hur kan jag bry mig så lite? Och hur tänkte jag när jag valde det här? Och vad skulle jag om möjligt kunna hitta på istället? Och varför kan det inte bara vara enkelt? Och hur ska jag hinna svara på såhär mycket frågor? Och hur ska jag hinna lära mig allt det här?

Så dags.

Dags att plugga, efter fyrtio längder i bassängen och en aufgusbastu med doft av kanel, nejlika, ingerfära och apelsin. Morgonen var ju ganska produktiv, men sen gick det ganska utför vad gäller plugget.. Men det är ingen mening att jaga tiden som jag redan tappat, det borde vara effektivare att bara tag i tiden som är kvar.



» Kvinnan är starkare genom sin känsla än mannen genom sin styrka.

♥        J e n n i f e r .

Trots tidig timme.

Dagen har rullar på ganska bra trots den tidiga timmen, jag har varit ute och promenerat i en timme, ätit frukost, dammsugit och bakat en banankaka - och klockan har inte slagit nio! Hoppas plugget blir lika effektivt nu i en timme, sen är det handling för kvällen som gäller med brudarna vid tio. Klockan elva ska vi simma och sen ska jag plugga massor i eftermiddag så jag kan vara ledig med relativt gott samvete ikväll. Det blir nog awesome!



» Vi sitter inne med mer onyttig information än okunnighet om vad som är nyttigt.


♥        J e n n i f e r .

..

Jag kan ha varit argare. Men det är tveksamt..

Idétorka.

Lagar mat, det får bli träning lite senare ikväll. Slänger ihop en omelett av lite allt och ingenting, snacka om idétorka vad gäller middag.. Men ja, plugget har väl gått sådär. Fått en del gjort i alla fall, och jag fattar också. Eller, det går inte in i ena örat och ut genom det andra i alla fall.. Alltid nåt! Men jag är lite dålig på att göra min egen planering, så jag har åt mål att sikta på för en dag.. Får nog jobba lite på det, så att det faktiskt går att bli "färdig" för en dag.

Vi tar en old one. Eller ja, den är från förra julen. Kanske skulle bli brunett igen ändå?! Det är i alla fall HÖG tid att göra nåt åt håret. Hmm..



» Man föredrar att tro på det man helst håller för sant.

♥        J e n n i f e r .

Hur ska detta gå?!

Världens störta katastrof har drabbat mig, eller okej då, världens störtsta I-landsproblem.. Jag har slut på pepparkakor och pluggdagen har inte ens nått halvtid! Aaaah, huur ska detta gå?!...

Nu blir det plugg i ett tag till, sen ska jag träna men om det blir innan eller efter middagen beror på hur böckerna vill samarbeta med mig nu. Kände inte för att trängas idag i alla fall, blev galen igår på egokärringar som tror att glasögon i bassängen är det enda som krävs för att man ska vara den enda som får ta plats.

I det gråa vädret passar en solig junibild.



» Ett dåligt utfört arbete hämnar sig på arbetaren.

J e n n i f e r .

Uppenbarelse.

Morgonpromenad och frukost är avklarat, nu är det bara plugget kvar.. Hoppas verkligen att det kommer en och annan uppenbarelse idag, till exempel vad det är kursen egentligen vill komma fram till. Det känns lite panikartat att inte veta det nästan två veckor in i kursen då sex av åtta föreläsningar passerat, men går det inte så går det inte, då är det bara att ta nya tag.

Jag vill bygga snögubbar, NU!



» Kärleken är en konflikt mellan reflexer och reflektioner.

♥        J e n n i f e r .

Klura lite.

Bondemyset hos Patrik förvandlades till ett big fail på bondefronten, men det var mysigt ändå. Vi kollade på filmen Upp då hans teve inte riktigt ville samarbeta med kanalerna. Nu är jag lite lagom trött, ger den här dagen lite till tid vid datorn innan det får vara dags för sängen. Jag snoozade nästan lika länge imorse, men å andra sidan glömde jag att tänka att jag skulle gå upp och baka en kaka. Får se hur det funkar imorgon bitti, kanske får hänga en chokladruta i taket.. Meeen, när man är sådär trött som jag är nu när klockan ringer, då öppnar man inte ögonen.. Då slår man argt av alarmet i blindo. Jag får nog klura på en lösning till det där I-landsproblemet.

Jag bjuuuuder på den. Varsågoda, ni får dra på munnen!



» Drömmar utmanar själen om vi drömmer för länge.

♥        J e n n i f e r .

Förbi.

Så har den här dagen också passerat.. Sedan sist har jag pluggat, ätit räksallad till lunch, pluggat, tvättat plaststolarna från balkongen, pluggat, pluggat, lagat middag, pluggat, ätit middag och druckit kaffe. Dessutom har jag ätit sjukt många pepparkakor.. Snacka om att det är galet hopplöst att skriva rent alla anteckningar när man måste följa med i lärarens powerpoint.. Känns segt att ha offrat en hel dag på det och dessutom inte vara klar, men innan jag sover ikväll ska det vara klart. Punkt slut.

Gör allt för att vänja fötterna och knäna vid broddar under hälarna, knäna uppskattar inte den annorlunda belastningen som blir.



» Den som tänker långt går långt.

♥        J e n n i f e r .

En liten gnista.

Okej, ny dag, nya möjligheter och tusen saker att göra. Eller ja, inte så många saker att göra egentligen, bara sjukt stora mängder plugg. Tror dock jag lyckades hitta en liten livsgnista på morgonpromenaden idag. Jag vet inte hur eller varför för solen skiner inte ens, men det kan nog ha att göra med världens underbaraste människor som är mina vänner.

Puss på er, ni vet vilka ni är!



» Det finns tillfällen då förnuft innebär att vara feg.

♥        J e n n i f e r .

Body Combat.

Har precis fått i  mig lite middag efter ett pass Body Combat och lite relax. Body Combat var skoj, men jag tror att jag skulle trötta på det i längden, ungefär som det blev med Afrodansen igår. Men Combat var i alla fall mycket enklare att hänga med på än Step up, även om jag tror att jag skulle tycka Step up var både roligare och mer givande i längden. Kul att prova på lite olika i alla fall.

Nu ska jag dricka te och fundera över hur jag ska organisera upp mitt liv. Jag kom på en sak.. Nu när jag ställer klocka på kvart i sju på morgnarna för att gå upp och gå ut och gå för att sedan börja plugga snoozar jag i typ en timme. Det är sååå trögt att komma upp ur sängen. Så då tänkte jag att om jag ställer klockan för att först gå ut och gå och sen typ baka en kaka innan jag börjar plugga, då kanske det känns roligare att gå upp så jag slipper snooza så länge?! Det är nästan värt ett försök tror jag..

Hoppas på lika fint väder imorgon som det har varit idag, så hinner jag kanske med en promenad i solen istället för att bara gå ut innan den hunnit upp.



» De som har mycket att hoppas på och ingenting att förlora är alltid farliga.


♥        J e n n i f e r .

Upplyftande.

Det är väl bara så att vissa dagar är tråkigare och sämre än andra, knappt att solen skiner hjälper. Men äsch, vi släpper det.

Det blir plugg fram till lunch, föreläsning 13.oo - 16.oo, Body Combat 17.15 - 18.15 och sen ledigt för idag. Efter det väntar sex tomma dagar som förmodligen ska fyllas med plugg och träning. Jaja, lev livet leende, det blir ju förmodligen bättre snart.



» Idén om framtiden är fruktbarare än framtiden själv.

♥        J e n n i f e r .

..

Efter en redan underbar dag var det där exakt vad som behövdes.

För idag är det Emmas födelsedag!

Helgen har varit hur bra som helst. Intensiv. Det har gått sjukt fort samtidigt som det känns som att torsdagen var för två veckor sedan. Förstår inte riktigt hur det går ihop, men grymt har det i alla fall varit.

Igår var det en blandad kompott människor här och det var himla mysigt. Eftersom temat var barnkalas inför Emmas födelsedag anordnades en fiskdamm, tror fortfarande många funderar över vem fisken bakom skynket var..

Och idag är det Emmas födelsedag, hurrahurrahurra! Det finns ju lite fina bilder på vårt pyssel, så vi skippar texten och tar dem istället.


Vad som fanns i paketet, (det matchade för övrigt med omslagspappret vilket är av största vikt) blir det Emmas uppgift att visa upp.

 

» Optimisterna driver oss till pessimism därför att deras förväntningar nästan aldrig går i uppfyllelse. Endast pessimisterna, vilkas förutsägelser heller inte alltid bekräftas, skänker oss en smula optimism.

♥        J e n n i f e r .



Morgonfrillan.

Haha, undrar just hur man ska sova för att lyckas med det där.

 

» Allt egensinne beror på att viljan har trängt undan kunskapen.

♥        J e n n i f e r .


Idag igen.

Ja, jag tog mig upp den här morgonen också och morgonpromenaden var lite extra härlig tack vare lite snö som ramlade från himlen. Det har nog blivit dags för vinterstaden att bli vinterstad, hoppas att det vita håller i sig så det blir lite ljusare.

Nu har jag planerat att plugga fram till föreläsningen, eller fram till lunchen då i alla fall. Jag vet inte riktigt vad jag ska plugga på, det är svårt när vi inte vet vad han kommer gå igenom under föreläsningarna. Men nu har jag ju en powerpoint i rätt version i alla fall, så jag kan ju alltid börja med att bearbeta de tidigare föreläsningsanteckningarna.

Iiiiiiih, det snöar!



» Det finns ingenting så meningslöst som ett kompetent utförande av det som inte borde utföras alls.

♥        J e n n i f e r .

Går det?

Phhuuuust! Jag har förmodligen varit med om något jobbigare, men när man stod och stampade på den där satans brädan som mest bara var i vägen för snubbliga och trötta fötter kändes det som jag gett mig in på något som skulle ta livet av mig.

Instruktören: Nu har vi kommit till en pulshöjare!

Jag: (Känner efter pulsen som förmodligen var uppe på tvåhundraåttiofyra), Går det?

Men det var sjukt kul i alla fall, och det är Stepup jag snackar om för den som inte hänger med i svängarna. Skulle helt klart kunna gå på passet fler gånger, det blir ju roligare och roligare ju bättre både konditionen och koordinationen blir. För varken eller var särskilt glänsande idag..

Som ni kanske märker, J&J-bildtema idag. Nu ska jag in i duschen och sen blir det soffmys med hjärtat, plugget springer nog ingenstans i alla fall.



» Leendet är det kortaste avståndet mellan två människor.


♥        J e n n i f e r .

Det räcker inte.

Precis kommit hem från föreläsningen och därefter lite mattesupport. Nu ska jag försöka plugga en del för att kunna ha liiite mystid med Jonas efter träningen ikväll. Timmarna på dygnet räcker inte riktigt till och det är extra jobbigt att ta tag i plugget när Jonas bara är hemma varannan vecka. Och det är nog lika svårt för honom att inse att jag inte har ledigvecka varannan vecka.

Som sagt, böckerna väntar. Ska det kännas såhär tugnt, "när man går något man verkligen är intresserad av och vill gå"? Hmm...

Jonas har åkt skidor idag, jag vill också..



» Jag har inte min lysande framtid bakom mig, den väntar.

♥        J e n n i f e r .

Mer hjälpsam.

Har haft en relativt effektiv morgon även om allt som hade behövt göras inte blev gjort. Det jag lyckades med var i alla fall att slita mig upp från det varma täcket för att ta den där morgonpromenaden, och så har jag tvättat fem maskiner med. Ska snart ner och hämta tvätten, hoppas det hunnit bli torrt. För övrigt var det Jonas som tog den här tvättiden, han skulle minsann tvätta idag på morgonen. Klockan åtta fick han en vag hint medan han fortfarande låg och myste under täcket att han redan missat en timme av tvättiden.. Sen fick han ytterligare en hint om att jag skulle ordna det åt honom. Men det är ju trots allt vår treårsdag, så idag kände jag mig mer hjälpsam som ryckte in åt hans trötta sinne istället för tjurig för att jag trots allt åkte på att fixa det.

Och han är iväg och fixar nån present eller nåt nu inför sen idag, jag som tyckte att jag var sent ute igår.. ^^



» Ödet leder den villige, släpar den ovillige.

♥        J e n n i f e r .

Tre år.

Idag är inte vilken dag som helst, idag för tre år sedan blev jag nämligen tillsammans med Jonas. När man blir tillsammans så tidigt tror jag att man växer ihop på ett väldigt speciellt vis, man hinner forma varandra innan man själv egentligen gjort sig en uppfattning om hur man är och hur man vill bli, både på gott och ont. Under de här tre åren har det hunnit hända mycket, och även vi har fått känna på hur det är både i med och i motgång. Men vi lever här, vi lever nu, och jag älskar dig för att du är du!

Mitt fina hjärta, jag älskar dig! ♥


» Kärleken är blind. Nej, kärleken är närsynt. Hormoner är blinda.


♥        J e n n i f e r .


Gilla måndagsrutinen.

Har skakat rumpa i en timme på badet, jag gillar verkligen måndagsrutinen med lite afrodans. Var den övriga dagen tog vägen har jag ingen aning om, men jag lyckades i alla fall spendera alldeles för mycket pengar nere på stan. Det blev en hemligstämplad sak, nytt garn eftersom jag trånat efter det hur länge som helst och eftersom det nu hade återuppstått i hyllan från att ha varit borta X antal dagar, och lite handkräm  och annat spännande.

Åhyääs, jag bjuder på den. Längtar galet efter lite pulkåkning!



» Skönhet är inte tillräckligt för att laga god gröt.

♥        J e n n i f e r .

Ändå inget bättre.

Jag har ju ändå inget bättre för mig, börjar föreläsningen vid ett, så jag kan ju lika gärna vara lite bloggeffektiv idag. Halsduken jag stickar är snart klar, mamma visade mig ytterligare en gång igår hur jag maskar av den, hoppas bara att jag lyckas knyppla ihop det själv när det är dags. Det vore ju tråkigt om det blev kortare och kortare för varje gång man använder den på grund av att den resmats upp liksom..

Öh, ja. Efter föreläsningen blir det nog stan en sväng, det är ju en del saker som skulle behöva inhandlas. Rätt viktiga saker också, så det får inte faila för mig idag - jag måste hitta det jag ska!

Uhm. Ja. Vad ska jag hitta på mer?! Det har inte hänt nåt utöver det vanliga idag riktigt, morgonpromenad och gröt efter det. Och sen fastnade jag här. Ovanligt? Näääh.

 

Sex minusgrader imorse när jag var ut och gick, myyysigt!



» Bättre ensam än i dåligt sällskap.


♥        J e n n i f e r .

Tror det blir bra.

Måndag, ny vecka och nya möjligheter. Jag tror det här kommer bli en bra vecka, för jag har världens finaste vänner!

Och jag undrar vad jag har här som jag inte hade där, som får mig att räcka.



» Vänskap är en planta, som kräver flitig bevattning.

♥        J e n n i f e r .

Mysig helg.

Är hemma i Östersund igen efter en himla mysig helg hemma hemma i Ramsjö med Andrea och Emma. Vi har ätit en massa gott, kollat på Boogie och Elliot, kollat på idol, grävt ur en pumpa (eftersom det inte blev nåt sånt förra helgen), kört fyrhjuling, stickat och virkar. Vi har dessutom gått på mysig promenad och bara andats och tagit det lugnt. En riktigt bra helg har det varit med andra ord, och nu är det bara att ladda om inför en ny kursstart imorgon. Ekonomistyrning kommer stå på schemat den närmaste tiden framöver, hoppas det kan vara något av intresse.

Emmas dröm att få köra fyrhjuling gick i uppfyllelse!


» Vi längtar inte tillbaka till bestämda saker, utan efter de känslor som de utlöser hos oss.


♥        J e n n i f e r .


Självklart för den ena.

Satt och pratade med Emma och Andrea förut ikväll, och jag konstaterade att vissa saker som verkligen är helt självklara för den ena inte är riktigt lika självklara för den andra. Så Andrea fick reda på att det finns internet även hemma i skogen hos mig, så för att citera den söta till höger i bild, "Jaha, finns det internet, men dåså.." (Vi ska nämligen skriva ut en virkningsbeskrivning på hennes blivande mössa). Sen visste inte Emma riktigt vad hon skulle tro när jag och Andrea konstaterade att det krävs en del planering då man ska duscha i ett hus som värms upp av vedeldning. För att citera den söta här till vänster i bild, "Asså, jag vet inte ens hur mitt hus är uppvärmt..."

Men jag gillart.

» Endast vårt tvivel ökar med åren, inte vår övertygelse.

♥        J e n n i f e r .


Längtas.

Efter lite relax med Emma och Andrea är jag nästan helt återställd. Imorgon bär det av hemåt och jag längtas efter min misse och allting där hemma. Dessutom ska det bli kul att visa upp var jag har växt upp för brudarna.

Nej, nog tjötat, jag har suttit tillräckligt mycket vid det här skrivbordet de senaste dagarna.

Mammas misse ♥



» Värme i hjärtat ger rök i huvudet.

♥        J e n n i f e r .

Det värsta har lagt sig.

Tänkte bara meddela att det värsta av sammanbrottet lagt sig utan att jag varken druknat eller hoppat från balkongen. Nu känns det mest segt att veta att jag inte kan stoppa undan böckerna, men det är väl sånt man får leva med antar jag.

Nu ska jag plantera om en blomma, och sen blir det träning och relax. Det ska bli sjukt skönt att träna av sig lite, rensa huvudet och bara göra nåt annat. Synd att de har förstört kanelbastun med lavendel bara, jag gillar inte den lukten. Men det är väl också sånt man får leva med.



Soppa ikväll kanske, bara för lite umgänges skull?!

» Drömmar varslar – de frestar också.

♥        J e n n i f e r .

Vill jag ens?

Jag är så sjukt förbannad, arg, besviken och ledsen på mig själv. Jag har aldrig någonsin skrivit ett prov utan att få ett godkänt resultat, men nu är den trenden bruten. Jag är så arg. så. arg. så. arg. så arg. Och besviken. Jävla skit, jävla jävla skit. Nu ska jag gå och dränka mig i badkaret, eller varför inte hoppa från balkongen. Skit.

Helt plötsligt undrar jag vad jag håller på med. Vill jag ens det här?



» Man är alltid så lycklig eller olycklig som man tror.

♥        J e n n i f e r .


Öh.

Öh.

Började plugga vid 8.30. Haft paus för lunch, middag och en snabb promenad.

Mitt huvud väger tusen kilo.

Ödet, var på min sida imorgon. I need that!



» Ödet bestämmer över lyckan, inte över människornas vilja.

♥        J e n n i f e r .

Herregud.

Update av min sinnesstämning: AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAHHH!!!

På't igen.

Precis haft lunchpaus, så nu är det bara på't igen. Det känns inte lovande, det är mycket jag blandar ihop och glömmer, men det borde räcka till ett e, för om det inte gör det vet då inte jag hur mycket man ska behöva ha kläm på för att klara det..

Solen skiner i Östersund idag. Tänk om jag kunde hinna ut en sväng lite senare..



» Filosofi är obegripliga svar på olösliga problem.

♥        J e n n i f e r .

Check.

Morgonpromenad, check!
Frukost, check!

Så då var det dags för dagen att börja, och jag har en känsla av att jag kommer vara väldigt trött och seg i huvudet när den här dagen är över. Imorgon klockan ett, då kommer tentan vara över och jag tänker lägga böckerna längst in i skåpet och kunskapen någonstans lagomt långt bak i huvudet.



» Det är lätt att ha god hälsa, så länge man inte är sjuk.

♥        J e n n i f e r .

En sista sockerhöjning.

Ögonen går i kors, men jag är inte klar för dagen riktigt än. Tog en bananpaus för att toppa blodsockret en sista gång för den här dagen bara, seeen ska jag sova. Det är lite jobbigt att plugga med sängen bakom ryggen, den ser så inbjudande ut, särskilt den här tiden på dygnet..

I helgen kommer jag kanske hem, undrar om mosters lillpiga kommer och hälsar på då?


» Hånet slutar där förståelsen börjar.

♥        J e n n i f e r .

Kanske lite ovan.

Middagspausen är avklarad, och med en chokladruta och en kaffekopp på det är det väl bara att ta tag i plugget igen. Det som känns mest konstigt är att jag inte känner mig stressad eftersom jag tycker att jag kan det jag behöver kunna för att i alla fall bara bli godkänd.. Men varför känner jag så när jag bara ser grekiska framför mig när jag kollar i papprena? Eller, är jag bara ovan att faktiskt inte gå i taket av provpanik?! Hmm..

Bjuder på den, alltid kan någon få sig ett gott skratt.



» Elakheten är svaret på det svikna förtroendet.

♥        J e n n i f e r .

Så trög.

Okej, föreläsningen gjorde det inte bättre. Han är så trög så trög så trög, så istället för att nån enda gång komma fram till det vi egentligen behöver få se hur det funkar - typ redovisning av bolagsskatt och bokslutstablåuppställning - så ältar han ALL löpande bokföring innan man kommit fram till de momenten. Jaja, jag tror det får bli så enkelt att jag skiter i det som har med skatt och tablå att göra, så hoppas jag att jag kan det andra istället. Inte för att det finns så mycket poäng att spela på under tentan då, tablån var typ 36 av 100 poäng på övningstentan vi fått, och då är E 50. Men snälla snälla snälla, ge mig bara ett E!

Nån som vill grilla korv på torsdag klockan 13.oo? Jag har eldtännet.



» Som regel undviker jag frestelser – om de inte är oemotståndliga.

♥        J e n n i f e r .

Hupphupp.

Ny dag, nya tag. Har varit ute och gått och ätit lite frukost och sånt där, så nu blir det en timmes plugg innan föreläsningen hade jag tänkt. Hoppas på att föreläsningen inte blir allt för rörig idag, då kommer magknipen inför torsdag infinna sig för att stanna kvar tills tentan är över har jag en känsla av. Det är det som är så klurigt, jag tycker att jag kan det viktigaste och mest grundläggande här hemma, så kommer man på föreläsningen och ser mer ut som ett frågetecken än en människa.



» Blygsamheten är konsten att se ödmjuk ut när man berättar för folk hur duktig man är.

♥        J e n n i f e r .

Stämplar ut.

Stämplar ut för ikväll efter att ha lyckats med en bokföring jag inte riktigt smält att jag faktiskt klarade än, fortfarande lite för basic med tanke på att tentan är på torsdag men det är väl i den änden det är viktigast att börja. Att jag dessutom klurade ut den genom bruttoredovisningsmetoden och trotsade bokens nettoredovisningsmetod gjorde inte saken sämre. Godnatt!

I brist på andra makaroner åt vi dessa till middag idag, fick det i nittonårspresent och det var ju ett tag sen nu, så det var bra att de kom till nytta till slut.



» Ärlighet varar längst, när man tar lite åt gången.

♥        J e n n i f e r .

Dålig måndag.

Jag är trött, jag har ont i huvudet och det sista jag vill är att sätta mig för att försöka plugga då det ändå bara resulterar i panik för att jag inser att jag inte kan det. Dessutom åker Jonas snart och inte hinner jag vara med honom heller. Dålig måndag, dålig dålig dålig.

Torsdag klockan 13.oo, då lever jag igen.

Jag drömde om lillprinsen här om natten, men nu är han ju ingen lillprins längre, för han har ju gått och blivit en stor kille. Men han får fortfarande vara lillrpinsen, helt klart.



» Det är inte avgrunden som är avgörande utan nivåskillnaden.

♥        J e n n i f e r .

RSS 2.0