Recept till Dig.

Brödet blev asgott, så jag måste ju dela med mig.

Ingredienser
0,5 paket jäst
6 dl ljummet vatten
0,5 dl olivolja
2 nypor havssalt
1 stor riven morot
2 msk flytande honung
1 dl solrosfrön
15 dl dinkelmjöl
1 dl blandade frön, t.ex sesamfrön, linfrön och pumpafrön

Gör såhär
1.
Sätt ugnen på 175 grader. Riv moroten, ljumma vattnet till 37°C och rör ut jästen i vattnet. Tillsätt olivoljan, saltet, moroten, honungen och solrosfröna.

2. Arbeta i mjölet efterhand. När man bakar med dinkel så låter man degen vara ordentligt klibbig eftersom dinkel suger upp mer vätska. Låt degen jäsa i 45 minuter.

3. Klä en form med bakplåtspapper. Fös ner degen i formen och strö på frön. Lår brödet jäsa i ytterligare cirka 20 minuter.

4. Grädda brödet mitt i ugnen i cirka 40 minuter. Lyft upp brödet ur formen och knacka på undersidan av brödet, låter det ihåligt så är det klart. Låt det svalna på ett galler.

 

» Hjälp andra, men när du gör det, glöm inte dig själv.
♥        J e n n i f e r .

 


Kommentarer
Postat av: Mona

Låter gott, det måste jag prova att göra

2010-02-23 @ 20:58:17
Postat av: Sandra

Såg ju riktigt gott ut!

Fina bilder också ;0)



Kramiz

2010-02-23 @ 21:07:36
URL: http://weytomuch.blogg.se/
Postat av: Jennifer

Ja, det blev supergott, särskilt när det är sådär nygräddat varmt! :)

2010-02-23 @ 21:08:39
URL: http://jenniferarvidsson.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0