Slut som matematiker.

Jag är slut som matematiker för ikväll, nu väntar en varm och härlig dusch och sedan den goa sängen. Jag vill inte ens tänka på antalet timmar jag sammanlagt ägnat åt matten i helgen, det enda jag kan konstatera är att jag inte prioriterat organisation- och ledarskapsprovet särskilt högt. Dock känns det enklare att plugga in text, det går att trycka in fotografiskt om det är nödvändigt till skillnad från matten. Den måste i alla fall jag försöka hitta lite förståelse i, även om det ibland är på gränsen att jag känner en bottenlös hopplöshet.

Imorgon har jag knåpat ihop så jag får väldigt mycket mattetid på skolan också, så då ska jag lägga plugget åt sidan ett tag efter skolan och försöka mig på det här med träning. Det ska bli himla skönt! Därefter ska jag även ta tag i organisationen, och med den planeringen hoppas jag på att få ihop veckans prov.

» Det som inte dödar, härdar.

♥        J e n n i f e r .

Alla anledningar att tvivla.

Pulsen ligger runt 3000, typsikt att jag glömde pulsklockan det här loppet med. Det är förmodligen hopplöst att säga något annat än att Northug åker skidor på ett magiskt sätt, men det är lika sant som det är sagt att han vore mer värd det om inte käften på honom glappade vitt och brett ibland. Jaja, Johan gjorde en grym spurt och det här OS.et kommer jag minnas länge. Vilka stjärnor, och gud så de lyckats knipa medaljer hit och dit.

Nu ska jag göra min slutspurt för idag, mattemattematte. Man kanske skulle börja illusionera Northug bredvid sig vid bordet när man sitter med matteboken, först till tio tal vinner liksom.. Hejaheja! Hmm, värt att fundera på.

Jag vill så gärna tro att det du säger är sant, men uppenbarligen fungerar vissa saker bättre med andra. Kanske handlar det om vem du lägger tiden och energin på? Och jag ställer mig frågan, sen när började jag betyda ingenting? Som sagt, jag vill så gärna tro dig, men du ger mig ALLA anledningar att tvivla. Tyvärr.

» Ryggar talar lika väl som tystnaden.


♥        J e n n i f e r .


Jag är lägre!

Middagen avrundades med en promenad, det känns verkligen att det går åt rätt håll när man kan gå ut klockan halv sex och ändå ha med sig ljuset på ett litet varv. Nu är jag inne i mitt mentala förberedelsearbete för att under en hel del tid framöver spöka in mjölksyra i Northugs ben. Jag säger som radioreportern förut idag: "Jag är inte så låg att jag inte unnar Northug en medalj. Jag är lägre! HEJA SVERIGE!" Haha, den lilla vitsen gjorde en stor del av min dag. Jag hoppas att Johan Olssons önskning går i uppfyllelse. Loppet ska vara avgjort innan upploppet, så inte den där förbannade norskens explosivitet som saknar beskrivning ska knäcka allt i dess väg vilket den annars alltid gör.

Nej, SYRA till Northug och medaljer till Sverige! Heja Heja Heja ! !

Jag saknar dig redan, pussss. ♥

» Det spelar ingen roll hur långsamt du går, så länge du inte stannar.

♥        J e n n i f e r .

Det krävs ett sista ryck.

Solen kikade  fram en sväng, himlen var som en blå gloria alldeles här ovanför och jag passade på att pausa plugget och gå ut. Nu har jag pluggat X antal timmar, vet inte om det gör varken till eller från, men det kan ju inte bli sämre. Jag ljuger nog om jag påstår att jag är i gott mod över matteprovet, men någonstans känner jag något slags mod i alla fall. Som sagt, det är bara att ligga i. Det finns inga andra alternativ, och även om det finns det så är dem inte lika bra. Det krävs ett enda sista ryck, och det ska jag genomföra med glans!

Nu ska jag återgå till min djupa mentala sinnesstämning då jag övertygar mig själv om att jag kommer kunna förstå allt det här matematiska och logiska, det här var för att få en liten break åt hjärnan.

Minst lika clever som bilden antyder!

» Hellre en ärlig fiende än en lögnaktig vän.

♥        J e n n i f e r .


Den mystiska stämningen.

Sweet Sunday, eller något. Det snöar. Det snöar och snöar och snöar. Och så snöar det lite till. Man får väl vara glad över att det inte är -30°C i alla fall, men vänta bara, nu när jag sa sådär kommer det säkert smälla till och bli snorigt skitkallt i natt.

Nu tänker jag faktiskt inte låtsas om att jag har någon smygfeber längre, för 37,2°C är inte feber. Det är inte ens smygfeber, det är bara töntigt. Så, härmed är jag friskförklarad från denna mystiska stämning i min kropp.

Idag ska jag och mamma baka pizzasnittar, också de till sportlovet i Gäddede. Jag ljuger inte när jag säger att de är sjukligt smaskiga, frågan är om det verkliegn kommer finnas några kvar om en vecka om vi bakar dem idag.. Jag är ytterst tveksam på den punkten.

Nej, nu ska nog Jonas få sig en pusss, här kan jag ju inte sitta och slänga tiden på ingenting.

♥  ♥  ♥

» Vi är aldrig mer missnöjda med andra än vad vi är missnöjda med oss själva.

♥        J e n n i f e r .

Pussss på Er!

Äter lite räkor och ananas, åker lite tremil, sjunger lite melodifestival. Ja, högst aktivt för att vara en lördagkväll om jag får säga det själv. Känner att min kropp är helt förslappad, det blir ju typ.. fjärde dagen i rad jag inte tränat ett smack. Usch, riktigt trist.. 37,4°C, vad ska det vara för fesen skitfeber? Det skulle vara bättre att ligga däckad ett par dagar, det här känns ju helt meningslöst. Har lite svårt att tro att min "orginaltemperatur" skulle ha stigit med 0,4°C med, jag har ju alltid varit en stabil trettiosjukommanolla. Jaja, inatt ska jag sova bort det så jag är redo för en hårdkörarvecka på Pace till veckan. Det blir awesome! (y)

Förresten så verkar mina fina läsare ha extra mycket tid att läsa på lördagarna, statistiken har en förmåga att klättra lite extra då. Och det är självklart jätteroligt! :) pussss på er!

» Gårdagen kan vi aldrig få tillbaka, men morgondagen är vår - att vinna eller förlora.

♥        J e n n i f e r .

Grillsäsongen.

Är mätt och belåten, grillen fick göra rätt för sig, muums! Jag är mycket tacksam över att vår grillsäsong inte följer Svearikes årstider, för det finns ingen mening med det. Grillad kycklingfilé med råris, currysås och sallad med fetaost och vindruvor, det är grejer det.

Nu ska jag ut för första gången idag, matteboken ska få stanna kvar inne alldeles ensam. Stackarn.. Vi ska trampa ner maten innan det är dags för efterrätt, en liten sväng eftersom det faktiskt är lite ljust fortfarande.

» Den vise bygger inget hopp om framtiden och ångrar ingenting i det förflutna.

♥        J e n n i f e r .

Sikket kap!

Hmm, smygfeber idag med, 37,5°C.. Fjärde dagen i rad, något måste vara som det inte ska. Som tur är så är det ju så lite så jag inte känner av det alls, men ändå, feber vill man inte gå runt och ha.

Nu är pirogerna färdiga och de blev jättegoda, försöker kanske mig på att lägga ut receptet här senare. Kan hände att det blir lite klurigt att få ihop "gör såhär" då det är en del detaljer, men jag ska i alla fall ge det ett försök.

Och vet ni vad, den där Jamie Oliver kokboken jag köpte för 99:- på Coop, den kostar 418:- i orginalpris och 159:- på bokhandelns bokrea! Sikket kaaap, ibland blir jag rätt nöjd med mina impulsköp!

» Varje utgång är en ingång till något annat.

♥        J e n n i f e r .

Telepati i Tjejvasanspåret.

Idag var melodikrysset enkelt, inte några klurigheter alls skulle jag vilja påstå. Lördag alltså, jag skulle behöva sätta mig och plugga nu för att slippa det senare men mamma ville ha hjälp att baka piroger och pizzasnittar. Ska ha med det till Gäddede över sportlovet, och då är det skönt att ha det förberett redan nu.

I övrigt händer det inte så mycket idag, förutom att jag med telepati driver på Elina Äjwååh' Hjert i Tjejvasanspåret, heja heja heja!

Kanske borde kolla hur det ligger till med smygfebern idag också, om den inte ger sig snart får det nog bli en snabbsänka för att kolla hur det egentligen står till i kroppen. Men idag är det såklart borta, det har jag bestämt på förhand.

» Det är svårt att vara hjälte när ingen ser på.

♥        J e n n i f e r .

Om dina falska ord.

Måste väl slänga upp ett litet inlägg för Linas skull, hon är ju helt deprimerad eftersom det är typ andra helgen i rad hon inte ska ut och flänga på krogen, stackarn..

Jag har haft smygfeber i tre dagar nu, typ 37,5°C. Känner inte av den när det är så lite, och då är det asjobbigt att tänka på att jag nog inte ska träna. Undrar om det har något med smällen i låret att göra? Någon som vet om kroppen kan reagera med feber på en sträckning?

Stafetten i skidskytte verkar ju inte gå sådär kung, men bara för att Ferry är rätt snygg ska jag nog gå och kika på det sista av det nu. Här finns det hur som helst inget vettigt att skriva, om jag inte ska skriva en massa deprimerade tankar om dina falska ord, och det ska jag inte..

» Förändra sig kan ingen, men bättra sig kan alla.

♥        J e n n i f e r .

Som jag hade dig förut.

Det här med matte c, det är inte enkelt det. Men jag ska kirra det, för så är det bara!

I övrigt tänker jag alldeles för mycket på ditten och datten. "Jag vill ha dig nu, som jag hade dig förut" snurrar i högtalarna och det är väl det sämsta tänkbara att lyssna på. Dålig timing. Funderar fortfarande på varför du inte ens försöker. Varför du säger det ena, men helt uppenbart menar något annat. Jag undrar ständigt hur jag någonsin ska kunna få mitt ärliga svar, när det inte ens fungerar att ställa frågan rakt på sak.

Någonstans är det faktiskt så att dåliga bortförklaringar inte fungerar. Någonstans tröttnar även jag. Till slut kanske jag är beredd att släppa allt, när hoppet om att få det som det var blir tillräckligt blekt. Blekna fort, snabbare. Snälla.

» Att vinna en vän tar flera år, men att mista en tar inte ens en minut.
Nej, uppenbarligen inte.

♥        J e n n i f e r .

Plugga nyss.

Jennifer, du måste plugga nu. NU! Nyss... OS är roligare, och de nya kokböckerna med. Och iFormtidningen med. Tråkiga matteskitsaker.

Jennifer, plugga NU!

» När det gör ont att se tillbaka och du är för rädd för att se framåt, kan du titta bredvid dig, och se din bästa vän där.

♥        J e n n i f e r

Istället för en tjuga nötter..

Jag skulle gå på Coop och köpa lite nötter och så tills i helgen, men det var inte riktigt nötter jag kom hem med. Jag råkade nämligen bli 237:- fattigare på årets bokrea, och därmed även 3 böcker rikare. Jaja, råkar man ha en äkta passion för böcker, särskilt "kokböcker", så råkar man. Ofta man hittar en kokbok med Jamie Oliver för 99:- i vanliga fall liksom, neeej. Så ja, istället för en tjuga nötter så blev det ett par hundringar böcker. And I like it!


På med glasögonen, sen är det bara att läsa järnet.

» Lyft ansiktet mot solen så ser du inte skuggorna.

♥        J e n n i f e r .


Just typiskt.

Hade feber igårkväll, så jag bestämde mig för att inte ställa klockan och gå på gymmet imorse. Visst vill jag gärna träna på som vanligt, men dum är jag inte.. Hade tänkt satsa på att träna nu i eftermiddag istället, men tog febern igen för säkerhetens skull. Guess what - fortfarande feber.. Jag är inte så känslig för feber, märker inte av det förrän jag börjar närma mig 38,5°C eller så. Därför är det så frustrerande att inte känna sig hängig och ändå innerst inne inse att det är fruktansvärt dumt att träna när man uppenbarligen har nåt tjaffs i kroppen.

Jaja, vila idag - måste ju erkänna att det trots allt kom rätt passande då det här med plugget ska få sig ett uppsving. Mamma och pappa tyckte jag skulle skolka imorgon och åka med pappa hem idag, haha, inte många barn som har föräldrar som undrar om det inte är dags för lite skolk.. x) Men nej, det är bara fredag kvar, sen är det helg och då kan jag åka hem.

» Antingen så finner jag en väg, eller så gör jag en.

♥        J e n n i f e r .

Tiden går fort när man har roligt.

Tiden går fort när man har roligt, höhö.. Har precis färdigställt svaren på 46 instuderingsfrågor till provet i organisation och ledarskap nästa torsdag. Det här med att ta mig i kragen har alltså kommit igång en liten gnutta nu. Matten hann jag inte riktigt med ikväll, men det får jag tid att koncentrera mig på imorgon nu när det här är gjort. Är glad över det positiva resultatet jag fick tillbaka från provet i internationell ekonomi idag. MVG på det här sista provet gav mig också MVG i slutbetyg, helt klart en massa positiv och pådrivande energi som ska användas till att plugga gärnet för kommande veckas prov.

Sjukt obehaglig sträckning jag har i högra lårmuskeln. När jag stretchade igår frågade Sara om jag kunde lägga pannan i golvet när jag satt med benen ut och sidorna sådär ni vet, och jag tänkte att jag skulle prova. Kändes hur lugnt som helst för jag är ju inte direkt stel, och sen sa det bara PANG!! Det bara knakade och brakade i benet, sjuuukt så ont det gjorde. Visste inte om jag skulle kunna gå efter det, men peppar peppar ta i trä så kändes det liksom inte nåt särskilt en stund efteråt. Samma sak nu, jag känner att det hänt något verkligen mitt inuti muskeln, som man inte riktigt ens kommer åt om man masserar. Men jag var ju ut och sprang idag utan några som helst problem.. Knepigt, men jag kommer nog skippa benstyrkan på gymmet imorgon hur som helst. Vill ju inte direkt förvärra något som hittills ändå verkar ha gått bättre än förväntan.

Har åkt skidor också, såklart. Tycket det är lite synd att många bara hyllar den fantastiske Markus Hellner, för det är faktiskt inte bara hans prestation som ligger bakom guldet idag. Faktiskt inte. Grymt kört av alla fyra!

» Den största njutningen i livet är att gör det andra säger att man inte får göra.

♥        J e n n i f e r .

Pulsklockan strejkade.

Hade tänkt vila idag, men när jag tänker så får jag genast dåligt samvete eftersom jag vet att jag egentligen inte har någon anledning att inte träna. Solen sken och termometern visade på -9°C så det fick bli ett intervallpass. Efter en stund orkade inte pulsklockan riktigt visa siffrorna i rutan, jag drog då slutsatsen att det förmodligen inte var bara -9°C. Jag glömmer alltid att det är varmare här uppe vid mitt fönster, dels för att det ligger lite högre, men också för att solen legat på hela dagen. Smart av mig att tro att den talar sanning liksom. Jaja, nu är det gjort. Det var makalöst kallt, men nu är det grymt skönt!

Nu är jag dessutom väldigt väldigt hungrig, (som att det skulle vara ovanligt), så det är nog dags för lite middag innan humöret ramlar ner i strumporna. Måste nog hinna med en dusch först också, så jag tinar upp lite.

Tredje dagen i rad jag längtar broccoli.. Vad är det för fel, jag gillar inte ens de där gröna träden?!


Dem och jag ni vet..

» Jag begär ingenting, men jag vill ha allt.

♥        J e n n i f e r .

Time to shape up.

Egentligen är det nog på tiden att någon på skarpen säger till mig att ta mig i kragen och kämpa den sista tiden nu. Jag pluggar verkligen aldrig, och när jag borde göra det så tänker jag "men palla". Det känns makalöst jättejobbigt nu när vi bara har enstaka uppgifter ibland, man blir så himla bortskämd med dessa "lediga" kvällar. Jag kör med bortförklaringen, "men jag pluggar ju hela tiden så ikväll får jag faktiskt vara ledig. Sen slår det mig, hoppsan, det var visst för typ ett år sedan jag faktiskt pluggade jätteofta, jättemycket, jättehelatiden.

Två prov väntar nästa vecka, matte och organisation och ledarskap. Matten blir nog lite kivig, det är i sista sekunden att verkligen börja plugga till det nu. Men organisationen ska inte vara något problem om jag sätter igång typ imorgon, även om det underlättat om jag hade börjat nyss.

Undrar om det är träningen som gör att skolan, kanske inte blir lidande, men mindre prioriterad. Det ger upphov till en hel del dåligt samvete, eftersom jag vet hur mycket jag alltid lovat mig själv att alltid sätta plugget i första hand, särskilt nu när det är sååå fruktansvärt nära slutet.

Nej Jennifer, TIME TO SHAPE UP!

» Gårdagen kan vi aldrig få tillbaka, men morgondagen är vår att vinna eller förlora.

♥        J e n n i f e r .

Recept till Dig.

Brödet blev asgott, så jag måste ju dela med mig.

Ingredienser
0,5 paket jäst
6 dl ljummet vatten
0,5 dl olivolja
2 nypor havssalt
1 stor riven morot
2 msk flytande honung
1 dl solrosfrön
15 dl dinkelmjöl
1 dl blandade frön, t.ex sesamfrön, linfrön och pumpafrön

Gör såhär
1.
Sätt ugnen på 175 grader. Riv moroten, ljumma vattnet till 37°C och rör ut jästen i vattnet. Tillsätt olivoljan, saltet, moroten, honungen och solrosfröna.

2. Arbeta i mjölet efterhand. När man bakar med dinkel så låter man degen vara ordentligt klibbig eftersom dinkel suger upp mer vätska. Låt degen jäsa i 45 minuter.

3. Klä en form med bakplåtspapper. Fös ner degen i formen och strö på frön. Lår brödet jäsa i ytterligare cirka 20 minuter.

4. Grädda brödet mitt i ugnen i cirka 40 minuter. Lyft upp brödet ur formen och knacka på undersidan av brödet, låter det ihåligt så är det klart. Låt det svalna på ett galler.

 

» Hjälp andra, men när du gör det, glöm inte dig själv.
♥        J e n n i f e r .

 


Matbröd och allt.

Ju mer tid man har, ju mer får man att göra. Trodde jag skulle ha tid för rekordmånga inlägg här idag, men ack så fel jag hade. Var på gymmet strax innan tio, lullade på där i en och en halv timme innan vi gick upp på skolan för att äta lunch. Åt lunch, Lina kom, vi gick hem till mig, (Lina åkte skidor x), och här har vi gjort både det ena med det tredje. Matbrödet vi bakade har precis blivit klart, så när jag provsmakat den kanske jag slänger upp en bild och ett recept, om det smakar bra såklart.

Ah, de va väl typ det. Har aupairat lite också, det är liksom sånt man gör när Lina är här. Lagat mat har vi ju också gjort, kyckligt, vad annars liksom? ^^, Konstaterade idag att det är tur att Lina äter kyckling och gillar curry, annars skulle hon typ aldrig kunna joina mig under middagen.


»
Den som står bredvid dig behöver inte alltid stå dig nära.

♥        J e n n i f e r .

Du försöker inte ens.

Njuter av att veta att jag är ledig imorgon. Ska träffa Saris på gymmet imorgon strax innan tio, det blir kanon. Sen ska vi gå upp på skolan enbart för att äta lunch, haha, enda dagen vi inte behöver gå dit x) Lite tjockisvarning där, men spagetti med köttfärssås är ju så mumsigt så att det blir värt promenaden.

Jag kan ju fortsätta på den här lite lätt deprimerade stilen som legat över bloggen i vissa stycken idag. Det gör så jävla ont att du inte ens försöker! Du ignorerar mig inför andra, du låtsas inte om att jag finns och någonstans vet jag att jag är värd så jävla mycket bättre! Ändå slösar jag tiden på funderingar och tankar, fast jag så uppenbart förstår att du helt enkelt inte vill, inte orkar bry dig. Som sagt skulle det vara enklare om du kunde ha lite stake och säga det rakt ut, annars är det så satans svårt att inte fortsätta försöka, att inte fortsätta hoppas.

» Livet vill väl inget illa, men nog kan det gör ont!

♥        J e n n i f e r .

Min älskade lilla Sony Ericsson.

Jag saknar min älskade lilla enkla Sony Ericsson!
Den kunde man byta ringsignal på hur man ville.
Den kunde man svara i med tumvanten på.
Den förlät mig till och med fast jag tappade den i toaletten..
Den gick allt att lita på.

Ja, jag är lite deprimerad. Vad är det som är så svårt med att bara synkronisera in lite nya ringsignaler? Dooh, hatar den här förbannade iPhonen. Det är ungefär samma princip som "de som inte kan köra bil ska inte köra bil", fast "förstår man sig inte på tekniska saker, ska man inte ha tekniska saker". sucksucksuck..

Det var tjusigt runt Kyrksjön idag.


Lite kallt om snoken, men skönt ändå.

» Erfarenhet är inte vad som händer dig, det är vad du gör med det som händer dig.

♥        J e n n i f e r .

Ifrågasätter mig själv.

Ibland måste jag ifrågasätta hur funtad jag egentligen är, för ibland kan man faktiskt undra var den sneda skruven sitter.. Det var ju så soligt och fint ute, så jag gick ut på en promenad all by myself. Problemet med promenader ensam och mig är att man får så fruktansvärt mycket tid att tänka. Ipoden gör ju inte saken bättre, men sådana där texter av bland andra Seconhand Serenade som stämmer mitt i prick med hur jag känner rätt ofta. Så går jag, och går och går. Och blir upprörd, upprördare, och till slut nästan arg. Så går jag där, fortare och fortare. Mer och mer besviken, inte alls sådär rofylld som man borde bli..? Nej, det här med ensamma promenader är nog inget för mig. Om man springer blir man trött och fokuserad på annat, det är mer vad jag behöver.

Nu har jag nyskurade golv, mätt mage av en mycket god middag, fina och rena mattor på golvet och nybäddad säng. Det sitter ju inte helt fel, särskilt inte med tanke på att det är hemluftsdag imorgon och jag kommer ha massa tid men inget att ägna den åt. Och ja, man får skolka från en friluftsdag när man är trea, det hör liksom till. (y)

Attans, nu hade jag glömt att jag kokade kaffe nyss. Hoppas det inte har hunnit blivit kallt. Och svar ja på den också, jag kokar mitt kaffe. Kanske gammeldags, eller snarare, totalt gammeldags. Men sen är det överlägset det godaste kaffet också, faktiskt!

Här hittade jag till Lina på Birsta i helgen.
Det var billigare än silvershampoo också Pussan!

 

» Hellre sårad av sanningen än lycklig av lögnen.

♥        J e n n i fe r .


Lång dag.

Guud, det känns som det är dags för sängen snart. Klev upp fem imorse, åt lite för att sedan åka med pappa till Ljusdal. Kom hit vid sex, packade upp det nödvändiga och gick till gymmet. Kom hem lagom till hockeysammandraget, älskar när man får se alla mål inom loppet av en minut, istället för att slösa tiden på en hel match. (y)

Begav mig till skolan vid halv tio och hade dagens enda lektion, matte. Skulle behöva gå på matten igen i eftermiddag, men jag orkar inte hålla på och traska den där vägen fram och tillbaka flera gånger om dagen, det räcker med dit och hem x1 som trots allt blir cirkus fyrtio minuter totalt.

Så nu vet jag inte riktigt vad jag ska hitta på. Jag ska handla, dammsuga, torka golv, lägga ut rentvättade mattor och bädda rent i sängen. Men sen då? Hmm, baka kanske? Hittade ett intressant recept på ett dinkelbröd för inte så länge sen, det kanske får bli något sånt. Solen är helt fantastisk, men jag kände inte för att promenera ensam idag. Och en springtur kommer inte på frågan, inte efter morgonens crosstrainerpass på sextiofem minuter. Kanske får bli Pace igen, lite senare, för some musclepump. Jaja, time will tell.

En aupairfamilj har addat mig som vän på facebook :o så nu vet ni det.

» Små ting påverkar små hjärnor.

♥        J e n n i f e r .



Lite konstigt kanske.

Nu har jag kommit hem och fått  lite mat, så nu är jag nog inte lika gruvsam för kommande vecka. Visst, det finns ett par saker som hade behövt fixas innan imorgon, och det finns ett par andra saker att ta tag i under veckans gång. Men trots allt så är jag ju pigg och kry, liksom de flesta bland mina nära och kära. Så länge det är så, så löser sig nog det mesta.

Lite intressant, eller kanske konstigt.. Sambo åt upp min punschglass, har alltid misstänkt att han är av en lite säregen sort. Imorse hade han fått havregrynsgröt till frukost med, och han brukar föredra den med lingonsylt till. Även om han nu för tiden för det mesta är en riktigt sur gammal gubbe älskar jag min kisselimiss, det har liksom alltid varit han och jag.

Mammsens älskade älskade gogris, stilig som ingenting annat.

» Med lögner kan man kanske ta sig framåt i livet, men man kan aldrig vända tillbaka.

♥        J e n n i f e r .


Gruvsam.

Har varit till Elsa och fikat lite. Nu är jag så gott som färdigpackad och så småning om bär det av hemöver. Vet fortfarande inte riktigt hur det blir ikväll, men I guess time will tell.

Gruvar mig lite för kommande vecka, saker som måste bli gjorda, som det ständigt har skjutits på nu in i det sista. Som UF-mässan till exempel. Nu är det ungefär en månad kvar, och vi har inte planerat ett skit. Det gör att mina nerver kryper utanpå huden, och den här veckan ska det börja hända saker, annars kan vi lika gärna skita i att åka.

Snart är det sportlov, och att tiden fortsätter rusa iväg är fortfarande inget jag missat. Jag begriper inte, jag är inte redo för studenten! Usch, alla är värsta taggade, medan jag som vanligt bara är gruvsam. Måste nog gå in i någon annan slags livsfilosofi, hitta en inställning som är lite lugnare och mer lagom. Jag skulle nog behöva en pratstund till med den där tjejen på tåget. Det hade varit nyttigt.



» Misslyckandena är de bästa lärdomarna i livet.

♥        J e n n i f e r .

Tidig söndagmorgon.

Sitter och gömmer mig inomhus för att inte riskera att blåsa bort. Har precis varit uppe på berget och kikat lite, barnskidtävlingen blev inställd så den tidiga söndagmorgonen hade inget annat syfte än att den var tidig i onödan.

Vet inte riktigt hur jag ska göra ikväll, men jag tror nog att jag åker med Emma istället för att åka tåg. Det känns liksom mindre stressigt. Kommer förmodligen inte åka till Ljusdal då, eftersom jag är hemma rätt sent. Lite dåligt samvete över att pappa skulle behöva både hämta mig i Ånge och skjutsa mig till Ljusdal också, så jag får väl offra min måndagssovmorgon till tio för att kliva upp och åka klockan halv sex istället.

Gud vad jag låter bitter kom jag på nu, men bara så ni vet så är jag inte det. ^^

» Om du tänker för länge på nästa steg, kommer du att tillbringa ditt liv stående på ett ben.

♥        J e n n i f e r .

Jag säger det rakt ut.

Du springer aldrig ifatt, när jag väl är där.
Jag vill inte tänka framåt men är livrädd att fastna här.
Nu kan det vara för sent, att säga som det är.

Vi testar nya vägar som aldrig tycks ta slut.
Vi har försökt att fånga den andra, men aldrig nått ut.
Jag vill ha en sista chans så jag säger det rakt ut.
Jag vill ha dig nu, som jag hade dig förut.

Jag vet att det är svårt över telefon.
Men när jag har dig nära vill du därifrån.
Jag vet att du har tänkt, men berätta hur du mår.

Jag försöker träffa andra men det är inte så lätt.
Jag har försökt att tänka bort dig, på alla sätt.
Det är dags att lägga på, men att stanna känns så rätt.
Och jag vill ha dig nu, som jag hade dig förut.
Ja jag vill ha dig nu, som jag hade dig förut.

Lars Winnerbäck & Melissa Horn - Som jag hade dig förut

Seriöst.

Seriöst, dravvel, dravvel och åter dravvel.
Var tog melodifestivalen vägen?
-.-

» Gör aldrig ingenting.

♥        J e n n i f e r .

Tusen meter.

Det har blåst typ tusen meter i sekunden. Hela dagen. Det var inte trevligt. Alls. Det blev ingen springtur, det första jag gjorde när jag klev ur bilen var att typ blåsa omkull. Istället roade jag mig med att sitta inne och se termometern stiga med tanke på att det var -8°C inne också från början.

Nu tror jag det är dags för en upptinande dusch, och sen ska jag äta massvis med godis och tagga för ytterligare en sen kväll framför teven och OS. Det ska bli skönt när det är över, så man med gott samvete kan lägga sig i tid om kvällarna.

Öhm. Nu skulle man kanske ha sagt ett par intressanta ord med, för er skull, men man kan faktiskt inte alltid få allt här i världen.

» Det bästa sättet att spara tid är att använda den.

♥        J e n n i f e r .


Jag fryser redan.

Brr, det blir Åstön trots alla dessa minusgrader. Jag fryser redan, men jag har laddat upp med löparsaker så jag kan hålla värmen under en springtur. Det blir nog nice, bara jag inte behöver frysa - snälla snälla snälla. Hoppas lungorna gillar faktumet att fullkomligt ösa i sig kalluft med, för så får det helt enkelt bli.





»
Om man önskar att ens drömmar ska gå i uppfyllelse är det bäst att vakna först.

♥        J e n n i f e r .

Lurigt.

Melodikrysset var lurigare än lurigt idag, attans pannkaka. Kallt är det också, jag som hade tänkt springa intervaller eller nåt. Det har som blivit min lördagsträning på sista tiden när gymmet är kvar i Ljusdal och jag befinner mig på annat håll. Dock ska jag tänka lite på lungorna, och inte springa intervaller i -16°C.

Undrar vad dagen bjuder på, jag är inte sugen på Birsta(?!), och annars vet jag inte vad man kan hitta på när det är kallt och blåsigt ute. Sitta här en hel dag är inte så rockigt heller. Jaja, det ska nog gå att komma på nånting vettigt tids nog.

» Tiden förändras inte, vi förändras.

♥        J e n n i f e r .

Mitt impulsiva jag!

Ja, tro det eller ej men ibland kan till och med jag vara lite lite impusiv. Bad pappsen skjutsa mig till Ånge vilket han såklart gjorde, och nu sitter jag är i Timrå hos Jonas. :) Kände helt enkelt inte för att vänta med att ses en hel vecka till, så here I am. ♥

Måste bara hylla dagens människa, en helt fantastisk tjej på tåget! Vissa människor skulle det behöva finnas fler av. När vi åkt en stund började vi prata, och sen var det en konstant konversation tills vi klev av tåget. Tänk att en människa kan inspirera så mycket, bara genom en konversation på mindre än en timme! Hon skulle bland annat backpacka i Asien i höst, ensam. Jag ska nog försöka tänka på henne lite mer när jag gräver ner mig i mina egna illusionerade begränsningar.

Nej, nu vill jag inte sitta här mer, jag tror jag ska gå och ge Jonas en puss istället.

» Så länge man inte ger upp har man ingenting förlorat.

♥        J e n n i f e r .

Dagens bilder.

Min lediga dag tog jag till vara på ;


Blommorna fick sig en dusch (:


Gardinerna blev bytta. Märker varenda gång jag ska stryka gardinerna att min lägenhet har fruktansvärt många fönster för att vara en etta. Fem hela stycken närmare bestämt.


Maten blev typ awesome, fråga Lina får ni höra! Kyckliggryta med allt som fanns hemma (y)


Och det är nog vida kännt att visa lyckas mer än andra, har ingen aning om hur jag fick till det där. På något vis lyckades jag tydligen när mjölet skulle in i skafferiet.

Ja, det är ju roligt med lite "dagens bilder" ibland med.

» Kan man vara glad åt lite, har man mycket att vara glad åt.

♥        J e n n i f e r .

Upp och ner.

Mina ben existerar inte. Eller så är det precis det de påminner mig om att de gör. 65 minuter crosstrainer i morse och så 15 minuter nu ikväll som uppvärmning, benpress x2 och en massa annat påhitt. Bastun var skööön! Nu unnar jag mig lite naturella cashewnötter och funderar på om jag ska lyxa till det med en filtallrik till och med. Min ständiga filosofi är den här +- noll metoden förstår ni. (y)

Imorgon är det fredag, veckorna rasar iväg och jag förstår inte var tiden tar vägen. Ständig ångest över vad jag ska göra sen, and so on and so on. Kvällar som dessa när jag bara är makalöst slutkörd slipper jag de där funderingarna, då orkar jag liksom inte. Det är nog räddningen, att jag någon gång emellanåt tillåter mig tänka, "ääh, det löser sig".

» Upp och ner är lika långt, men inte lika lätt.

♥        J e n n i f e r .

Smygbloggare i farten ;)

Haha, lina är en rolig smygbloggare hon. Men det är ju alltid trevligt när hon talar om för mig att hon tycker jag är bra. x)

Vi var ut och gick en promenad och det blåste svinkallt! Men det var ändå skönt, och solen sken till och med :) Nu har hon lurat mig till något väldigt dumt, Lina alltså. Hon ska gymma ikväll, och så råkade det bli så att jag ska joina henne. Jag kommer ju vara dödare än död ikväll, pace x2 och typ en timmes promenad.
Men är man hård så är man, sooo long suckers!

Lina väljer citat den här gången:
» Jag säger många kloka ord på skämt, men ännu flera dumheter på allvar.



♥        J e n n i f e r .

lina is the shit

jennifer vet allt, hur man städar, hur man bakar en sån där god kaka, och hur man bäst gör så att vattnet i majsburken förvinner, höhöö. allt bra jag kan ha hon lärt mig. dock har jag inte lärt mig att stryka än?!


Ledig hela dagen.

Klockan ringde halv sju som planerat för att jag skulle hinna gå på Pace innan Staffans lektion började klockan halv elva. När jag gymmat klart ser jag att Staffan har ringt, och mycket riktigt var det som jag misstänkte - han var sjuk idag med. Det resulterade i att det bara var en lektion på schemat idag, och det ville ingen åka till skolan för. Jag fick snacka med Birgit och se till så vi slapp den lektionen med. Detta betyder alltså att jag klev upp halv sju för att göra det jag hade kunnat gjort hela dagen, träna.

Men trots att det är som det blev, så överträffade mig själv idag på gymmet, fast det var early in the morning. Stod på crosstrainern i en timme, fattar ni hur länge det är på en crosstrainer? Okej, det är ju förmodligen en timme, men på en sån maskin känns det som minst tre. Är i alla fall utomordentligt stolt över mig själv.

Nej, ta och göra nåt vettigt när man är ledig och allt kanske. Typ byta gardiner?! Tvättmaskinen har inte varit upptagen på två veckor, och är den ledig idag? NEJ! Självklart inte, så satans typiskt. Jag som skulle tvätta sängkläder för att slippa ta hem dem i helgen.



» Sanningen om sanningen, den gör ont. Därför ljuger vi.

♥        J e n n i f e r .

Vad säger man?

Då vissa duger mer än andra ?

Jobb som syster och moster.

Har gjort mitt jobb som syster och moster för den här kvällen, det vill säga diskat åt Tina och bjudit Emma på en semla. Tina fick också en semla, och dessutom gjorde jag i ordning en matlåda till henne. Ibland är jag en rätt snäll syster och moster om jag får säga det själv.

Tror inte den här kvällen bjuder på så mycket mer, är väldigt trött men skulle vilja se skidorna vid halv tio. Hata att OS är i Vancouver, det hade väl kunnat vara i typ Europa? Jag har inget kvar att göra, varken duscha eller diska. Matteböckerna ligger så fint här bredvid mig, och jag tror de får fortsätta ligga där och se fina ut. Det är det de är bäst på nämligen.

I'm sittin' here all by myself, just tryin' to think of something to do.
Tryin' to think of something, anything, just to keep me from thinking of you.
But you know it's not working out 'cause you're all that's on my mind.
One thought of you is all it takes to leave the rest of the world behind.

Well I didn't mean for this to go, as far as it did.
And I didn't mean to get so close, and share what we did.
And I didn't mean to fall in love, but I did.
And you didn't mean to love me back but I know you did.

A Lonely September - Plain White T's

♥        J e n n i f e r .



Phuuust.

Gymmet, två timmar. Phuuust! Slutade en lektion tidigare idag, läraren var sjuk så det var en mycket glad överraskning. Däremot stod jag alltså där igår kväll och lagade dagens middag helt i onödan, men den smakade ju awesome ändå. Jag blir nästan rädd för mig själv nu för tiden när jag äter, jag lovar att jag äter mer än pappa! Det känns lite bakvänt, men jag är liksom alltid hungrig och blir aldrig mätt.

Det var halva priset på semlor idag, attans att jag råkade se det. Ska hämta Emma hos Göran och Gunilla lite senare, sen ska vi fika semlorna när Tina kommer hem. Vi behöver ju inte nämna att jag åt TVÅ semlor på skolan igår, haha, det är nog tur att jag tränar litegrann x)

Nej, nog om detta. Disken ligger och väntar, sen ska jag duscha och pyssla på med lite annat innan barnvaktandet sätter igång. Och appropå absolut ingenting, för den som missade det, så ägde Ferry igår!

Det var bra nog enkelt då.

» Att våga är att mista marken för en stund, men att inte våga något fast man vill, är att förlora sig själv och mer därtill.

♥        J e n n i f e r .

Se där.

Se där, det tog ju ingen tid alls att svänga ihop den där korvstroganoffen bara jag tog mig in i köket. Dock utmanar jag er att försöka laga korvstroganoff utan ketchup. Ganska snart konstaterar ni att det blir en katastrof, grädde och korv är ingen hit. Som tur var låg det en tub tomatpuré och gömde sig i kylskåpet, annars vet jag inte hur det hade blivit med det där.

Nej, nu har mitt silvershampoo suttit i håret en total evighet, så det är nog dags att duscha. Sen blir det nog sängen för att tillbringa en stund på spikmattan. Jag är som sagt fortfarande trött, men det skulle inte förvåna mig om jag ligger där klarvaken klockan elva och funderar på det ena med det tredje. Det skulle liksom bara vara FÖR typsikt mig.

» Ingen kedja är starkare än sin svagaste länk.

♥        J e n n i f e r .

Korvstroganoff it is.

Uscha, jag blev visst inte så mycket piggare av kaffet. Typiskt, jag som hade tänkt laga morgondagens middag nu ikväll så jag kan träna i lugn och ro imorgon utan att behöva komma hem och äta middag jättesent. Korvstroganoff var det planerat, och det tar ju inte så lång tid om jag bara går och gör det. Men man ska gå och göra det också..
Hmm, klurigt det där.

Nej, faktiskt tänker jag ta mig i skinnet. Nu går jag och lagar korvstroganoff!

Och förresten så känns det lite tråkigt att Sverige har typ tre fjärdeplatser. Varför inte bara tre brons? Men, man kan väl inte få allt..

Vi har en hel del mil tillsammans vi.

» I didn't mean to get so close, and share what we did.

♥        J e n n i f e r .

200 kg benpress.

Herregudarsskymning. Jag vet inte vad som hände, men luften pööös liksom bara uuur mig. Kände hur kroppen blev tyngre och tyngre när jag låg på gymmet och stretchade efter passet på en och en halv timme. Brukar blunda när jag ligger och stretchar, men till slut vågade jag inte det längre ifall jag skulle råka somna. x)

Funderade ett tag över hur jag skulle ta mig hem, men med tunga steg och väldigt frusen kom jag fram till slut. Aldrig har en promenad på fem minuter känts så tung. Nu har jag bokstavligt talat glufsat i mig middagen, tänkte att jag kanske piggnar till om jag fyller på reserverna. (y)

Och satan så ont jag har i rumpan idag. Jag och Lina skulle maxa benpress igår, så vi pumpade upp lufttrycket till 200 kg och körde på. Ja, är huvudet dumt får kroppen lida.. Men jag måste erkänna att jag är rätt så imponerad av mig själv, 200 kg benpress är ju inte så dåligt faktiskt ;)

Nej, nu måste jag svepa en kopp kaffe eller nåt, nog för att det är hälsosamt med tidiga kvällar, men bolibompa har ju för tusan knappt börjat!

» One thought of you is all it takes to leave the rest of the world behind.


♥        J e n n i f e r .

Rundtur i lägenheten.

Ja, välkommen hem till mig och min mycket trivsamma etta på 48 kvm!


Köket sett från hallen.


Köket sett från matbordet.


Hallen sett från ytterdörren.


Tevehörnan sett från hallen.


Den lilla fåtöljhörnan mellan hallen och sängavdelningshyllan.


Vardagsrummet sett från teven.


Sänghörnan och bokhyllan som fungerar som avdelare.


Rätt praktisk lösning för att få ha sängen lite avskiljt.


Halva badrummet, tänkte att toan inte var så intressant att se.

Ja, roligare än sådär blir det inte. Måste säga att det är lite vemodigt att veta att jag ska säga upp den nästa månad, och faktiskt flytta härifrån inom en snar framtid.

» Borta bra, men hemma bäst.

♥        J e n n i f e r



Puuust!

Hade en lektion idag, matte i åttio minuter. Hade planerat in lite UF, men blellis was missing så vi får hoppas på nya tag imorgon. Det går alldeles för långsamt det här, tusen saker måste göras och vi måste komma igång nu.

Traskade hem och bytte om, trallade vidare mot Pace och ställde in crosstrainern på trettio minuter! Puuuuust! Jag lever än i alla fall, tro det eller ej. Blev väl där i en och en halv timme ungefär, sen följde Linis och Saris med mig hem. Jag och Lina åt tacoköttfärsröra med färska champinjoner och kidneybönor. Sara fick korv med bröd, hon äter nämligen inte så mycket annat. Hon blev så mätt så hon var helt röd i ansiktet när hon var klar, haha, det var lite roligt. x)

Ikväll händer det väl typ inget, jag ska duscha och slappa framför teven. Kanske det börjar bli dags att ta lägenhetsbilderna som jag svamlade om för ett par tre, (en hel del), dagar sedan. Ja, kanske det.

»  Kärlek handlar om att ständigt förlåta - och bli förlåten.



♥        J e n n i f e r .

Bjuder på mig själv.

Är tillbaka i Ljusdal, ensam och övergiven i behov av sällskap men dränkt i städning. Planerar att vara klar med ALL röjning till klockan 21.oo. Då ska jag banka mig ner i soffan framför någon av komedierna som går på teven, dock lutar det åt den på femman.

Jag vet inte riktigt vart den här helgen tagit vägen, men jag vet i alla fall att den varit sjukt bra!


Ja, ibland kan man ju bjuda lite på sig själv.

» Ungdomen skulle vara ett idealiskt tillstånd om den kom lite senare i livet.

♥        J e n n i f e r .

Korvgrillning och intervaller.

Vädret är fortfarande helt fantastiskt så nu är det dags för korvgrillning ute på sjön. Jag vet inte riktigt vad som tagit åt mig, men jag älskar verkligen grillad korv. Det är typ the one and only thing jag tänker på när det är fint väder och mysigt att grilla ute, hmm..

Kände inte för att springa idag, men som tur var körde Jonas iväg mig. Det blev ett intervallpass på tjugotvå  intervaller, och det var tjugotvå fler än vad jag trodde att jag skulle orka. Därför är jag nog värd en extra grillad korv idag, vilken tur man kan ha.

iPhonen funkar fortfarande, och jag har till och med fått iväg ett par till sms. Loppet är nog inte kört fast jag är en av de otekniskaste, (haha, minst tekniska), människorna som finns.

» Det räcker med missförstånd nu, vi behöver inte dem.

♥        J e n n i f e r .

Trötta ben, trötta ben. Dessutom fuskstretchade.. Attans.


Utlovade bilder.

Jag har lyckats svara i iPhonen, parkera ett samtal för att svara på ett nytt samtal och sms.at. Hoppet är kanske inte ute för mig trots allt!

Har fått en kanongod födelsedagsmiddag, plankstek och gräddtårta. Kvällen ska spenderas framför melodifestivalen, även fast den suuuuger, och jag kommer förmodligen att somna med tanke på att nattens sömn inte innehöll alltför många timmar.

De utlovade bilderna, några av de få som togs.

Lockarna börjar ta form, Lina var min personliga frisör för kvällen! :)

Mitt lilla kök rymde lite folk ändå. :)

Presenten jag fick av sötaste Sara! x)

Lagning av strumpbyxor på högsta nivå!

Och slutligen, flickan som hade en sjuuukt bra nittonårsdag!

Puss på alla som var med och gjorde den kanonbra.

♥         J e n n i f e r .


En iPhone..?

Kvällen och natten var grym, roligt folk, singstar och lyckad utgång - bättre än så kan det ju inte bli. Vaknade halv nio i morse, pigg och kry redo för en ny dag. Det är så min filosofi ser ut angående den här berömda "dagen efter". Som jag avslöjat i ett tidigare inlägg tycker jag inte det finns någonting som gör det värt att förstöra en hel dag bara för att man festat kvällen innan. Enligt mig är det bara fjortisaktigt och onödigt.

Jag har fått mina presenter, och pappsen verkar ha höga tankar om mig. Jag har fått en iPhone. Fattar ni? Jag + en iPhone = ?!? Så om jag framöver inte svarar på sms eller liknande så är det helt enkelt för att jag inte ens vet hur man får en sådan där sakomojjäng att liksom ens lysa.

Sen fick jag en fjällvandringsryggsäck av mammsen, en riktigt stor en. Jag vet inte riktigt vad de menar, kanske att jag ska kunna bära mycket till midsommarfirandet. De har förmodligen tänkt ut det där noga. Fick ett jättefint vätskebälte av Jonas med, och en ny gymväska. Fick en rengöringstvål från Föllinge som verkligen är jättebra också. Av Mona fick jag ett jättehärligt underställ, och av Tina och Emma fick jag andra "bra att ha" saker. Måste säga att jag är makalöst nöjd, och med tanke på firandet är det nog en av mina bästa födelsedagar hittills. Tusen tack för alla fina presenter och gratulationer!

Sen vi kom hem har vi varit ute i det fantastiska vädret. Jag och Jonas gick en liten promenad på sjön, och sen spelade jag badminton med Emma och Tina. Egentligen fattar jag inte varför man bara spelar badminton på sommaren, under vinterhalvåret är det ju mycket enklare då det nästan aldrig blåser.

Som vanligt blev det så gott som inga bilder från gårdagen, men det finns i alla fall en halv bild på den oerhört snygga frisyren Lina gjorde på mig. Nu är kameran ute på vift, men jag lovar att de få bilderna som finns kommer upp så fort jag kommer åt dem. :)

» Jag trodde du tyckte jag var värd med än dina falska och fega spel.

♥        J e n n i f e r .

Nitton stora år.

Visst är det väl förfärligt så fort tiden går. Jag var ju typ tio nyss, eller? Det är också sjukt skrämmande att jag har liksom minnen från tio år tillbaka i tiden. "För tio år sedan så..." Helt galet, i sinnet är jag knappt äldre än sju, hoppas jag.

Nu har jag precis varit ute och sprungit åtta härliga kilometer i ett helt fantastiskt väder. Solen skiner som tusan, och det gör jag med, för ikväll är det parthey för hela slanten!

Bara så ni vet, så är det på Lilla Vintergatan det händer ikväll! ;)

Kan bli dåligt med uppdatering senare, nu väntar duschen och allt annat sånt där som hör till. Och jag förstår att ni ser framemot bilderna från kvällen och natten, det gör nämligen jag med. x)

Jag hittade ett lite roligt ordspråk, och jag lovar att jag gör allt för att få folk att börja överväga saken. (y)

» Om jag någon gång ser en leende joggare ska jag överväga saken.




♥        J e n n i f e r .


Ett ärligt nej.

Har haft Caroline på besök, jag begriper inte vad vi pratar om men tiden susar i alla fall iväg. Jag antar att det är det där vanliga, "allt mellan himmel och jord", men det är verkligen härligt att babbla bort en massa tid med någon som verkligen förstår och håller med om så mycket.

Jag har städat klart lägenheten nu, så jag antar att den är redo för att bli nergrisad imorgon. Börjar dock bli lite orolig för att min stekta 1,4 kg köttfärs inte kommer gå med till middagen då det kommer diverse återbud. Men det blir nog bra i slutänden ändå.

Jag saknar Jonas. Han kommer imorgon, men helst hade jag haft honom här nu, nyss!

Och appropå ingenting, imorgon fyller jag år inom ramen för tonårstiden för sista gången. Det är lite deprimerande. Men nu för tiden är det bäst att vara glad för varje år man får, uppenbarligen kan inget tas för givet.

» Ett ärligt nej är bättre än ett falskt ja, och det behöver uppenbarligen vissa lära sig.


♥        J e n n i f e r .


Ett ärligt nej.

Har haft Caroline på besök, jag begriper inte vad vi pratar om men tiden susar i alla fall iväg. Jag antar att det är det där vanliga, "allt mellan himmel och jord", men det är verkligen härligt att babbla bort en massa tid med någon som verkligen förstår och håller med om så mycket.

Jag har städat klart lägenheten nu, så jag antar att den är redo för att bli nergrisad imorgon. Börjar dock bli lite orolig för att min stekta 1,4 kg köttfärs inte kommer gå med till middagen då det kommer diverse återbud. Men det blir nog bra i slutänden ändå.

Jag saknar Jonas. Han kommer imorgon, men helst hade jag haft honom här nu, nyss!

Och appropå ingenting, imorgon fyller jag år inom ramen för tonårstiden för sista gången. Det är lite deprimerande. Men nu för tiden är det bäst att vara glad för varje år man får, uppenbarligen kan inget tas för givet.

» Ett ärligt nej är bättre än ett falskt ja, och det behöver uppenbarligen vissa lära sig.


♥        J e n n i f e r .


Alltid lika snygga.

Lina och jag bakade som sagt kladdkaka här om dagen.
Undar om nån vågar äta den imorgon efter de här bilderna.
Men om ingen vågar det blir det ju mer till oss.
Kanooooon! (y)






» Så snart en kvinna tänker någorlunda snabbt så kallas det intuition.


♥        J e n n i f e r .

Snart är det freeedag !

Snart är det freeeedag !
Då fyller jag niiiiiiitton !
Då är det feeeeeeeeest !








Jag trodde på det du sa.

Nu har jag en nystädad, ren och fin lägenhet. Är inte riktigt färdig, men jag har mer tid imorgon. Börjar inte skolan förrän halv elva, men våga inte tro att jag sover bort den tiden. Nej nej, seven o´clock ska jag klampa in i omklädningsrummet på gymmet. I och med att jag uttnyttjar tiden så effektiv blir eftermiddagen och kvällen väldigt lång, och då borde jag hinna en del. Fast egentligen får jag mer gjort ju mer jag har att göra och ju mindre tid jag har på mig, men känslan av att slippa stressa är trevlig i alla fall.

Kom precis på att jag inte har en endaste bild på min lägenhet. Hade jag haft tid och ork hade jag tagit några nu och lagt ut här, men det får kanske bli imorgon när jag har lite bättre om tid. Nu är det dags för duschen, och sen ska jag tillbringa lite tid på spikmattan innan det är dags för skönhetssömnen.

Jag hoppades så mycket, och jag trodde på det du sa. Än en gång måste jag ha haft så fel, och jag vet inte vad jag kan kalla känslorna annat än fullständig förtvivlan. Fullt frisk och helt levande, ändå ska jag behöva förlora dig - utan anledning?

» En kvinna störs av vad en man glömmer - en man av vad en kvinna kommer ihåg.

♥        J e n n i f e r .

Planeringen sprack.

Jag kan inte det här med att planera. Kom hem från skolan vid tre och var ombytt och klar på gymmet vid halv fyra. Tidigare idag frågade Tina när jag trodde jag skulle komma till dem för att äta, och då tänkte jag att jag skulle dra till med lite extra tid så jag skulle slippa stressa. Jag sa att jag skulle komma vid fem, kvart över fem. Fem i fem upptäcker jag att jag varit på gymmet i en och en halv timme. Hoppsan. Men, tilläggas bör att jag klev innanför deras dörr elva minuter över fem, med andan i halsen - men fyra minuter till godo.

Ojojoj, jag har inte tid med det här. Jag måste dammsuga och sånt. Det är inte bara att hinna göra allt inför en födelsedag när man ska göra det själv.

Och jag vet att jag dammsugaren inte kommer igång av sig själv.. (Även om jag in i det längsta hoppades på det.)



» Det enda säkra, är osäkerheten.

♥        J e n n i f e r .

Aupair-world :O

Slutade tidigt idag, och då hade jag planerat att gå och gymma. Men Lina räddade mig, så vi handlade inför fredag och bakade kladdkaka istället. Vi åt självklart nästan upp allt godis som vi köpte till fredag med, för den som ville veta det.

Jag har blivit medlem på aupair-world! :O Shiiiiet. Aja, det blir nog bra. Spanska barn är sjukt söta, så nu vet ni det med.

Pallrade mig i alla fall iväg på gymmet när Lina pyste hem, jag menar, jag var ju tvungen att göra rätt för allt godis jag proppade i mig. Sen har jag inte en alltför nyttig fredag framför mig, så det är nog bäst att hålla förbränningen igång tills dess..

Nu ska jag kika över till syster på middag, det ska bli riktigt gott. Det här djuriska som finns inom mig börjar så smått träda fram, vilket det alltid gör när jag råkar bli lite för hungrig.

» Det är hur du hanterar misstagen som räknas.

♥        J e n n i f e r .

Tankeställare.

Kollade på Himlen kan vänta ikväll. Nu hade det gått ett år sedan sist, och de besökte de sjuka för att se vad som hänt. Jag slås av att jag tror att jag vet hur illa andra har det, och använder mig ofta av uttrycket "det finns de som har det värre". När jag ser sådana där program märker jag att det är ord jag använder utan att fundera på vad det är jag egentligen säger, vad det innebär att det faktiskt finns folk som har det värre, hemskt.

Även om man inte tror det, sitter det aldrig någonsin fel med en tankeställare. Här suckar jag över att morgondagen erbjuder ännu en tidig morgon, fy satan vad synd det är om mig. Vissa människor vet inte om de vaknar en till morgondag, och de verkar ha mer livslust och glädje inom sig än mig. Jag är fullt frisk och har härliga nära och kära runt omkring mig. Jag är inte så lyckligt lottad att alla mina nära och kära får vara fullt friska tillsammans med mig, men någonstans är det ändå livets gång vissa gånger.

Jag har ingenting att klaga på. Ingenting. Sen måste man få klaga ibland, men kanske ändå med en tanke långt där inne, att man egentligen har det jävligt bra.

» Hoppet är det sista som lämnar människan.

♥        J e n n i f e r .



Nyttan med kon.

http://www.youtube.com/watch?v=rDBL0OrvK-Y

"Kon är ett husdjur... Men den finns också utanför huset. Och den lever ofta på landet, men den kommer också in till staden, men bara när den skall dö. Men det bestämmer den inte själv.

Kon har sju sidor... Den översta sidan - Den nedersta sidan - Den främre
sidan - Den bakre sidan - Den ena sidan - Den andra sidan- Och den invändiga sidan.

På den främsta sidan sitter huvudet... Och det är för att hornen skall ha
något att sitta fast på. Hornen är av horn och dom är bara till prydnad. Dom
kan inte röra på sig, men det kan öronen. Dom sitter på sidan av hornen. Kon har två hål framme i huvudet. Dom kallas ko-ögon. Kons mun kalles mule. Det är nog för att den säger mu.

På den bakersta sidan sitter svansen... Den använder den för att jaga bort
flugor med, så att dom inte ramlar ned i mjölken och drunknar.

På den översta sidan - Och den ena sidan - Och den andra sidan, är det bara
hår... Det heter ko-hår och har alltid samma färg som kon. Färgen på kon heter kulör.

Den nedersta sidan är den viktigaste för där hänger mjölken. Och när
mjölkerskan öppnar kranarna så rinner mjölken ut. När det åskar så blir
mjölken sur... men hur den blir det har jag inte lärt mig ännu. Kon har fyra
ben... Dom heter ko-ben. Dom kan också användas till att dra ut spikar med. Kon äter inte så mycket, men när den gör det äter den alltid två gånger. Dom feta korna ger helmjölk. När kon är dålig i magen ger den ost. I osten är det hål. Men hur den gör hålen har jag inte heller lärt mig ännu.

Kon har gott luktsinne... Vi kan känna lukten av den på långt håll. Kons
valpar heter kalvar. Kalvens pappa heter tjur, och det gör kons man också.
Tjuren ger inte mjölk och är därför inte ett däggdjur.

Den som kommer och hämtar kon när den blir gammal heter ko-fångare. Den
sitter ofta framme på bilar. Så blir kon slaktad, man häller mjölken i tetror som vi kan köpa i affären. Kons fyra ben skickas till snickaren. Det kallas återanvändning.

Som man kan se är kon ett nyttigt djur. Och därför gillar jag kon väldigt
mycket."

Den här uppsatsen gör min dag, min kväll och mitt liv ibland. Herregud x)
Hoppas Ni fick er ett gott skratt!

♥        J e n n i f e r .


Dagens I-landsproblem.

Dagens I-landsproblem nummer ett ; Folk på gymmet som vilar 90 procent av tiden, och ockuperar maskinerna i en evighet. Seriöst, tror de att de blir vältränade av att bara befinna sig i maskinernas närvaro? Nej, tacka vet jag folk som faktiskt är på gymmet för att svettas och köra skiten ur sig, inte ska man då gå dit bara för sakens skull i alla fall. Inte för att det är mitt problem att de slösar bort tiden, men de sitter ju för guds skull i vägen!

Dagens hiss ; Blev klaaaaar med bokföringen del ett! (y) Det är typ helt underbart. Men nu har vi x antal timmar kvar med lönebokföring, så än kan vi inte fira fullt ut. Men man börjar ju skymta ljuset i tunneln i alla fall.

Åt middag hos syster ikväll, middag som mamma hade lagat och fryst in och som jag tog med mig. Men ändå, hon åkte ju på disken så rätt rar är hon ju ändå. Imorgon beställde jag kyckling med nån ihoprörd god röra, hon är hemma med sjukt barn så hon har gott om tid att få ihop något mumsigt.

Halv åtta hos mig, det är ju ett fantastiskt bra program det. Nu ska jag titta på det sista kvarten, även fast jag vet att ni tycker jag är tantigare än tantig. Sen struntar jag ju blankt i att ni tycker det, så då gick det ju jämnt ut. ^^

» Vägen till startplatsen är den längsta.

♥        J e n n i f e r .


-

Jag saknar ord.
Jag vet ingenting.
Jag förstår om möjligt ännu mindre.
Men jag är glad,
glad att jag inte gav mig.

Du skulle veta så jävla väl vem.

Tillbaka i Ljusdal. Ensam. Känner inte för någonting. Antar att jag vet varför.
Jag förstod att jag skulle ha låtit bli. Då hade det inte varit uppenbart.
Nu vet jag att det inte är någon idé. Jag måste släppa det. Dig.
Visst, numret är borttaget, men vad spelar det för roll när jag kan det utantill?
Det är lätt att eliminera nummer och namn från materiella saker.
Tyvärr är inte hjärtat materiellt.
Fruktansvärt tyvärr.
Du är inte värd energin egentligen.
Så omogen, så feg.
Det enda jag ber om är anledningen.
Är det så mycket begärt?
Antagligen.

» Och du skulle veta så jävla väl vem, om du bara var engagerad nog att läsa.

♥        J e n n i f e r .

Solat ansikte.

Och vem fick den största abborren, jo jag! Det har varit helt underbart ute, det känns till och med i ansiktet att solen har varit i farten. Det var makalöst gott med grillad korv också, det är inte mycket som slår det ute en sån här dag.

Jag vet inte riktigt hur jag ska göra ikväll, om jag ska åka till Ljusdal eller inte. Får grubbla vidare på det, men jag känner inte för att vara ensam. Och om jag åker ner vill jag nog på Pace, och dit vill jag inte heller gå ensam. Time will tell, jag får ju trots allt sovmorgon om jag åker ner.

Nu vill pappsen ha hjälp, jag kör traktorn och hissar upp honom på lastbilsflaket. Det är sånt riktiga kvinnor gör förstår ni.

» Det är omöjligt att älska och vara förnuftig på samma gång.


♥        J e n n i f e r .

Riktiga kvinnor.

Det vankas finväder, med andra ord pimpling och korvgrillning. Igår värmde till och med solen i ansiktet, och det droppade från taken! Det enda som saknas är väl Jonas då. Jag har försökt med diverse hot hela helgen, och innerligt gått och hoppats att han skulle komma och överraskas som han alltid gjorde förut. Men jag vet inte, det är kanske sånt man slutar med när man varit tillsammans ett tag?

Som tur är har jag ju mammsen, idag vägrade hon nämligen att jobba extra. Inget jag direkt klagar på, och pappa kommer nog hem så småning om han med, men nu är han iväg och ser till så jag har något att göra i vår och sommar. Han hämtar hem ved, och travningen är ju som mitt uppdrag.

Som jag sagt förut, riktiga kvinnor travar ved! ^^

» Det finns blott en väg till lycka, och det är att upphöra med att bekymra sig över förhållanden som inte står i vår makt att förändra.


♥        J e n n i f e r .

Kvalitetstid.

Jag stod för middagen idag, eller i alla fall för potatisgratängen, salladen och beasåsen. Köttet lagade var och en för sig, det var med andra ord fondue. Vi satt nog vid bordet i tre timmar, och både mammsen, pappsen och jag är överens om att vår matsal är det mysigaste stället i hela huset. Jag och pappsen fastnar alltid där, pratar om allt och alla, helt enkelt lite sån där kvalitetstid. Jag säger det inte tillräckligt ofta, men det finns ingen som är bättre än min pappa. Han är outstanding, och jag älskar honom!



» Ingenting är för människan så svårt att uthärda, som ett liv utan uppgifter och mål.

♥        J e n n i f e r .

Jag försökte.

Jag försökte i alla fall.
Mer kan jag inte göra.
Det gör så ont, men..
Det är dags att gå vidare.

Kamerapromenad.

Har tillbringat större delen av dagen ute. Först blev det lite träning, körde ett intervallpass. Även om det tar emot så måste man försöka komma igång med lite konditionshöjande med, jag vill ju se att tiderna och orken förbättras, inte bara segheten.

När det var över och jag insåg att jag fortfarande levde bytte jag kläder för att ge mig ut på en promenad i den härliga solen och jag passade på att ta med mig kameran. Det är alltid lika synd att det är hopplöst att få med hur vackert det verkligen är när snön gnistrar av solen, och hur allt ibland kan vara extra tyst och lugnt.



Det blev djupt ibland. ^^

Om det inte vore för snön skulle det se ut som vilken högsommardag som helst.

» Att vara kvinna är en svår sak, eftersom det huvudsakligen består av att handskas med män.
♥        J e n n i f e r .

Halvmarathon.

Vädret är totalt fantastiskt, så fort melodikrysset är klart ska jag ut, ut, ut! Strålande sol och fem minusgrader. Det enda som kan bli bättre är att sjön fryser på lite, det går inte att åka skidor där för tillfället. Men, man kan ju inte få allt heller.

Jag är galet sugen på att springa halvmaran i Stockholm eller Köpenhamn i september. Någon mer? :)

» Jag vill inget hellre än berätta hur jag känner, men jag är rädd för att förbli utan svar.

♥        J e n n i f e r .

Relativt liten.

Jag kom på en sak, en fundering som kläcktes lite tidigare idag. Jag tänker inte bli vuxen, men däremot vill jag mer än gärna få bli gammal. Jag ser framemot att vara en sån där hipp tant som har tusen saker att göra och är mer upptagen som pensionär än som arbetande. Det måste betyda att det är möjligt att bli ett, två, tio och femtio år äldre, bli gammal - och skippa det här med att vara vuxen. Jag tror nämligen inte att det är något för mig. Nej, länge leve barnet i mig! För... om man lyckas leka sig igenom livets stunder, både de fina och framför allt de mindre fina, så borde det väl bli lite enklare? Ibland känns det som att det är knepigt nog som det är, fast jag än så länge ändå är relativt... liten.

» Små barn, små bekymmer - Stora barn, stora bekymmer?

♥        J e n n i f e r .

Mitt eget enda redskap.

Dagen började dåligt. Jag vaknade och var så saaaatans arg. Någon av mina grannar hade kladdat runt hackad ananas i hela trappuppgången för att jävlas, jag var osams med allt och alla och var totalt ursinnig för att ingen lyssnade på mig. Vad som orsakade drömmens sinnesstämning har jag ingen aning om, och jag tror inte jag vill veta det heller.

Som tur var fortsatte dagen lite bättre. Arbetsintervjun på svenskan gick helt toppen, fick bra feedback och är med andra ord helnöjd med att jag gjorde den. När man lyckas bra med saker man egentligen inte vill göra, som man gör för att man vet att det är för sitt eget bästa, då strömmar det in mycket ny energi.

Det är fredag och jag sitter själv hemma, och tvättar. (?) Ja, det gör jag. Mamma blev tvungen att jobba och pappa är ute på den gamla vanliga snöskottarrundan. Men av någon anledning känner jag inte för att misströsta, fester hit och fester dit, så gott som varenda helg för vissa - det tilltalar inte mig. Nästa helg däremot, på fredag, då är det rööööj. :) Ser framemot det, ibland är det kul att komma ut och träffa lite folk. Däremot känns det lite deprimerande att faktiskt fylla år inom ramen för att vara tonåring för sista gången. Sen blir man ju tvungen att skylla humöret på typ sin fyrtioårskris, och det låter ju inte alls trevligt..

Fler bra nyheter, när jag sprang idag kände jag inte av någon konstig belastning på grund av broddarna under skorna. Jag fortsätter därför intala mig i att det bara handlar om att vänja sig. Dock får våren gärna göra sitt intåg, jag längtar efter att springa med bra grepp på en och annan mysig grusväg.

» Jag är mitt eget enda redskap, och därför måste jag tro på mig själv.

♥        J e n n i f e r .


Med lite vilja glädje så går det.


Veckorna går fort.

Nu har jag barnvaktat färdigt för ikväll, Tina slutade tidigare och det gör att jag har lite energi (och tid) kvar. Det ska jag nog utnyttja till att plugga, för om jag gör klart det där rätt simpla arbetet nu kan jag med gott samvete göra ingenting och absolut ingenting i helgen. Det är lockande, mycket lockande.

Imorgon slutar jag typ... halv elva? Vet inte riktigt, ska få omdömet på arbetsintervjun och sen är det helg. Veckorna går helt sanslöst fort, jag förstår inte hur det går till. Men av någon anledning har ju helgen en förmåga att gå sanslöst mycket fortare också.

Nej, nog om ingenting. Nu ska jag göra ett ryck och plugga, packa, fixa liet till och sova.

» Det värsta är inte att falla, utan att resa sig efter varje fall.

♥        J e n n i f e r .


Världens bästa moster.

Åh, ikväll behöver jag inte träna för det gjorde jag i morse. Det är gode skönt nu, och det är galen snöyra ute också så det är skönt att kunna stanna inne. Och jag behöver inte plugga nåt särskilt ikväll heller, visst finns det att göra - men inte nu! Provet i Internationell ekonomi är över och därmed är ämnet avslutad. Det är veckans hiss, helt klart!

Ska vara hos Emma ikväll igen, är man moster så är man, då får man ställa upp om man är efterfrågad. Ikväll är jag kanske lite roligare att umgås med också, stackarn tyckte nog att jag var en tråkig moster igår.
- "Moster, tycker du att det är tråkigt att plugga?"
- "Ja."
- "Jättejättetråkigt?"
- "Ja, ibland så."

Man måste ju ändå se till att hon behåller sin positiva inställning till skolan, annars blir det tungt för henne med tanke på att hon har åtta år kvar, minst.


Mosters gokrok, och världens bästa moster - såklart. (y)

» Det är bättre att fråga och verka okunnig än att inte fråga och förbli det.

♥        J e n n i f e r .

Supersize me.

Jag glömde att säga, att det är galet svårt att plugga seeeg ekonomi, när det är fantastiskt intressanta program på teven. Supersize me på tv4, gud vad jag hade velat kolla på det ordentligt. Istället blev det en värdelös blandning av teve och plugg, vilket resulterar i frustration - dels för att jag inte fick kolla på programmet fullt ut, och dels för att jag fortfarande inte kan nåt mer till provet.

Är det sånt som är att dra en dubbel nitlott?

♥        J e n n i f e r .


Över, avslutad och väck.

Herregud, jag borde inte sitta här. Mina planer att plugga gick inte som planerat och nu när det är panikplugg i sista minuten känns allt bara ologiskt och stressigt. Det jag faktiskt hade fått kläm på känns som ett minne blott, och av någon anledning förbereder jag mig för att en rullgardin kommer glida ner framför ögonen på mig imorgon när provet ligger där.

En sak är säker, om jag ska få in någonting mer av det här ikväll är det bara till att skippa all förståelse och rent av trycka in det. Mening för mening, begrepp för begrepp. Inflationens effekter, effekten av höga räntor, revalvering, ränteläget i omvärlden, obligationer, andrahandsmarknad, olika aktörer, finansiella tjänster, flytande valutakurs, valutans värde.... Herreherreherreguuud. Söv mig långsamt och låt mig sova. Imorgon är den internationella ekonomin över, avslutad och väck!!

» Vill man så går det. Jag ger mig fan på det, och kämpar.

♥         J e n n i f e r .


Vuxen människa ?

Gårdagen fylldes upp av gymmet och plugg med Blellis, så tid för att sitta här och uggla fanns inte riktigt. Jonas lagade dessutom kanongod mat till oss, köttfärspaj och fruktsallad efteråt. Gjorde dessutom undan den där arbetsintervjun på svenskan, fick bra feedback på mitt personliga brev så det känns bra att ha provat på det. Det känns som att det är bäst att verkligen prova på och testa så mycket som möjligt nu, snart är man ju en så kallad vuxen människa som ska börja ta viktiga beslut angående det här med livet och allt vad det innebär. (?)

Nu har jag precis varit ute och sprungit, har prov i Internationell ekonomi imorgon och jag kommer bli tvungen att plugga en hel massa ikväll. Om jag går på gymmet tar det minst en och en halv timme att träna, och då kom jag på att jag sparar en massa tid om jag springer istället - och så fick det bli. Belastningen på knäna i broddar blir inte helt okej, men jag hoppas på att det är en vanesak. Hur som helst är löpning min grej, åh vad det får mig att må gott.

Nej, det här har jag inte tid med. Nu blir det stretching, sen dusch och middag. Ska tydligen vara barnvakt ikväll med, Tina har börjat jobba till halv tio och är alltså inte hemma förrän tio.  o_O
Alltid är det något..

» Det som nyss kan ha varit för alltid finns helt plötsligt inte kvar.

♥        J e n n i f e r .


Bara lite sen.

Ibland är Biggan inte snabb. Vi började tio i nio, men hon var sen för att en katt hade satt sig framför hennes bil. Det sa hon för en kvart sedan. Nu har hon fastnat på sitt kontor. Det kanske sitter en katt framför hennes dörr?..
Nu kommer hon, bara lite sen.

» Många är aldrig riktigt jämnåriga med sig själva.

♥        J e n n i f e r .

Livet närmar sig.

Jag är anmäld till vårens högskoleprov.
Jag har en inloggning på Vasakronan.
Jag vet vad jag ska söka för utbildning.

Livet kanske börjar närma sig trots allt.


Tillsammans är vi två ♥

Lönsam uppoffring.

Jag tror att det lönade sig att offra gymmet för att plugga, men det är allt för mycket kvar med tanke på hur jag ligger till tidsmässigt. Men någonstans brukar det ändå lösa sig, och det lever jag på för tillfället. Efter det här provet är den internationella ekonomin över, och det känns så makalöst himla skönt. Vilken befrielse det ska bli att lämna igen denna obegripliga bok, ojojoj.

Nu är det lite teve och slappning, och en sak är säker - jag ska inte skaffa tio ungar!

Dagens replik ur Familjen Annorlunda: "När han klippte sig blev han fulare än innan". Jag antar att man får höra sanningen av barn och fyllskallar.

» Motgångar får vissa människor att bryta samman, andra att överträffa sig själva.

♥        J e n n i f e r .

"Hur funkar det"?

Det här med bloggande gick ju lite trögt igår, men jag orkade inte starta datorn när vi väl kom till Ljusdal. Startade lite sent från Sundsvall, som vanligt. Jag hade föreberett mig för att plugga hela vägen hem, men istället blev det jag som fick köra. Eftersom polisen var ute när vi åkte till Sundsvall och Jonas glömde plånboken hemma ville han inte riskera de böterna, och det var väl i och för sig klokt.

Nu känner jag mig rätt seg, och man blir ju inte direkt uppiggad av alla de totalt värdelösa maskinprogram som går runt runt runt på teven så fort Jonas är här. Varför inte bara låte Greys snurra på lite fint i bakgrunden? "Hur funkar det?" på Discovery är ju aningens tungtittat ibland. (!)

Ikväll offrar jag gymmet för att plugga och det känns inte det minsta okej. Men man kan nog säga att det slutgiltiga betyget hänger på hur det går på det här provet, och då är det bara att ta sig i kragen och offra lite extra krut. Ska jag förtjäna det jag vill måste jag slita för det, I guess.

» Lappad vänskap blir sällan hel.

♥        J e n n i f e r .

RSS 2.0