Semestern, dag 1

Då jag tog studenten i juni fick jag av familjen Kallin en studentpresent i form av en biljett till deras semestermarathon. En hel rad med ställen skulle besökas och upplevas, och efter att jag och Jonas mött upp Marie, Olle och Simone i Kilafors styrdes bilen mot den första destinationen, Orsa Grönklitt.


Man är ju glad över staketet när man är på plats,
men det är inte roligt när man ska använda bilderna efteråt.



Den brunstiga isbjörnen Ewa som gick fram och tillbaka och slängde
med huvudet längs en sträcka på kanske tio meter.
Hon var lite frustrerad då hennes partner var lite för ung och omogen än.
Han lekte hellre med en plastdunk i deras vattenpöl.

Visste du att en isbjörn kan släpa upp en vitval som väger över 600 kg ur vattnet?


En Kamtjatkabjörn på bakbenen vs Jennifer på 170 centimeter.


Det är faktiskt inte bara en björnpark.
Kssikissss, komsi komsi kisselimissen..


Simone på en barnvänligare isbjörnsvariant.

Efter vistelsen på Orsa åkte vi till stugorna vi skulle bo i över natten. Härmed befann vi oss i Leksand och var redo för semesterns dag nummer två..

Fortsättning följer... (Och det är ooolidligt spännande ;)






Borlänge.

Efter en heldag på Leksand sommarland med galna vattenlekar, karuseller, hotellmiddag och rundpingis till efter stängningstid är man ganska mör. Imorgon bär det av mot Norrköping efter lite shopping på Kupolen. Vi har det med andra ord inte alls dåligt, så ingen behöver tycka synd om oss. Nu är det dags att bädda ner sig i de vitklädda hotellsängarna och samla kraft till morgondagens händelser. På grund av iPhone-inlägget uteblir min standardiserade och karaktäristiska finish med ordspråk och specialtecken. :) Jennifer

Färdigpackad.

Färdigpackad, pust pust pust.. Ni vet det där när det kan vara bra att ha, och den och dem och så den. Kanske den.. Oj vad mycket det blev, fast bara deeen.. Väskan är knökfull och ligger i bilen, lagom samtidigt som jag kom på att jag ska ha necessären som ligger där i. Jaja, man kan ju inte tänka på allt. Jag och Jonas ska på semester med moster Marie, Olle och Simone. Det är min studentpresent, och imorgon är det Orsa björnpark som gäller. Sen blir det lite leksand sommarland, lite kolmården, lite segling i Stockholms skärgård och sådär. Jag ser framemot en kanonvecka! :)

Det ringde en tjej från ekonomprogrammet idag i alla fall, och undrade om jag hade några funderingar och frågor. Jag tycker det är himla bra ordnat, även om en liten nervös klump i magen gör sig påmind när det ändå blir så verkligt då någon därifrån faktiskt ringer. Skönt att veta vem man kan höra av sig till i alla fall, om det skulle dyka upp funderingar.

Dags att gå och gräva fram det jag behöver ur resväskan igen kanske, den som är så knökad..

Det blir lite kasst med bloggande en vecka framöver, då det är en riktig
semestermarathon som ska genomföras.
Men den som väntar på något gott... ;)


» Man har nästan alltid tråkigt tillsammans med dem man inte kan roa.

♥        J e n n i f er .

Väntans tider.

Ute på den balkongen blir det många kafferaster och middagar. Jag längtar så jag blir tokig efter att få ha blommor och annat smått och gott där. Tyvärr är det ju en hel vinter i vägen innan jag har längtat färdigt, men det må väl vara. Jag har hittat en kanonlägenhet i alla fall, och med tanke på bostadsbristen i Östersund idag är jag mycket mer än glad. Jag är överlycklig och lite till!

 

 

» Den som har fantasi men inte kunskap, har vingar men inga fötter.

♥        J e n n i f e r .

Gråtrist.

Åh, det regnar idag och det är så skönt. Jag vill inte alls klaga på solen, men när det varit så fint väder så länge är det skönt med en regnig och gråtrist dag då man kan vara inne med helt gott samvete. Det skulle gärna kunna få vara lite svalare med, men med tanke på hur varmt det varit ett bra tag nu får man väl kalla dagens tjugo grader för svalt.

Eftersom vi har en hel del namnsdagar i familjen under den här veckan, jag, mamma och tina på margareta, emma och tina på kristina och emma på emma då såklart, så blir det nachosmiddag ikväll när pappa kommer hem. Efterrätten blir en klassisk, men ack så god, jordgubbstårta med jordgubbar från landet. Jag begriper inte, men vi måste ha historiens bästa jordgubssort för jag har inte hittat godare jordgubbar än våra någonstans.

Och även då man ofta säger gråtrist,
så gör sig grått ganske bra ibland, inte sant?
(Okej, helst inte på kläder, då är det väldigt mycket ibland ;)


» Avund fräter där han bor.

♥        J e n n i f e r .

 

 


Den där jäntan.

Jag saknar den där jäntan!
(även fast hon tydligen inte ens läser min blogg om man ska tro det hon skriver)

Det här med glass och sushi och sånt är ju liksom inte detsamma utan dig.
Och inte gurkskivning heller.
Och inte nyttig matbrödsbakning heller.
Och inte lockigt hår heller (!!)
Och inte nånting.

Puss

Gå ihop.

Flåsar i värmen och funderar på hur livet ska gå ihop framöver, särskilt i slutet på augusti och förmodligen hela september. Det är så mycket information att ta in från universitetet, saker som kommer vara så självklara vid jul. Nu blir jag bara yr när jag försöker sätta mig in i det, när ska jag till exempel beställa kurslitteraturen?! Och hur vet jag om just den boken kanske till och med finns att låna?!

Mitt i all den röra som kommer pågå under den där tiden ska jag även hinna med att flytta, och med tanke på att det ska ske efter skolstart kommer jag alltså ha allt att göra samtidigt. Spännande är vad det kommer att bli, minst sagt.

Jag har i alla fall plockat, rensat och frusit lite rabarber, det förstår jag mig på i alla fall. Tänkte börja bunkra upp för Sveriges mörka och kalla månader då en rabarberkräm med lite kanel aldrig sitter fel.

Nej, lika bra att ge sig in i det yriga igen, så kanske nåt litet ljus kan gå upp för mig så småning om. Man kan ju hoppas på det i alla fall.

Om jag förstått någonting rätt, är det här förmodligen en av
de första böckerna jag kommer behöva under min universitetstid.
Men det var just det, om jag förstått rätt..


» Råd är sällan välkomna, och de som bäst behöver dem tycker alltid sämst om dem.

♥       J e n n i f e r .

Hjärtevännen.


Du är värd minst tusen kärleksförklaringar,
för det finns bara en som du.
Om jag gör fel rättar du mig inte,
du låter det bero och låter mig rätta mig själv.
Om jag är irriterad retar du inte upp mig mer,
du låter mig vara tills jag tröttnat på att gnälla.
Om jag föreslår något ser du alltid det som en möjlighet,
aldrig som något ogenomförbart.
Om jag ställer till det reder du ut det,
och jag känner att du gränslöst älskar mig för att jag är jag.
Jag hoppas och tror att du vet hur mycket jag älskar dig.
Ingen räknar med att livet är en lätt väg att vandra,
och vår historia är bara ett exempel på att vi lär av våra misstag.
Du gav mig en ny chans som jag själv inte tycker jag var värd,
men min förmåga att uppskatta dig för den du är, allt du är,
hade aldrig kunnat bli så bra som den är nu,
om vår tid tillsammans sett annorlunda ut.
Hjärtat, Du är värd allt och mer därtill.


Jonas, jag älskar dig, tusen gånger runt solen och tillbaka igen.


Tillbaka i skorna.

Jag antar att jag får säga äntligen. Efter premiärturen i löparskorna i fredags för två veckor sedan, då det blivit alldeles för många veckor av latmask och influensa, börjar jag känna mig lite på banan igen. Jag kan inte påstå att det går som på räls, men det går i alla fall åt det håll det ska. Det mest tacksamma är att det verkligen går att träna upp konditionen snabbare om man orkar med ett och annat intervallpass mellan varven. Inte behöver det vara någon krånglig prestation heller, själv gör jag bara tio till femton trettiosekundersintervaller, då jag alltså springer det jag orkar i trettio sekunder och joggar i sakta tempo de trettio vilosekunderna. Det gör jag i början av ett "vanligt" springpass, och det märks faktiskt att det lönar sig att göra det där lilla extra för att hitta nån slags form.

 

Åstön, ett riktigt smultronställe och perfekt för springturerna.
Det är en otroligt fin natur och det finns en massa olika rundor att springa.


» Ingenting ger sådan framgång som ett intryck av framgång.

♥        J e n n i f e r .

Senaste updaten.

Semestra är man ju bra på så att säga, i alla fall med tanke på att datorn får noll och ingen tid alls av de soliga dagarna. Idag hade jag och mamma vägkyrkan halva dagen, hon börjar jobba igen inatt så hela dagen tog vi inte på oss.

Senaste updaten; Jag har tackat ja till ekonomprogrammet i Östersund och igår var vi och kollade på lägenheten. Det är en tvåa på 65 kvm och den var jättefin. Lite småjoks jag hoppas hyresvärden fixar tills vi ska flytta in, men ganska bra planlöst och så. Och som jag nämde förut, BALKONG! Till och med en stor balkong, som jag kommer kunna ha blommor och sånt på till sommaren. Och förmodligen till och med fyra stolar, istället för ett litet bord med bara två stolar som jag hade ställt in mig på. Det fanns en öppen spis med, mysfaktor x1000 kan man ju säga.

Ja, annars ägnar jag mest dagarna åt att sola, äta glass och ta en och annan springtur. Sysselsätter mig med lite seriösare saker ibland, men helst så sällan som möjligt.

Min stad, från och med jättesnart!


» Den som berömmer sig själv, berömmer ingen annan.

♥        J e n n i f e r .

Åtta nektariner senare.

Jag lever alltså, men på Åstön finns det ingen tid för ett datoriserat samhälle. Solen har fortsatt sitt schteekande och jag hänger på utan minsta klagomål, igår blev det bad i havet fyra gånger. Vi passar på att glida runt lite med båten nu när vi lånat med den dit, även om inte jag är överförtjust i havets vågor. Ibland känns det mer som att åka flygplan, fast vi såklart bara åker så långt utanför uddarna man måste. Nu, typ åtta nektariner och en isglass senare har vi lämnat Åstön och närmar oss Umeå. Släktträff står på schemat imorgon, vilken äger rum i Träskliden, tydligen med rätt kass uppslutning. Men vad kan man göra mer än att åka de här nästan 60 milen själv? Man gör ju sina val so to speak. Ja, det var väl det.. Nu vet ni var jag befinner mig och att jag lever. Ytterligare några dagar kommer spenderas på Åstön efter helgen, så jag kan även utlova en lika kass blogguppdatering i fortsättningen. Sola sönder och ät fett med glass, för det tänker jag göra!

Miss my heart.

Jag saknar mitt hjärta, men imorgon ska jag pussa sönder honom!


Trotsar värmen.

Ojoj, trots den tryckande värmen har jag fått till en del grejer idag tack vare att det regnat till och från, om det är schteeekarväder ute kan jag bara inte gå inne och söla på. Men idag har det alltså varit mulet, vilket resulterade i en del fix och don. Jag har handtvättat tre klänningar som jag inte ville tvätta i maskinen utifall den skulle få för sig nåt olämpligt som att göra färgförändringar på egen hand, eller kanske sy in kläderna. Måste jag nämna att en klänning var den rosa från Gina Tricot?! Haha, den kostade typ etthundrafemtio spänn och jag behandlar den som ett stycke guld. MEN, jag tror inte de har kvar den i butiken och jag vill inte att det ska hända nåt tok med sommarens skönaste stycke tyg!

Sen har jag tvättat tre vanliga maskiner med, och städat hela rummet från topp till tå. Jag har typ städat på damma-listerna-nivån. Tänkte att nu när jag har en så fin och städad garderob kanske skrivbordet och sådär skulle få sig en liten genomgång med. Det behövdes också kan jag säga, det blev nästan lite tomt i vissa lådor nu. Alla dammråttorna fick också ben och sprang iväg, så nu slipper jag dela rum med dem också.

Den här klänningen är alltså sommarens det.



» När en kvinna provar kläder i sin garderob och de är för små antar hon att hon har gått upp. När en man hittar kläder som inte passar så antar han att de har krympt.

♥        J e n n i f e r .

Koka soppa på en spik.

Igår när det var så varmt så man helst bara ville äta isglass och inget annat skulle vi äta grillat. Inget grillat utan sallad tyckte jag, problemet var bara att kylskåpet inte erbjöd så mycket i salladsväg. En miss i inköpslistan helt enkelt. Som tur var bjöd grönsakslandet på både sallad, rädisor och ruccolasallad, och växthuset bjöd på tomater. Detta blandades med en framgrävd avokado från kylskåpets djupa gömmor, majs från skafferiet, lite vattenmelon och en sanslöst god salladsost från Skärvången. Voila, så hade vi en godare sallad än på länge!



» Artighet är konsten att dölja sina naturliga impulser, vilket vissa gör bra och andra mindre bra.

♥        J e n n i f e r .

Dagens goda gärning.

Dagens goda gärning är avklarad, jag har packat två flyttkartonger smockfulla med kläder som ska lämnas till röda korset. För ett tag sedan rensade jag ju ur garderoben, ojoj sicken röra det blev överallt på övervåningen. Man såg paniken i mammsens ögon, "ska det se ut såhär hela sommaren?!".. Men ack så bra det blev, och det tog ju bara några dagar att rensa, slänga, gå igenom, spara, hänga, vika och sortera.

Ursäkta den dåliga bildkvalitén, men iPhonen är oftast närmare än kameran.

Världens bästa pojkvän som fixade mer upphängningsmöjlighet åt mig!

Av någon anledning....

.. känns nog mammsens panik rätt befogad.

Men det var inte en röra som var förgäves om man säger så,
det behövdes en riktig genomkörare!

 

» Laster kan man lära sig även utan lärare.

♥        J e n n i f e r .


Årets fotbollscup.

Och dagar som idag, ja det skulle jag också kunna vänja mig vid. Årets cabarécup har avverkats, tämligen värdelös enligt mig då det inte blev något på kvällen. Men, dagen bjöd i alla fall på mycket härliga människor, man behöver liksom den där årliga uppdateringen av vad folk sysslar med och sådär. Att solen grillade hela fotbollsplanen gjorde ju heller ingenting, inte mig i alla fall som var åskådare. Hade jag spelat fotboll hade jag förmodligen bara dött tidigare än nornalt.

Dagens fynd ; (Ska försöka mig på nåt i stil med "dagens outfit" eller hur det nu är alla modebloggare och allt vad det heter sysslar med..)

Min absoluta älsklingsklänning just nu, från Gina Tricot.
Älska färgen, (säger hon som bojkottar allt som heter svart, vitt, brunt och grått i elva av tio fall)

Och fyndet, ja det är skorna. De har stått i min garderob i säkert tre år, och jag har alltid vetat att de är jättemjuka och sköna. Men jag har aldrig kunnat använda dem bara för att de är så varma och täta när det är så mycket skinn över foten. Så tog jag fram dem idag, och vips, inte ett slavsår, inte alls varma, ingenting! Helt klart skorna jag kommer nöta sönder i sommar!

 

» Avund är invändig smuts som absolut måste ut.

♥        J e n n i f e r .

Flera sådana dagar, tack.

Gårdagen kan jag helt klart vänja mig vid. Var alltså hundvakt åt världens bästa gosegrisar igår då herrskapet var i Furuvik och svettades. Själv gjorde jag följande ;

Myste med voffsingarna såklart.

Schteeekte och badade. Älska poolen!

Åt räksallad med tzatsiki, mömms!

Solade lite mer, eller ja, försökte..
Izor ville nämligen ligga på samma handduk som mig.

Åt en heeel kartong jordgubbar som gömde sig i kylskåpet halva dagen!

Jag släpade med Izor och den utslagna Laura på en promenad för att sedan ta ner dem till ån så de fick svalka sig. Snacka om att Laura njöööt av att få bada, vilket hon kunde göra när jag till slut lät henne visa vägen dit man kunde gå och bada.

Som sagt, sådana sommardagar kan man knappats få för mycket av, och inte favorithundarna heller.

 

» Det finns ingen väg till fred – fred är vägen.

♥        J e n n i f e r .


Livet är för bra.

Solen fullkomligt grillar mig, och i och med att jag befinner mig i Gnarp badar jag som en guldfisk i Simones gigantiska pool. Åh, det är så skönt! Tänk att det inte är nåt synd om mig idag heller. Nu ska jag få en härlig räksallad till lunch, svalt och svalkande i hettan.

Det endaste enda som hade gjort dagen lite bättre är om Jonas varit här. hjärta dig!



» Ett leende kostar mindre än elektriskt ljus, och ändå lyser det upp mer i ett hem.

♥        J e n n i f e r .


Mitt Sweetheart.

Befinner mig hos moster i Gnarp och har precis kommit hem från en lång promenad med världens goaste, och möjligen största, jyckar. Laura och jag är verkligen bundisar vi, och om jag tror rätt kommer hon krypa upp i sängen till mig imorgon bitti. Och det ska ni veta, det är ingen liten apparat då hunden väger runt sjuttio kilo.

Jag har även kunnat konstatera att det säkert skulle funka superduper med motorväg om man faktiskt kunde köra i hundra istället för fyrtio. Och det som är ännu värre än köer och sånt, är de där satans stresspellarna som verkligen tror att de kan köra om och förbi en kö på x antal kilometer.. Så när de upptäcker att det dubbelfiliga tog slut så märker de, "oj, hoppsan, jag måste visst knöka mig in mellan de här bilarna där det finns nollochingen plats alls för nu blev vägen smal." Har man bråttom får man åka innan fyrakön, faktiskt!




Jag saknar mitt Sweetheart ♥


» En idé har inte något ansvar för de människor som tror på den.

♥        J e n n i f e r.

 


RSS 2.0