Blondie.

Yes, nu är det dags. Man vet att det går mot rätt årstid när håret åker på lite misshandel för att bli blont igen. Nu kommer ju lilla pappsen tycka om mig igen också, det känns bra inför en stundande helg i Gäddede för att fira min födelsedag lite i förskott, (note to self: jag borde bli strateg).


Ibland

så kräks jag..


Gamla staden.

Lämnade precis Birsta och en ny vecka i Östersund väntar. Långhelgen i lite sydligare delar av landet har varit väldigt härlig. Igår hade vi en riktigt mysig dag med Andreas föräldrar. Vi var och shoppade lite i Vingåker, var ute på en skogsprommis, åt en fantastiskt god hjortsteksmiddag, åt pannacotta med smultron till efterrätt och kollade på Harry Potter och halvblodsprinsen. Tack för den här gången och vi ses snart igen! :)


Kollar in den nya staden.

Dagen har spenderats i och omkring Linköping. Hittills har jag bara fått uppfattningen att det är en trevlig stad så det känns lovande. Har hunnit kika på eventuellt boende, shoppat lite och hälsat på Sofie. Nu ska vi spana in universitetet och sen rullar vi mot Katrineholm igen. Hej och hej då Linköping, och på återseende!


Dags för mörker.

Jag menar inte att klaga på att solen vill skina på oss, det är verkligen jättehärligt. Däremot är det inte så angenämt att solen går upp när man åker och går ner när man snart är framme när det är söderut man åkt hela dagen. Matta och trötta ögon efter allt bländande, men nu är det snart dags för lite mörker!


On the road.

Helgen kommer spenderas i Sörmland, det är ju lika bra att jag vänjer mig vid att vara där neröver nu med tanke på den närmaste framtiden. Skoj! :) Nu har vi stoppat till en snabbis hemma i Sund och gjort lite eld åt mamma som jobbat natt och inte är vaken och kan elda ut alla 21 minusgrader som härjar idag. Därmed har vi ungefär femtio mil kvar på agendan. Det är så underbart fint väder så det kommer bli en fröjd att få åka genom en del av Sverige idag!


Myssöndag.

Dagen började lite sent efter en sovmorgon och då packade vi oss snabbt iväg för att åka ut på Storsjön och pimpla lite (och givetvis för att grilla korv). Därefter blev det födelsedagsfika hemma hos Emelie! Riktigt god tårta och mysigt sällskap, synd att det är ett helt år kvar tills hon fyller år nästa gång. Nu väntar lite soffläge innan en ny vecka drar igång. Börjar den nya kursen beskattningsrätt imorgon, alltså tar vårterminen vid och därmed den sista terminen innan en kandidatexamen är kirrad! Spännande att det är sista kursen för den här terminen i Östersund också, det känns roligt att lite miljöombyte står i antågande! :)


Skidåkning i Bydalen.

Klockan fick väcka oss imorse trots att det var lördagsmorgon. Slalom i Bydalen stod på schemat och vädret blev så bra vi hade kunnat hoppas på. Lite mer sol hade inte skadat men -3 och ingen nederbörd var helt perfekt. Nu ömmar benen värre än de gjort på länge och imorgon misstänker jag att en redig träningsverk kommer att angripa mig. Tur det ska bli sol imorgon så man kan vara ute och pimpla eller något och rehabilitera sig lite.


Östersund i ett nötskal.

Jag måste erkänna att jag tycker det är lite smått coolt att det öppnar isvägar här på vintern.


Chillidill.

Fredag hela veckan, det vore väl nåt? Fast det kanske skulle bli lite trist det med. Var in på Deloitte en sväng idag och gjorde en liten kurs och sådär, träffade de flesta som det är roligt att prata ikapp lite med. Ikväll väntar lite svenssonfredagstacos, känns som en väldigt passande aktivitet med tanke på hur veckan varit. Imorgon hoppas jag på slalomväder så det kan bli en premiärtur till Bydalen, känns som det blir så gott som enda chansen att åka slalom när hela februari är uppbokat sen. Trevlig helg gott folk!


Kvällstidningstrick.

Så fort rubriken är någorlunda kryptisk och får det att låta som ens värld rasat samman är det många utöver de vanliga som blir intresserade av att läsa bloggen. Det är ett lite intressant fenomen och jag förstår varför till exempel kvällstidningar har rubriker som inte alltid stämmer helt överens med det som sedan skrivs. Det funkar uppenbarligen! ;) Besvikelsen måste ju dock bli total när man som här i bloggen igår endast fick läsa om avslutade slutseminarier, hehe!


Det är över nu.

Idag hade vi slutseminarier för kandidatuppsatsen och det känns ofantligt skönt att det är över. Nu återstår justeringar från det som togs upp idag och sen beror det på examinatorn när vi kan förklara den här kursen avslutad. Ikväll firas det med lite kladdkaka till efterrätt, det har vi förtjänat. Det är ju mästerkock ikväll också, soffhäng gäller!


Fin måndag.

Trist att behöva sitta inne en så fin dag, hade verkligen kunnat tänka mig att vara ledig och vara ute istället. Efter middagen blev det i alla fall lite långfärdsskrillor, även om solen inte hinns med när man är ute på kvällen är det ju skönt med de friska minusgraderna.


Vinterfavorit.

Jag har alltid tänkt att jag inte har någon särskild hobby men nu kom jag på att korvgrillning är min hobby. Idag har vi varit ute på F4, (vårt tillflyktsställe när vi vill lämna stan och snabbt ta oss ut i naturen). Lite pimpling, korvgrillning och fint väder. Som en söndag borde vara!


Smaskens.

Inte en så pjåkig middag idag, kräftor i januari är ju nästan lite för bra för att vara sant.


Busy life.

Idag lämnades uppsatsen in till examinator, handledare och opponenter. Det känns helt sjukt och väldigt läskigt! Nu väntar slutseminarier på onsdag nästa vecka och sedan återstår att se hur mycket fix som behövs innan den kan anses som redo för arkivering.

Och angående att vara upptagen. I princip varenda helg från nu och februari ut är uppbokad för vår del och jag förstår inte riktigt hur det gått till. Det är ju dock roligt när det händer saker och tid till eftertanke kan man väl unna sig när man blir pensionär tänker jag.


Utskriftsdag.

Trodde nog aldrig att den dagen skulle komma, dagen då det är dags att skriva ut uppsatsen inför opponeringen. Någonstans har jag en känsla av att det kan vara mycket jobb kvar innan den blir godkänd, men vi har ju i alla fall något som är vår uppsats nu. Det känns ganska skönt. Sjukt skönt!

Bild från i helgen, ganska nöjd med min träffbild den där gången!


Resdag.

Idag är det dags att lämna Katrineholm, men inte utan Andrea förstås! Henne tar jag med mig till Hälsinglands djupa skogar för ytterligare några dagars ledighet innan vi åker sista biten upp till Östersund och därmed tillbaka till vardagen.

Det har varit en fantastisk ledighet både över jul och nyår och i och med den lilla trippen hit ner under nyår har jag hunnit med att träffa de allra flesta jag har velat träffa. Nyår var himla roligt med nya människor och först nu börjar väl kroppen vara helt återställd. Som det ska vara!

Ikväll väntar tacos på oss när vi kommer hem, hoppas bara tågen går lite på ett ungefär som de ska i alla fall!

God fortsättning på er!


Citat.

Citat Andrea: Det är så skönt att vakna dagen efter dagen efter.

In deed säger jag!


Tvång.

Tvingar folk att äta äpple! Gött att folk ställer upp! Bästa kvällen! Bästa invigningen av 2013! Gött!!


RSS 2.0