Havrekexrecept.


Det blev lite havrekexbak i förmiddags, även om jag var lite misströstande när jag stod där med dubblad mjölsats och en ändå alldeles ohanterbar deg. Det var då nära att degen hamnade i soporna, men jag samlade mig och bestämde mig för att det inte kunde bli värre än äckliga kex. Så jag puffsade på det mjölet just min deg behövde, och ack så goda de blev ändå. Misstänker fortfarande att Jonas skrivit av receptet fel, men ni vet ju i alla fall att ni kan öka mängden mjöl utan att degen går sönder om ni får för er att prova dessa härligheter. De är perfekta till fikat, och med smör och ost är de bara för goda.

Havrekex


1 kg havregryn
1 liter mjölk

Detta får svälla över natten.

4 hg smält margarin
3 hg strösocker
3 hg vetemjöl
1 påse hjortronsalt

Tillsätt alla ingredienser i de svällda havregrynen, kavla ut till små tunna, runda kex och grädda på plåt i 250°C.

Tid står inte på receptet, och jag tog ingen tid heller. Jag skulle föreslå, på en höft och beroende på tjocklek mellan 5 - 10 minuter per plåt. Det syns när de är klara, men kom dock ihåg att dessa kex inet blir som hårda mariekex, de är mjuka i konsistensen och ska inte gräddas så himla länge.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0