Hur höftandet gick till.

Okej, frågan kom på Facebook, hur höftade jag trattkantarellsoppan? Som sagt, ibland är det enklaste gott nog. Jag fräste trattkantareller och lök, klickade dit lite smör och hällde över mjöl. Rörde lite. Värmde upp lite vatten och smälte ner en kalvbuljongtärning som sedan hälldes över svampen och löken. I med lite vispgrädde. Salt och vitpeppar. Lite mer salt. Klart! Och ja, ungefär en till en par höftar av allting. Mycket svamp ska det vara! När man kollar recept så står det ofta "1,5 dl torkade trattkantareller".. Det går det ju inte att få ihop en soppa av, jag gjorde säkert två portioner soppa på 5 dl torkad svamp. Minst. Är det en svampsoppa så ska det ju vara svamp i.


» Det som ditt hjärta inte känner för, bryr sig ditt öga inte om att se.

♥        J e n n i f e r .

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0