Jagtyckeromer.

Favvosarna, vi gör det vi kan allra bäst, myser och umgås!


Smögen.

Fick en härlig solig sensommardag på Smögenbryggan idag i goda vänners lag. Det blev en fin promenad längs bryggan och en god räkmackelunch. Även lite shopping i de små butikerna som fortfarande var öppna, kändes dock väldigt skönt att vara där efter turistruschen. Jag har en känsla av att allt folk skulle trötta ut mig om jag skulle besöka Smögen under högsäsongen. Västkusten levererar den semester vi alla behöver tror jag, tack för det! :)


Havskräftor och färska räkor.

Lysekil lever upp till förväntningarna med skaldjuren. Jag hade aldrig ätit havskräftor förut, och inte riktigt färska räkor heller. Mycket gott var det, proppmätt.nu.


Ont i röven.

Helt sjuuuuukt vad långt det är till Lysekil tydligen. Vi har åkt sen ett och det är fortfarande en timme kvar. Och det går ju inte direkt i hastighetsbegränsningen heller, och tur är väl det. Tänk om jag hade kört, då hade vi väl varit i Mora nu. Jaja, snart är vi framme i alla fall, ligger typ en mil bakom Andrea och Andreas nu, skooooj! :)


Det är över nu.

Statistiktentan är gjord och jag vill inte ha några spekulationer kring den, det är bara så fantastisk skönt att den är gjord. Nu blir det en nervös väntan tills resultatet kommer. I samband med den där skiten då en förmodligen alldeles onödigt stor prestationsångest plågat mig har några personer verkligen hjälpt mig att inte känna mig värdelös. Och pappa dealade till exempel med mig igår att för varje poäng jag missar godkänt får jag 1000 spänn, för att vända lite på att det är ett misslyckande att kugga en tenta. Så har jag nu missat hoppas jag att det är med några poäng, så får pappa bita sig lite i tungan med ;) Nej skämt å sido, tack mamma och pappa för att ni alltid tror på mig och hejar på mig, tack Emelie för att det varit helt fantastiskt skoj att plugga och umgås så mycket med dig, tack Andrea för ditt eviga stöd i denna sablans kurs och tack Jonas för att du tycker om mig fast mitt sviktande humör på grund av nervositet alltid går ut över dig. Ni är bäst allihopa!

Det finns bara en illustration kvar att tolka idag nu efter alla tentatolkningar, och det är bilden nedan: Det är långt till Lysekil, men med 100% säkerhet kommer helgen blir helt fantastisk!


Gomiddag.

Sjukstugan fortsätter och plugget tar knäcken på mig! Önskar jag kunde säga att helgen äntligen är här men denna gång spelar det ingen roll, plugget fortsätter ihärdigt. Snart långhelg, snart långhelg! Men först en mysig kväll här hemma, det får nog bli en film här efter gomiddagen som bestod av älgstek, svampsås och potatis!


Sjukstuga.

Precis när min förkylning kändes över och jag planerat första löprundan, då pang blev det lika illa igen. Nån sväng med feber och skit och nu har jag varit utan smak i tre dagar. Inte så fett. Men men, jag är inte bitter, (bara lite). Jag har smittat Jonas också, så det är sjukstuga på högsta nivå. Pluggar gör jag också, så livet är ju inte alltför rockigt just nu. Därför ser jag sjuuuukt mycket framemot när tentan är över och jag och Jonas följer med Andrea och Andreas ner till Lysekil! Första gången jag ska dit och det ska bli så himla mysigt och roligt! Åker så fort tentan är gjord, taggatagga!!


Åstön.

Helgen spenderas på Åstön och det blir en långhelg av det hela nu när inget jobb väntar imorgon. Jag hade precis blivit kvitt min förkylning och hade tänkt testa springa lite idag, men istället stukar jag foten så det sket sig. Onödigt, men sant. Crapcrap. Inte hittade vi några hjortron igår heller, men det fanns en massa blåbär jag gick och åt istället. Smarrigt värre!


Att slå tillbaka.

Att slå tillbaka, det är det aldrig värt.
Jag kan inte förändra, jag kommer aldrig förstå.
Det enda jag kan göra är att gå. 
 

Det man inte säger, det säger också en del. En slags tystnad, en tystnad som talar tydligare än allt. 

The end.

Jag tackar och bockar för mig, sommaren har gått fort och mina åtta veckor på Deloitte är över. Helt a m a z i n g. Nu åker vi till Sundsvall, eller ah, Sönnsvall som de själv skulle säga med sin ofantligt fula dialekt.


Näst sista.

Näst sista dagen på jobbet för denna sommar, weeooooweeeooo! Så sjukt skönt, kan knappt bärga mig. Andreas mamma är i stan nu så ikväll blir det lite käk tillsammans med dem, sen måste jag packa litegrann eftersom jag och Jonas åker till Sundsvall på fredag när jag jobbat klart. Känner verkligen att jag saknar Åstön nu, hela sommaren (som aldrig kom) har gått och jag har inte varit där en enda gång. Förskräckligt!

Min största fundering just nu är om jag ska våga välja att åka Zipline när vi är i Åre på kick-off med jobbet i slutet på september. Jag är ju inte höjdrädd egentligen, men hur känns det när man väl står där? Det är frågan, hmmm.. Bilden lånad här.


Morotsbröd.

Fick lust att baka lite i eftermiddag och det är sådana gånger man är rätt nöjd över att alla skåp är proppfulla, allt fanns hemma! Förutom mjölk då, det saknades en deciliter men om man bor med en kalv kan man inte göra så mycket åt saken. Nu gräddas de sista bröden, 20 stycken morotsbullar blev det, nomnomnom. Receptet finns under mat&bak här i bloggen om jag inte minns helt fel! Väldigt lättbakat och gott, testa om du inte gjort det! :)


Egenodlat.

Dagens middag blir sill, potatis och gräddfil med gräslök varav gräslöken har fått växa till sig på balkongen. Inte fy skam för att vara sådd från frö här i början på sommaren.


Gokrok.

Bilden som får mig att le oavsett vilket humör jag är på, fasters lilla skit som kommer ha vuxit en massa när vi ses nästa gång.


Snaaart.

Vid lunch idag, då har halva sista veckan gått! Så skönt, jag längtar sjukt mycket tills på fredag när jag låser in min dator och vet att jag inte behöver starta den på måndag igen. Göttgöttgött!


Många pengar.

Ojoj, det där blev dyrt! Jag gick på det mesta och handlade upp en herrans massa många pengar! Men det är ju så fiffinurliga grejer det där, så jag känner mig mer än nöjd med mina inköp! Ni kanske får se dem när de kommit här i slutet av augusti!


Plastparty.

Ikväll står plastparty hemma hos Emelie på schemat, det ska bli skoj! Ska försöka att inte handla sånt som jag inte behöver bara, det är ju redan ganska fullt i våra köksskåp som det är. Det är alltså ett Tupperwareparty, men plastparty är enklare att skriva och dessutom låter det mycket roligare, hehe :p


Hela vägen ner.

The dark knight rises var väldigt bra, jag är glad att vi tog oss iväg och såg den! Dessutom lyckades jag krydda popcornen så det smakade sourcream hela vägen ner! Det är inget jag lyckas med varje gång så känner mig väldigt nöjd. Idag brottas jag med lite ögoninflammation, hosta och diverse smått och gott. Gud vad man uppskattar att vara frisk när man inte är det.


Batmaaaan.

Nu äntligen är det dags för Batmanbio, jag har sett ikapp både ettan och tvåan förra veckan för att se den här! Har bara hört bra åsikter från andra som sett den, så förväntningarna är höga. Inte alls min typ av film så därför blev jag alldeles förvånad när ettan föll mig så i smaken så jag ville se tvåan. Skoj!


Totempåle.

Jag hade lovat Andrea att visa henne totempålen som står här uppe i skogen, problemet var bara att jag själv inte varit där på kanske tio år. Vi gav oss iväg ut i skogen i alla fall och vi lyckades hitta den, trots att färgen blekts bort sedan länge. Det är synd att inte kunna historien till vem som bestämt sig för att måla och sätta vingar på en gammal trädstam där mitt uppe i ingenstans, men det skulle vara roligt att kladda på den lite målarfärg så den kan stå där ett tag till.


Grillfest.

Om man samlar ihop folket här i obygden kan man få ihop ganska många, Anna-Lena och Jerry lyckades himla bra ikväll! De måste ha letat i varje liten vrå för partytältet är fullt. Trevligt med känslan av en liten sommarkväll! :)


Bastupremiär!

Efter att i mitt hittills 21 år långa liv alltid ha velat haft en bastu i Sund har det skett, vi har en bastu och det är premiär nu i eftermiddag innan vi ska på grillfest ikväll! Gött e det!


Kräftor!

Kräftor, helt sjukt vad gott det är! Åt så många att läpparna skrynklade ihop sig totalt, underbart!


Destination hem.

Tar min sambo, min fina vän och min förkylning och åker hem för en rehabhelg. Känns skönt att byta ut Östersundsmiljön mot Sund efter den sjukt intensiva förra veckan här. Och ikväll ska vi äta kräftor, lyckligare kan jag knappast bli!


Jordgubbarimassor.

Plockade 15 liter jordgubbar idag ute på Rödön, åt ungefär hur mycket som helst med, kommer drömma mardrömmar om jordgubbar inatt! Riktigt goda, och vissa var lika stora som tomater. Somrigt!


39,4-feber.

Jo hej på dig vad kom du ifrån? Känn dig inte välkommen och lämna min kropp snarast. Tills imorgon bitti har du på dig. Kan dock förklara den sjuka trötthet jag haft över mig ett tag, men kom igen och gå över nu då...


RSS 2.0