Gott Nytt År.

Vill bara passa på att önska Er ett Gott Nytt År innan kvällen drar igång. Här hos Jonas mamma har vi precis haft födelsedagsfika med smörgåstårta och godsaker. Julklappar som hamnat på efterkälken fick jag med, toppenbra saker, tusen tack!

 


Men som sagt, Gott Nytt År på Er, fira ordentligt och ha en riktigt bra kväll!

pusss&kraam


Nu blir det åka av.

Har idag blivit stolt ägare till en ny slalomutrustning, så nu slipper jag åka i min systers gamla pjäxor som måste vara från typ åttiotalet. Riktigt nöjd känner jag mig, för de där skidorna har jag spanat in ett tag. Skoooj, nu vill jag bara ha fint underlag i nån snäll backe med, då blir det åka av.


Full fart.

Utgång i Ljusdal på juldagen, julmiddag med en del av Jonas tjocka släkt på annandagen, strosande i Sveg och färd mot Gnarp igår och kvalitetstid med moster och kusselin idag. Innan vi åkte mot Sundsvall nu på eftermiddagen vände vi tillbaka mot Hudik från Gnarp för att hälsa på morbror på sjukhuset och nu har vi landat hos Jonas mamma. Full fart fram och tillbaka, men kul att hinna träffa de flesta. I Gnarp hade Laura lämnat ett stort hål efter sig, och det senaste lilla tillskottet hade blivit så himla stor.
Lilltjomman som blivit så stor nu, men hon är ju fortfarande fylld av bus såklart!

Plockepinn.

Då all skog antagit en liggande skepnad, strömmen är ett minne blott och så även telefonen är det skönt att vi ändå var på väg hemifrån. Jag har inte sovit en blund inatt på grund av stormen och kommer nog vara ganska mör framåt eftermiddagen då en hemvändarkväll i Ljusdal kryddades med en natt utan sömn. Nu ska det ätas lunch, sen bär det iväg mot Sveg.

Puss på er!


Juldagspromenad.

Nollan, klarblå himmel, gnistrande snö och strålande sol. Älskart!


God Jul.


Ta hand om varandra, ät mycket god mat och ha en underbar jul!

Uppesittarkväll.

Med två lotter var har vi väl inte allt för stort hopp om vinst ändå, men nog är det mysigt att en gång om år sitta och spela Bingolotto tillsammans. Laxmacka ska förtäras enligt tradition och vi har satt en ny touch på kvällen genom att sitta på loftet nere i stugan istället för att vara uppe i huset.

Puss på er!


Glöggsill.

När vi tittade på Jul med Ernst så gjorde han en sill på matjesill med crème fraîche, glögg och gräslök. Det såg så himla gott ut och jag var sugen på att testa nåt nytt så nu har jag precis rört ihop det på två minuter. Så enkelt och precis så gott som det låter. Jag tog mammas matjesillsfiléer, klippte dem i lagom stora bitar och höftade i crème fraîche, glögg, gräslök och lite lite svartpeppar. Pang, julens godaste nytillskott!


Äter man naglarna?

Haha, jag dööör. Tur att man har förmånen att ha en blondin i sin umgängeskrets, hon bjuder på många skratt med sina filosofier. Här försöker jag alltså förklara att man inte äter grisens "klor" eller "naglar" när man äter grisfötter. 😘


Tidsfördriv.

Lerduvsskytte på paddan. Mitt resultat på proffsnivån, undrar om det skulle se lika bra ut i verkligheten. Jag känner dock en viss tvekan över det..


Julgransmys.

Det är inte mycket som luktar godare än en äkta gran inomhus i juletider. Möjligen apelsin med nejlika, och kanske glögg. Men bäst gör de sig tillsammans!


Se upp i backen.

Annars får du tusen hål i nacken! Pulkaåkning med Emmsen, Elina och Svinto, full fart i backen fast det varit hela sexton minusgrader inatt. Bilderna får tala för sig själva, slänger upp en snölyktebild också, en av de tre lyktorna jag och Emmsen byggde förra helgen.


Odla din egen.

Det är minsann inte alla som får en julgran att odla själv i julklapp, och dessutom ett par nybörjarsushipinnar. Nu kan ju jag äta med pinnar redan, men det ska bli himla roligt att se Jonas sitta och slafsa med de där pinnarna nästa gång vi äter sushi! Granen får jag verkligen hoppas tar sig, det skulle vara lite skoj att ha en egen gran i ett fönster hemma. Dessa konstigheter har jag såklart fått av Elina, vem annars? Internetshopparnas egen megainternetshoppare!

Hon fick världens kvalitétsstjärtlapp av mig, den kommer gå så satans fort! Hoppas hon kommer förbi sen idag så jag får tjuvprova den! Kanske jag åker på att köpa en likadan till mig själv! Mycket tyder på det.


Tjuvkikarn'.

Det är sådär man gör när man löser sudoku och märker att det går åt pipsvängen, man tjuvkikar i facit och tror att ingen ser. Moster ser allt! 😁


Bra timpenning.

Wihoo, ståltråden är fastlimmad. Jag råkade ut för min absoluta mardrömstandläkare, det tog fem minuter och kostade mig 330 spänn. Jag fullkomligt älskar att vara över tjugo! Men jag är inte bitter, när man har kämpat med en tandställning i typ 2,5 år är det värt att göra allt man kan för att tänderna inte ska dra sig tillbaka till sina ursprungliga platser, för tändernas muskler slutar tydligen aldrig jobba sig tillbaka. Så nu när jag är rekommenderad att ha den här ståltråden till trettioårsåldern är det ju lite puckat att strunta i den från och med nu, för sneda tänder säger jag bestämt nej tack till.

Lunch på min favoritrestaurang fick jag i alla fall, Kina i Ljusdal alltså. Där är vi så välkända så hon frågade var mamma var idag. När mamma och pappa är där själva brukar de fråga efter mig och hälsa till Östersund när de får höra att jag är där. Sjukt god sushi i alla fall, mums!

Nu har jag klappsnappat med mig Emmsen hem från Ljusdal, så nu ska hon mysa med moster ända tills imorgon eftermiddag. Vi ska åka pulka och spark, titta på julkalendern och säkert hitta på nåt annat bus med. Kasta snöboll på Jonas kanske?! Det blir mys!

Uuääh, vägen hem från Ljusdal är krokig, dags att titta upp på vägen lite tror jag.

Puss och kram och nyp i röva!


Så passande.

Jag hade inte räknat med att ståltråden bakom tänderna skulle börja krångla nu. Men det är väl klart att det ska släppa när man inte är i länet där man är skriven, när det går mot jul så tiderna är få och när man äter som mest, särskilt knäck och sådana där sega trevliga saker.

Hoppas hoppas hoppas jag kan få en tid i Ljusdal imorgon i alla fall så de kan limma fast den lilla änden som lossnat. Det är löst precis i bitytan så varje tugga jag tar känner jag att ståltråden glappar. Inte så nice!

Ja, det var väl ungefär vad jag hade att dela med mig av. Njut av er sega knäck ni som haft förmånen att slippa tandställning och därmed även ståltrådar bakom tänderna.

Puss på er!


Impulsivt.

Jag älskar mammas impulsiva sida! Vi sitter och kikar på jul med Ernst när det blir paus. Det dyker upp en reklam för Il Divos senaste skiva där det även framgår att de har en konsert i Globen 24 mars. "Ååh, det skulle jag vilja gå på" säger jag, varpå mamma säger "finns det några platser kvar?". Jonas kollar, det finns platser och nu är fyra biljetter bokade! Jag som alltid velat höra de där fyra gigantiska rösterna live, magiskt!


Blåbärsglögg.

Nu är det ju som så, att den glöggen jag kokar är en lite enklare variant än receptet som jag haft som lite höftarhjälp. Till att börja med hade jag ingen påse med glöggkryddor när jag skulle koka glöggen så därför har jag enbart höftat med hela kardemummakärnor, malen ingefära, kanelstänger och hela kryddnejlikor. Orginalreceptet säger dessutom att man ska sila innan man kokar i sockret, att kryddorna ska ligga i någon knepig påse för att man ska kunna stoppa ner dem tillbaka efter silningen så de kan ligga och dra ända tills glöggen svalnat och så vidare. Sånt där bök är däremot inget för mig. Därför gjorde jag såhär:

Tjoffsa ner allt i en kastrull. Höfta i kryddor, smaka av, höfta i lite mer av allt och smaka lite till. Kom ihåg att ju mer man smakar, ju finare färg får man i munnen! När det är klart så är det klart och då kan man sila av det och hälla upp det. Smidigt så det förslår!



» Den finns en enkel lösning för alla svåra problem och den är alltid fel.

♥        J e n n i f e r .


Morsning korsning!

Mysigt att få pappas "nu är frukosten serverad"-sms på morgonen. När man kommer ner i köket är bordet dukat och det knastrar mysigt i vedpannan samtidigt som snön singlar ner utanför fönstret ackompanjerat av ett och annat mjau från Sambo.

Sista julstädningen står på schemat idag, sen är det bara vissa matiga bestyr kvar. Och vet ni vad? Jag lyckades övertala mamma att hon skulle göra i ordning den lilla bunken med grisfötter, så igår blev det premiär på att smaka dem! För er som missat det är grisfötterna min favorit på julbordet, så det var ren matglädje igår när jag äntligen fick smaka dem!

Nej, såhär blir det ingen jul, dags att ta fram dammtrasan!

Puss på er!


Pulkapremiär.

Helt sjukt kul med pulka, riktigt bra före med! Tur att Emmsen kom så jag fick lite sällskap! Vi har dessutom gjort tre snölyktor som lyser fint runtom här på gården nu, myyyys! Min blåbärsglögg har blivit godkänd av mamma och pappa nu med, så nu blir det nog ett till sånt kok innan julafton.


Fuskar med en fjolårsbild då paddan inte riktigt vill samarbeta i bildöverföringssyfte!


» I juletider har man tid till att ha tid.

♥         J e n n i f e r .

Något fattas mig.

Här var det livat! Nja, men å andra sidan så finns det ju en del annat att dona med den här tiden på året. De senaste veckorna har bestått av att koka senap i flera omgångar, baka olika slags tryfflar, koka lingonglögg och blåbärsglögg och skriva inte mindre än 20 julkort som är helt individuellt pysslade. Sen har det ju såklart blivit en del julklappshandling och inslagning också, hela lägenheten hemma har sett ut som en enda pysselhörna och det är ju jättemysigt såhär i juletid!
Nu är jag i alla fall hemma i Ramsjö för att ta lite jullov, det känns bra om nåt! Däremot finns det nåt som fattas mig den här julen. Världens finaste vovve finns inte längre, och som det kommer kännas när jag hälsar på i Gnarp nästa gång. Det kommer aldrig finnas någon som kan ersätta min älskade kramgoa lurvtuss!
Laura, numer en av himlens finaste änglar ♥
» När vi väljer att glömma tillåter vi oss att acceptera.

♥         J e n n i f e r 

Etthundra!

Weeeeiii!!! Jag såg registreringsskylt 100 idag, så nu är jag en tresiffrig regskyltjägare, det känns oerhört bra! Det är väl ungefär det intressantaste som hänt mig idag. En och en halv timme zumba med Emma var ju inte så intressant, det hör mer till adjektivet roligt. Och lite jobbigt.

Dags att äta lite övermogen mango, som för övrigt är sjukt mumsigt!

Puss på er!


En flopp.

Fredag igen, och ytterligare några timmar på jobbet ska göras innan det blir dags för helg. Jag blev färdig med min tredje mössa igår, och så blev den inte bra! Eller bra och bra, den är jätteskön och ser fin ut i sig, men den ser inte alls fin ut på. Jag valde ett annat garn än det som stod i mönstret, och det var nog en flopp, så nu får jag se hur jag löser det för att den ska sitta okej. Så får jag väl köpa det där stickiga garnet som det egentligen ska vara och se om det blir bättre i passform på huvudet. Vilket I-landsproblem, ojojoj!

Och julkalendern in my heart, gud vad det känns som att den kommer bli så bra i år, det är redan hur spännande som helst! Och vad går uppe emot att öppna först tevekalendern och sedan chokladkalendern efter frukosten på morgonen?! Möjligvis att jag slutar med det när jag själv får barn som kan ta över, men tills dess tänker jag stå för kalenderöppnandet själv!

» Det gäller inte bara att smida medan järnet är varmt, det gäller att smida järnet varmt.


♥        J e n n i f e r .

RSS 2.0