Hjälp.

Framme i nya staden. Insåg kanske inte förrän imorse att man även får ta konsekvenserna av sina val. Nejdå, det kommer bli bra, men för tillfället känns det lite konstigt. Så himla skönt att Jonas är med mig!


En härlig långfredag.

Ha en bra långfredag ute i det fina vädret hörrni!


En era är slut, hejdå Östersund.

Såhär i bilen går det bara att konstatera att en era är förbi. Visst att jag kommer tillbaka till Östersund för jobb i sommar, men jag ska inte tillbaka dit för att saker och ting ska bli som vanligt igen. För tillfället finns inget vanligt. Livet går mot framtiden och i dagsläget är det en framtid som påminner lite om en oslipad diamant. Den kommer bli vacker men det behövs lite slipning och finjustering längs vägen.

I helgen väntar enligt tradition påskfirande hemma i Sund med Andrea och hennes familj och många andra. Sen är det dags för Linköping och vad det nu innebär. Det känns inget annat än rätt, i missnöjet gentemot Mittuniversitetet känns det skönt att göra ett aktivt val för att förändra sin egen situation. För vet ni vad? Det är inte okej att enbart klaga, det är däremot okej att klaga och kämpa för något man bedömer vara bättre.

Och till er som finns kvar i Östersund, ni vet vilka ni är, ni finns med i mitt hjärta och jag har inte sagt hejdå till er, vi ses bara snart igen! Utan er hade tiden där inte varit någonting värd! <3


Bortskämd med middag.

I söndags blev jag och Andrea bjudna på en fantastisk middag hemma hos Jessica. Tjälknöl, potatisgratäng, nybakat bröd och sådant gott skämde hon bort oss med! Tusen tusen tack, och teet blev också gott trots specialtillverkningen!


Påskledigt.

Tentan är gjort och den kändes väl inte direkt jättebra. Hoppet ligger i att ha skrapat ihop så mycket poäng så det räcker till 24 av 48. Men nu är det i alla fall påskuppehåll, jag har ju laddat upp med nästa Nesbo så det verkar lovande!


Kodnamn Lisa.

Ikväll blev det en sista middag på Eastern med Jonas, Mona och Andrea för ett tag. På återseende någon gång i sommar hoppas jag, min favvisrestaurang här i stan. Efter det gick vi och såg nya Johan Falk, Kodnamn Lisa. Riktigt bra film, skulle nästan vilja påstå att det är den bästa av allihopa. Det hände saker hela tiden och även om man var ganska så trött var det ingen risk att slumra till. Satt på helspänn hela tiden! Rekommenderas!


Bjuder på den.

Det där med gurka på ögonen funkar inte när man ska titta på teve, då får det bli lite anpassat!


Yxa i knäet.

Det har varit en ganska händelserik helg som passerat. På fredagskvällen var det lite fest hos Andrea med brudarna som det var skoj att prata lite med nu när flytten för april och maj närmar sig. På lördagen gav jag, Jonas och Sofia oss ut på F4 för att grilla lite korv i det fina vädret. Det slutade dock med en yxa i knäet och ambulansfärd för Jonas del. Lite tid på akuten och sju stygn senare så var han hel igen tack och lov, ingen skelettskada eller någonting! Därefter blev det en lugn kväll med tacos och film. Söndagen spenderades mestadels hemmavid med en något stel Jonas men några små ärenden blev uträttade och nu är tentaveckan inledd.


Räddning.

Tentaplugget är räddat, eller?! Fick dessutom offra dubbla slanten eftersom bokus aldrig fick in den men det är den värd!


Det här I-landet alltså.

Dagens I-landsproblem: När man blir så förtvivlat sugen på både sushi och tacos till middag så hela dagen hittills gått åt till att fundera på vilket av det man ska slå till på... Och för er vetskap, jag har fortfarande inte lyckats bestämma mig.


Ge tillbaka.

Idag är en sån dag då jag har lust att blogga massor men inte vet riktigt om vad det skulle kunna vara. Därför fortsätter jag mitt tysta funderande och konstaterar att jag nog inte borde äta så mycket apelsiner då det ger ofantligt kliiga utslag.

Kom dock ihåg en sak go vänner, en sak som är bland det viktigaste vi kan ge oss själva:
»Tillåt dig att omges enbart av de människor som ger dig något tillbaka.


Välkommen och hej då.

Galet skönt med bara vägar, välkommen asfalt och hejdå is! Och välkommen lite kondition så det blir lite lättare att springa! ;)


Djävulsstjärnan.

Så bra. Såååå bra. Bara tre böcker kvar varav nästa är slutsåld nu dessutom. Väntan och väntan och väntan.


Måste ju kommentera mellon som alla andra.

Åhja, Sverige och jag var ju överens ikväll i alla fall, även om det inte riktigt räckte till! Robins låt är ju också bra och de internationella rösterna funkade ju förra året för att vinna så de kanske har lika bra koll ute i världen i år igen. Och nu är det ju inte vår tur att vinna heller, så det spelar ju inte sådär jättestor roll. Trist att Dannys tid i rutan är förbi, att man plockat in Petra Mede till finalen i maj är fortfarande obegripligt, men Sverige kan ju inte ha koll på allt.


Wonderful.

Vilket väder, jag tror nästan inte det är sant. Som Sofia brukar säga: Stooopppp, nu måste vi säga paus. Sådana här tillfällen måste man ta vara på! Så idag har jag pausat flera gånger, fyllt på med så mycket sol det bara går i sinnet för att kunna plocka fram det mörkare stunder. Jag har överlevt 12 km skidåkning idag vilket förmodligen är längre än vad jag åkt totalt de senaste 5 åren. Trots 2 vurpor, (en mindre och en praktvurpa), vill jag absolut åka sådär igen. Platta, fina och lättåkta spår med underbar omgivning. Det blir helt klart en nästa gång!


Tack.

Oerhört tacksam för det här vädret Lofsdalen, inte ofta det här prickas in lagom till helgen!


Vinnande koncept.

Varför ändra på ett sånt?


Sol i sinnet.

Sådär gött hade jag det förut idag. Med Djävulsstjärnan av Nesbo i handen kunde jag inte få det så mycket bättre!


Det löser sig.

Och vad detta fenomen är skönt att drabbas av ibland, att allt alltid löser sig. Trots starten på det här året kanske det reder sig till slut, yihaaa.


Allt på samma gång.

Hörrni, det har blivit lite böcker sen sist jag gav något litet boktips. Tänkte nämna de sju jag läst på sista tiden och hoppas ni får lite inspiration!

Grand final i skojarbranschen: Ingen bok för mig, läste den mest för att jag hörde mycket om den och för att den är ganska annorlunda mot vad jag är van att läsa. Lite svårare svenska och bitvis allmänbildande, därav aningen intressant.

Revolt: En lite väl spejsad avslutning på denna triologi. Om den filmatiseras borde en kräkpåse behövas. Inte mysig läsning men accepterar man storyn och situationen som helhet får man ta del av spännande och tragiska livsöden.

Femtio nyanser x3: Första boken var väldigt spännande. Ny typ av berättelse och lite tantsnusk är ju trevligt. Andra och tredje boken imponerade dock inte lika mycket. Historien är väl spännande i sig men den svenska versionen kan vara för dåligt översatt. Älsklingspälsklingspluttinutt är heller inget som tilltalar mig så njaaa, inte toppenbra. Borde kanske läsa dem på engelska!

Smärtans hus: Jo Nesbo, vilken hjälte! Har läst fyra av hans böcker nu och ingen har gjort mig besviken. Han har verkligen skapat en perfekt karaktär i Harry Hole. Man både älskar och hatar honom för att han är så fantastiskt idiotisk och insnöad samtidigt som han är underbart ironisk och välmenande. Jag har nästan redan ångest över att jag förmodligen läser fortare än vad Nesbo skriver...

Vinteräpplen: Nyligen utläst och jag har lite svårt att bestämma mig för vad jag tycker. Började läsa den för längesen men la bort den för att det aldrig hände något. Men lite väl långt in i boken blir den väldigt bra, pusselbitar faller på plats och helheten blir ganska gripande. Så ja, den var bra, men man får ha lite tålamod i starten.

Hoppas någon av böckerna tilltalar er! :)


Hejochhå.

Jag kommer vara lite död innan jag fått ner den där till bussen idag, gruvar mig redan! Har föreläsning 13-16 och sen ska jag åka till Sveg. Är dock inte säker på att jag kommer hinna ner till bussen på en timme med den där i släptåg på snöiga trottoarer, men jag håller tummarna!


Vintersooool.

Räknade inte med att bli bjuden på detta väder idag, helt fantastiskt! Började såklart dagen med Vasaloppet. Frukost framför teven med täcke i soffan med en Sofia som sov över! Sen en utflykt med pimpling och grillad korv och solen värmer till och med i ansiktet. En söndag som ger rejäl uppladdning för en ny vecka.


By night.

Först trerätters med finaste sällskapet och sen lite spontan vidare utgång. Bättre än så blir det nog inte en lördag!


New love.

Ett nytt guldkorn till köket för 600 kr billigare än vanligt. Tack för den studentpresenten, presentkortet på Cervera kom väl till pass såhär 2,5 år senare! :)


Fascinerande.

Helt fascinerande, tänk vad luft tar mycket plats! Den här uppfinningen är guld värd i flyttpackningen!


Skillnader.

Helt fantastiskt vilken skillnad det kan vara på föreläsningar och föreläsningar. Igår, idag och på måndag har vi heldagsföreläsningar och jag var helt förberedd på att sova 90 procent av tiden med tanke på hur den här kursen varit hittills. Lyckan som då uppstår när det är så himla intressant, när föreläsaren hört talas om fenomenet pedagogik och lyckas förklara allt så det blir begripligt och dessutom verkar tycka att det är roligt att förklara det, då inser man att man inte varit bortskämd med bra lärare. Otroligt glad över att något i den här kursen äntligen får falla lite på plats!


RSS 2.0