Full fart.

Efter en välbehövlig långhelg i Gäddede är det dags att ta tag i ännu en vecka. Att slappna av och bo i samma stuga som en del förkylningsbaciller gjorde dock sitt. Huvudet var därför lite extra måndagstungt idag, inte bara på grund av själva måndagen. Hoppas att förkylningen inte klämmer till mig allt för hårt, det passar liksom inte riktigt nu (vilket det i och för sig aldrig gör). Ha en bra vecka på er, och så sätter vi full fart mot helgen redan nu tycker jag! 


Efter en lång dag..

..av hårt slappande är det skönt att koppla av. Lite så har det varit idag! Det har varit så gott som storm här så pimpel på sjön blev som aldrig ett alternativ. Istället har vi hejat fram Sverige till en OS-final och myst i stugvärmen med en sprakande eld hela dagen. 

Ikväll firas min födelsedag lite i efterskott, därav en väldigt mumsig meny som mamma planerat. Till förrätt blev det gratinerad hummer med en god champagne vilket var otroligt gott och kändes lite extra lyxigt. Till varmrätt blev det helstekt oxfilé med blandsvampstuvning, klyftpotatis, varm sparris och blomkål med ett gott rött. Nu blir det paltkoma resten av kvällen med fortsatt mys. Tänk att man alltid får må så gott i Gäddede. 





Behövlig långhelg.

17:05 - sluta jobbet.
17:11 - vara påväg mot Gäddede.
Så skulle fler dagar gärna få vara!
Det har varit riktigt tuffa dagar på jobbet nu, så lite rehab i stugan kommer så lägligt. 


Det 23.e året.

Så var mitt tjugotredje år påbörjat vilket inte alls känns så tokigt. Efter en intensiv dag på jobbet blev det en snabb middag. Vi var barnvakt till Elly en liten kortis och tog en promenad med henne innan Emma och Måns-Erik kom på lite födelsedagsfika. Fick den breda varianten av den fina Sagaform-vinkaraffen med träkork, tusen tack för det! Nu återstår en stund i soffan för att slappa lite, sen lite välbehövlig sömn. Tack för gratulationerna som både kommit på jobbet, ringts, smsats och facebookats, kram till er!

Får även tacka Tina och Emmsen för den fina blombuketten, det är allt lyxigt att få blommor via bud. 

Dagen bjuder även på ytterligare en liten anledning att fira, min nuvarande anställning på Deloitte drog igång 12 augusti vilket innebär att jag nu avverkat mina 6 första månader och därmed provanställningen. Jag njuter därmed lite av att ha en tillsvidareanställning från och med nu, det känns så skönt!

Veckostart.

Hade en mycket bra start på veckan då Jessica bjöd in till bastu. Det blev bastu i nästan tre timmar, inte så illa! Igår var en lång dag på jobbet, heldags möte i ett projekt på jobbet vilket fortsätter idag. Heja heja!


Tackar för sol och present.

Som på beställning så sprack himlen upp idag. Jag och Mona tog en långpromenad med Elly i vagnen. Det var invigning av Vinterparken och såklart hur mycket folk som helst nere på isen, det fick bli en tur där ute. Nästan ingen blåst, klarblå himmel och strålande sol. Tack för den energipåfyllningen!

Nu har vi haft Mona, Emma, Måns-Erik och Elly här på middag. Lite mello mixat med OS-studion. Mycket bra lördagskväll! Fick ett så fint armband av Mona i födelsedagspresent, tack tack tack! 






Heeeelt slut.

Helt slut efter den här arbetsveckan, första veckan i månaden tär på krafterna, mycket som ska hinnas med på kort tid. Helgen kommer gå åt till att sova och ladda upp batterierna igen känns det som. Hoppas på lite solsken, det skulle göra gott för ett trött sinne. Trevlig helg på er!


Imorgon är en ny dag.

Återhämtning i fåtöljen efter två 13-timmarsarbetsdagar. Imorgon är en ny dag!

Fåtöljen på plats.

Dagarna går och går, veckorna rusar och helgen märker man knappt av. Idag blev det lite nytta gjort här hemma när mamma styrde upp omplantering av alla blommor. Vissa hade rötterna lite här och där så tror alla blommor andas ut i sina luftiga lerkrukor nu. Fåtöljen som jag fått i tidig födelsedagspresent står också på plats. Tror jag bara kommer se Jonas fötter nu för tiden när jag sitter i soffan själv, han verkar gilla det där hörnet. Pappa hamnade också där förut idag så det känns som den kommer bli använd. Mysigt med ett litet läshörn, det enda som fattas är att få elda i öppna spisen.




Fick så fina tulpaner av mamma och pappa när de kom igår. Helt klart en av mina favoritblommor!


Besök.

Mammsen och Pappsen kom på besök idag och nu har vi avverkat en kväll på stan. Middag för första gången på Brunkullan och där blev vi alla nöjda med maten. Därefter gick vi en sväng till Bishops och drack lite öl, Irish coffee och åt efterrätt. Nu har vi krupit upp i soffan hemma för att kika färdigt på filmen White House Down som vi började se innan vi gick ner på stan. Väldigt bra hittills, (till och med mamma håller sig vaken). 


RSS 2.0